Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils domes darba seifs esot tukšs un jau ilgāku laiku netiek lietots, tā raidījumā 900 sekundes norādīja pilsētas mērs Aivars Lembergs. Viņš arī piebilda, ka domājis, ka tas stāvot vaļā.

Jāatgādina, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekiem, veicot kratīšanu Ventspils domē, radušās problēmas piekļūt kādam seifam, kura kodu A.Lembergs esot aizmirsis, taču seifa kods tiekot aktīvi meklēts.

Ventspils mērs atzina, ka patiesi kodu aizmirsis, jo pārāk daudz visādi kodi jāatceras ikdienā. Seifa kods darbā kaut kur esot pierakstīts, bet nodaļas vadītāja jau aptuveni četrus gadus vairs nestrādā un arī viņas priekšniece ne, kam vajadzējis kodus pierakstīt.

No Rīgas vakar atbraucis arī kāds speciālists, kuram vajadzējis seifu atvērt, taču kā A.Lembergs uzzinājis šorīt, tas neesot izdevies. Runājot par izņemtajiem dokumentiem A.Lembergs norādīja, ka kabinetā neesot bijis nekā ko ņemt un no mājām arī līdzi paņemts praktiski nekas. Viņš arī piebilda, ka īsti neesot sapratis, kas KNAB darbiniekiem bijis vajadzīgs.

Saistībā ar to, kādas lietas ietvaros kratīšanas varētu būt veiktas, A.Lembergs, atsaucoties uz Andra Amerika teikto, norādīja, ka kratīšanas veiktas saistībā ar to, ka viņš un deputāts Ainārs Šlesers ir sarunājuši, ka A.Ameriku ievēl par Rīgas brīvostas valdes priekšsēdētāju. A.Lembergs gan uzsvēra, ka Ventspils domes deputāts Rīgas brīvostā nevarot ietekmēt pilnīgi neko.

«Es to lietu saprotu nedaudz savādāk. Pirmkārt, beidzās pieteikšanās un ir divi prezidenta amata kandidāti. Strīķe plēšas ar Vilnīti par vietu zem saules un kurš ir priekšnieks, kuram pieder KNAB. Protams, kā var parādīt sevi – vajadzīga kāda skaļa lieta. Tā ir tāda normāla cēloņu seku sakarība. Otrs mērķis varētu būt tāds, ka esmu atkal apvainots amata noziegumā un es domāju, ka viņi varētu prasīt drošības līdzekli apcietinājumu. Tas varētu būt tas virsmērķis, bet kāpēc tāda psihiska reakcija saistībā ar prezidenta vēlēšanām es nezinu, grūti spriest,» atzīmēja Ventspils mērs.

Komentāri

Pievienot komentāru