Jaunākais izdevums

Zobārstniecības klīnikas "SIROWA Rīga" mediķi ir neizpratnē, kādēļ ārkārtas situācijas laikā liegta plānveida zobu ārstēšana, un norāda uz iespējamām dramatiskām sekām.

Savlaicīgas zobu ārstēšanas nenodrošināšana var novest pie nopietnākām problēmām un glābjamu zobu ekstrakcijas, lai gan pašlaik tam pietiktu ar plānveida vizīti. Turklāt pilnīgu neizpratni rada noteikumi, kas ļauj darboties kosmetologiem, manikīriem un pat tetovēšanas saloniem, lai gan tajos higiēnas prasības un iespējas nodrošināt sterilitāti, kā arī pasargāt no inficēšanās ar jauno koronavīrusu ir daudz zemākas.

Zobārstniecības klīnikas SIROWA Rīga vadītājs Edgars Antonevičs stāsta, ka lielākā daļa kolēģu piekrituši turpināt strādāt un apkalpot klientus, apzinoties risku, kā arī apliecinot izpildīt visaugstākās drošības prasības medicīniskajam personālam un pacientiem. "Mediķi apzinās risku, un ir gatavi ievērot visas aizsardzības prasības, lai pasargātu sevi un pacientus no iespējas inficēties ar Covid-19," saka klīnikas vadītājs. Tomēr ārkārtas situācijas laikā atļauti tikai akūti zobārstniecības pakalpojumi, liedzot piedāvāt pacientiem plānveida ārstēšanu. Turklāt nav skaidri noteiktas robežas, kas uzskatāma par plānveida un kas par akūtu ārstēšanu.

Turklāt Veselības inspekcija solījusi īpaši pastiprināti kontrolēt, lai mediķi ārkārtas situācijas laikā neveiktu plānveida ārstēšanu, tādēļ ārsti nevēlas pieņemt pacientus, ja vien viņiem nav absolūti nepārprotama akūta situācija. "Klīnikas administratores, apzvanot pacientus pirms plānotās vizītes, vaicā, vai jums ir akūts gadījumu, vai ir sāpes un vai lietojat kādus pretsāpju līdzekļus. Ja tā nav, tad diemžēl mums nākas atteikt," norāda E.Antonevičs. Taču nākotnē var izrādīties, ka pašlaik neliels zoba bojājums, kuram pietiktu, piemēram, ar plombi, pēc ārkārtas situācijas beigām jau būs tik tālu sabojājies, ka to nāksies izraut un vietā likt implantu. "Tas būs ne tikai glābjama zoba ekstrakcija, bet arī ievērojami lielākas izmaksas mūsu pacientiem," uzsver klīnikas vadītājs.

Viņš uzskata, ka Veselības ministrijai būtu jāizstrādā vadlīnijas, kādi aizsardzības pasākumi ir obligāti, un tām iestādēm, kuras tos var izpildīt, ļaut turpināt darbu un sniegt plānveida palīdzību. Zobārsti cer, ka valdība ieklausīsies viņu teiktajā un tā vietā, lai maksātu zobārstiem dīkstāves pabalstus, ļaus viņiem ārkārtas situācijas laikā turpināt darbu un pelnīt iztiku, sniedzot sabiedrībai nepieciešamus pakalpojumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Portrets - zobārstniecības SIROWA Rīga vadītājs Edgars Antonevičs

Armanda Vilciņa, 20.10.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa veiksmes pamatā ir progress un uzticama komanda, domā Edgars Antonevičs, SIROWA Group viceprezidents, zobārstniecības klīnikas SIROWA Rīga vadītājs.

Lai uzņēmums ilgtermiņā sasniegtu rezultātus, tas nemitīgi ir jāatīsta, jo tie risinājumi, kas mums der šodien, var kļūt nelietojami rīt, spriež E.Antonevičs. Haizivis nomirst tad, kad tās apstājas, tāpat ir arī biznesā - uzņēmumam ir nepārtraukti jāmainās līdzi laikam un jākļūst arvien labākam, teic E.Antonevičs, piebilstot, ka liela loma uzņēmuma veiksmes stāstā ir arī komandai. Bez komandas es nevarētu sasniegt neko, jo viens nevar uzvarēt, par to es esmu pārliecinājies vairākkārt, secina SIROWA Group viceprezidents.

