Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašmāju degvielas un alternatīvo enerģijas avotu tirgotājs AS “Virši-A” atvēris jaunu degvielas uzpildes staciju (DUS) Daugavpilī, investējot tās izveidē vairāk nekā divus miljonus eiro.

Stacijas jumts aprīkots ar saules paneļiem, kas pārvērtīs saules starojumu elektroenerģijā pašpatēriņa nodrošināšanai.

Jaunatklātā stacija Daugavpilī ir jau 69. “Virši” spēka stacija. Uzņēmuma turpmāko gadu izaugsmes plāni paredz tālāku tīkla paplašināšanu un investīcijas infrastruktūrā, atverot jaunas un modernizējot esošās degvielas un alternatīvo enerģijas avotu uzpildes stacijas visos Latvijas reģionos.

“Lēmums par jaunas stacijas būvniecību un CNG pieejamības nodrošināšanu Daugavpils reģionā tika pieņemts pēc uzvaras AS “Daugavpils satiksme” izsludinātajā iepirkumā par tai piederošo autobusu uzpildi ar saspiesto dabasgāzi. Atbalstot uzņēmuma pāreju uz jaunu, videi draudzīgāku pilsētas transportu, nodrošinājām visu nepieciešamo ērtai un parocīgai autobusu uzpildei,” saka Jānis Vība, “Virši” valdes priekšsēdētājs.

““Virši” tuvāko gadu stratēģiskais plāns paredz turpināt staciju tīkla tālāku paplašināšanu, kā arī dažādu ar ilgtspēju saistītu projektu realizēšanu Latvijas transporta nozarē. Tāpat mērķtiecīgi darbosimies pie savu pozīciju stiprināšanas enerģētikas segmentā, nodrošinot savu klientu bāzi ar jauniem produktiem jau tuvākā gada laikā,” uzsver J. Vība.

Jau vēstīts, ka AS “Virši-A” un ar to saistītie grupas uzņēmumi 2022. gada 6 mēnešu periodā sasnieguši 155 miljonus eiro lielu apgrozījumu. Tas ir par 59,8% jeb 57,9 milj. eiro vairāk, salīdzinot ar 2021. gada 6 mēnešu rezultātiem. Savukārt uzņēmuma neto peļņa sasniedza 5,6 milj. eiro.

“Virši” EBITDA rādītājs sasniedza 6,6 milj. eiro, kas ir 47,6% pieaugums salīdzinājumā ar 2021. gada 6 mēnešu rezultātiem.

Uzņēmuma kopējie ieguldījumi 2022. gada pirmajā pusgadā ir pieauguši par 117.2% jeb vairāk kā 4.8 milj. eiro salīdzinājumā ar 2021. gada salīdzināmo periodu un sasniedza aptuveni 9 milj. eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru