Šveices lielveikalu tīkla Coop bijušie darbinieki atklājuši, ka viņiem laiku pa laikam likts izņemt veco, iepakoto gaļu no plauktiem, to pārpakot un izlikt atkal pārdošanā kā svaigu gaļu pat pēc derīguma termiņa beigām, vēsta thelocal.ch.
Tomass Lēmans (Thomas Lehmann), kurš savulaik strādājis Coop veikalā, apsūdzējis kompāniju pārtikas drošības tiesību aktu neievērošanā.
«Mēs mēdzām pārdot šo gaļu it kā tā būtu svaiga, klientiem to nezinot,» viņš sacījis.
Bijušais darbinieks apgalvojis, ka vistu krūtiņas un liellopu gaļas filejas pārdotas vēl vairākas dienas pēc derīguma termiņa beigām. Vīrietis arī paziņojis, ka nebioloģiska gaļa tikusi marķēta kā bioloģiska gaļa, bet importēta gaļa kā vietējais ražojums.
Viņš stāstījis, ka šāda prakse bijusi priekšnieku rīkojums, viņam pret to bijuši iebildumi, tādēļ arī nesaskaņas ar priekšniecību. Viņš iekšēji ziņojis par šiem gadījumiem, bet galu galā zaudējis darbu.
Coop pārstāve Zuzanna Sugimoto sacījusi, ka kompānija zina par šiem apgalvojumiem, bet norādījusi, ka tie nav patiesi. Pēc viņas sacītā, tad, kad Lēmans brīdinājis vadību, kompānija pastiprinājusi kontroli, taču nekādi pārkāpumi nav konstatēti.
Savukārt mediji sazinājušies ar trim citiem bijušajiem darbiniekiem, kas apstiprinājuši Lēmana versiju. Viens no viņiem pat pavēstījis, ka pēc derīguma termiņa beigām pārdota ne vien gaļa, bet arī zivis.