Jaunākais izdevums

Vecrīgā vakar izcēlies kārtējais konflikts starp taksometru vadītājiem, un tā rezultātā vienai automašīnai sadurta riepa.

Rīgas Pašvaldības policijā noskaidrojies, ka konflikts starp taksometru vadītājiem bija izcēlies Grēcinieku ielā. Viena no konfliktā iesaistītajām personām sadūra taksometra riepu.

Pašvaldības policija aizturējusi sešas personas, vainīgais un cietusī persona nogādāti VP lietvedības nodrošināšanai. Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis atturējās komentēt iesaistīto skaitu, taču apstiprināja, ka policijā sākts kriminālprocess, kurā noskaidros notikušā apstākļus, tostarp, vai šajā gadījumā atkal notikuši tā dēvētie taksistu kari.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija pēc notikuša kautiņa Vecrīgā astoņiem taksistiem noformējusi administratīvā pārkāpuma protokolus, apstiprināja Valsts policijas preses pārstāvis Dairis Anučins.

Pagājušajā svētdienā pie policijas patruļas vērsās aculiecinieks, jo Vecrīgā uz ielas notika konflikts. Policisti devās uz notikuma vietu un konstatēja, ka starp vairākiem taksometra vadītājiem notiek grūstīšanās un asa vārdu pārmaiņa.

Taksometru vadītāji atteikušies policistiem uzrādīt dokumentus un arī atteikušies doties uz iecirkni. Taksistu savaldīšanai policisti bijuši spiesti pielietot spēku.

Rezultātā administratīvā pārkāpuma protokoli noformēti astoņiem taksometru vadītājiem, no kuriem četri tika nogādāti iecirknī. Protokoli noformēti par sīko huligānismu un pretošanos varas pārstāvim.

Policija konflikta iemeslu vēl skaidro; tiek skaidrots arī tas, vai starp taksistiem nav aktivizējušies tā dēvētie «taksistu kari».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Policija: Būtu pārsteidzīgi apgalvot, ka Rīgā sākušies «taksometru kari»

LETA, 11.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valsts policija ir izvirzījusi daudz versiju par kompānijas BalticTaxi taksometru dedzināšanu, taču šobrīd ir pāragri runāt, ka Rīgā būtu sākušies «taksometru kari», atzina Rīgas reģiona Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Par visiem pagājušajā nedēļā notikušajiem taksometru dedzināšanas gadījumiem ir sākti kriminālprocesi un izvirzītas ļoti daudzas versijas, teica Sozinovs. Lai arī automašīnu dedzināšanas ir notikušas, tomēr šobrīd ir pāragri izdarīt kādus secinājumus, viņš uzsvēra, gan atzīstot, ka sliecas domāt, ka konkrētie gadījumi ir ļaunprātīgas dedzināšanas.

Nesaskaņas starp taksometru vadītājiem ar policijas iejaukšanos bijušas arī iepriekšējos gados. Vēl pērn policija aizturēja vairākus cilvēkus, kas Vecrīgā meta paštaisītas ierīces zem taksometru riteņiem, dūra riepas un skrāpēja automašīnas, lai šādi paustu neapmierinātību saistībā ar stāvvietu dalīšanu, «nerakstītajiem likumiem» un tamlīdzīgi. Policija toreiz nekonstatēja, ka tas būtu darīts pašu taksometru kompāniju vārdā, taču kopš tā laika policijai nav bijusi informācija, ka taksistu starpā valdītu nesaskaņas.

Komentāri

Pievienot komentāru