Jaunākais izdevums

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) Positivus festivāla laikā ņemtajos SIA TurKebab liellopu gaļas kebaba paraugos - gan pusfabrikātā, gan gatavajā produktā ir laboratoriski konstatēta nepieļaujami liels stafilokoka (S.aureus) daudzums, kā arī stafilokoka enterotoksīns, informē PVD.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātrās apkalpošanas restorānu tīkla «Kebabs Fix» īpašnieks SIA «Kebabs Fix» plāno samazināt pamatkapitālu par 163 674 eiro, liecina oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» izvietotais kompānijas paziņojums par pamatkapitāla samazināšanu.

Oficiālajā izdevumā teikts, ka «Kebabs Fix» pamatkapitāls tiek samazināts no 166 474 eiro līdz 2800 eiro, dzēšot 81 837 kapitāla daļas 163 674 eiro vērtībā.

Kreditoru prasījumus var pieteikt rakstiski «Kebabs Fix» juridiskajā adresē Brīvības gatvē 369, korpuss-1, Rīgā, LV-1024, viena mēneša laikā no paziņojuma publicēšanas dienas, kas ir 5.decembris.

Informācija «Firmas.lv» liecina, ka «Kebabs Fix» apgrozījums 2016.gadā bija 1,349 miljoni eiro, kas ir par 2,6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga 3,6 reizes - līdz bija 343 648 eiro.

«Kebabs Fix» ir reģistrēts 2004.gadā un kompānija pieder Rolandam Zablockim (70%) un Romānam Bakradzem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Kebabs Fix izkļuvis no zaudējumiem

Žanete Hāka, 07.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēdināšanas uzņēmuma SIA Kebabs Fix neto apgrozījums aizvadītajā gadā bijis 1,569 miljoni eiro, liecina Lursoft dati.

Apgrozījums ir saglabājies iepriekšējā gada līmenī, kad tas bija 1,591 miljons eiro. 2013. gadā Kebabs Fix darbojās ar 50,533 tūkstošu eiro zaudējumiem, turpretim pērn tam izdevās izkļūt no zaudējumiem un nopelnīt 73,646 tūkstošus eiro pēc nodokļu nomaksas. Pozitīvas izmaiņas pērn redzamas arī uzņēmuma rentabilitātes rādītājā, kas palielinājās līdz 13,73.

Lursoft rīcībā esošā informācija rāda, ka 2014. gadā Kebabs FIX veiktie nodokļu maksājumi valsts kopbudžetā sasniedza 216,39 tūkstošus eiro.

Kebabs Fix vadība norāda, ka uzņēmuma turpmāko attīstību nodrošinās vietējā un ārējā tirgus izpēte pakalpojumu sniegšanā un jaunu pakalpojumu piedāvāšana klientiem, ko veiks ar nolūku noturēt esošos klientus un piesaistīt jaunus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Kā top? Pakistānas kebabs

Ilze Žaime, 10.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šonedēļ rubrikā "Kā top?" portāls Db.lv piedāvā aplūkot, kā uzņēmumā SIA "Radhe Krishna", kas pārstāv zīmolu "Pakistānas Kebabs", top vistas gaļas kebabs.

Pirms apmēram pieciem gadiem dibināto tīklu "Pakistānas Kebabs" šobrīd pārstāv divdesmit trīs ēdināšanas vietas visā Latvijā. Deviņu tirdzniecības vietu saimnieks, franšīzes ņēmējs Meet Godhani uz dzīvi Latvijā no Indijas pārcēlās pirms gada, un, sācis ar vienu ēdināšanas vietu, ik mēnesi biznesam piepulcēja jaunu. Viņa ikdienas darbs ir vadīt kebabu restorānu Merķeļa ielā, Rīgā, kur, kā viņš atklāj, dienā tiek pārdoti vairāk nekā simts kebabi.

90% ēdināšanas vietas apmeklētāju esot vietējie un regulāri klienti, biznesa portālam db.lv stāsta vadītājs.

Patreiz lielākā daļa "Pakistānas Kebaba" franšīžu pieder Indijas pilsoņiem. "Nesen ziņas pāršalca vēsts, ka mēs pasniedzam sliktas kvalitātes ēdienu, un kafejnīcās nav tikusi ievērota tīrība. Tā patiesi notika, taču ne šeit, bet gan cita atzara franšīzes uzņēmumā. Lai gan arī šo ēdināšanas vietu īpašnieki nāk no Indijas, tāpat kā es, tā ir liela zeme, cilvēki ir dažādi un katram piemīt atšķirīgs vadības stils," paskaidro M.Godhani.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Kebabs Fix pērn pieckārtīgi audzējis peļņu

Gunta Kursiša, 25.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn ēdināšanas uzņēmuma SIA Kebabs Fix peļņa veidoja 27, 871 tūkst., kas ir piecas reizes vairāk nekā iepriekšējā, 2010. gadā, liecina Klientu Portfelis informācija.

Pērno gadu Kebabs Fix noslēdza ar 1,065 milj. apgrozījumu, salīdzinājumam, 2010. gadā uzņēmuma apgrozījums bija 0,973 milj. Ls.

Ēdināšanas uzņēmums Kebabs Fix reģistrēts 2004. gadā un tā īpašnieki ir trīs privātpersonas – Kristīna Kalāna, Rolands Zablockis un Krievijas pilsonis Romāns Bakradze. Visveiksmīgākais uzņēmumam bijis 2007. gads, kad tas strādāja ar 39 177 Ls peļņu, savukārt jau nākamie divi pārskata gadi tika noslēgti ar ievērojamiem zaudējumiem, rāda Klientu Portfelis dati.

Patlaban Latvijā ir septiņas Kebabs Fix ēstuves.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Kebabs Fix pretstatā 2012. gadam pērn iedzīvojas zaudējumos

Gunta Kursiša, 10.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ēdināšanas uzņēmums SIA Kebabs Fix 2013. gadā apgrozīja 1,59 miljonus eiro, kas ir par 2% mazāk nekā pirms gada. Gads noslēgts ar zaudējumiem 50,5 tūkstošu eiro apjomā, rāda Lursoft dati.

Par spīti zaudējumiem, kas pērn gūti pretstatā 2012. gadam, uzņēmums raksturo 2013. gadu kā veiksmīgu un ekonomiski stabilu. Šogad SIA Kebabs Fix vadība cer saglabāt iepriekšējo gadu pārdošanas apjoma pieauguma tempu.

Šogad SIA Kebabs Fix svin savu desmit gadu pastāvēšanas jubileju – uzņēmums reģistrēts 2004. gada 30. martā un pieder uzņēmējiem Romānam Bakradzem un Rolandam Zablockim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

PVD triju gadu laikā 10 reizes apturējis Pakistānas kebabs uzņēmumu darbību

LETA, 11.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) triju gadu laikā 10 reizes apturējis ar preču zīmi «Pakistānas kebabs» strādājošu uzņēmumu darbību, trešdien intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja PVD ģenerāldirektors Māris Balodis.

Viņš norādīja, ka «Pakistānas kebabs» nav viens uzņēmums - tā ir reģistrēta preču zīme ar kuru Rīgā darbojas vairāk nekā 20 atsevišķu, it kā savā starpā nesaistītu, uzņēmumu. Tostarp ir uzņēmumi, kas nodrošina atbilstošas higiēnas prasības, bet ir arī uzņēmumi, kuros higiēnas prasības netiek ievērotas.

«Mēs bieži saņemam sūdzības par «Pakistānas kebabu», reaģējam uz šīm sūdzībām un ik pa brīdim mums nākas apturēt kāda uzņēmuma darbību,» teica Balodis, informējot, ka pēdējo triju gadu laikā PVD 10 reizes apturējis konkrētā zīmola uzņēmumu darbību.

Viņš skaidroja, ka uzņēmumu darbība tiek apturēta higiēnas prasību neievērošanas dēļ, tostarp, piemēram, vienā gadījumā uzņēmumā nebija karstais ūdens, tādējādi nebija iespējams nodrošināt ne roku, ne arī inventāra mazgāšanu, bet citā gadījumā ēdināšanas uzņēmuma telpās bija prusaki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze: Ausmeņa kebabs pierāda sevi arī Rīgā

Anda Asere, 26.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc veiksmīga starta Rēzeknē Ausmeņa kebabs ir ieguvis savus cienītājus arī Rīgā un nākamā gada sākumā plāno atvērt vēl vienu kebabnīcu, kas vairāk fokusēsies uz piegādi.

Ausmeņa kebabs Rīgā ir kopš pagājušā gada pavasara. «Šajā laikā ir gājis diezgan labi, bet arī grūti, jo klientu un darba ir tiešām daudz,» saka Valters Murāns, SIA Ausmeņa īpašnieks. Rīgas un Rēzeknes kebabnīcu šī gada apgrozījums varētu būt 800 tūkstoši eiro. Pērn uzņēmuma apgrozījums sasniedza 543,6 tūkstošus eiro.

Lasi laikraksta Dienas Bizness šīs dienas numuru elektroniski!

Pirmo ēstuvi Ausmeņa kebabs Valters Rēzeknē atvēra 2013. gadā. Iepriekš viņš bija dizainers arhitektu birojā Rīgā, bet pēc dažiem gadiem galvaspilsētā saprata, ka vēlas atgriezties atpakaļ dzimtajā Rēzeknē. «Man pašam ļoti garšo kebabi un tāda veida ēdiens. Pats neesmu pavārs, bet ļoti gribēju radīt vietu, kur tos baudīt. Vienlaikus man bija svarīgi, lai Rēzeknes Ausmeņā varētu organizēt arī pasākumus. Joprojām tur rīkojam koncertus, bet Rīgā vairāk koncentrējamies uz ēdināšanu,» stāsta Valters. Viņam pašam kebabi garšo joprojām, un pats visbiežāk izvēlas porciju, kas izkārtota uz šķīvja, nevis ietīta lavašā vai maizītē. Uzņēmējam paraugs ir Berlīnes ēstuves Rüyam un Mustafa’s. «Tur ir daudz kebabnīcu, kas man patīk. Arī ar darbiniekiem šad tad aizbraucam uz Berlīni, lai paskatītos, kā tur strādā. Man šķiet, ka tur ir labi piemēri, no kā var mācīties profesionālajā ziņā,» teic Valters.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc atkārtotām Pārtikas un veterinārais dienesta (PVD) pārbaudēm ir konstatēts, ka abi uzņēmumi, kas strādā ar zīmola nosaukumu «Pakistānas kebabs» - SIA «J investment» un SIA «DSBS» - ir novērsuši pārbaužu laikā konstatētos higiēnas prasību pārkāpumus un var atsākt darbību, pastāstīja PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere.

Viņa sacīja, ka «J investment» darbību higiēnas prasību pārkāpumu dēļ PVD apturēja 20.augustā, bet «DSBS» - 15. augustā. Abos gadījumos turpinās lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Meistere atzīmēja, ka minētie uzņēmumi vismaz tuvākajā laikā paliks PVD pastiprinātas uzmanības lokā.

Jau ziņots, ka augusta beigās PVD higiēnas prasību pārkāpumu dēļ apturējis divu ar zīmolu «Pakistānas kebabs» strādājošu uzņēmumu darbību.

Meistere sacīja, ka apturēta kompāniju «DSBS» un «J investment» darbība. Abos gadījumos sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Vienlaikus viņa piebilda, ka, veicot pārbaudi «J investment», konstatēti arī iespējami pārkāpumi saistībā ar darba līgumiem un valsts valodas lietošanu, par ko tiks informēta Valsts darba inspekcija un Valsts valodas centrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kebabs Fix: Neredzam draudu savam biznesam

Danēla Krūmiņa, Kebabs Fix mārketinga speciāliste, 07.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar Eiropas Savienības institūcijas vēlmi aizliegt fosfātus, kas izmantoti kebabu gaļas gatavošanā, jāsaka - neuzskatām, ka tas būtu īpašs drauds kebabu biznesam.

Pēc medijos pieejamās informācijas, Eiropas Komisija (EK), kas ir ierosinājusi šo aizliegumu, savu lēmumu pamato ar 2012. gada pētījuma datiem. Tomēr Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestāde (EFSA) uzskata, ka nav skaidras saiknes starp fosfātiem un potenciāli bīstamu fosfora līmeni pārtikas produktos. Turklāt EFSA uzskata, ka droša fosfāta deva ir 4200 mg dienā. Vienā kebabā ir 134 mg. Tas nozīmē, ka dienā būtu jāapēd vairāk nekā 31 kebabs, lai pārsniegtu noteikto devu. Kā arī Eiropas Parlamenta deputāte Renāte Zommere ir norādījusi, ka vidējā ES pilsoņa gada laikā ar kebabiem uzņemto fosfātu daudzums esot pielīdzināms 1,5 litru «Coca Cola» izdzeršanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Parlamenta deputāti nākamnedēļ otrdien lems, vai piemērot veto Eiropas Komisijas priekšlikumam atļaut fosfātu piedevas kebabu gatavošanai izmantotajā gaļā, paskaidroja EP Informācijas birojā Latvijā.