Izvēlas radīt

Bērnībā, kā Padomju savienības bērns, sapņoju kļūt par pilotu izmēģinātāju, kosmonautu un sabiedrībai vajadzīgu cilvēku, atminas E.Antonevičs. “Mainoties laikam, biju pārliecināts, ka būšu profesionāls sportists, jo sāka parādīties pirmie rezultatīvie sasniegumi basketbolā, taču Rietumu kultūras iespaidā, vēlāk domāju par to, ka varētu izvēlēties advokāta profesiju. Mācoties Johana Gotfrīda Herdera vidusskolā, šis sapnis bija dzīvs līdz pat 10.klasei, bet tad viss mainījās, jo sapratu, ka advokāts tomēr nebūšu. Kopš agra vecuma mani aizrāva būvniecība - jau bērnībā kopā ar sētas puikām vasaras mājās uzbūvējām namiņu, kurā varējām sēdēt un vakaros spēlēt kārtis. Man patika būvēt un radīt, tāpēc vidusskolas laikā pieņēmu lēmumu savu nākotnes profesiju saistīt ar būvniecību un kādu no trim tolaik pieejamajām profesijām - arhitekts, būvnieks vai inženieris,” stāsta E.Antonevičs, kurš izvēli izdarīja par labu Inženierijas fakultātei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tradicionāli nomaksu jeb iespēju par preci vai pakalpojumu norēķināties pa daļām, izmanto dažādu elektropreču un mājsaimniecības preču iegādei. Pēdējos gados pakalpojumu klāsts, kurus var iegādāties uz nomaksu, ir paplašinājies. Pērn ievērojami augusi iedzīvotāju interese arī par medicīnas pakalpojumu saņemšanu, par tiem norēķinoties vēlāk.

Saskaņā ar “Inbank” datiem, 2023. gadā noslēgts pat par 89 % vairāk līgumu par medicīnisko pakalpojumu finansēšanu, bet piešķirtā finansējuma apjoms audzis pat par 128 %, nekā gadu iepriekš.

“Inbank” vidējā uz nomaksu izsniegtā finansējuma summa medicīnas pakalpojumiem bija 1503 eiro, un klienti visbiežāk izvēlējās 12 mēnešu apmaksas termiņu.

“Pieaug to cilvēku skaits, kuri nevēlas ilgi gaidīt valsts apmaksātu medicīnas pakalpojumu, radot lielāku interesi par privātajām medicīnas iestādēm. Tomēr salīdzinoši augsto cenu dēļ, cilvēki arvien biežāk izskata dalītā maksājuma iespēju. Dažkārt veselības likstas uzrodas negaidot, radot neparedzētu finansiālo slogu, tāpēc cilvēki ir izvēles priekšā - ārstēšanu atlikt, atteikties no citiem izdevumiem vai maksāt pa daļām. Iespēja medicīnas pakalpojumus saņemt uz nomaksu pieaug gan no klientiem, gan no medicīnas iestādēm. Mūsu novērojumi liecina, ka šo pakalpojumu izmanto ne tikai dārgākiem medicīnas pakalpojumiem virs 1000 eiro, bet nereti arī nelielām summām, jau sākot no 75 eiro,” stāsta “Inbank Latvia” vadītājs Dainis Skrinda.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #42

DB, 17.10.2023

Dalies ar šo rakstu

Visa valsts pārvaldes lielība par draudzīgumu uzņēmējdarbības videi un aicinājumi pilnībā pāriet uz dokumentu elektronisku apriti, stāstot, cik tas ir ērti, tostarp piekodinot, ka obligāta ir e-adreses ieviešana uzņēmumiem, noplok praktiska piemēra priekšā par SIA dibināšanas laiku vienam ārvalstu uzņēmējam. Praktiski to ārvalstnieks var darīt pusotru mēnesi.

Vēl uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness 17.oktobra numurā lasi

* Statistika

Ēdnīcās un kafejnīcās pusdieno kā pēc pagājušās krīzes

*Tēma

Dzīves līmenis samazinājies

* Aktuāli

PVN likme pārtikas precēm Latvijā - viena no augstākajām ES

* Meža nozares dzinējspēks

Lapkoku finiera lokšņu eksportā Latvija - devītā pasaulē

Pieprasījums pēc bērza lobskaidas ļauj plānot izaugsmi

* Sports un veselība

Vēderiņu audzēšana kļūst par valstisku problēmu. Latvijas Fitnesa un veselības asociācijas vadītājs Gints Kuzņecovs

* Tehnoloģijas

Biznesa vide Latvijā ir ļoti konkurētspējīga. Alekss Adamopuloss, Emergn dibinātājs

* Pasaulē

Komentāri

Pievienot komentāru