Jaunākais izdevums

Viens no lielākajiem specializētajiem velosipēdu mazumtirgotājiem Latvijā SIA "Veloprofs.lv" ieguldīs 780 000 eiro veikalu tīkla attīstībā, iegādājoties nekustamo īpašumu Rīgā, Gunāra Astras ielā uzņēmuma tirdzniecības, biroja un noliktavas telpu izveidei.

Iegādājoties jauno ēku, uzņēmums plāno optimizēt procesus, preču loģistiku, kā arī attīstīt vairumtirdzniecību un citus pakalpojumus. Papildus šim finansējumam SEB banka nodrošina arī ikgadēju 200 000 eiro overdraftu apgrozāmo līdzekļu finansēšanai.

Jau vairāk nekā 15 gadus SIA Veloprofs specializējas augstas kvalitātes velosipēdu un velosipēdu aksesuāru mazumtirdzniecībā, pārstāvot tādus pasaulē vadošos zīmolus kā TREK, Superior, Bontrager, BBB un citus. Notiek arī darbs pie jaunu zīmolu izplatīšanas tiesību iegūšanas.

"Apgrozījums ar katru gadu aug, kas liecina par pozitīvu tendenci – Latvijas iedzīvotāji izprot kustību un aktīva dzīvesveida nozīmi savā ikdienā. Arī pandēmija savā ziņā ir pozitīvi veicinājusi pārdošanas apjomus un dubultojusi apgrozījumu – cilvēki cenšas mazāk izmantot sabiedrisko transportu, biežāk dodas dabā un pievēršas sportiskām aktivitātēm. Viens no izaicinājumiem velo veikalu biznesa specifikā ir pasūtījumu plānošana nākamajam gadam, lai sarežģījumi kādā no piegādes ķēdes posmiem neietekmētu uzņēmuma darbību. Sadarbība ar pasaules līmeņa ražotājiem palīdz prognozēt tendences, un esam noslēguši pasūtījumus jau par 2023. gadu,” komentē SIA Veloprofs.lv tirdzniecības vadītājs Jānis Baltaisbrencis.

"Turpinām būt aktīvi dažādu biznesa projektu finansēšanā, šī gada desmit mēnešos palielinot no jauna izsniegto finansējumu mazajiem un vidējiem uzņēmumiem par 32%. Esam gatavi finansēt dažādas nozares un dažāda lieluma projektus, ja vien uzņēmuma biznesa modelī redzam dzīvotspēju un ilgtspējīgu attīstību. Arī SIA Veloprofs.lv ir piemērs, kā pārliecinoši iekarot savu vietu Latvijas tirgū, nodrošinot pircēju pieprasījumam atbilstošu un kvalitatīvu piedāvājumu," papildina SEB bankas valdes loceklis Arnis Škapars.

Runājot kopumā par tendencēm un pieprasījumu, J.Baltaisbrencis stāsta, ka iedzīvotājiem Latvijā, izvēloties velosipēdu, būtiskākais kritērijs ir kvalitāte ilgtermiņā. "Arvien vairāk ir jūtams, ka pircēji izvēlas investēt dārgākā, bet kvalitatīvākā velosipēdā un aprīkojumā, kas kalpos gadiem ilgi. Reizē ar to palielinās interese par velosipēdu apdrošināšanu, kas var atmaksāties neparedzētos apstākļos. Tāpat redzam, ka pircēji pievērš īpašu uzmanību drošībai un neekonomē līdzekļus, izvēloties ķiveri, kas ir pats svarīgākais aksesuārs. Lai arī aug interese par elektrovelosipēdiem, kas sniedz iespēju veikt lielākus attālumus ar mazāku jaudas patēriņu, tomēr šobrīd kvalitatīvu modeļu cenu līmenis vēl ir pārāk augsts Latvijas tirgum. Taču nenoliedzami tā ir nākotne, jo īpaši lielajās pilsētās, kur elektrovelosipēds var būt veselīga alternatīva automašīnai, lai mērotu ikdienas attālumus no mājām uz darbu," stāsta J. Baltaisbrencis.

Lai arī uzņēmums preču tirdzniecību nodrošina arī internetveikalā, martā sasniedzot pārdošanas rekordu, pircēji pārsvarā velosipēdus tomēr izvēlas iegādāties klātienē. "Klientam ir jābūt ļoti specifiskām zināšanām, lai varētu pārliecinoši iegādāties sev nepieciešamo aprīkojumu vai detaļas. Visbiežāk ir nepieciešams profesionāls padoms, ko ērtāk ir saņemt klātienē, nevis sazinoties pa tālruni vai e-pastā. Turklāt velosipēds joprojām ir tā prece, ko pircējs vēlas praktiski izmēģināt pirms iegādes. Līdz ar to mūsu prioritāte ir klātienes tirdzniecība un profesionāls klientu serviss, ko nodrošina mūsu profesionāļu komanda. Cilvēciskais kontakts un priecīgu klientu sejas ikdienas darbā sniedz gandarījumu," uzsver J.Baltaisbrencis.

SIA Veloprofs.lv ir viens no lielākajiem specializētajiem velosipēdu mazumtirgotājiem Latvijā. Uzņēmumam šobrīd ir divi veikali Rīgā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no veiksmīgākajiem elastīgo maksājumu risinājumu nodrošinātājiem Baltijā, ESTO, savā pirmajā darbības gadā Latvijā ir spējis sasniegt vairākus nozīmīgus mērķus. To starpā var minēt veiksmīgi uzsākto sadarbību ar “Bolt”, kā arī faktu, ka ar ESTO starpniecību desmitiem tūkstošu klientu norēķinājušies ar komersantiem vairāku miljonu eiro vērtībā.

Kā jau iepriekš minēts, viens no lielākajiem panākumiem – izmantojot ESTO maksājumu risinājumus, tika veikti aptuveni 55 000 unikāli darījumi ar dažādiem tirgotājiem, iegādājoties preces kopumā par 5,2 miljoniem eiro.

Aktīvais kredītportfelis pieauga par vairāk nekā 1,3 miljoniem eiro un ESTO piesaistīja 154 jaunus tirgotājus Latvijā. Daži no pazīstamākajiem: elkor.lv, ideal.lv, evelatus.lv, membershop.lv, bigbox.lv, stokker.lv, veloprofs.lv, gintaromebeles.lv, pranamat.lv, weekendshoes.lv, grenardi.lv, given.lv.

Komentāri

Pievienot komentāru