Finanses

Latvijas Nebanku kredītdevēju asociācijā uzņem divus jaunus biedrus

Gunta Kursiša, 26.08.2013

Jaunākais izdevums

Latvijas Nebanku kredītdevēju asociācijai ir pievienojušies jauni biedri – SohoCredit un MiniCredit. Tas nozīmē, ka visi nebanku kreditēšanas nozares pašregulācijas pasākumi un labas prakses standarti pilnā mērā attieksies arī uz jaunajiem asociācijas biedriem.

Lai atpazītu tos aizdevējus, kas vienojušies īstenot atbildīgu biznesa praksi, asociācija ir izveidojusi atpazīstamības zīmi «Atbildīgs aizdevējs», kas publicēta asociācijas biedru mājas lapās. Tā ļauj ikvienam patērētājam pārliecināties, ka konkrētais kredītdevējs apņēmies īstenot godprātīgu un atbildīgu kreditēšanas praksi.

Jau iepriekš ziņots, ka nozares pašregulācijas pasākumu dēļ šā gada pirmajā pusgadā, salīdzinot ar aizvadītā gada atbilstošu periodu, gandrīz par vienu piekto daļu jeb 18% ir samazinājies kopējais klientu skaits nebankukreditēšanas sektoram Latvijā.

Vismaz vienu reizi nebanku kreditēšanas pakalpojumus šā gada pirmajos sešos mēnešos izmantoja aptuveni 126 tūkst. klientu. Savukārt nozares kopējais kredītportfelis šā gada 30. jūnijā bija 43 miljoni latu.

Latvijas Nebanku kredītdevēju asociācija pārstāv uzņēmumus, kuriem ir vairāk nekā 80% no kopējās nozares tirgus daļas. Asociācijas misija ir veidot uzticamu, sociāli atbildīgu un uz ilgtermiņa sadarbību vērstu kreditēšanas praksi, ko pozitīvi novērtē patērētāji un valsts reglamentējošās institūcijas, vienlaikus respektējot nebanku finanšu risinājumu sniegtās iespējas ikviena indivīda un sabiedrības brīvai un nodrošinātai attīstībai, norāda asociācijas pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SohoCredit īpašnieks divkāršojis peļņu līdz miljonam eiro

Žanete Hāka, 08.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ātro kredītu uzņēmuma SIA Soho Group neto apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu, pieauga 1,8 reizes un sasniedza 4,16 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Gadu uzņēmums noslēdza ar 1,001 miljonu eiro peļņu, kas salīdzinot ar 2012. gadu, pieaugusi aptuveni divas reizes.

Lursoft dati liecina, ka SIA Soho Group vienīgais īpašnieks un valdes loceklis ir Venjamins Gurevičs. Uzņēmējam pieder kapitāldaļas vēl piecos uzņēmumos, kā arī viņš darbojas šo uzņēmu valdē: SIA Jūsu Grupa Arhitekts, SIA Jūrmalas Priedes, SIA Vīlande, SIA Soho Credit un SIA Elitiste.

SIA Soho Group dibināts 2005. gadā un līdz 2010. gadam uzņēmuma nosaukums bija SIA Soho Food. SIA Soho Group apmaksātais pamatkapitāls ir 569,148 tūkstoši eiro. Uzņēmums pērn aizvadījis trešo saimnieciskās darbības gadu privātpersonu īstermiņa kreditēšanas jomā, strādājot ar zīmolu SohoCredit.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

VIA SMS Group nākamgad plāno nopelnīt 1,97 miljonus eiro

Žanete Hāka, 30.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA VIA SMS Group 2015.gadā plāno sasniegt konsolidēto apgrozījumu 12,986 miljonu eiro apmērā un neto peļņu 1,97 miljonus eiro.

Kā liecina uzņēmuma paziņojums Nasdq Riga, 2014 gada janvārī un februārī ir plānots saņemt 350 tūkstošus eiro par Spānijas (Via SMS Minicredit S.L.) kapitāla daļu pārdošanu un 50 tūkstošus eiro par CRM Spānijas moduļa pārdošanu Via SMS Minicredit S.L..

SIA VIA SMS group ir otrais lielākais tiešsaistes kreditētājs Austrumeiropā, kas izsniedz nenodrošinātos aizdevumus privātpersonām kopš 2009. gada. Uzņēmums darbojas ar zīmoliem VIA SMS, VIA CREDIT, VIA CONTO un piedāvā aizdevumus ar atmaksas termiņu līdz 12 mēnešiem Latvijā, Lietuvā, Čehijā, Polijā un Zviedrijā. VIA SMS Group ir vairāk nekā 600 tūkstoši reģistrētu klientu un kopējais izsniegto aizdevumu apjoms gada laikā sasniedz 45 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Via Sms peļņa pieaugusi par 11%

Žanete Hāka, 28.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Via Sms Group šā gada sešos mēnešos pēc neauditētiem finanšu rezultātiem ir strādājusi ar konsolidēto apgrozījumu 6,3 miljonu eiro un sasniegusi neto peļņu 1,1 miljonu eiro apmērā, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Kompānijas kredītportfelis pārskata perioda beigās sasniedza 8,3 miljonus eiro.

Neto peļņas pieaugums 11% apmērā, salīdzinot ar tādu pašu periodu pērn, ir sasniegts, pateicoties saimnieciskās darbības ilgtermiņa stabilizācijai, izdevumu optimizācijai un kredīta portfeļa kvalitātes uzlabošanai, skaidro uzņēmums.

Neto kredītportfelis ir palielinājies par 4%, salīdzinot ar neto kredītportfeli uz 2014.gada 31.decembri. Kredītpotfeļa pieaugums pamatā sasniegts, pateicoties Polijas meitsassabiedrības kredīta portfeļa pieaugumam.

2015.gada aprīļa beigās Via Sms Group atjaunoja darbību Spānijā, nodibinot 100% meitas sabiedrību ViaConto Minicredit S.L. un uzsākot īstermiņa kredītu izsniegšanu. Šāds solis tika plānots jau no 2014. gada, kad tika nolemts pārdot Via Sms Group piederošās Via Sms Minicredit S.L. 35% kapitāldaļas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

SIA Via Sms Group atjauno darbību Spānijā

Žanete Hāka, 28.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada aprīļa beigās Via Sms Group atjaunoja darbību Spānijā, nodibinot 100% meitas sabiedrību ViaConto Minicredit S.L. un uzsākot īstermiņa kredītu izsniegšanu, liecina uzņēmuma paziņojums Nasdaq Riga.

Šāds solis tika plānots jau no 2014. gada, kad tika nolemts pārdot Via Sms Group piederošās VIA SMS Minicredit S.L. 35% kapitāldaļas.

Šā gada 31.jūlijā Spānijas meitas sabiedrības neto kredītportfelis sasniedza 135 tūkstošus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Via Sms ievērojami audzējis peļņu

Žanete Hāka, 02.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Via Sms konsolidētais apgrozījums pērn sasniedzis 11,6 miljonus eiro apmērā, liecina uzņēmuma paziņojums Nasdaq Riga.

Pārskata perioda peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) sasniedza 3,5 miljonus eiro, neto peļņa pēc nodokļiem sasniedza 1,9 miljonus eiro, kas ir gandrīz trīs reizes vairāk nekā iepriekšējā gadā, kad peļņa bija 702,5 tūkstoši eiro.

Kredītportfelis pārskata perioda beigās sasniedza 8 miljonus eiro.

SIA Via Sms Grupa 2014. gadā pārdeva visas tai piederošās kapitāla daļas Spānijas meitas sabiedrībā Via Sms Minicredit S.L., kā rezultātā 2014. gada starpperiodu pārskats neietver datus par minēto meitas sabiedrību, kas, savukārt, ir ietverta 2013.gada attiecīgajā periodā.

Uzņēmums skaidro, ka tas ir iemesls, kādēļ 2014.gadā ir samazinājies neto apgrozījums par 20% un neto kredītportfelis par 4%, taču, neskatoties uz to, peļņa pirms procentiem, nodokļiem, nolietojuma un amortizācijas (EBITDA) ir pieaugusi par 17%, savukārt kopējā neto peļņa pēc nodokļiem ir pieaugusi par 175%. Izslēdzot Spānijas meitas sabiedrības pārdošanas ieņēmumus, neto peļņa ir palielinājusies vairāk nekā 2 reizes, sasniedzot 118% pieaugumu.

Komentāri

Pievienot komentāru