Nodokļi

Grāmatveža svētku laikā analizēs aktuālās izmaiņas nodokļu un grāmatvedības likumdošanā

Žanete Hāka, 21.01.2014

Jaunākais izdevums

Sākot ar 2014. gada 1. janvāri spēkā stājušās vairākas izmaiņas Latvijas normatīvajos aktos, kas attiecas uz grāmatvedības uzskaiti un nodokļu sistēmu Latvijā.

Lai sniegtu plašāku skaidrojumu valdības akceptētajām izmaiņām, vairāk nekā 1000 uzņēmumu vadītāji, finanšu direktori un grāmatvedības speciālisti no visas Latvijas pulcēsies seminārā Grāmatveža svētki 2014.

«Likumdošana Latvijā mainās tik strauji, ka uzņēmumiem un to finanšu speciālistiem ir grūti ne vien ievērot un izpildot normatīvo aktu prasības, bet pats galvenais - laikus iepazīties ar šīm izmaiņām un to būtību. Biežās likumdošanas izmaiņas norāda, ka nodokļu sistēma Latvijā ir nestabila, līdz ar to pat – riskanta. Mūsu mērķis ir iepazīstināt un profesionāļu klātienē apspriest būtiskākās un sarežģītākās izmaiņas grāmatvedības uzskaites, nodokļu sistēmas, darba un komercdarbības likumdošanā, lai uzņēmumi veiksmīgi varētu turpināt darbu gada garumā,» uzsver rīkotājuzņēmuma 1C:ANDI direktors Dmitrijs Muratovs.

Seminārā Grāmatveža svētki 2014 aktuālās izmaiņas 2014. gadam analizēs un uz neskaidrajiem jautājumiem atbildēs nozares eksperti.

«Lai pilnvērtīgi veiktu darba pienākumus, grāmatveža profesija paredz nemitīgu mācīšanas procesu un sekošanu aktuālajām izmaiņām normatīvajos aktos. Pretējā gadījumā nezināšana pārtop par neparedzētiem izdevumiem uzņēmumam, kurā strādā grāmatvedis, kas nav laikus paguvis apzināt visas aktualitātes likumdošanā,» norāda rīkotājuzņēmuma Baltikons-Centrs direktore Jeļena Kučinska.

Seminārs krievu valodā norisināsies šī gada 27. janvārī Brīvības ielā 75, Rīgā, Dailes teātra telpās, no plkst.10 līdz plkst.18, bet seminārs latviešu valodā norisināsies šī gada 3. februārī Elizabetes ielā 2, Rīgā, Pasaules tirdzniecības centrā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Eksperti: Nodokļu sistēma Latvijā ir nestabila, tādēļ riskanta uzņēmējdarbībai

Žanete Hāka, 27.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biežās izmaiņas Latvijas nodokļu sistēmā un grāmatvedības uzskaitē liecina par sistēmas nestabilitāti, kas ilgtermiņā nelabvēlīgi ietekmē uzņēmējdarbību, seminārā Grāmatveža svētki 2014 secināja nodokļu un grāmatvedības eksperti.

«Likumdošana Latvijā mainās tik strauji, ka uzņēmumiem un to finanšu speciālistiem ir grūti ne vien ievērot un izpildīt normatīvo aktu prasības, bet pats galvenais - laikus iepazīties ar šīm izmaiņām un to būtību. Tam ir arī sekas. Pirmkārt, ja grāmatveži uzņēmumos nepaspēj laikus iepazīties un pats galvenais saprast izmaiņas, tad tas apdraud uzņēmuma darbu. Otrkārt, biežās likumdošanas izmaiņas norāda, ka nodokļu sistēma Latvijā ir nestabila, līdz ar to pat – riskanta. Šie riski apgrūtina ne tikai ikdienas darbu uzņēmumā, īpaši gada sākumā, bet arī ietekmē biznesa stratēģijas plānošanu un ieviešanu ilgtermiņā,» uzsver rīkotājuzņēmuma 1C:ANDI direktors Dmitrijs Muratovs.

Komentāri

Pievienot komentāru