Ražošana

Uzņēmējs vīlies gulbeniešos: «laikam ogošana ir svarīgāka»

Dienas Bizness, 06.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gulbenē vairākas bijušās SIA Krontex P šūšanas ceha darbinieces ir vērsušās ar iesniegumiem Valsts darba inspekcijā neizmaksāto algu dēļ, ziņo reģionālais laikraksts Dzirkstele.

SIA Krontex P komercdirektors Osvalds Kundziņš Dzirkstelei apstiprina: «Jā, ir beigusies mūsu uzņēmuma darbība Gulbenē. Ļoti strauji beidzās. Darbinieki vienkārši rakstīja iesniegumus un gāja prom. Es tieši biju atgriezies no atvaļinājuma, kad ražošanas vadītāja man teica, ka nekavējoties ir jābrauc uz Gulbeni. Tur kaut kas notiekot ne tā, kā vajag. Kad atbraucu, Gulbenē bija palikuši vairs tikai septiņi darbinieki. Neatstrādāja neko, meta darbu malā un gāja projām. Nu nenoticēja cilvēki laikam. Daži vēl nebija saņēmuši pat pirmo algu... Tāda attieksme. Pie jums, Gulbenē, cilvēkiem laikam ogošana ir svarīgāka. Tā ir pieraduši dzīvot.»

Uzņēmējs izsaka nožēlu par šo situāciju, un viņa komentārs notikušajam ir īss: «Gulbenē nav ražošanas tradīciju.»

O.Kundziņš stāsta, ka darbība Gulbenē uzņēmumam Krontex P šobrīd ir nesusi tikai zaudējumus - «mīnus līdz pat 8000 eiro». Nesamaksāts vēl ir parāds par telpu īri. Darbiniekiem vēl esot jāsamaksā minimālā alga, kaut arī viņi pameta darbu pusdarītu un iesāktā produkcijas ražošana tagad turpinās uzņēmuma citos cehos citās Latvijas pilsētās.

Visu rakstu lasiet reģionālajā laikrakstā Dzirkstele.

Komentāri

Pievienot komentāru