Jaunākais izdevums

Datorspēļu un to digitālās izplatīšanas kompānija Valve nākusi klajā ar operētājsistēmu SteamOS, kas paredzēta datorspēļu straumēšanai no datora uz TV iekārtu.

SteamOS paredzēta galvenokārt Valve Steam bibliotēkā esošajiem aptuveni diviem tūkstošiem datorspēļu. Kompānija norāda, ka SteamOS galvenais mērķis ir padarīt datorspēles vairāk pieejamas. «Strādājot pie Steam [Valve digitālais datorspēļu izplatīšanas pakalpojums] padarīšanu pieejamāku dzīvojamajās istabās, mēs nonācām pie secinājuma, ka šī vide ir vairāk piemērota, lai klientiem sniegtu apmierinājumu ar veselu operētājsistēmu, kas radīta Steam,» norāda kompānija.

SteamOS tapusi uz Linux bāzes un paredzēta datorspēļu spēlēšanai uz mūsdienu TV ar lieliem ekrāniem. Paredzēts, ka tā būs pieejama lietošanai jau tuvākajā laikā. Valve norāda, ka ar jaunās operētājsistēmas palīdzību spēlētpriekā varēs dalīties ģimenes locekļi, kā arī to būs iespējams izmantot gan mūzikas, gan video straumēšanai.

Vienlaikus Valve izstrādātā operētājsistēma ir viegli pielāgojuma un to iespējams izmantot arī uz dažādām citām iekārtām, ne tikai uz Windows un Mac datoriem. Savukārt spēļu izstrādātāji varēs radīt speciāli piemērotas sava produkta versijas operētājsistēmai.

Izskanējuši viedokļi, ka jaunākais Valve produkts varētu sagādāt izaicinājumu Microsoft un citām kompānijām, kas izstrādā spēļu konsoles. Valve Steam ir aptuveni 50 miljoni reģistrētu lietotāju, kuru «pārvilināšana» uz tradicionāli Xbox un Play Station kontrolētu vidi varētu radīt izmainīt esošo spēku līdzsvaru šajā jomā.

Maijā Microsoft nāca klajā ar nākošās paaudzes Xbox One spēļu konsoli, kas tirdzniecībā varētu parādīties šā gada otrajā pusē. Kopā ar jauno konsoli Microsoft iepazīstinājusi arī ar uzlabotu kustību atpazīšanas sensoru Kinect.

Savukārt Microsoft konkurents spēļu konsoļu jomā Sony savu jaunākās paaudzes ierīci PlayStation 4 prezentēja jau maijā. Jaunākajā Sony konsolē liela uzmanība tiks pievērsta sociālo tīklu integrācijai, lai lietotājiem ļautu savā starpā aktīvāk komunicēt un dalīties ar sasniegumiem spēlē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ķīna pēc 14 mēnešu ilga pārtraukuma atsāk sākotnējo akciju publisko piedāvājumu apstiprināšanu

LETA--AFP, 17.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmā akciju kotēšana Ķīnas fondu biržā piektdien pēc vairāk nekā gada pārtraukuma piedzīvojusi kāpumu par vairāk nekā 30%, varasiestādēm atsākot sākotnējo akciju publisko piedāvājumu (IPO) apstiprināšanu.

Kompānijas Neway Valve Co. akciju tirdzniecība Šanhajas biržā piektdien uz brīdi tika apturēta pēc tam, kad to vērtība tirdzniecības sesijas sākumā bija pieaugusi par gandrīz trešdaļu.

Pēc tirdzniecības atsākšanas uzņēmuma akciju vērtība dienas vidū veidoja aptuveni 23,19 juaņas, kas ir par 31,31% vairāk salīdzinājumā ar IPO cenu.

Analītiķi norāda, ka Neway Valve veiksmīgā debija liecina par labu sākumu vairākiem desmitiem uzņēmumu, kuriem ir IPO plāni.

Neway Valve ir viena no piecām kompānijām, kurām Ķīnas Vērtspapīru uzraudzības komisija (CSRC) decembra beigās deva atļauju īstenot IPO pēc vairāk nekā gada ilguša pārtraukuma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bitkoina cenas pieaugums vilina investorus visā pasaulē, taču lielās tehnoloģiju kompānijas vairs nav tik lielā sajūsmā par šo pasaulē iecienītāko kriptovalūtu, raksta inverse.com.

Sekojot kompānijas Valve paziņojumam, arī Microsoft informējis, ka pārtrauc pieņemt maksājumus bitkoinos. Kaut arī Microsoft nav publicējis oficiālu paziņojumu, kādēļ pieņemts šāds lēmums, atsevišķi portāli ziņo, ka tas noticis lielo kriptovalūtas cenas svārstību dēļ.

Microsoft kontu un rēķinu nodaļas pārstāvis CCN sacījis, ka kompānija apturējusi bitkoina maksājumus vairāku problēmu dēļ, par kurām saņemti ziņojumi.

Pēdējo dažu mēnešu laikā bitkoina cena ir ievērojami svārstījusies, un strauji pieaugusi pārskaitījuma maksa darījumiem ar šo kriptovalūtu. Šie divi faktori padara mazas transakcijas gandrīz neiespējamas.

Komentāri

Pievienot komentāru