Jaunākais izdevums

Beneteau ir viens no vecākajiem un lielākajiem buru laivu un jahtu būvētājiem pasaulē, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Vēl pirms gadiem piecdesmit Beneteau bija maza, ģimenei piederoša kompānija, kas Atlantijas okeāna piekrastē taisīja zvejnieku laivas. Nu Beneteau ir viens no lielākajiem spēlētājiem multimiljardu vērtajā burāšanas un jahtu industrijā ar oficiālajiem izplatītājiem 50 pasaules valstīs. Tomēr šī globālā kompānija vēl joprojām tiek vadīta no tā paša sīciņā franču ciemata, kur 1884. gadā Benžamēns Beneto (Benjamin Beneteau) uzbūvēja savu pirmo zvejnieku laivu.

Tolaik sardīņu zvejnieku ciemā visām laivām bija buras un par labāko tika atzīta tā, kas pirmā ieradās ciemā no zvejas, jo tad par lielāku naudu varēja pārdot sazvejoto lomu. Anete Beneto-Rū (Annette Beneteau-Roux), Benžamēna mazmeita, uzstāj, ka tieši šis ir bijis noteicošais, kāpēc kompānija nekad nav bijusi un vēl joprojām nav mierā ar sasniegto. Pirmais dumpinieciskais solis bija Benžamēna lēmums uzbūvēt zvejas laivu ar motoru un bez masta. Tālajā 1912. gadā gan tai neatradās neviena gribētāja, jo zvejnieki, un jo īpaši viņu sievas, bija pārliecināti, ka atbaidošā motora rūkoņa aizbaidīs visas zivis. Tā jaunbūvētā motorlaiva palika Benžamēna īpašumā, bet katru reizi, kad viņš ar to šķēla ostas ūdeņus, zvejnieksievas mēģināja viņu taranēt ar piekrastes oļiem. Strīds ilga vairākus mēnešus un izbeidzās ar otras motorlaivas uzbūvēšanu, kurai tika dots zīmīgais vārds Miers.

Visu rakstu Ar franču vēju burās lasiet piektdienas, 7.jūnija laikrakstā Dienas Bizness!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Heesen Yachts Nīderlandes pilsētā Osā jahtas ražo kopš 1978. gada, kad kuģubūvētavu izveidoja un savā vārdā nodēvēja Franss Hīsens (Frans Heesen). Lai būtu starp labākajiem savā nozarē, Heesen Yachts vienmēr uzsvars likts uz inovācijām.

Ražotnes fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

TEV VARĒTU INTERESĒT ARĪ:

VIDEO, FOTO: Rīgas sporta burāšanas centra dibinātājs: Uz lielu peļņu neceru

Zīmola leģenda: jahtu būvnieks Beneteau

Kā top? SIA O-yachts katamarāni

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šīs nedēļas nogalē 17.un 18.augustā, Daugavā, BeActive Pludmales spēles ietvaros norisināsies sacensības Rīgas kauss burāšanā 2019, kas būs pārredzamas arī Rīgas pilsētas viesiem un iedzīvotājiem no Vanšu tilta un abiem Daugavas krastiem.

Patlaban jau pieteiktas 38 jahtas dažādās grupās dalībai sacensībās, un pieteikšanās joprojām turpinās līdz pat sacensību atklāšanai sestdienas rītā.

Rīgas kauss 2019 ir vietēja mēroga sacensības dažādās jahtu klasēs. Sacensībās piedalīsies gan jūras jahtu komandas, kas tiks dalītas divās jahtu grupās – garumā līdz 10m, un virs 10m, sporta jahtu klases – Beneteau PLATU 25 un STAR, kā arī bērnu un jauniešu jahtu klases – Laser un Techno293.

Šis ir ikgadējs pasākums, un katru gadu tiek organizēts Daugavā, Rīgas svētku laikā. Šogad pasākumu organizēt deleģēti ir pagājušā gada pasaules čempionāta sporta jahtām PLATU 25 organizētāji – BIEDRĪBA LATVIAN SAILING TEAM un RĪGAS SPORTA BURĀŠANAS CENTRS, kas atrodas Ķīpsalā, Matrožu ielā 15.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šajā nedēļas nogalē, 15.un 16.augustā, norisināsies ikgadējās sacensības "Rīgas kauss burāšanā 2020", kas tiek rīkotas Rīgas svētku ietvaros.

Sacensības notiks Daugavā pie Vanšu tilta posmā uz jūras pusi, un tās būs pārredzamas arī Rīgas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem no Vanšu tilta un abiem Daugavas krastiem.

Starti tiek plānoti sestdien 15.08.pl.12.30 un svētdien 16.08.pl.11.00. Abās dienās sacensības norisināsies līdz pl.17.00. Laiki ir minēti aptuveni un var mainīties atkarībā no laikapstākļiem un vēja stipruma.

Organizatori paredz, ka sacensībās piedalīsies ap 40 buru laivām, līdz 100 dažāda vecuma burātāju, kuri cīnīsies par Rīgas kausu 5 jahtu grupās.

Sacensībās piedalīsies gan jūras jahtu komandas, kas tiks dalītas divās jahtu grupās – garumā līdz 10m un virs 10m, gan sporta jahtu klases – Beneteau PLATU 25 un STAR, un jaunieši startēs Laser 4,7 jahtu klasē.

Komentāri

Pievienot komentāru