Citas ziņas

ZZS atsakās no Izglītības un zinātnes ministrijas vadīšanas

LETA, 13.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) atteikusies uzņemties Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadību. Par to ZZS pārstāvji informējuši šodien notikušajās topošās koalīcijas partiju un Ministru prezidenta amatam nominētās kandidātes Laimdotas Straujumas (V) sarunās.

Kā pēc šodienas tikšanās informēja Straujuma, ZZS savu lēmumu pamatojuši ar to, ka IZM būtu jāvada profesionālim, kāda viņu rindās neesot.

Rīt par valdības veidošanu un atbildības jomu sadali plānotas ZZS un partijas Vienotība divpusējās konsultācijas.

Kā ziņots, ZZS saskaņā ar Straujumas iepiekš izteikto piedāvājumu tiktu IZM, Labklājības ministrija un Zemkopības ministrija, kā arī parlamentārā sekretāra amats Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

ZZS valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis iepriekš aģentūrai LETA norādīja, ka viņš uzskata, ka labs risinājums būtu, ja ZZS vadītu VARAM, nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) vadītu Ekonomikas ministriju un Reformu partija (RP) turpinātu darbu Izglītības un zinātnes ministrijā.

Politiķis sūkstījās, ka, neveicot izmaiņas, viņa pārstāvētais politiskais spēks būšot nostādīts «visvājākajās pozīcijās», proti, ZZS ir piešķirta tikai viena no politiskajam spēkam prioritārajām jomām - zemkopība, savukārt Reformu partija (RP) esot ieguvusi divas prioritārās jomas - Rihards Kozlovskis (RP) varētu turpināt darbu iekšlietu ministra amatā, bet Edgars Rinkēvičs (RP) - ārlietu ministra amatā, skaidroja ZZS valdes priekšsēdētājs.

Pēc Auguļa vārdiem, arī VL-TB/LNNK esot apmierinātas abas prioritātes - kultūra un tieslietas, savukārt Vienotībai situācija esot vēl labāka - šai partijai ir gan Saeimas priekšsēdētāja, gan premjera amats un klāt vēl finanšu ministra, aizsardzības ministra un ar neatkarīgajiem deputātiem dalītā satiksmes ministra postenis, izteicās Augulis.

Tikmēr demisionējošais premjers, partijas Vienotība līderis Valdis Dombrovskis (V) šodien norādījis, ka valdības veidošanas procesā diezgan skaidri iezīmējas tendence - partijas nevēlas uzņemties atbildību par tām ministrijām, kur ir smagas nozares, smagi risināmie jautājumi. Tā, komentējot Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) nostāju par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) vadīšanu.

«Mēs redzam, ka dažas partijas nejūt sevī kompetenci veselības jautājumos, ZZS nejūt sevī kompetenci izglītības jautājumos,» žurnālistiem teica pašreizējais valdības vadītājs.

Ja būs nepieciešams, Vienotība ir gatava uzņemties vadīt šīs jomas, piebilda Dombrovskis.

Komentāri

Pievienot komentāru