Ņemot vērā bažas par fosfātu ietekmi uz veselību, deputāti otrdien balsos par Komisijas piedāvājumu kebabu gatavošanā izmantotajai gaļai pievienot fosforskābi, difosfātus, trifosfātus un polifosfātus (E 338 - 452).

Vides, sabiedrības veselības un pārtikas nekaitīguma komitejas deputāti aicināja neatļaut šo fosfātu pievienošanu kebabu gaļai, pirms nav saņemts Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes (EFSA) atzinums. Ja Parlaments ar absolūtu balsu vairākumu (vismaz 376 balsis) atbalstīs komitejas priekšlikumu, Eiropas Komisijas priekšlikums tiks bloķēts.

ES noteikumi fosfātu pievienošanu ES tirgū pārdodamai gaļai atļauj tikai atsevišķos gadījumos, kas uzskaitīti noteikumos. Iekļaušana noteikumos iespējama tikai tad, ja pastāv tehnoloģiska nepieciešamība, netiek radīti riski veselībai un patērētājs netiek maldināts. Saskaņā ar Komisijas priekšlikumu noteikumos tiktu iekļauti arī «vertikāli saldētas gaļas iesmi».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rezolūcija, kas bloķētu Eiropas Komisijas priekšlikumu atļaut fosfātu piedevas kebabu gaļā, trešdien neguva nepieciešamo 376 deputātu atbalstu, informē Signe Znotiņa-Znota, Eiropas Parlamenta preses sekretāre Latvijā.

Tas nozīmē, ka Komisija var ļaut kebabu gatavošanā izmantotajai gaļai pievienot fosforskābi, difosfātus, trifosfātus un polifosfātus (E 338 - 452).

Saskaņā ar Eiropas Komisijas sniegto informāciju fosfātu piedevas nepieciešamas, lai saturētu atsevišķos gaļas gabalus uz vertikālā iesma un nodrošinātu vienmērīgu sasaldēšanu un cepšanu.

Vides, sabiedrības veselības un pārtikas nekaitīguma komitejas (ENVI) sagatavotā rezolūcija tika pieņemta ar 373 balsīm pret 272, 30 deputātiem atturoties. Lai bloķētu Komisijas priekšlikumu, būtu bijis nepieciešams 376 deputātu atbalsts.

Rezolūcija aicināja ņemt vērā bažas par fosfātu ietekmi uz veselību, kā arī 2018.gada beigās gaidāmo Eiropas Pārtikas nekaitīguma iestādes zinātnisko analīzi, un bloķēt Komisijas priekšlikumu atļaut fosfātu piedevas kebabu gatavošanai izmantotajā gaļā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Karjera

Atvērtā tipa biroju darbinieki ir nelaimīgi un slimo biežāk

Dienas Bizness, 28.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atvērtā plānojuma biroji padara darbiniekus neproduktīvus, nelaimīgus un palielina saslimšanas risku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazumtirdzniecība

Turkebab par vēdergraižu skandālu: SPKC nezina, ar ko saslimuši cietušie, bet zina, kurš vainīgs

Gunta Kursiša, 27.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kebabu tirgotava Turkebab paudusi neizpratni par Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) starpziņojumu, kurā norādīts, ka festivāla Positivus laikā notikušie saslimušanas gadījumi saistīti ar Turkebab, un uzsver, ka pierādījumu - analīžu rezultātu - par ēdināšanas iestādes vainu vēl aizvien nav.

«Mēs vēlētos, lai vispirms būtu skaidrība un tad vainīgā publiska pasludināšana, nevis otrādi. Tāda attieksme piestāvētu atbildīgām valsts institūcijām,» savā paziņojumā pauda Turkebab pārstāvji, norādot, ka vēl aizvien no SPKC nav saņēmuši analīžu rezultātus. «SPKC būtībā saka, kas nezina, ar ko saslimuši cietušie, bet zina, kurš vainīgs,» norāda ēstuves pārstāvji.

«Joprojām esam satraukušies, kas īsti izraisīja saslimšanas festivālā Salacgrīvā. 21. jūlijā festivālā paņemto analīžu rezultāti mums tika solīti jau otrdien, bet kādēļ to sniegšana aizkavējas – nezinām,» savā Facebook lapā norāda Turkebab pārstāvji. «Ja esi publiski pasludināts par vainīgu, tad jāsaprot par ko, jāatrisina problēmas un jādzīvo tālāk,» norādīts kebabu ēstuves paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Studentu lielākie tēriņi – ēdināšanai un apģērbam

Dienas Bizness, 11.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Runājot par iepirkšanās paradumiem, studentu vidū tēriņi galvenokārt tiek veikti ēdināšanai, apģērbam un izklaides/kultūras pasākumiem, secināts ISIC aptaujā, kurā piedalījās studenti, skolēni un pasniedzēji no dažādām Latvijas mācību iestādēm.

Kā populārākā nozare, kurai studenti atvēl savus līdzekļus, tiek atzīta ēdināšana, ko par svarīgu uzskata 33% aptaujāto. Apģērbu un apavu veikali ierindojas 2. vietā, no visiem respondentiem 16% izvēlas šo nozari par sev aktuālāko.

Arī izklaide un kultūra jauniešu vidū ir populāra, to atzīst 8% aptaujāto studentu.

Aptaujā arī atklāts, ka studenti visbiežāk izmanto ātrās ēdināšanas iestādes, pa «draudzīgākajiem» atzīstot – Hesburger, McDonald, Pica LuLu, Kebabs FIX un Turkebab.

ISIC Latvia trīs mēnešu garumā aicināja studentus aizpildīt aptauju par ikdienas iepirkšanās paradumiem. Aptaujā kopumā piedalījās 1 500 respondenti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Ceļojuma pieredzes stāsts: Piedzīvot negaisu tuksnesī

Iesaka Līva Pērkone, aģentūras Helve īpašniece; tekstu sagatavojusi Anda Asere, 21.03.2019

Pērkonu ģimene Jordāniju izvēlējās kā drošu Tuvo Austrumu galamērķi, lai parādītu bērniem ko citādu nekā Eiropu. Pārējās fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

Foto: no personīgā arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jordānija ir labs tūrisma galamērķis ģimenei ar bērniem, jo tā ir diezgan droša Tuvo Austrumu valsts, kur ir iespēja apskatīt vēsturi klātienē

Kāpēc turp doties?

Mēs ar vīru Māri gribējām aizbraukt uz kādu tālāku galamērķi tieši ar bērniem. Gribējām viņiem parādīt kaut ko mazliet citādu, nekā viņi ir redzējuši līdz šim, un izvēlējāmies Jordāniju, jo likās, ka tas ir piedzīvojumiem bagāts galamērķis, ļoti atšķiras no tā, ko bērni ir redzējuši Eiropā, vienlaikus šī ir reģionā teju vai drošākā vieta, ja neskaita slēgtās kūrortu zonas. Mēs savā laikā esam diezgan daudz ceļojuši Tuvo Austrumu reģionā, arī vienā no saviem pirmajiem ceļojumiem divatā bijām Omānā, un mums no tā ir siltas atmiņas.

Braukt kā ģimenei uz Tuvajiem Austrumiem patiesībā ir lielisks ceļošanas formāts. Kultūrās ar salīdzinoši konservatīvu vai tradicionālu sabiedrību ceļotāji ar bērniem ir lielā cieņā, nav nekādu iespējamo problēmu vai jautājumu, kādus varētu uzdot individuāliem ceļotājiem vai jauniem pāriem. Jutāmies pietiekami droši doties arī ārpus standarta tūristu takām. Bērni vietējiem ļoti patīk, visi vēlas ar viņiem parunāties, kaut ko simbolisku uzdāvināt, parādīt telefonā paši savus bērnus un pastāstīt par viņiem. Šķiet, brīžiem mūsu bērni bija pat mazliet samulsuši no tā, cik liela uzmanība viņiem tika pievērsta, piemēram, tur katrs viesmīlis centās pajautāt pašam bērnam, ko viņš vēlas, kamēr Eiropā tomēr ierasts, ka personāls runā tikai ar pieaugušajiem. Protams, jārēķinās, ka, ceļojot ar bērniem, viss notiek lēnāk un ir jāpielāgojas, visu darījām viņu tempā un arī aktivitātes pielāgojām viņu interesēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Esmu par restorānu daudzumu ierobežošanu Rīgā. Tas nav tāpēc, ka man gribētos, lai to ir mazāk - šeit ir stāsts par to, ka ir ļoti daudzi, kas mēģina atvērt restorānus un sabojā tirgu,» uzskata restorāna «KOYA» īpašnieks Māris Kreilis.

