Būve

Zaļā veloceliņa projekts pavirzījies uz priekšu

Gunta Kursiša, 19.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zaļā veloceliņa būvei no Krišjāņa Valdemāra ielas līdz Dauguļu ielai atrasts būvnieks, kā arī noskaidrotas veloceliņa būvdarbu izmaksas.

Rīgas domes Mājokļu un vides departaments noslēdzis attiecīgu iepirkumu konkursu, kurā par uzvarētāju noteikta SIA Jēkabpils PMK, kas piedāvāja līgumcenu 104,6 tūkstoši latu.

Jau rakstīts, ka saistībā ar Zaļā veloceliņa nepabeigto posmu Pārdaugavā, šā gada maija beigās aktīvisti pulcējās piketā, panākot vienošanos ar Rīgas domi, ka veloceliņš tiks pabeigts līdz šā gada 15. oktobrim.

Starp vicemēru Andri Ameriku un piketa līdzautoru Rihardu Frīdenbergu tika noslēgtas arī veloderības – gadījumā, ja posms līdz minētajam datumam pabeigts netiks, Ameriks piketa līdzautoram iegādāšoties jaunu riteni, uz ko Frīdenbergs atbildēja ar tādu pašu repliku – ja veloceliņš līdz 15. oktobrim tomēr tiks izbūvēts, viņš pats vicemēram nopirkšot jaunu spēkratu.

Arī pagājušajā gadā noritēja līdzīga akcija, kuras laikā aptuveni 20 veloaktīvisti pulcējās Bieriņos pie Mārupītes Zaļā veloceliņa un aicināja Rīgas domes deputātus atbalstīt finansējuma piešķiršanu veloceliņa izbūves pabeigšanai. Lai gan Rīgas vicemērs deva solījumu veloceliņu pabeigt šogad, taču, sākoties velsosezonai, tas vēl arvien bija slēgts.

Komentāri

Pievienot komentāru