Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Valmieras rajona Burtnieku pagasta zemnieku saimniecība “Kļaviņas”, realizējot Lauku atbalsta dienesta modernizācijas projektu, sadarbībā ar Swedbank ieguldījusi 1,5 miljonu eiro graudu pirmapstrādes kompleksa izveidē.

Šīs investīcijas ļaus efektīvāk apstrādāt izaudzēto ražu, samazinot zaudējumus, kas var rasties jau pēc ražas novākšanas.

Kā uzsver saimniecības “Kļaviņas” pārstāvis Aigars Daugulis: “Zemniekam raizes par izaudzēto ražu nebeidzas tad, kad raža novākta no lauka. Graudu pirmapstrādes komplekss ir ļoti nozīmīgs, lai efektīvi pieņemtu produkciju, sagatavotu to glabāšanai un arī veiktu precīzu produkcijas uzskaiti. Tādēļ lēmums par finansējuma piesaisti ir pārdomāts nākamās attīstības solis mūsu saimniecībai.”

ZS “Kļaviņas” Burtnieku pagastā apsaimnieko 1670 hektāru lielu saimniecību. Tajā tiek audzēti ziemas un vasaras kvieši, rudzi, auzas, mieži, ziemas rapsis, kā arī lauku pupas. Saimniecība apsaimnieko arī pļavas siena un skābsiena iegūšanai, ko izmanto piena lopkopības saimniecībām, kā arī nodarbojas ar mežsaimniecību ziemas mēnešos.

Kā saka Rolands Zeltiņš, Swedbank Uzņēmumu apkalpošanas daļas Lauksaimniecības virziena vadītājs: “Saimniecība “Kļaviņas” ir piemērs tam, kā mērķtiecīgi un efektīvi strādājot var attīstīties un investēt jaunākajās tehnoloģijās gan graudu pirmapstrādē, gan saimniecībā kopumā. Uzdrīkstoties piesaistīt finansējumu, saimniecība var realizēt tādus projektus, kas dos vēl lielāku efektivitāti visam ražošanas procesam nākamajos gados un šeit būtiski jauniešu piesaiste laukos, kuru zināšanas ir nozīmīgs faktors moderno tehnoloģiju izmantošanā. Un īpaši gribas uzsvērt saimniecībā notiekošo paaudžu maiņu – ģimenes uzkrātās zināšanas tiek nodotas nākamajām paaudzēm, kuru pārziņā jau nodota graudu pirmapstrādes kompleksa vadība, saimniecības agronomijas un tehnikas nodrošinājuma sadaļa.”

ZS “Kļaviņas” dibināta1992. gadā un pieder Aigaram Daugulim. Uzņēmums aizvadīto finanšu gadu strādājis ar 1,7 miljonu eiro lielu apgrozījum un 360 tūkstošu eiro peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru