Būve

Par 2,2 miljoniem latu rekonstruēs Alūksnes muižas brūzi

Gunta Kursiša, 12.12.2013

Jaunākais izdevums

Alūksnes novada pašvaldība plāno atvēlēt vairāk nekā 2,284 miljonu latu Alūksnes muižas apbūves brūža ēkas rekonstrukcjai, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Konkursā par būvdarbu veikšanu no četrām būvfirmām, kas iesniedza savus piedāvājumus, par uzvarētāju tika atzīta SIA RBSSKALS Būvsabiedrība. Konkursa uzvarētāja galvenais izvēles kritērijs bija saimnieciskais izdevīgums.

Rekonstrukcija tiks veikta ar Eiropas reģionālais attīstības fonda (ERAF) atbalstu, projekta «Uzņēmējdarbībai nozīmīgu ielu un Brūža ēkas rekonstrukcija Alūksnes pilsētā» ietvaros.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Tiesā tiek prasīta RBSSKALS Būvsabiedrība maksātnespēja

Lelde Petrāne, Žanete Hāka, 28.04.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesā iesniegts SIA RBSSKALS Būvsabiedrība maksātnespējas pieteikums, liecina ieraksts Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Ar maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsās SIA ARIS BŪVE.

Maksātnespējas procesa lieta ierosināta 27. aprīlī.

SIA RBSSKALS Būvsabiedrība reģistrācijas datums ir 2007.gada janvāris, bet apmaksātais pamatkapitāls – 142,3 tūkstoši eiro, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma darbības veidi ir dzīvojamo un nedzīvojamo ēku būvniecība.

2015.gadā kompānijas apgrozījums bija 12,1 miljons eiro, bet zaudējumi – 43,7 tūkstoši eiro. Uzņēmumā strādāja 92 darbinieki.

Uzņēmuma kopējie maksājumi valsts budžetā veidoja 95,69 tūkstošus eiro.

Kompānijas vienīgais valdes loceklis ir Māris Saukāns.

Kā vēstīts, Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesa pasludinājusi SIA RBSSKALS Būvvadība maksātnespējas procesu, liecina tiesas lēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Būvkompāniju prognozes šim gadam ir piesardzīgas, vairāki plāno apgrozījuma kritumu , otrdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Tas skaidrojams ar zemo būvniecības tirgus aktivitāti – ir kritumi privātajā sektorā, jo investori ir nogaidoši attiecībā pret termiņuzturēšanās atļaujām, savukārt valsts sektors pārdzīvo Eiropas Savienības (ES) finansējuma pārejas posmu – iepriekšējais ir beidzies un nākamais vēl nav sācies. Tik kodolīgi situāciju nozarē raksturo RBSSKALS pārstāvji.

Būs mazāk

Tiek prognozēts, ka tirgus situācija atsauksies arī uz šā gada konsolidēto RBSSKALS grupas būvniecības uzņēmumu apgrozījumu (bez apsaimniekošanas) – šobrīd tas tiek plānots 51 milj. eiro apmērā, par 12 milj. eiro mazāks, nekā paredzēts 2014. gadā. Proti, pērn grupas būvniecības uzņēmumu (SIA RBSSKALS Būvvadība, SIA RBSSKALS Būvsabiedrība, a/s RBSSKALS, Zemgales Meliorācija, Baltic International Construction Partnership) apgrozījums prognozēts 67 milj. eiro apmērā, kas ir vairāk nekā vēl gadu iepriekš, savukārt peļņa tiek prognozēta 0,7 milj. eiro liela. Vienlaikus – šogad iecerēts pabeigt darbus virknē vērienīgu projektu, piemēram, Latvijas dzelzceļa peronu un staciju izbūvi 12,7 milj. eiro vērtībā, kas tiek veikta kopā arī Leonhard Weiss RTE. Jāatgādina, ka pērnvasar tika parakstīts līgums par 16 pasažieru staciju modernizāciju Jūrmalas un Jelgavas virzienos. Tāpat šogad darbi notiks gan vairākās izglītības iestādēs – Liepājas Valsts tehnikumā, Maltas 1. un 2. vidusskolās -, gan dzīvojamajos projektos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Apstrīd 1,5 miljonu eiro vērto VAS Latvijas dzelzceļš dzelzceļa balasta granīta šķembu piegādes konkursu

Žanete Hāka, 28.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB) iesniegta sūdzība par VAS Latvijas dzelzceļš dzelzceļa balasta slāņa granīta šķembu piegādes konkursu, liecina paziņojums IUB.

Konkursa rezultātus apstrīdējis uzņēmums Rudus aktsiaselts, un sūdzība IUB tiks izskatīta 17. jūnijā.

Db.lv jau rakstīja, ka kopējā līgumcena ir 1,5 miljoni eiro. Konkursā tika saņemti trīs piedāvājumi, un par uzvarētāju izvēlēts piedāvājums ar zemāko cenu.

Pērnā gada nogalē IUB aizliedza VAS Latvijas dzelzceļš slēgt līgumu ar konkursa par drupināta dabīgā granīta akmens dzelzceļa balastu piegādi uzvarētāju.

Iepirkumu VAS Latvijas dzelzceļš izsludināja pērnā gada augusta vidū. Konkursā tika saņemti trīs pretendentu pieteikumi, un novembra sākumā tika paziņots, ka uzvarētājs ir SIA Ražošanas komercfirma M2. Kopējā līgumcena ir 3,379 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Latvijas dzelzceļš balasta granīta šķembas iegādāsies par 3,4 miljoniem eiro

Žanete Hāka, 21.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Latvijas dzelzceļš iepirkumā par drupināta dabīgā granīta akmens dzelzceļa balastu piegādi uzvarējusi SIA Ražošanas komercfirma M2, liecina paziņojums Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Galvenās būvdarbu veikšanas vietas ir Daugavpils un Jelgavas dzelzceļa stacijas.

Līgumcena par balastu piegādi ir 3,4 miljoni eiro.

Db.lv jau rakstīja, ka pērnā gada nogalē IUB aizliedza VAS Latvijas dzelzceļš slēgt līgumu ar konkursa par drupināta dabīgā granīta akmens dzelzceļa balastu piegādi uzvarētāju.

Iepirkumu VAS Latvijas dzelzceļš izsludināja pērnā gada augusta vidū. Konkursā tika saņemti trīs pretendentu pieteikumi, un novembra sākumā tika paziņots, ka uzvarētājs ir SIA Ražošanas komercfirma M2. Kopējā līgumcena ir 3,379 miljoni eiro.

Uzņēmums Latvijas dzelzceļa konkursā par drupināta dabīgā granīta akmens dzelzceļa balastu piegādi uzvarēja, piedāvājot zemāko cenu. Kopumā konkursā savus piedāvājumus iesniedz trīs uzņēmumi. Balasta piegāde tiks veikta ar Kohēzijas fonda līdzfinansējumu sliežu ceļa rekonstrukcijas ietvaros.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Būvniekam RBSSKALS Liepājas būvobjektā jāapgūst miljonu eiro mēnesī; draud līguma laušana

Lelde Petrāne, 04.08.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnikuma rekonstrukcijas darbi Liepājā iekavējušies par diviem mēnešiem, lai iekļautos termiņā, būvniekam – RBSSKALS – mēnesī vidēji jāapgūst miljonu eiro, vēsta irliepaja.lv.

«Risks, ka būvnieks laikā nespēs pabeigt objektu, pastāv,» atzinis Valsts izglītības attīstības aģentūras Infrastruktūras projektu vadības nodaļas vecākais eksperts Mārcis Zitmanis.

Pēc viņa teiktā, šaubas, ka ģenerāluzņēmējs spēs atlikušajā laika periodā – līdz 2015.gada septembrim – apgūt mēnesī vidēji miljonu eiro, ir «diezgan pamatotas». Būvnieks gan esot paudis apņēmību darbus veikt un pabeigt termiņā.

Tiesa, līdz šim plānoto darbu grafiks iekavēts par apmēram diviem mēnešiem, un tas neesot tikai tāpēc, ka, uzsākot būvkonstrukciju demontāžu, atklājās iepriekš neparedzēts darbu apjoms, – tehnikuma piesaistītais būvuzraugs atzinis, ka arī vispārceltnieciskos darbus būvnieks veic gausi, portālam atzinis Zitmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Ogrē par četriem miljoniem eiro zem dzelzceļa plāno būvēt pazemes tuneli

Žanete Hāka, 17.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ogres pašvaldība turpina konsultācijas par iespējām izbūvēt pazemes tuneli zem dzelzceļa Kalna prospektā, un tā izmaksas varētu sasniegt četrus miljonus eiro, informē Ogres dome.

Oktobra beigās Ogres novada domes priekšsēdētāja vietnieks Egils Helmanis un pašvaldības speciālisti tikās ar SIA RBSSKALS Būvsabiedrība vadības pārstāvjiem, lai pārrunātu iespējamo tuneļa būvniecību zem dzelzceļa Ogrē, Kalna prospektā. 16. decembrī notika atkārtota konsultatīva tikšanās ar uzņēmuma pārstāvjiem, kuri sniedza savus priekšlikumus par iespējamiem tuneļa izbūves risinājumiem.

Uzņēmumam ir pieredze šādu objektu izbūvē, jo pavisam nesen SIA RBSSKALS Būvsabiedrība izbūvējis gājēju tuneli zem dzelzceļa Igaunijā, turklāt darbus – tehniskā projekta izstrādi un būvdarbus, pielietojot mūsdienu tehnoloģijas, veica nepilna gada laikā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien, 30.septembrī, pabeigts būvfirmas SIA "RBSSKALS Būvsabiedrība" maksātnespējas process, liecina "Firmas.lv" informācija.

Maksātnespējas process pabeigts, jo ir izpildīts kreditoru prasījumu segšanas plāns.

Maksātnespējas process tika pasludināts 2017.gada 10.maijā.

Uzņēmums pēdējo gada pārskatu iesniedzis par 2015.gadu, kad tas strādājis ar 12,104 miljonu eiro apgrozījumu un cietis 43 694 eiro zaudējumus.

"RBSSKALS Būvsabiedrība" reģistrēta 2007.gadā, un uzņēmuma pamatkapitāls ir 142 284 eiro. Uzņēmuma īpašnieks ir SIA "Damma", kuras īpašnieki ir Māris Saukāns (73,43%) un Andris Treijs (26,57%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Latvijas dzelzceļš parakstījis miljonu līgumus ar RBSSKALS Būvsabiedrība un Leonhard Weiss RTE

Lelde Petrāne, 24.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

24.jūlijā Latvijas dzelzceļš parakstījis līgumus ar pilnsabiedrību RBSSKALS Būvsabiedrība un Leonhard Weiss RTE par 16 pasažieru staciju modernizāciju Jūrmalas un Jelgavas virzienos.

Projektētājs un būvdarbu veicējs ir pilnsabiedrība RBSSKALS Būvsabiedrība un Leonhard Weiss RTE. Abu līgumu kopējā summa ir 12,7 miljoni eiro, un projekts Dzelzceļa pasažieru infrastruktūras modernizācija pilnā apmērā tiek finansēts no Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzekļiem. Darbi tiks uzsākti tūlīt pēc līguma noslēgšanas, un tos plānots pabeigt līdz 2015.gada 30.septembrim.

Eiropas Savienības Kohēzijas fonda finansētā projekta ietvaros LDz labiekārtos 16 stacijas un pieturas punktus Rīgas un Pierīgas stacijās Asari, Babīte, Bulduri, Cukurfabrika, Dubulti, Dzintari, Imanta, Jelgava, Lielupe, Majori, Melluži, Olaine, Pumpuri, Sloka, Vaivari un Zolitūde. Pasažieru infrastruktūras modernizācijas ietvaros, izbūvējot paaugstinātās platformas, vienlaikus sakārtos komunikāciju sistēmas – ierīkos LED apgaismojumu, ūdens piegādes un novadīšanas sistēmas, platformas tiks aprīkotas ar nojumēm un soliņiem, kur to pieļauj dzelzceļa tehniskie ekspluatācijas noteikumi, uzstādīs informatīvās plāksnes ar staciju nosaukumiem un norādēm, izbūvēs drošības «labirintus», margas, izveidos uzbrauktuves pasažieriem ar īpašām vajadzībām. Staciju teritorijās tiks sakārtoti laukumi, gājēju celiņi, pārejas. Staciju ēkām paredzēts veikt vienkāršotu renovāciju, vizuāli sakārtojot ēku fasādes, visās stacijās izbūvējot mūsdienu prasībām atbilstošus sanitāros mezglus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aplīmēt neaplīmēto, maketēt topošo, reklamēt aktuālo, dekorēt nepieciešamo un konsultēt zinātkāro – tāds ir alūksnietes Nadīnas Dudares (26) uzņēmuma Stick with us darbības moto. Pēc vairākiem studējot un strādājot Rīgā pavadītiem gadiem, viņa radusi iespēju atgriezties dzimtajā Alūksnē un darīt darbu, kas viņai patīk un padodas, vēsta reģionālais medijs Alūksnes Ziņas.

«Jau tad, kad devos studēt uz Rīgu, mani ne mirkli nepameta doma, ka vēlos atgriezties Alūksnē- vietā, kur man ir ģimenes atbalsts, kur ir skaista daba. Rīgā ir jāatrod speciālas vietas, lai varētu būt tuvāk dabai. Alūksnē viss ir tepat,» saka N. Dudare.

Alūksnē viņa dara jau Rīgā iesāktu darbu, un tieši iespēja Rīgā veiksmīgi iesāktās lietas turpināt Alūksnē bijis trumpis, lai atgrieztos.

Fotogrāfijas skatāmas raksta galerijā!

«Grafiskā dizaina izstrādi var darīt attālināti. Sazvanīties ar klientu, izstrādāt maketu, nosūtīt elektroniski, klients to apskatās un izsaka savus komentārus vai nepieciešamos labojumus. Nav nozīmes tam, kur es atrodos. Tas bija svarīgs iemesls, lai atgrieztos Alūksnē. Rīgā jau ieguvu lielu daļu pastāvīgo klientu un atliek vien turpināt iesākto darbu. Uzņēmumu dibināju kopā ar draudzeni Ditu Sīmani. Mūsu ceļi šobrīd ir šķīrušies, Rīgā neesam neviena. Es esmu Alūksnē, viņa – Smiltenē. Atvērt uzņēmumu Alūksnē bez Rīgas klientu loka būtu grūti. Rīgā guvu pārliecību, ka es varu. Kāda ir uzņēmējdarbības vide Alūksnē? Tāda pati kā Latvijā! Viegli nav ne Latvijā, ne Alūksnē. Tirgus ir mazs, maz iedzīvotāju, līdz ar to pirktspēja ir maza. Tādēļ ir jāskatās plašāk. Arī man ir doma apgūt tirgu ārpus Latvijas robežām. Esmu jau veidojusi dizainu zviedriem,» skaidro jaunā uzņēmēja. Viņa atzīst, ka vairāki alūksnieši par viņu jau zina un šobrīd klientu lokā ir arī vietējie uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Apstrīd vairāku miljonu vērtos Liepājas un Valmieras tehnikumu būvniecības konkursus

Žanete Hāka, 14.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs saņēmis vairākas sūdzības, kurās apstrīdēti Liepājas un Valmieras tehnikumu būvniecības konkursa rezultāti, liecina informācija IUB mājaslapā.

Abu tehnikumu būvniecības rezultātus apstrīd pilnsabiedrība Consortium RTS, Liepājas Valsts tehnikuma konkursa rezultātus – SIA Skonto būve, bet Valmieras Profesionālās vidusskolas būvniecības konkursa rezultātus – SIA Abora.

Sūdzības par Valmieras Profesionālās vidusskolas būvniecības rezultātiem tiks izskatītas 21. Oktobrī, bet sūdzību par Liepājas tehnikuma būvniecības konkursa rezultātiem izskatīšanas termiņš pagaidām nav zināms.

Db.lv jau rakstīja, ka Liepājas Valsts tehnikums noslēdzis vairāk nekā 8,3 miljonus latu vērtu konkursu par mācību, darbnīcu un dienesta viesnīcu ēku būvniecība. Tāpat noslēdzies arī vairāk nekā 4,3 miljonu latu apjomīgs iepirkumu konkurss par Valmieras Profesionālās vidusskolas būvniecību, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Valmieras tehnikumu ļauj būvēt SIA Merks

Žanete Hāka, 05.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) atļāvis slēgt līgumu ar Valmieras tehnikuma būvniecības konkursa uzvarētāju, liecina informācija IUB.

Valmieras Profesionālās vidusskolas būvniecību veiks SIA Merks, un kopējā paredzamā līgumcena par to ir 4,3 miljoni latu.

Db.lv jau iepriekš rakstīja, ka IUB saņēmis vairākas sūdzības, kurās apstrīdēti Liepājas un Valmieras tehnikumu būvniecības konkursa rezultāti. Lēmums par sūdzībām, kas saistītas Liepājas tehnikuma būvniecību vēl nav pieņemts.

Abu tehnikumu būvniecības rezultātus apstrīd pilnsabiedrība Consortium RTS, Liepājas Valsts tehnikuma konkursa rezultātus – SIA Skonto būve, bet Valmieras Profesionālās vidusskolas būvniecības konkursa rezultātus – SIA Abora.

Liepājas Valsts tehnikums noslēdza vairāk nekā 8,3 miljonus latu vērtu konkursu par mācību, darbnīcu un dienesta viesnīcu ēku būvniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Profesionālo vidusskolu Daugavpilī par 4,4 miljoniem atjaunos Hochtief Solutions, PMK, BBA

Gunta Kursiša, 05.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpils Celtnieku profesionālā vidusskola noslēgusi iepirkumu konkursu par skolas ēkas kompleksa infrastruktūras darbiem, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Vidusskola plāno slēgt līgumu ar piegādātāju apvienību Hochtief Solutions, PMK, BBA, un paredzētā līgumcena ir 4,41 miljons latu.

Ja vēstīts, ka Valmieras Profesionālās vidusskolas būvniecību veiks SIA Merks, un kopējā paredzamā līgumcena par to ir 4,3 miljoni latu. Liepājas Valsts tehnikums noslēdza vairāk nekā 8,3 miljonus latu vērtu konkursu par mācību, darbnīcu un dienesta viesnīcu ēku būvniecību. Liepājā darbus veiks pilnsabiedrība Piegādātāju apvienība Rbsskals, Rbsskals Būvvaldība un Rbsskals Būvsabiedrība. Iepriekš paziņoti rezultāti arī Jelgavas Tehnikuma rekonstrukcijas iepirkumu konkursā. Tajā par uzvarētāju pasludināts SIA Arčers, kas apņēmās darbus veikt par 6,6 miljoniem latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Zināmi vairākus miljonus vērto tehnikumu būvnieki

Gunta Kursiša, 09.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājas Valsts tehnikums noslēdzis vairāk nekā 8,3 miljonus latu vērtu konkursu par mācību, darbnīcu un dienesta viesnīcu ēku būvniecība. Tāpat noslēdzies arī vairāk nekā 4,3 miljonu latu apjomīgs iepirkumu konkurss par Valmieras Profesionālās vidusskolas būvniecību, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Konkursā noskaidrojies, ka ka Valmieras Profesionālās vidusskolas būvniecību veiks SIA Merks, savukārt Liepājā darbus veiks pilnsabiedrība Piegādātāju apvienība Rbsskals, Rbsskals Būvvaldība un Rbsskals Būvsabiedrība.

Db.lv jau informēja, ka šīs nedēļas sākumā tika paziņoti rezultāti arī Jelgavas Tehnikuma rekonstrukcijas iepirkumu konkursā. Tajā par uzvarētāju pasludināts SIA Arčers, kas apņēmās darbus veikt par 6,6 miljoniem latu.

Kopumā ieguldot 90 miljonus latu, Latvijā plānots izveidot 11 profesionālās izglītības centrus. Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums šim nodomam ir 84 534 755 lati, bet valsts budžeta līdzfinansējums - 6 173 485 lati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Liepājas Valsts tehnikumu varēs būvēt RBSSkals

Žanete Hāka, 20.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) nolēmis atļaut slēgt līgumu ar Liepājas Valsts tehnikuma būvniecības konkursa uzvarētāju, liecina informācija IUB.

Konkursā uzvarējusi pilnsabiedrība piegādātāju apvienība RBSSkals, RBSSkals Būvvadība un RBSSkals Būvsabiedrība. Kopējās tehnikuma būvniecības izmaksas ir 8,3 miljoni latu.

Konkursu apstrīdējis SIA Skonto būve, bet IUB nolēmis tomēr līgumu ļaut slēgt. Konkursu apstrīdēja arī pilnsabiedrība Consortium RTS, taču pēc tam uzņēmums sūdzību atsauca.

Db.lv jau rakstīja, ka Liepājas Valsts tehnikums noslēdzis vairāk nekā 8,3 miljonus latu vērtu konkursu par mācību, darbnīcu un dienesta viesnīcu ēku būvniecību.

Kopumā ieguldot 90 miljonus latu, Latvijā plānots izveidot 11 profesionālās izglītības centrus. Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējums šim nodomam ir 84 534 755 lati, bet valsts budžeta līdzfinansējums - 6 173 485 lati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Daugavpils novada izglītības iestādēs veiks būvdarbus par vairāk nekā 800 tūkstošiem

Gunta Kursiša, 02.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Daugavpils novada dome noslēgusi atklātu konkursu par novada pašvaldības izglītības iestāžu renovācijas un rekonstrukcijas darbu veikšanu. Konkursā uzvarējusi SIA RBSSKALS Būvsabiedrība, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) mājaslapā.

Būvsabiedrība piedāvāja darbus veikt par aptuveni 818,6 tūkstošiem latu, kas izrādījās zemākā cena. Cena rekonstrukcijas un renovācijas darbiem bija arī galvenais konkursa uzvarētāja izvēles kritērijs.

Kopumā Daugavpils novada domes konkursā savus pieteikumus iesniedza pieci būvuzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Latvijas dzelzceļš balasta granīta šķembas iepirks par 1,5 miljoniem eiro

Žanete Hāka, 22.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Latvijas dzelzceļš konkursā par dzelzceļa balasta slāņa granīta šķembu piegādi uzvarējis uzņēmums SIA Triston, liecina paziņojums Iepirkumu Uzraudzības birojā (IUB).

Kopējā līgumcena ir 1,5 miljoni eiro. Konkursā tika saņemti trīs piedāvājumi, un par uzvarētāju izvēlēts piedāvājums ar zemāko cenu.

Db.lv jau rakstīja, ka pērnā gada nogalē IUB aizliedza VAS Latvijas dzelzceļš slēgt līgumu ar konkursa par drupināta dabīgā granīta akmens dzelzceļa balastu piegādi uzvarētāju.

Iepirkumu VAS Latvijas dzelzceļš izsludināja pērnā gada augusta vidū. Konkursā tika saņemti trīs pretendentu pieteikumi, un novembra sākumā tika paziņots, ka uzvarētājs ir SIA Ražošanas komercfirma M2. Kopējā līgumcena ir 3,379 miljoni eiro.

Uzņēmums Latvijas dzelzceļa konkursā par drupināta dabīgā granīta akmens dzelzceļa balastu piegādi uzvarēja, piedāvājot zemāko cenu. Kopumā konkursā savus piedāvājumus iesniedz trīs uzņēmumi. Balasta piegāde tiks veikta ar Kohēzijas fonda līdzfinansējumu sliežu ceļa rekonstrukcijas ietvaros.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iepirkumu Uzraudzības birojs (IUB) aizliedzis VAS Latvijas dzelzceļš slēgt līgumu ar konkursa par drupināta dabīgā granīta akmens dzelzceļa balastu piegādi uzvarētāju, liecina informācija IUB.

Iepirkumu VAS Latvijas dzelzceļš izsludināja augusta vidū. Konkursā tika saņemti trīs pretendentu pieteikumi, un novembra sākumā tika paziņots, ka uzvarētājs ir SIA Ražošanas komercfirma M2. Kopējā līgumcena ir 3,379 miljoni eiro.

Uzņēmums Latvijas dzelzceļa konkursā par drupināta dabīgā granīta akmens dzelzceļa balastu piegādi uzvarēja, piedāvājot zemāko cenu. Kopumā konkursā savus piedāvājumus iesniedz trīs uzņēmumi. Balasta piegāde tiks veikta ar Kohēzijas fonda līdzfinansējumu sliežu ceļa rekonstrukcijas ietvaros.

Konkursu apstrīdēja SIA RBSSkals Būvsabiedrība. Kā skaidroja uzņēmumā, sūdzība iesniegta, jo konkursā izvēlētā zemākā cena ir nepamatoti zema.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Maltas vidusskolu par sešiem miljoniem atjaunos RBSSKALS

Gunta Kursiša, 10.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rēzeknes novada pašvaldība noslēgusi konkursu par Maltas vidusskolas rekonstrukciju, par uzvarētāju vairāk nekā sešus miljonus eiro vērtajā konkursā pasludinot būvfirmu RBSSKALS.

SIA RBSSKALS Būvsabiedrība apņēmusies Maltas vidusskolas atjaunošanas darbus veikt par 6,23 miljoniem eiro, kas ir zemākā cena konkursā, kurā kopumā pieteicās četri uzņēmumi.

Jau ziņots, ka iepriekš konkursā par uzvarētāju tika pasludināta SIA Būvuzņēmēju apvienība un KSB Grupa sp.zo.o, kurā vadošais biedrs ir SIA Būvuzņēmēju apvienība. Par konkursa rezultātiem tika iesniegta sūdzība (tās iesniedzējs – līgumsabiedrība Hochtief Solutions, PMK, BBA). IUB pieņēma lēmumu aizliegt Rēzeknes novada pašvaldībai slēgt līgumu ar sākotnējo uzvarētāju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

95% no kokapstrādes uzņēmuma SIA 4PLUS ražotās produkcijas patlaban tiek eksportēta, un uzņēmums patlaban īsteno investīciju projektu tālākai attīstībai, stāsta kompānijas SIA 4PLUS valdes priekšsēdētājs Druvis Paeglis.

SIA 4PLUS nodarbojas ar kokapstrādi, no apses zāģbaļķiem ražojot saunu materiālus, dažādus profilus un palešu sagataves, savukārt no kokmateriālu pārstrādes rezultātā pāri palikušajām atlikumiem kompānija ražo augsta blīvuma apses briketes. Daļu no procesā radušās šķeldas kompānija pārdod, ar daļu ražo siltumu savas ražošanas vajadzībām, kā arī apsilda tuvējo daudzdzīvokļu māju rajonu Alūksnē, tādējādi kopumā sanāk pilns pārstrādes cikls, viņš skaidro.

Šobrīd Valmierā atrodas 4PLUS birojs un Rietumvidzemes apses zāģbaļķu iepirkšanas punkts un, savukārt Alūksnē ir Austrumvidzemes un Latgales apses zāģbaļķu iepirkšanas punkts, ražotne, galvenais birojs un grāmatvedība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Alūksnes novads, ko mēdz dēvēt arī par Ziemeļvidzemes Šveici, pēdējos gados izdarījis gana daudz, lai šo nosaukumu attaisnotu.

Alūksne spodrina spalvas un jau nākamgad solās būt gatava daudz lielāka viesu skaita uzņemšanai nekā līdz šim; ar ciemiņu pieplūdumu būs jārēķinās arī uzņēmējiem, pirmdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Alūksnē un Alūksnes novadā 2018. gadā tiks pabeigts īpaši daudz infrastruktūras projektu, un jau 2019. gadā tiks sākta intensīva sevis popularizēšanas un ciemiņu piesaistīšanas kampaņa, sola novada pašvaldība.

Tūrisms un ar to saistītie pakalpojumi ir viens no novada ilgtermiņa attīstības stratēģiskajiem mērķiem, un aktīva rosība šajā virzienā Alūksnē sākās pirms aptuveni astoņiem gadiem. Viens no pirmajiem lielākajiem vides un kultūrvēsturiskā mantojuma sakārtošanas projektiem Alūksnē bija Jaunās pils kompleksa ēku un muižas parka objektu rekonstrukcija, kas tika veikta laikā no 2010. līdz 2012. gadam. Kopš tā laika ar Eiropas struktūrfondu atbalstu ir pabeigti vai vēl ir procesā pat vairāki desmiti vides un infrastruktūras projektu, kas dažu gadu laikā būtiski mainījuši pilsētas tēlu un veidolu – to vidū ir gan rekonstruētais kultūras centrs, gan jauns skatu tornis Kapsētas pussalā, gan muzikālais gājēju tilts, tāpat tikko rekonstruēts viens no Alūksnes simboliem – 1807. gadā celtā rotonda Tempļa kalnā – un citi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bezmaksas autobusu ieviešanai šobrīd atbilst 18 reģionālie maršruti, pastāstīja Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš.

Viņš skaidroja, ka konkrētajam autobusa maršrutam ir jāatbilst divām, trim prasībām, lai tas tiktu ieviests kā bezmaksas - attiecīgajā vietā iedzīvotāju blīvumam jābūt ne vairāk kā četriem iedzīvotājiem uz kvadrātkilometru, jābūt ne vairāk kā 2,5 pasažieriem maršrutā, savukārt valsts finansējuma daļai maršruta uzturēšanai jāveido vismaz 85%.

Pašreiz visām trim prasībām atbilst 18 maršruti, bet to skaits var mainīties atbilstoši aktuālajai situācijai, norādīja Godiņš.

«Tie ir ļoti nerentabli maršruti, tādi, kur tāpat ieņēmumu ir ļoti mazi. Lai saglabātu cilvēkiem mobilitātes iespēju un, lai viņi dzīvotu laukos, transports tiek piedāvāts bez maksas. Mērķis ir, lai cilvēki var pārvietoties un saņemt pakalpojumus, un viņam nebūtu jāizmanto privātais transports,» teica Autotransporta direkcijas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Alūksnes bānīša stacijai jauna elpa

Anda Asere, 07.07.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pakalniņu ģimene Alūksnes bānīša stacijā atver kafejnīcu "Tvaiks x Ogle" ar mājas burgeru specializāciju.

Ideja par šādu kafejnīcu Pakalniņu ģimenei radās no vajadzības. Parasti viņi vasaras un ziemas brīvdienas pavada Alūksnē un viņiem pietrūka vietas, kur būtu mājīga un nepiespiesta atmosfēra, kur satikties ar draugiem. Trīs gadus ģimene dzīvoja Itālijā, kur daudziem draugiem piederēja restorāni, turklāt tieši mazpilsētās.

