Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nodrošinātu efektīvu ražošanas procesu un iegādātos jaunu ražošanas līniju, Luminor banka ar 650 tūkstošiem atbalstījusi lielāko Baltijas žogu ražošanas uzņēmuma SIA Žogu fabrika tālāko attīstību.

Lielākā daļa aizdevuma paredzēta kredītlīnijas palielināšanai, bet 150 tūkstoši eiro ir līzinga aizdevums jaunu iekārtu iegādei.

Uzņēmums nodarbojas ar pīto žogu, paneļu žogu, lauksaimniecības žogu, kā arī dzeloņstiepļu, paaugstinātas drošības dzeloņstiepļu, vārtu un stabu izgatavošanu paneļu žogiem.

“Pirms pieciem gadiem ar Luminor atbalstu iegādājāmies jaunas iekārtas ražošanas procesa uzlabošanai, lai atteiktos no ārpakalpojumiem, samazinātu ražošanas izmaksas un palielinātu apjomus. Tagad uzņēmumam priekšā jauns attīstības posms – esam pasūtījuši robotizētas iekārtas, lai palielinātu ražošanas ātrumu un vēl par 15% samazinātu ražošanas izmaksas. Jaunā ražošanas līnija ievērojami palielinās ražošanas jaudu, proti, tā spēs saražot 10 žogu vārtus stundā, kamēr šobrīd tiek ražoti 10 vārti dienā. Luminor aizdevums mums palīdzēs pienācīgi sagatavoties jaunajai sezonai, jo jau šobrīd esam noslēguši piegādes līgumus ar lielākajām mazumtirdzniecības ķēdēm Baltijā,” saka Dmitrijs Gorņevs, SIA Žogu fabrika valdes priekšsēdētājs.

Žogu ražošana notiek visu gadu, ziemā parasti ražošanas apjoms ir mazāks, bet pavasarī tas aktīvi atsākas, jo saražoto preci ļoti ātri iztirgo. Tāpēc paredzēts, ka jaunās iekārtas un piešķirtās kredītlīnijas palielinājums ziemā ļaus saražot daudz lielākus krājumus.

“Uzņēmumu SIA Žogu fabrika esam atbalstījuši vairāku gadu garumā. Tā sasniegumi liecina, ka uzņēmuma attīstība tiek mērķtiecīgi vadīta un plānota. Uzņēmums ir cītīgi strādājis pie izmaksu optimizēšanas, tādēļ tā rentabilitāte pēdējos gados ir būtiski pieaugusi. Tā kā saražotā produkcija ir cieši saistīta ar attīstību būvniecības nozarē, kas joprojām ir aktīva, ļoti ceram, ka bankas finansējums uzņēmumam kalpos par jaunu atspēriena punktu tālākai izaugsmei, kā arī sekmēs eksporta attīstību ārpus Baltijas valstīm,” saka Ilze Zoltnere, Luminor Korporatīvā departamenta vadītāja.

Jau vairākus gadus uzņēmumam Baltijas tirgū nav līdzvērtīgu konkurentu, kas varētu piedāvāt tik plašu tērauda žogu klāstu. 2021. gadā uzņēmuma pagrozījums sasniedza 7 miljonus eiro. SIA Žogu fabrika ir pārcēlusies uz jaunām īrētām telpām Piņķos, kur šobrīd atrodas gan uzņēmuma administrācija, gan ražošana un loģistikas centrs.

Uzņēmums dibināts 2009. gadā, un vairāk nekā desmit gadu laikā kļuvis par vadošo žogu ražotāju Baltijā. Uzņēmumā ir nodarbināti vairāk nekā 35 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru