Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Universitātes (LU) Biznesa inkubatora grantu konkursā 10 tūkstošus eiro sadala četri studentu projekti

Vislielāko atbalstu – 6840 eiro – saņems māsas Ieva Sulutaura un Zane Bikše, lai varētu testēt un turpināt attīstīt kokvilnas un bišu vaska materiālu ēdiena uzglabāšanai Bee In. Māsas, kuras ir izaugušas biškopja ģimenē, ir radījušas iepakojumu no dabiskiem materiāliem, kas ir alternatīva pārtikas plēvei. «Bee In ir tapis rūpēs par apkārtējo vidi, lai samazinātu naftas produktu izmantošanu,» saka I. Sulutaura, informējot, ka šobrīd Eiropas valstīs konkurenti šim produktam neesot, līdzīgus iepakojuma metriālus ražojot Amerikā, Jaunzēlandē un Austrālijā.

I. Sulutaura stāsta, ka grantu izmantos nepieciešamo sertifikātu iegūšanai, lai varētu iepakojumu realizēt ārpus Latvijas, kā arī ražošanas iekārtas iegādei. Šobrīd māsas iepakojumu gatavo ar rokām, ražošanas jaudas ir 18 – 20 iepakojumu stundā. Tiek izgatavoti trīs dažāda izmēra iepakojumu, kuru cena ir 4,50 – 6,50 eiro, kopumā jau pārdoti 680 iepakojumi.

Rīgas zeķes autori Aleksands Geržatovičs un Krists Indrišonoks (Karma Sock) ieguva 1500 eiro dizaina zeķu testa partiju saražošanai Lietuvas un Igaunijas tirgum.

Kristāla kroņu projekts Crown Me (autore - Madara Uburģe) saņēma 1600 eiro ražošanas rīku iegādei, produkta virzībai offline veikalos un mārketingam.

Dizaina projektam Stick with us un tā autorei Nadīnai Dudarei žūrija piešķīra 60 eiro apmācībām.

Jauno uzņēmēju idejas vērtēja LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs Mikus Losāns, a/s 4finance izpilddirektors Toms Jurjevs, SIA MolPort līdzīpašnieks un valdes loceklis Imants Zudāns, SIA Lāči valdes loceklis Normunds Skauģis un SIA Valmiermuižas alus īpašnieks Aigars Runģis. LU studentu Biznesa inkubators atbalsta savus dalībniekus inkubācijas noslēgumā jau trešo reizi, pateicoties mecenāta, latviešu izcelsmes investīciju baņķiera Džona Medvecka, mecenātu Ričarda un Ineses Driehaus un 78 Latvijas un ārzemju mecenātu ziedojumiem LU Biznesa ideju fondā. Ziedojumus administrē LU Fonds.

Komentāri

Pievienot komentāru