"Mums iepatikās turienes brīvā atmosfēra - skan mūzika, pavārs staigā un visus cienā ar garšīgu ēdienu. Gribējām kaut ko tādu īstenot arī Latvijā, turklāt Alūksnē bieži vien ir sajūta kā Itālijā - reljefaina pilsēta pie ezera ar skaistiem skaiti. Vēlējāmies radīt mazpilsētas romantiku, kāda redzama filmās: vietu, kur draugi satiekas džemperos, skan laba mūzika, visi smejas, bērni skaida un aiz loga pa sliedēm aizbrauc garām mazs vilcieniņš," stāsta Irita Tīlane-Pakalniņa, "Tvaiks x Ogle" līdzīpašniece.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

LDz uzsāk Jūrmalas staciju un peronu modernizāciju

Dienas Bizness, 19.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas dzelzceļš (LDz) sācis būvdarbu sagatavošanas darbus Dzintaru un Babītes stacijās, tādējādi uzsākot vērienīgu Jūrmalas staciju un pasažieru infrastruktūras modernizācijas projektu, informē uzņēmumā.

Šobrīd projekta ietvaros tiek uzsākti sagatavošanās darbi, lai varētu izbūvēt pagaidu platformas un pēc tam uzsāktu pastāvīgo platformu rekonstrukciju, jo būvdarbu laikā pasažieru pārvadājumi pa dzelzceļu netiks pārtraukti.

Stacijās, kurās notiks modernizācijas darbi, iekāpšana vilcienos notiks no pagaidu platformām, kas atradīsies stacijas teritorijā, nedaudz atstatus no līdzšinējām iekāpšanas vietām (pasažieriem aicinājums sekot norādēm uz vietas stacijās). No pagaidu platformām iekāpšana tiks nodrošināta arī personām ar īpašām vajadzībām.

Tuvāko mēnešu laikā pakāpeniski darbi tiks uzsākti arī pārējās Jūrmalas stacijās - Asaros, Bulduros, Dubultos, Lielupē, Majoros, Mellužos, Pumpuros, Slokā, Vaivaros, kā arī Zolitūdē un Imantā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Latvijas dzelzceļš nodod pagaidu ekspluatācijā paaugstinātās platformas Jelgavā un Olainē

Žanete Hāka, 30.12.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Latvijas dzelzceļš speciālisti kopā ar Inženiera un uzņēmēja pārstāvjiem izveidotās komisijas sastāvā ir pieņēmuši pagaidu ekspluatācijā jaunās paaugstinātās dzelzceļa pasažieru platformas arī Jelgavā un Olainē, informē uzņēmuma pārstāvji.

Līdz ar to pašlaik pasažieriem izmantošanai pieejamas pasažieru platformas Slokā, Asaros, Mellužos, Pumpuros, Dzintaros, Lielupē, Bulduros, Babītē un Majoros (Tukuma virzienā). Pārējās stacijās (Vaivaros, Dubultos, Zolitūdē, Imantā, Cukurfabrikā, kā arī Majoros (Rīgas virzienā) notiek speciālistu norādīto trūkumu novēršana, lai jau janvārī tās būtu pieejamas pasažieriem.

Pagaidu ekspluatācija nozīmē, ka platformas ir izmantojamas to pamata funkcijai un komisija tās atzinusi par cilvēkiem drošām un prasībām atbilstošām, taču līdz pilnīgai nodošanai ekspluatācijā uzņēmējam pēc komisijas norādījumiem ir jānovērš nebūtiski trūkumi, lai parakstītu aktu par dzelzceļa infrastruktūras daļas nodošanu ekspluatācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

SIA Velve vadīs Ainārs Leitēns

Žanete Hāka, 09.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrētas izmaiņas būvniecības uzņēmuma SIA Velve valdes sastāvā, liecina Lursoft dati.

Savu krēslu atstājis uzņēmuma līdzšinējais valdes priekšsēdētājs Aivars Tītmanis, viņa vietā stājies Ainārs Leitēns.

Pēc Lursoft datu bāzēs pieejamajām ziņām, A. Leitēns ieņem arī padomes locekļa amatu SIA RBSSKALS Būvsabiedrība.

SIA Velve valdē turpinās darbu valdes locekļi Andris Bīriņš un Ilmārs Upenieks.

1992.gadā reģistrētās SIA Velve daļas pieder SIA Moduls-Rīga un Mārim Martinsonam. Pagājušajā gadā uzņēmuma apgrozījums samazinājies līdz 13,78 miljoniem latu, bet peļņa sarukusi līdz 22,53 tūkstošiem latu.

Uzņēmums iekļauts arī laikraksta Dienas Bizness un Lursoft veidotajā lielāko uzņēmumu sarakstā TOP 500, pēc 2011. gada apgrozījuma ieņemot 295. vietu.

Komentāri

Pievienot komentāru