Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekspedīcija mežā ar nakšņošanu zaru būdā, skijorings aiz zirga vai pastaiga ar lamām – šādas un citas atpūtas iespējas baudāmas ziemā, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Ziema Latvijā vēl nav iestājusies, tomēr uzņēmumi, kas piedāvā izklaides un aktīvās atpūtas iespējas gada aukstajos mēnešos, jau ir gatavi uzņemt viesus, piedāvājot gan iepriekšējos gados pārbaudītas izklaides iespējas, gan jaunumus. Konkurences apstākļos ir jāspēj būt interesantiem katru gadu no jauna. DB uzrunātie uzņēmumu pārstāvji teic, ka ziema nav klusais periods, taču šis gada posms nav tik ienesīgs kā pavasaris, vasara un rudens sākums.

Ādažu novadā, Alderu ciemā, Adventure Ride zirgu stallis ziemas sezonā piedāvā zirgu skijoringu, izbraucienus kamanās, kā arī izjādes un jāšanas apmācību. Tā ir pieprasīta visu gadu, jo turpat atrodas manēža. Protams, ziemā cilvēki priekšroku dodot izjādēm sniegotā mežā. «Zirgu skijorings jeb braukšana aiz skrienoša zirga ar slēpēm kā disciplīna bija iekļauta jau 1928. gada ziemas olimpiskajās spēlēs. Tā ir populāra izklaide ziemeļvalstīs, bet Latvijā mēs to aizsākām 2011. gadā. Ar zirgu skijoringu radījām pieprasījumu iepriekš tirgū nepiedāvātam produktam,» stāsta SIA Adventure Ride valdes loceklis Ričards Fomrats. Šī izklaide aizraujot tos, kuriem tīk ātrums un neliela adrenalīna deva. Skijorings šī sporta veida tradicionālajā izpratnē, kad slēpotāju velk motocikls vai motorkamanas, Latvijā ir pazīstams jau vairākus gadu desmitus. Vēl aizvien ik gadu ziemā tiek organizētas sacensības, Latvijas čempionāts, netrūkst arī entuziastu, kas traukšanos uz slēpēm aiz motocikla organizē paši.

Savukārt Adventure Ride piedāvātos izbraucienus kamanās sniegotā mežā visbiežāk izvēloties ģimenes ar bērniem. «Šoziem ģimenēm ar bērniem piedāvāsim ragavās aizbraukt mežā līdz eglītei, kurā varēs iekarināt burkāniņus stirniņām un iedzert siltu tēju. Mežā stirnas ir bieži viesi, tādēļ, klusiņām sēžot, tās iespējams arī satikt,» teic R. Fomrats.

Pieprasījums pēc Adventure Ride piedāvātajām brīvā laika pavadīšanas iespējām palielinoties, bet, runājot par konkurenci, R. Fomrats norāda, ka priekšrocība esot staļļa tuvums Rīgai, turklāt esot iespējams izmēģināt izklaides arī tiem, kuriem nav iepriekšējas jāšanas pieredzes.

Atpūtas kompleksā Rakši esošo zooloģisko dārzu, kurā mīt vairāk nekā 60 dzīvnieku – kamieļi, lamas un alpakas, cilvēki apmeklējot visu gadu – dzīvnieki pilnībā esot pielāgojušies Latvijas klimatam. «Arī mūsu trīs viesu nami darbojas visu gadu. Vasarās tos vairāk izmanto korporatīvie klienti, bet ziemās draugu un ģimeņu kompānijas, kas brauc baudīt ziemas priekus un svinēt dažādus pasākumus. Pluss ir arī, ka netālu no mums atrodas divas slēpošanas trases: Žagarkalns un Ozolkalns,» stāsta Rakšu mārketinga direktore Elija Krauze.

Virkni ziemas aktivitāšu iespēju vairākus gadus piedāvā arī biedrība Reāls piedzīvojums: ziemas sporta spēles, sniega kaujas, cietokšņu veidošanu, netradicionālo slēpošanu, kalnu šļūkšanas sacīkstes, dažādus komandas saliedēšanas pasākumus, tostarp nakšņošanu zaru būdā vai sniega bunkurā, pārgājienus mežā, bīstamo šķēršļu pārvarēšanu ar lēkšanu āliņģī un izdzīvošanas pamatprincipu apgūšanu un virkni citu aktivitāšu. Ziemas piedāvājumā ietilpstot arī Ziemassvētku vecīša apmeklējums. «Šoziem aktīvistiem būs iespēja piedalīties militārajā ziemas piedzīvojumā. Mācīsim, ko darīt ekstrēmos apstākļos, kā rūdīties, kuras no dabas veltēm var ziemā ēst,» stāsta biedrības valdes priekšsēdētājs Sandijs Krastiņš.

Visu rakstu Ziemā neļauj iesnausties lasiet 12. novembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru