Tirdzniecība un pakalpojumi

ZVA anulējusi zāļu lieltirgotavas Astra Pharma licenci

LETA, 23.07.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zāļu valsts aģentūra (ZVA) anulējusi zāļu lieltirgotavas SIA Astra Pharma licenci, aģentūra LETA uzzināja Veselības inspekcijā.

Licence uzņēmumam anulēta 10.jūlijā.

Kā aģentūrai LETA norādīja ZVA pārstāve Dita Okmane, zāļu lieltirgotavai licence atņemta, jo Astra Pharma bija pārkāpusi farmācijas jomu regulējošo normatīvo aktu prasības zāļu izplatīšanas jomā, kas skar sabiedrības veselības intereses.

Viņa arī piebilda, ka minētais komersants šo anulēto licenci nevar atjaunot.

Kā ziņots, aizdomās par viltotu zāļu izplatīšanu ZVA apturējusi licenci lieltirgotavai SIA Astra Pharma. Informāciju par iespējamu zāļu viltojumu Latvijā ZVA saņēmusi no Eiropas Zāļu aģentūras.

ZVA skaidroja, ka viltojums nav saistīts ar zāļu sastāvu, bet gan zāles iepirktas no nelicencēta uzņēmuma, kas arī tiek klasificēts kā zāļu viltojums. Konkrētās zāles Latvijā neesot nonākušas, uzņēmums, iespējams, bijis starpnieks zāļu nogādei citās valstīs.

Kā aģentūrai LETA sacīja Astra Pharma valdes locekle Ilona Anna Kuzņecova, «tas bija darbinieka īstenots starpniekprojekts, kas tika realizēts pagājušajā gadā. Zāles bija paredzētas klientam ārpus Latvijas. Toreiz darbinieks nebija pārbaudījis, vai uzņēmumam, no kā tiek pirktas zāles, ir spēkā darbības licence. Pagājušā gada novembrī kompānijai par to jau tika piemērots administratīvais sods. Tāpēc esam izbrīnīti, kāpēc iepriekš izskatīto administratīvo lietu tagad grib pārkvalificēt no «par zāļu iegādi no personas, kurai nav spēkā esošas farmaceitiskas darbības licences» uz «iespējamo viltojumu izplatīšanu»».

Kā liecina Firmas.lv informācija, Astra Pharma pērn apgrozīja 1,19 miljonus eiro, bet nopelnīja 714 eiro. SIA Astra Pharma dibināta 2013.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 3000 eiro. Astra Pharma īpašnieki ir Kuzņecova - 50% un Vladimirs Kuzņecovs - 50%.

Komentāri

Pievienot komentāru