Video skatāms raksta beigās!

Viņaprāt, daļa atver restorānu, neizprotot procesus līdz galam. «Viņi rada sajūtu, ka ēdināšanas biznesā viss ir skaisti un visi dzīvo cepuri kuldami. Patiesībā tas ir ļoti smalks, sarežģīts un smags bizness, jo ir daudz un dažādi faktori, kas to ietekmē. Tur nav jāizdomā jauns divritenis. Francija, Spānija, Itālija – tie ir piemēri, kas nosaka, ka uz iedzīvotāju daudzumu attiecīgā kvartālā ir arī noteikts restorānu daudzums. Šeit nav runa par to, ka jāslēdz esošie. Drīzāk, vai atļaut atvērt jaunus un kam,» uzskata M.Kreilis.

Uzņēmējam pieder arī kafejnīca, bārs «Andalūzijas suns», kā arī bārs «Herbārijs».

Viņš novērojis, ka draugu lokā bieži vien kāds saka: «Man mājās sanāk ļoti labs kebabs, atvēršu kafejnīcu un visi ēdīs.» Uz ko M.Kreilis atbild: «Uztaisām draugiem vasaras ballītē, kurā piedāvājam šos kebabus un tad paskatāmies, ko viņi saka par to.» Uzņēmējs iesaka laiku pa laikam pamēģināt šādā veidā un nevērt uzreiz vaļā restorānu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Īsa pamācība festivālu mīlestībā

Evija Dundure, Compensa TU S.A. Vienna Insurance Group Latvijas filiāles vadītāja, 15.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nesen pārlapoju skaistu kalendāru ar Māra Subača zīmējumiem un domu graudiem. Viens no tiem uzrunāja sevišķi. Uz dzeltena fona zem ziedu ieskauta cilvēciņa, kuru vēro divi eņģeļi, vienkāršiem vārdiem uzrakstīta visiem zināma, bet reti formulēta patiesība. «Neviens nezina, kā ir pareizi, iekams kaut kas nav izdarīts nepareizi.» To var attiecināt teju uz katru dzīves jomu, bet man kā cilvēkam ar saknēm apdrošināšanā, tas pirmkārt asociējās ar manu nozari.

Ziedu ieskautais cilvēciņš vasaras laikā vedina domāt par mieru, izklaidi, atpūtu un relaksāciju. Un tik tiešām – ar katru gadu lielāki un mazāki izklaides pasākumi mūsu valstī, pilsētās un uzņēmumos kļūst aizvien vairāk. Dažādi festivāli, pilsētu svētki un korporatīvie pasākumi. Notikumi, kas ir saistīti ar atpūtu un relaksāciju, kas, protams, katram izpaužas nedaudz citādāk. Tomēr ne viss ir tik skaisti, kā sākumā izskatās vai kā gribētos. Par to atgādināja šonedēļ izskanējušais paziņojums, ka viens no Latvijas lielākajiem mūzikas festivāliem, dažas dienas pirms tā norises, pēkšņi maina savu norises laiku un vietu1. Atmiņā tas atsauca pagājušā gada notikumus Salacgrīvas festivālā, kad cilvēki saindējās ar pārtiku2, bet Liepājas pludmalē notiekošajā pasākumā 2010. gadā sagāzās viena no skatuvēm3. Līdz ar to rodas jautājumi – kas jāzina apmeklējot publiskos pasākumus un kā rīkoties, ja tomēr atgadās kas neparedzēts?

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Sekojot idejai: No kurjerpārvadājumiem pievēršas ēdiena piegādei

Anda Asere, 23.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zeew, kas iepriekš nodarbojās ar mazu paciņu kurjerpārvadājumiem, tagad pievēršas ēdiena piegādei; kā biznesa atšķirības zīmi uzņēmums izvēlas bezmaksas pakalpojumu.

Biznesu SIA Zeew sāka ar ideju palīdzēt ar piegādēm ziedu veikaliem un citiem mazajiem uzņēmumiem, kļūstot par šo kompāniju kurjerpartneri. «Esam fokusējušies uz ēdiena piegādi, jo šajā jomā ir lielāks pieprasījums un šajā biznesā ir arvien pieaugoši apjomi,» saka Muhameds Gaits (Mohamed Ghaith), SIA Zeew dibinātājs. Viņš uzsver, ka no citiem tirgus spēlētājiem atšķiras ar bezmaksas piegādi. «Vienīgie Rīgā piedāvājam bezmaksas piegādi – cilvēks maksā tikai par ēdienu. Sapratām, ka mums ir jāatšķiras no konkurentiem. Redzējām, ka klientiem viena no svarīgākajām lietām ir tieši piegāde. Ja viņiem tas ir tik svarīgi, izlēmām piedāvāt piegādi bez maksas,» uzsver Muhameds. Pakalpojums darbojas līdz pat 11 km attālumā no restorāna, kas nozīmē, ka uzņēmums pārklāj teju visu Rīgu, pat Babīti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

PVD apturējis divu ar zīmolu Pakistānas kebabs strādājošu uzņēmumu darbību

LETA, 21.08.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) higiēnas prasību pārkāpumu dēļ apturējis divu ar zīmolu «Pakistānas kebabs» strādājošu uzņēmumu darbību, informēja dienestā.

PVD Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ilze Meistere teica, ka apturēta kompāniju SIA «DSBS» un SIA «J investment» darbība. Abos gadījumos sākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā.

Vienlaikus viņa piebilda, ka, veicot pārbaudi «J investment», konstatēti arī iespējami pārkāpumi saistībā ar darba līgumiem un valsts valodas lietošanu, par ko tiks informēta Valsts darba inspekcija un Valsts valodas centrs.

Ar attiecīgo kompāniju pārstāvjiem neizdevās sazināties.

Informācija «Firmas.lv» liecina, ka «DSBS» juridiskā adrese ir Lienes iela 14-2, Rīgā, bet «J Investment» - Aleksandra Čaka iela 79A, Rīgā.

«DSBS» ir reģistrēts 2011.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2847 eiro. 2018.gadā kompānija ieņēmumus no pamatdarbības neguva. Uzņēmuma īpašnieki ir divi Indijas pilsoņi - Sai Naga Dīpika Malla (Sai Naga Deepika Malla) un Kušlovs Immadiseti (Kushlow Immadisetty).

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Rēzeknē ar pašvaldības atbalstu radīs ap 17 jaunu darbavietu

Dienas Bizness, 25.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rēzeknes pilsētas dome otro gadu rīko uzņēmējdarbības projektu līdzfinansēšanas konkursu ar mērķi veicināt uzņēmējdarbības attīstību un ekonomiskās kapacitātes stiprināšanu pilsētā. Šogad, pateicoties pašvaldības līdzfinansējumam, seši uzņēmēji realizēs savas biznesa idejas, izveidojot apmēram 17 darbavietas.

Rēzeknes pilsētas domes Attīstības pārvaldes projektu vadītāja Indra Brivņa informē, ka, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, uzņēmēju interese ir krietni palielinājusies. Kopumā iesniegti 11 projekti, izvērtējot projekta ideju pamatotību, kā arī tās atbilstību nolikuma prasībām, vērtēšanas komisija izvēlējās 6 projektus, kurus apstiprināja deputāti domes sēdē.

Finansējums tika piešķirts līdz 50 % no projekta budžeta attiecināmajām izmaksām. Viena pretendenta vienam projektam maksimāli pieļaujamais domes līdzfinansējuma apmērs ir 3000 eiro.

Šogad tika atbalstīti sekojoši projekti:

Veikborda trases izveide Kovšu ezera pludmalē

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apkārt Latvijas Universitātes (LU) centrālajai ēkai Raiņa bulvārī kuplā pulkā sanākuši galvenokārt uz studentiem orientētu pakalpojumu sniedzēji, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

LU tuvumā kopēšanas un drukāšanas, kā arī diplomdarbu iesiešanas darbus iespējams veikt pat četrās vietās – Merķeļa drukas darbnīcā un Copy Expert, kas atrodas netālu no augstskolas Merķeļa ielā, kā arī Copy Pro un Merķeļa drukā, kas iemitinājušies vienā ēkā Raiņa bulvārī. Lētākas un ātrākas maltītes studentiem piedāvā LU blakus esošās kebabnīcas – Pakistānas kebabs Merķeļa un Tuk Tuk Express, bet tie, kuriem ir lielāka rocība, var ieturēties restorānā Forest. LU tuvumā ir vieta arī skaistuma kopšanai un vairošanai – salons Ekselence R, bet studentēm un viņu meitiņām krāsainus akcentus piedāvā modes mākslinieču Terēzes Gruntmanes un Ilzes Patmalnieces zīmola Zaza Couture veikaliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) triju gadu laikā 10 reizes apturējis ar preču zīmi Pakistānas kebabs strādājošu uzņēmumu darbību, ziņo LNT. Visbiežāk uzņēmumu darbība apturēta higiēnas prasību neievērošanas dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Eiropā varētu aizliegt kebabus

Lelde Petrāne, 06.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No Eiropas Savienības valstīm varētu pazust daudzu iemīļotā uzkoda - kebabs, vēsta ārvalstu mediji.

