Jaunākais izdevums

Kauņas Vienības laukuma dizains triumfējis konkursā Vācijas Dizaina balva 2019 pilsētvides un infrastruktūras kategorijā.

«Šis dizains apvieno oriģinālas struktūras atšķirīgus arhitektūras stilus īpaši modernā dizainā - tas ir spilgts, piemērots un aicinošs, kā arī piešķir izcilu dzīvojamo un dzīves kvalitāti visās slēgtajās un atvērtajās telpās» - tā projektu apraksta starptautiskā konkursa žūrija.

Vācijas Dizaina balva ir viens no prestižākajiem arhitektu un dizaineru apbalvojumiem pasaulē. Žūrijas sastāvā bija teju piecdesmit labi pazīstami starptautiski profesionāļi. Konkursam bija pieteikti 5 400 darbi.

Uzvarējušo Vienības laukuma konceptu Lietuvas otras lielākās pilsētas - Kauņas - sirdī radījis Vācijā bāzēts uzņēmums «3Deluxe».

«Laukuma koncepcija mēģina apvienot visus dažādos arhitektūras stilus vienā idejā: cilvēku virtuālās pēdas, ko atstāj cilvēki pārvietojoties starp dažādām ēkām, zonām un teritorijām apkārt laukumam», tā projekta ideju izklāsta viens no tā autoriem – Dīters Brells, «3Deluxe» radošais direktors.

Vienības laukuma atjaunošanas projektu attīstīja SBA grupai piederošais nekustamā īpašuma inovāciju uzņēmums «Urban Inventors» kopā ar Kauņas pašvaldību. «Šis projekts ir lielisks piemērs pilsētas un uzņēmumu sadarbībai. Vienības laukums noteikti kļūs par vienu no atdzimušās Kauņas simboliem», komentē Kauņas mērs Visvalds Matijošaitis.

«Augstākais apbalvojums prestižajā konkursā apliecina, ka mūsu stratēģiskais virziens attīstītu projektus ilgtspējīgā veidā tos nemanāmi integrējot vidē un izmantojot inovatīvas tehnoloģijas bija pareizā izvēle», tā par sasniegumu stāsta Liongins Šepetis, «Urban Inventors» vadītājs. SBA grupas uzņēmums «Urban Investors» tāpat attīsta inovatīvos biznesa centrus BLC un «Kauno Dokas» Kauņā un «Green Hall» biznesa centrus Lietuvas galvaspilsētā Viļņā.

Cits SBA grupas uzņēmums «Capitalica Asset Management» plāno ieguldīt 50 miljonus Latvijas galvaspilsētā Rīgā, kur tas ieplānojis attīstīt A klases biznesa centrus. Uzņēmums iegādājies 1,3 ha plašu teritoriju Skanstes rajonā Rīgā, netālu no pilsētas centra un plāno uz tā būvēt divus biznesa centrus. Biznesa centrus paredzēts atklāt 2021. gadā. Plānots, ka kopējā ēku platība, iekļaujot apakšzemes stāvvietu aizņems apmēram 45 000 kvadrātmetrus.

SBA grupa ir viena no lielākajā Lietuvas kapitāla uzņēmuma grupām. Tā pamatā darbojas mēbeļu, tekstila industrijas, nekustamā īpašuma un ieguldījumu pārvaldības jomā. Pagājušajā gadā tās peļņa pārsniedza 313 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju sporta inventāra ražotāja “Akurat Racks” radītā fitnesa siena “Akurat Wall” nominēta Vācijas Dizaina balvai, kas ik gadu tiek pasniegta inovatīvākajiem dizaina risinājumiem.

Latvijā radītā fitnesa siena izvirzīta balvai kategorijas “Izcils produkta dizains” apakškategorijā “Universālais dizains”.

Starptautiskajai dizaina balvai nominētā “Akurat Wall” ir fitnesa siena, kas ļauj veikt dažādus vingrinājumus: tā piemērota gan vingrošanai, gan spēka treniņiem, fitnesam, parkūram, fizikālai terapijai u. c. Fitnesa siena, kuras autors ir dizainers Miks Pētersons (“NORDI furniture”), izgatavota no Latvijā ražota 40 mm bieza bērza saplākšņa.

FOTO: Ne stūrī, bet uz plaukta 

Edgars Staune kopā ar tēvu un brāli radījuši funkcionālu sporta inventāra uzglabāšanas risinājumu...

“Nominācija Vācijas Dizaina balvai ir ļoti augsts mūsu darba novērtējums un kārtējais apliecinājums tam, ka Latvijā var tapt globāli konkurētspējīgi produkti ne tikai funkcionalitātes, bet arī dizaina ziņā. Radot mūsu “Akurat Wall” fitnesa sienu, domājām gan par to, lai tā būtu vienkārši un ērti uzstādāma un lietojama, gan par to, lai tā papildinātu interjeru telpā, kurā tiks uzstādīta. Tas, ka produkts ir funkcionāls, nenozīmē, ka tas nevar būt estētisks, un mūsu fitnesa siena ir tam labs piemērs,” norāda “Akurat Racks” zīmola izveidotājs Edgars Staune.

Vācijas Dizaina balvu piešķir Vācijas Dizaina padome – eksperts zīmola un dizaina jomā Vācijā. Balva iedibināta 1969. gadā, lai attīstītu dizainu ar pievienoto vērtību. Laika gaitā šis apbalvojums kļuvis par starptautisku dizaineru, arhitektu u. c. darba novērtējumu. Šobrīd Vācijas Dizaina balva nosaka starptautiskos standartus inovatīvai dizaina attīstībai globālajā tirgū. Šo balvu iegūst tikai dizaina risinājumi, kas atzīti par būtiskiem Vācijas un starptautiskā mērogā. Balvai iesniegtos darbus ik gadu vērtē starptautiska žūrija – vadošie eksperti visās dizaina disciplīnās.

Komentāri

Pievienot komentāru