Jaunākais izdevums

Studenta izstrādātā aplikācija Riga Nights ļauj ballēties gribētājiem noskaidrot, kur notiek lielākais burziņš.

Nereti, atrodoties Vecrīgā, pusstundas laikā vismaz trīs ārzemnieki pajautā, kur atrodas viens vai otrs bārs, stāsta Edgars Vecozoliņš, mobilās aplikācijas Riga Nights autors. Tas viņam radīja jautājumu – vai tiešām viņiem nav, kur to apskatīties un uzzināt? Papētot AppStore un bez maksas pieejamās aplikācijas, Edgars secināja, ka tās ir pavirši izstrādātas, savukārt maksas aplikāciju cena ir vidēji trīs dolāri. Tā it kā nav liela summa, bet, ja cilvēks pilsētā ir tikai vienu dienu, iespējams, viņš nevēlas tik daudz maksāt.

Mobilā aplikāciju Riga Nights ir izveidota, lai to lietotu tieši naktī. Nonākot Vecrīgā, bieži ir jautājums – kur lai iet? Apstaigājot vienu, otru, trešo vietu, nākas patērēt daudz laika, saka Edgars. Tāpēc šo aplikāciju varētu nosaukt par ballīšu meklētāju, kas domāta ne vien vietējiem, bet arī tūristiem.

Riga Nights ir bezmaksas aplikācija. «Mans princips ir nedaudz citāds kā maksas aplikācijām – es izstrādāju labu produktu un piedāvāju to lietotājiem bez maksas. Savukārt peļņa ir iespējama, pārdodot reklāmas iespējas izklaides iestāžu īpašniekiem. Viņi ir ieinteresēti reklamēties, jo aplikāciju lieto daudzi cilvēki, tā ir pieejama bez maksas un ir kvalitatīva, – es ceru. Taču vispirms ir jāsavāc lietotāju bāze, lai būtu interesanti tiem, kam piedāvāsim reklamēties,» saka Edgars.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pieaicinot starptautisku žūriju, otro gadu pēc kārtas noskaidroti labākie restorāni Latvijā un, tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad Ekselence labākā restorāna Latvijā 2014 titulu ieguvis restorāns Vincents, otrajā vietā ierindojies Bibliotēka No.1 restorāns, bet trešo vietu ieņem 3 pavāru restorāns Tam labam būs augt!.

Projekta iniciators Normunds Norenbergs stāsta, ka Ekselence 30 labāko restorānu Latvijā 2014 sarakstu nosaka atbilstoši starptautiskajai praksei – vispirms interneta aptaujā restorānu nozares profesionāļi tika aicināti izveidot katrs savu individuālo labāko restorānu sarakstu un katru no restorāniem izvērtēt, piešķirot punktus par ēdienu, dzērieniem, apkalpošanu un atmosfēru. Pēc iegūto rezultātu apkopošanas pie darba ķērās žūrija, kuru šogad veidoja ne tikai pašmāju eksperti, bet arī pieredzējuši profesionāļi no Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Žūrijā darbojās 14 pieredzējuši restorānu eksperti un apmeklēja restorānus, lai izvērtētu to sniegumu, vērtējot gan ēdienu, dzērienu kvalitāti, tāpat rūpīgi pievēršot uzmanību apkalpošanas kvalitātei un atmosfērai restorānā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Piesaistot 8,4 miljonus dolāru, centīsies iekarot blokķēžu videospēļu tirgu

Db.lv, 03.05.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīcijās piesaistot 8,4 miljonus ASV dolāru, Latvijas uzņēmēji Edgars Vecozoliņš un Dāvis Ziediņš ar uzņēmumu “Colizeum” centīsies iekarot blokķēžu videospēļu tirgu.

Viņi ir izveidojuši platformu, kas mobilo spēļu izstrādātājiem palīdzēs adaptēt savas spēles mūsdienu tirgum ar atbilstošiem tokenizācijas un monetizācijas rīkiem.

“Colizeum” ir platforma, kas mobilo spēļu izstrādātājiem piedāvās dažādus rīkus, lai tās varētu pielāgot nākotnes videospēļu principiem, ieviešot tokenizētus spēļu režīmus, NFT integrāciju un citas monetizācijas opcijas. Platforma nodrošinās, ka ikviens spēļu izstrādātājs, pat bez vērā ņemamām zināšanām par blokķēdē balstītām spēlēm, varēs integrēt attiecīgos mehānismus savas spēles uzlabošanā.

“Videospēļu industrija ir milzīgu pārmaiņu priekšā – ja līdz šim lietotāji par iespējām spēlēt maksāja paši, tad blokķēdē balstīti risinājumi jau šobrīd dod iespējas cilvēkiem ar videospēlēm pelnīt vērā ņemamu naudu – gan spēlējot spēles tiešsaistē, gan pārdodot vai īrējot spēles gaitā iegūtus elementus. Mūsu misija ir palīdzēt spēļu izstrādātājiem sekot šai transformācijai un izveidot rīku kopumu, kas katram tradicionālo spēļu izstrādātājam piedāvā integrēt tokenizētus spēļu režīmus un play-to-earn jeb P2E ekonomiku. Tas izstrādātājiem ļauj paplašināt spēļu monetizācijas metodes un atvērt jaunus tirgus,” “Colizeum” darbības principu raksturo Dāvis Ziediņš.

Komentāri

Pievienot komentāru