Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IK Sandotax taksometra pakalpojumus Aizputes novadā pagaidām vairs nesniegs. Uzņēmums varētu atgriezties, ja tiks mazināta kriminogēnā situācija novadā, vēsta reģionālais medijs Kursas Laiks.

Jau otro nedēļu novada iedzīvotājiem vairs neesot pieejami taksometra pakalpojumi. Līdz šim tos sniedza uzņēmums Sandotax, kas reģistrēts Kuldīgā.

«Šādu lēmumu pieņēmām samilzušās kriminogēnās situācijas dēļ Aizputes novadā, jo īpaši pēdējā laikā. Bija aizgājis jau pat tik tālu, ka saņēmām viltus izsaukumu uz Dzērvi un darbiniekiem tika draudēts. Jauniešu bandas meta ar pudeli pa taksometru, tika izsisti logi. Tāpat tika apzagts dzīvoklis, kuru īrējām. Baidījāmies par saviem darbiniekiem un īpašumiem, jo kārtības nav. Žēl, jo Aizputes novada iedzīvotāji taksometra pakalpojumus izmantoja,» Kursas Laikam skaidrojusi IK Sandotax īpašniece Kristīne Zapacka.

Aizputes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Juris Grasmanis pastāstījis, ka pagaidām neviens cits uzņēmums nav izrādījis interesi novadā sniegt taksometra pakalpojumus. «Situāciju novadā par kriminogēnu es gan nenosauktu. Telefoniski ir saņemta sūdzība par pašiem darbā pieņemtajiem šoferiem. Īpašniece pagaidām ar iesniegumu vēl nav vērsusies domē. Ja ir sūdzība par darbā pieņemtajiem taksistiem, konfliktiem vai situācijām, lai vēršas Valsts policijā,» ierosinājis J. Grasmanis. Viņš atgādinājis, ka tiek veidota Pašvaldības policija, kas gādās par drošību un kārtību novadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešo nedēļu Aizputes novadā pasažieru pārvadājumus jebkurā diennakts laikā atkal pilda taksometrs. 1. jūlijā pašvaldība izsniegusi licenci, visi dokumenti pakalpojumu sniedzējam – aizputnieka Jāņa Lauka uzņēmumam J.I.L. – ir kārtībā, vēsta reģionālais laikraksts Kursas Laiks.

«Mēģinām cilvēkus atkal pieradināt, ka novadā atkal ir taksis. Domājam – mēneša laikā mēs varēsim domāt arī par pakalpojumu klāsta paplašināšanu, piemēram, kravu pārvadājumiem,» sacījis uzņēmuma īpašnieks.

Patlaban pakalpojumus visa novada teritorijā sniedz viena mašīna. «Visvairāk klientu ir piektdienās un sestdienās, kad ir svētki, bet jūtam, ka pamazām tā lieta aizies!» Kursas Laikam optimismu paudis J. Lauks. Visvairāk pakalpojumu pieprasa gados vecāki cilvēki, arī jaunieši.

Komentāri

Pievienot komentāru