Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nokrītot no Z Torņu jaunbūves, gājis bojā 21 gadu jauns celtnieks, Db.lv apstiprināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inga Vetere.

Vīrietis Z Torņu jaunbūvē nokrita no sestā stāva un iekrita 18 metrus dziļā šahtā. Izsaukumu uz nelaimes vietu VUGD saņēma 18.21, notikuma vietā ieradās arī mediķi un policija. Vīrietis tika izcelts no šahtas plkst. 19.45, informēja I. Vetere. Kā skaidroja VUGD pārstāve, saprotot, ka celtnieks gājis bojā, notikuma vietā sagaidīta arī policijas ierašanās.

Vakar un arī šobrīd notikuma vietā strādā arī Valsts Darba inspekcija (VDI), lai noskaidrotu, vai nav notikuši pārkāpumi no darba devēja vai darba ņēmēja puses, Db.lv informēja VDI pārstāvis Aivis Vincevs. Runāt par secinājumiem un vainīgajiem pašlaik ir pāragri, uzsvēra A. Vincevs.

Gadījumos, kad darba vietās notiek nelaimes gadījumi, parasti ir bijuši kādi pārkāpumi – vai no darba devēja vai ņēmēja puses. Statistiski lielākā daļa nelaimes gadījumu ir notikuši neuzmanības dēļ – vai darba devējs nav pienācīgi uzmanījis darba ņēmējus vai darba ņēmēji paši pieļāvuši kļūdu, norādīja A. Vincenvs, vairākkārt uzsverot, ka katrs gadījums ir individuāls un par nelaimes Z Torņos iemesliem vēl pāragri spriest.

Db.lv jau rakstīja, ka 28. novembrī, krītot no astoņu līdz desmit metru augstuma, uzņēmuma Arčers būvdarbu vietā smagi savainojušies pieci vīrieši. Cietušie ir vecumā no 21 līdz 58 gadiem. Divi no viņiem guva smagas politraumas, bet vēl divi vidēji smagas politraumas, tostarp galvas traumas, ekstremitāšu lūzumus un krūšu kurvja traumas.

Jau vēstīts, ka Z Torņi jeb Z Towers tiek būvēti Daugavgrīvas ielā 9. Kopējās investīcijas Pārdaugavā pie Zunda kanāla būvētajā divu 30 stāvus augsto augstceltņu projektā Z-Towers ir 200 miljoni eiro (140 miljoni latu). Torņu kompleksā būs 358 dzīvokļi platībā no 37,4 līdz 613 kvadrātmetriem. Tāpat paredzētas A klases biroju telpas ar kopējo platību 10 000 kvadrātmetru.

Iepretim Preses namam iecerētais projekts tika aizsākts 2008. gadā, un šā gada pirmajā ceturksnī bija ieplānots to nodot ekspluatācijā, taču 2009. gada sākumā būvniecība tika apturēta, skaidrojot to ar «tehnoloģisko pārtraukumu». Projekta būvdarbi atsākās 2010. gada pavasarī.

Z Torņu projekta attīstītājs ir Towers Construction Management, bet būvnieks - SIA Eksim Trans. Projekta pirmās daļas būvdarbus veica Strabag – uzņēmējs būvēja projekta pazemes daļas un nulles cikla izbūvi.

Komentāri

Pievienot komentāru