Tirdzniecība un pakalpojumi

VIDEO: Vecrīgā atklāts kaviāra bārs, kas piedāvā arī Latvijā audzētu storu ikrus

Ilze Žaime, 12.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vecrīgā, Tirgoņu ielā durvis vēris Baltijā vienīgais kaviāra bārs Caviar & Beer, kurā būs pieejams kaviārs arī no Latvijā audzētām storēm.

Jaunatklātās vietas koncepts apvieno ideju par smalkās delikateses ienešanu vienkāršā ikdienā pie alus glāzes. Caviar & Beer būs ne tikai bārs un restorāns, bet reizē arī veikaliņš ar iespēju iegādāties kaviāru līdzņemšanai. Kaviāra popularizēšanai tiks rīkotas arī meistarklases. Piedāvājumā klāstā ir dažādas tapas - kaviāra un zivs uzkodas, kā arī saimnieka radīti saldējumi īpaši šim bāram: alus, šampanieša, kā arī sarkanvīna un baltvīna saldējumi.

Kaviāra bāra idejas autors un saimnieks Edgars Kalējs sevi sauc par gurmē cienītāju, kurš ar melnajiem ikriem tuvāk iepazinās pirms diviem gadiem, kad kļuva par pārdošanas vadītāju pašmāju kaviāra ražotnē «Mottra».

«Motra» nodarbojas ar storu un melno ikru ražošanu, kas iekarojuši savu vietu uz visizsmalcinātākajiem galdiem. Tieši strādājot kopā ar bijušajiem kolēģiem no «Mottras» izdevās nonākt pie šāda rezultāta. Arī pieredze delikatešu pasniegšanā E. Kalējam ir gūta, jau iepriekš vadot citus ēdināšanas uzņēmumus. Taču ideja par kaviāra bāra atvēršanu radās līdz ar iespēju apsaimniekot telpas Tirgoņu ielā.

Saimnieks apzinās, ka atrodas pašā tūristu epicentrā, taču cer aizsniegt arī vietējo auditoriju. Plānots ar kaviāru un alu doties gan uz tirdziņiem, gan Street Food festivāliem. Ja iestājoties rudenim kaviāra bārs būs iekarojis apmeklētāju sirdis un vēderus, uzņēmums turpinās darbību esošajā vietā. Ja vietējo iedzīvotāju piekrišana nebūs tik liela, tad atrašanās vietu varētu mainīt.

E.Kalēja ieskatā lielākais izaicinājums būs pārliecināt cilvēkus nebaidīties no kaviāra. Pastāv uzskats, ka tas ir ļoti dārgs produkts, taču jaunā bāra saimnieks cer parādīt, ka kaviārs var būt arī «demokrātisks», piemēram, baudīts pie alus, nevis šampanieša glāzes, vai mērces formā, pasniegts pie Fish&Chips maltītes.

Pasniegtie melnie ikri nāks no pašmāju storēm, savukārt sarkanie no Aļaskas lašiem, forelēm, kā arī no Vidusjūras. Jāgatavojas, ka Atlantijas laša ikri ievērojami atšķirsies no Norvēģijas laša ikriem, ne tikai kvalitātes, bet arī cenas ziņā. Kaviāra cenas iegādei līdzņemšanai svārstās no 16 eiro līdz pat 116 eiro, atkarībā no kaviāra veida un iepakojuma tilpuma.

Lai iedrošinātu apmeklētājus, barā ikdienā strādās arī pats īpašnieks. Viņš uzskata, ka, lai gūtu panākumus, ir jāpiedalās procesā, nevis viss jāatstāj tikai darbinieku ziņā. Pagaidām bārā tiks nodarbināti vēl divi cilvēki.

Bāra izveidē ieguldīti personīgie līdzekļi. Arī uzņēmuma vizuālo identitāti un logo radījis E. Kalējs pats, jo, tāpat kā kaviārs, tā ir viņa sirdslieta un hobijs.

Komentāri

Pievienot komentāru