Mazais bizness

MightyFingers izstrādā tehnoloģiju, kas ļauj uzprogrammēt spēli vienreiz, nevis katrai ierīcei atsevišķi

Anda Asere, 16.04.2013

Jaunākais izdevums

MightyFingers ir izstrādājis tehnoloģiju, kas ļauj uzprogrammēt spēli vienreiz, nevis katrai ierīcei – planšetei, datoram, telefonam – atsevišķi

«Tehnoloģija principā ir gatava. Esam ieguldījuši divus gadus laika, lai to izstrādātu. Tagad mēs to vēl nepiedāvājam publiski, bet dodam testēt – esam publicējuši vienu daļu no tehnoloģijas, lai citi izmēģina, atrod kādu kļūdu, un mēs visu salabojam. Nākamais solis – dot to testēt vairāk nekā simt spēļu izstrādes kompānijām, un tad to publiskosim,» saka Guntis Šmaukstelis, MightyFingers vadītājs. Iecerēts, ka maijā testētāju pulks ķersies klāt, bet oktobrī komanda varēs piesaistīt investīcijas nākamajam posmam.

Kopš laika, kad DB pirms pusotra gada rakstīja par MightyFingers, komanda ir piesaistījusi 50 tūkstošu eiro investīcijas no Lielbritānijas start-up akseleratora Seedcamp. «Tas nav daudz, bet noteikumi bija salīdzinoši izdevīgi. Bija arī lielāku summu piedāvājumi, bet pretī prasīts lielāks uzņēmuma kapitāldaļu skaits. Esmu apmierināts, ka izvēlējāmies Seedcamp,» viņš teic. Lai iegūtu investīcijas, uzņēmums nodibināts Lielbritānijā (MightyFingers Ltd.), taču darbu turpina arī komandas iepriekšējais uzņēmums SIA MultiApps.

MightyFingers ik pa laikam saņem jaunu investīciju piedāvājumus, turklāt – arī no Latvijas. Tāpēc Guntis netic tiem, kuri saka, ka viņiem ir izcila ideja, bet neviens negribot tajā investēt. «Tad problēma ir tevī, nevis naudas devējos,» viņš spriež.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

PayPal, LinkedIn un Wrapp pārstāvji Rīgā vērtē Latvijas start-up uzņēmumus

Gunta Kursiša, 12.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā norisinās konference TechChill Baltics, kurā piedalās IT nozares starptautiski eksperti un kurā tiek vērtēti Baltijas labākie start-up uzņēmumi ar investīciju piesaistīšanas potenciālu.

Konferences galvenie mērķi ir veidot sadarbību starp pieredzējušiem nozares ekspertiem no Latvijas un ārvalstīm, dalīties ar zināšanām un kontaktiem, kā arī iepazīstināt iespējamos investorus ar potenciāliem pasaules līmeņa IT produktiem, kas tapuši Baltijas valstīs, informē konferences organizatori.

TechChill Baltics konferencē piedalās 18 speciālisti no dažādām pasaules valstīm, tostarp Andreass Ens (Andreas Ehn) no Wrapp, agrāk darbojies arī Spotify, Bens Holmss (Ben Holmes) no Index Ventures, Roijs Vella (Roy Vella) no PayPal, Džims Brikmans (Jim Brikman) no LinkedIn un citi. Latviju konferencē pārstāvēs FMS grupas valdes priekšsēdētājs Jānis Bergs, kā arī TechHub Riga priekšsēdētājs Andris Bērziņš, Valmiermuižas alus īpašnieks Aigars Ruņģis, spēļu izstrādātāja start-up MightyFingers valdes priekšsēdētājs Guntis Šmaukstelis un citi.

Komentāri

Pievienot komentāru