Nekustamais īpašums

Ieskats Bernarda Medofa 14,5 miljonus vērtajā dzīvoklī, kur viņš mitinājās mājas aresta laikā

Lelde Petrāne, 23.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ņujorkā esošais penthouse dzīvoklis, kurā reiz dzīvoja milzīgās krāpnieciskās shēmas izveidotājs bēdīgi slavenais Bernards Medofs (Bernard Madoff), atkal pārdots. Cena 14,5 miljoni ASV dolāru, ziņo Business Insider.

Dzīvoklis pārdots Lorensam Benensonam (Lawrence Benenson), kurš vada nekustamo īpašumu investīciju un attīstības uzņēmumu.

2008. gada decembrī Medofs tika arestēts par krāpšanu. Dažus mēnešus viņam bija ļauts palikt mājas arestā greznajā dzīvoklī. Galu galā Medofam tika piespriesti 150 gadi cietumā par lielākās krāpniecības shēmas ASV vēsturē «diriģēšanu».

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

ASV: Bernardam Medofam ir jānomirst cietumā

Lelde Petrāne, 06.03.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Bernardu Medofu no viņam piespriestā 150 gadu cietumsoda nav jāatbrīvo pirms termiņa, pat ja viņam ir nieru mazspēja, tā lēmuši federālie prokurori, ziņo "CNN".

81 gadu vecais B. Medofs, kurš vadīja lielāko Ponzi shēmu vēsturē, pagājušajā mēnesī lūdza atbrīvošanu no cietuma, sakot, ka viņam ir atlicis dzīvot mazāk kā 18 mēnešus.

Taču atbrīvošana viņam atteikta norādot, ka B. Medofa noziegums ir "bijis vēl nepieredzēts pēc apjoma un tā radītajām sekām" un "tas ir pietiekams iemesls", lai noraidītu viņa lūgumu.

Norādīts arī, ka kopš soda piespriešanas B. Medofs ir pierādījis pilnīgu izpratnes trūkumu par savu noziegumu nopietnību un līdzjūtības trūkumu upuriem, kas apliecina, ka viņam nepienākas priekšlaicīga atbrīvošana no cietumsoda.

B. Medofs tika arestēts 2008. gada decembrī, pamatojoties uz apgalvojumiem, ka prestižā aktīvu pārvaldīšanas firma, kuru viņš vadīja Manhetenā, faktiski bija piramīdas veida shēma, kas tūkstošiem cilvēku atņēma miljardiem dolāru. Viņš atzina savu vainu 11 kriminālnoziegumos, kas saistīti ar naudas atmazgāšanu, nepatiesu ziņu sniegšanu un finanšu dokumentu viltošanu. Cietumsoda izciešanu viņš sāka 2009. gada jūlijā.

Komentāri

Pievienot komentāru