Doner kebabi varētu tikt aizliegti saskaņā ar jaunajiem Eiropas Savienības noteikumiem. Veselības uzraugi cenšas aizliegt fosfātus, ko izmanto kebabu gaļā, jo pētījumi atklājuši, ka tiem ir saistība ar sirds slimībām.

Savukārt, kebabu tirgotāji apgalvo, ka šī piedeva nepieciešama, lai piešķirtu kebabam tā unikālo garšu, kā arī apsūdz Eiropas Savienību negodīgā praksē, jo desas var saturēt tādus pašus fosfātus.

«Ja Eiropas Parlamentam tas izdosies, tas būs nāves spriedums visai kebabu nozarei Eiropas Savienībā,» pavēstījis Vācijas kebabu ražotāju asociācijas pārstāvis Kenans Koiuncu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trīspadsmit gadu laikā ballīšu autobuss jeb Partybus spējis saglabāt savu vietu izklaides piedāvājumu klāstā, pārbūves procesā ir vēl viens autobuss

Partybus stāsts aizsācies pirms aptuveni 15 gadiem, kad tā izveidotājs Edgars Auziņš atgriezies Latvijā no ārzemēm, kur strādājis dažādus darbus – viesnīcās, bāros, uz kruīza kuģiem. Latvijā viņš izmēģinājis darboties arī tirdzniecības nozarē un mārketingā, tomēr sapratis, ka vēlas strādāt sev. «Jutu, ka pienācis laiks kam savam. Īsti laikam neapzinājos, ka vairs nebūs ne darba, ne algas dienas, arī atvaļinājumu neviens nepiešķirs un jāslimo būs uz sava rēķina,» stāsta E. Auziņš. Kopā ar draugu viņš sācis ģenerēt biznesa idejas, un viena no tām bija Partybus.

«Pati par sevi ideja neko nedod. Sākumā izpēte, tad radi un draugi mēģina ideju nobeigt. Tad atbildīgie valsts dienesti pasaka, ka nebūs, ka ar to visu ir par maz. Un, kad tiec līdz pirmajiem realizācijas soļiem, tad bieži pēc pirmajām grūtībām atmet ar roku. Plānoto trīs mēnešu vietā garāžā pavadīju divus gadus. Psiholoģiski grūts laiks. Arī man daudz netrūka, lai atmestu ar roku. Lai nu kā, bet Partybus es uzbūvēju,» komentē E. Auziņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrs "Rīga Plaza" ēdināšanas zonas rekonstrukcijā ieguldījis 500 tūkstošus eiro.

Uzlabotās ēdināšanas zonas platība ir 1500 kvadrātmetri un tā vienlaikus spēj uzņemt vairāk nekā 400 apmeklētājus. Šobrīd ēdināšanas zonas iekārtojums ir pielāgots epidemioloģiskās drošības pasākumiem Covid-19 izplatības mazināšanai.

"Ēdināšanas zonas piedāvājums veidots tā, lai būtu saistošs strauji augošās Mūkusalas ielas apkārtnes biroju centru darbiniekiem kā pusdienošanas vieta un arī kā vakariņu un brīvdienu ēdināšanas piedāvājums ģimenēm Pārdaugavā," informē "Rīga Plaza" apsaimniekotāja "CBRE Baltics" aktīvu pārvaldes direktore Iveta Priedīte.

"Jaunākās tendences viesmīlībā ir piedāvāt apmeklētajiem maksimāli plašas un personalizētas izvēles iespējas, jo vienlaikus jāprot piedāvāt gan sātīgs, gan veselīgs, gan veģetāriešiem/vegāniem piemērots uzturs. "Food Plaza" to varēs nodrošināt," uzskata I. Priedīte.

Komentāri

Pievienot komentāru