Auto

Par 69 tūkstošiem latu pirktās «Sniega Ņivas» nejaudā pastumt lielo sniegu

Ritvars Bīders, 06.01.2011

Jaunākais izdevums

Patlaban Rīgā no astoņām pērn iegādātajām automašīnām Ņiva, kas aprīkotas ar speciālām iekārtām sniega tīrīšanai, šim mērķim strādājot piecas, savukārt pārējās tiek izmantotas citām vajadzībām.

Db.lv informēja Kurzemes namu apsaimniekotāja galvenais inženieris Edmunds Vīksniņš, tad «Sniega Ņivas» ir «pārāk vieglas» un netiek galā ar patlaban galvaspilsētā sakrājušos lielo sniega daudzumu. Tās tiek izmantotas brīžos, kad sniega sega nav pārāk bieza.

Pārējās Ņivas, kas tika iegādātas ar mērķi tīrīt sniegu, izvadā darbiniekus uz objektiem.

Visbiežāk «Sniega Ņivas» attīra ceļu atkritumu vedējiem, lai tie varētu piekļūt nepieciešamajām vietām. «Sniega Ņivas» darbībā varot redzēt Āgenskalnā, Bolderājā un Ķīpsalā. Viena automašīna un tās komplektācija ar sniega lāpstu un kaisītāju izmaksājusi 18 000 eiro. Pašvaldības uzņēmums toreiz automašīnas iegādājies līzingā. Vispirms nolūkotas Ņivas, bet tad atrasta ASV kompānija, kas tirgo aprīkojumu, tāpēc konkurss toreiz netika rīkots.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Arī Sniega Ņivas palīdz tīrīt ceļus; šķūrē sniegu Pārdaugavā

Gunta Kursiša, 14.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No astoņām «Sniega Ņivām», kas iegādātas par 69 tūkstošiem latu, pašlaik Pārdaugavā tiek izmantotas piecas līdz sešas automašīnas, savukārt pārējās vēl nav nepieciešamas.

Jau rakstīts, ka Kurzemes namu apsaimniekotājs iegādājās astoņas automašīnas Ņiva, kas aprīkotas ar speciālām iekārtām sniega šķūrēšanai, taču, piemēram, pērnā gada janvārī sniega sega bijusi pārāk liela un Ņivas nav jaudājušas to pastumt.

Pašlaik gan situācija ir tāda, ka «Sniega Ņivas» var būt izmantojamas sniega tīrīšanai. Lielākoties automašīnas tiek liktas lietā Pārdaugavas rajonos, Db.lv stāstīja Rīgas namu apsaimniekotāja pārstāvis Krišs Leiškalns. Ņivas pārsvarā tiek izmantotas sniega šķūrēšanai iekšpagalmos.

Komentāri

Pievienot komentāru