Transports un loģistika

Viens no pasaules transporta un loģistikas līderiem DP WORLD izrāda interesi sadarboties ar Latvijas ostām

Lelde Petrāne, 06.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvija redz sevi kā nopietnu partneri sadarbībai ar vienu no pasaules vadošajām kompānijām transporta un loģistikas jomā DP WORLD, lai piedāvātu Latvijas ostas kā Ziemeļu vārtus Northern Gateway izejai uz Skandināvijas valstu un Krievijas tirgiem, šodien izplatītā paziņojumā norāda Satiksmes ministrija.

Kā norāda Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, šā gada februārī zemkopības ministra Jāņa Dūklava vadībā notikusi vizīte Dubajā, kuras ietvaros bijusi tikšanās ar DP WORLD galveno viceprezidentu Džamalu Madžidu bin Tanija (Jamal Majid Bin Thaniah). Tikšanās noritējusi veiksmīgi un drīzumā paredzēta Dubaijas uzņēmuma pārstāvju iepazīšanās vizīte Latvijā, kuras ietvaros ārvalstu viesi klātienē tiktu iepazīstināti ar Latvijas ostu infrastruktūru un potenciālajām attīstības iespējām.

Valsts sekretārs K.Ozoliņš komentē: «DP WORLD ir milzīgs uzņēmums, kuram ir vairāk nekā 65 ostu termināļi sešos dažādos kontinentos, tomēr viņiem ir interese attīstīt savu darbību arī Ziemeļeiropas reģionā. Sadarbība ar DP WORLD mums ļautu stiprināt Transeirāzijas piegāžu ķēdes un Latvijai piesaistīt kravas no Ķīnas un visa Tālo Austrumu reģiona.»

«DP WORLD visspēcīgākās pozīcijas ir tieši konteinerkravu segmentā, kas nozīmē, ka tās ir kravas ar augstu pievienoto vērtību. Konteinerkravas, salīdzinot ar naftas produktiem vai oglēm, rada mazāku risku apkārtējai videi un tas ir vēl viens iemesls, kāpēc šādu kravu piesaistīšana ir mūsu prioritāte,» norāda SM valsts sekretārs, piebilstot, ka Latvija šobrīd aktivizē sadarbību ar Vācijas, Ķīnas, Krievijas un Kazahstānas vadošajiem transporta un loģistikas uzņēmumiem, lai kā Ziemeļu distribūcijas mezgls iekļautos Eiropas-Āzijas kravu plūsmu koridoros.

Šīs nedēļas beigās Ministru prezidenta biedra, ekonomikas ministra Arvila Ašeradena vadībā notiks plaša Latvijas uzņēmēju delegācijas vizīte Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE). Šīs vizītes ietvaros paredzēts arī turpināt dialogu ar DP WORLD visaugstākajā līmenī, jo Latvijas pārstāvjiem ieplānotas tikšanās ar DP WORLD vadītāju Sultan Ahmed bin Sulayem.

Komentāri

Pievienot komentāru