Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada vasarā īstenots jauns posms Rīgas radio un televīzijas torņa uzturēšanā - izņemti un notīrīti logi skatu platformā, kā arī pabeigti torņa krāsošanas jeb pretkorozijas apstrādes darbi, informēja Latvijas Valsts radio un televīzijas centra Komercdepartamenta tirgzinības vadītāja Kristīne Junkure.

Logu tīrīšanas darbi bija nepieciešami, jo laika gaitā uz stikliem uzkrājušies gan netīrumi, gan notecējusi rūsa, gan krāsa no pēdējiem torņa krāsošanas darbiem. Tas ir tikai viens no posmiem televīzijas torņa uzkopšanas darbos, taču ir viens no uzskatāmākajiem tiem vietējiem un ārvalstu tūristiem, kuri katru dienu TV torņa skatu laukumu apmeklē, lai uz Rīgu paskatītos no augšas.

Tāpat šā gada jūlijā beidzot pielikts punkts torņa ārējās apstrādes darbiem, kuri uzsākti vairāk nekā pirms 10 gadiem - Normunda Patmalnieka vadībā tika pabeigta torņa posmu 318-334m, 256-292m un 217-256m augstumā pretkorozijas apstrāde. Darbi pie torņa pretkorozijas apstrādes jeb krāsošanas ar speciālu krāsu sākušies jau 2000. un 2002. gada vasarās, kad antenu rekonstrukcijas laikā pirms jauno antenu montāžas parādījās iespēja nokrāsot torņa antenu daļas pašus augšējos posmus 334-352m un 352m-363m augstumā. Savukārt 2003. un 2004.gada vasarās darbi noritēja pie torņa trīs balstu apstrādes. Katrs torņa kājas posms tika apstrādāts piecas reizes - vispirms ar sēnīšu noņēmēju, tad attaukots, tad pārklāts ar divām grunts krāsas kārtām un visbeidzot uzklāta dekoratīvā dzeltenā virskārta ar toni RAL 1034 PASTELGELB. Šis tonis noteikts Rīgas pilsētas Būvvaldē izdotajā Būves krāsojuma pasē.

«Lai darba veicējiem būtu vieglāk strādāt, grunts krāsas kārtas bija dažādās krāsās balta un sarkana. Un tā 2004.gada vasarā kādu laiku mūsu tornis izskatījās raibs kā dzeņa vēders - katra kāja savā krāsā. Torņa kāju apstrādei kopā izlietoja 6,4 t gruntskrāsas un 1,14 t dekoratīvas krāsas par kopējo summu - nepilniem 45 tūkstošiem latu,» stāsta VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs Radio un televīzijas apraides departamenta Torņu un antenu apkalpes daļas vadītājs Inārs Freipičs.

Pēdējos divos gados, pēc pārejas uz ciparu TV, radās iespēja apstrādāt antenu daļas vēl neapstrādātos posmus.

Komentāri

Pievienot komentāru