Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Fotoradaru uzstādītājs Latvijā Vitronic Baltica un partneri, KS nomainījis uzņēmuma nosaukumu, liecina informācija Lursoft mājaslapā. Turpmāk uzņēmuma nosaukums būs V-Traffic,KS.

Arī Maksātnespējas reģistra mājaslapā, kur atrodams ieraksts, par to, ka uzņēmuma ir apstiprināts tiesiskās aizsardzības process (TAP), nosaukums jau nomainīts. DB jau rakstīja, ka Vidzemes priekšpilsētas tiesa šā gada 27. jūlijā ierosināja uzņēmumam TAP. Šobrīd uzņēmumam divu mēnešu laikā jāizstrādā un ar kreditoriem jāsaskaņo TAP plāns, kuru realizējot, uzņēmums varētu izkļūt no radušamies grūtībām.

«Sabiedrībai ir radies maldīgs priekšstats par Vitronic Baltica un partneri finansiālajiem ieguldījumiem un ieguvumiem. Kopš projekta īstenošanas sākuma uzņēmums ir ieguldījis vairāk nekā trīs miljonus latu, taču atpakaļ saņēmis 220 tūkst. Ls, kas ir tikai 7,3% no ieguldītās summas,» norāda a/s Vitronic Baltica valdes loceklis Sergejs Borisovs. Tā rezultātā uzņēmumam radušās vairākas neizpildītas saistības pret kreditoriem, kuri, izdarot spiedienu, atsakot preču piegādes un pakalpojumu sniegšanu, kā rezultātā vēl vairāk tiekot apgrūtināta projekta īstenošana.

Valsts policija saskaņā ar līguma nosacījumiem 28.septembrī plāno izbeigt līgumu ar fotoradaru piegādātājiem Vitronic. To 28. augustā pēc valdības slēgtās sēdes paziņoja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Viņš stāstīja, ka no Vitronic Baltica saņemtie rakstveida paskaidrojumi neesot pietiekami, lai pieņemtu lēmumu par līguma turpināšanu.

Pašlaik 160 plānoto fotoradaru vietā ir uzstādīti 27 stacionārie un 30 pārvietojamie radari. Valsts policijas vadība jau iepriekš tika izteikusies par plānu lauzt sadarbības līgumu ar privāto partneri Vitronic Baltica un partneri, kas savlaicīgi nav spējis izpildīt līguma saistības uz Latvijas ceļiem uzstādīt 160 stacionāros fotoradarus.

Fotoradaru ieviesējs publiski vairākkārt ir norādījis, ka iemesli, kāpēc aizkavējusies stacionāro fotoradaru ieviešana, esot a/s Latvijas krājbanka krahs, kā arī gausā būvatļauju izsniegšana. Tomēr arī pats uzņēmums nonācis grūtībās.

Komentāri

Pievienot komentāru