Jaunākais izdevums

Valsts prezidents Raimonds Vējonis neatbalsta ideju par «VIP pacientu» sistēmas ieviešanu veselības aprūpē, kā to paredzējusi Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca, izstrādājot kārtību, kādā «VIP cilvēki» par pilnu maksu varēs saņemt pakalpojumus tā, lai par to neviens neuzzinātu.

«Domāju, ka nebūtu pareizi Latvijā ieviest kādu VIP apkalpošanu - tas būtu nepareizs solis,» intervijā Radio Baltkom šorīt teica Vējonis. Viņaprāt, vispirms būtu jādomā, kā mazināt rindas uz pakalpojumu saņemšanu.

Stāstot par savu pieredzi, prezidents uzsvēra, ka arī pats regulāri dodas pie ģimenes ārsta, turklāt ir nomainījis ģimenes ārstu uz Rīgā praktizējošu speciālistu, lai taupītu savu laiku. Ģimenes ārsts arī ir tā persona, kas pacientu nosūtīs uz konkrētām pārbaudēm, ja tādas būs nepieciešamas.

Savukārt komentējot nepieciešamību jaunajiem medicīnas speciālistiem pēc valsts apmaksātām studijām noteiktu laiku nostrādāt valsts finansētā medicīnas iestādē, Vējonis uzsvēra, ka tas būtu pareizi. «Šī sistēma nav jauna un no tā neviens nemirst,» piebilda prezidents.

Pēc valsts pirmās personas domām, tas varētu risināt problēmu ar speciālistu trūkumu reģionos. Tomēr vienlaikus ir jādomā, kā jaunos speciālistus piesaistīt darbam kādā no reģionālajām medicīnas iestādēm - vai nu palīdzot ar dzīvesvietu vai arī nodrošinot lielāku atalgojumu.

«Domāsim reāli - jaunatnei ir vieglāk aizbraukt uz ārzemēm un saņemt labāku atalgojumu savā specialitātē. Latvijā atalgojums ir zems, bet ārpus Latvijas ir lielāka alga un lielāks pieprasījums,» pauda valsts pirmā persona.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Austrumu slimnīcā VIP cilvēki varēs nemanīti par pilnu maksu saņemt pakalpojumus

LETA, 17.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca izstrādās kārtību, kādā VIP cilvēki par pilnu maksu varēs saņemt pakalpojumus tā, lai par to neviens neuzzinātu, šodien žurnālistiem pastāstīja slimnīcas valdes priekšsēdētāja Anita Slokenberga.

Viņa skaidroja, ka slimnīca strādā pie tā, lai izstrādātu jaunu kārtību šādiem «īpašajiem pacientiem». «Nav noslēpums, ka ir VIP cilvēki, visur ir VIP. Un mēs izstrādāsim kārtību, kādā veidā par pilnu maksu tiek apkalpoti šāda veida pacienti,» skaidroja slimnīcas vadītāja un piebilda, ka šādi pacienti vēlas būt inkognito.

Taujāta, vai tas nozīmē, ka gadījumā, ja kāds ministrs vēlēsies veikt izmeklējumus tā, lai par to neviens neuzzinātu, viņam tiks piemērota šī kārtība, Slokenberga atbildēja apstiprinoši un norādīja, ka tādā gadījumā būs kārtība, kā šos pakalpojumus saņemt par pilnu maksu.

Komentāri

Pievienot komentāru