Dienas Bizness

  • 24 piektdiena,
    marts

    Kazimirs, Izidors

  • Eiro kalkulators

     EUR  LVL
  • Valūtu kursi

    GBP: 0.8660

    USD: 1.0805

Ražošana

«Bērzi ir mana stihija»  7

Bērzu sulā, tāpat kā vīnā, ir zemes enerģija, kas dod spēku dzīvot un strādāt.

«Gribējās darīt to, ko nedara visi,» saka Linards Liberts, bērzu sulas pārstrādes SIA Sula vadītājs. 18 gadu vecumā viņš sāka nodarboties ar bērzu pirtsslotām, tirgoja tās gan Rimi, gan Satoil u.c. tirdzniecības vietās, bet tieši pirms krīzes uzņēmumu pārdeva. «Nekāda iekāre vairs nebija,» teic Linards. Taču dažus gadus pēc tam viņš tik un tā atgriezās pie bērziem, vienīgi citā veidā: «Es esmu sapratis, ka bērzi ir mana stihija.» To labi raksturo viņa apakšdelms, ko rotā bērzlapiņas tetovējums – tā vien šķiet, ka tā ir pavisam īsta lapiņa, kas palikusi uz ādas pēc pēršanās pirtī.

SIA Sula piedāvājumā ir gan klasiskās, raudzētās bērzu sulas ar augšpusē peldošām rozīnēm, gan nepasterizēta bērzu sula ar krustnagliņām, kā arī bērzu sulas sīrups. Drīzumā paredzēts nokārtot dokumentus, lai varētu ražot vīnu un bērzu sulu dzērienu, kas atgādina šampanieti – burbulīši glāzē danco pat 40 minūtes. L. Liberts uzskata, ka tas varētu būt īsti piemērots dzēriens Latvijas proklamēšanas dienai vai citiem svētkiem: «Kāpēc nedzert kaut ko uz vietas ražotu, nevis vienkārši Bulgārijas vīnu ar gāzi?»

Visu rakstu lasiet laikrakstā Dienas bizness.

Laikraksta abonentiem elektroniskā versija DB arhīvā.

 

Komentāri

  • Jānis

    pirms 5 gadiem, 2011.09.05 15:28

    +3 -0

    Lieliska ideja un izpildījums! Pilnīgi pievienojos domai pārvērst to latviešu svētku dzērienā!

  • Mg

    pirms 5 gadiem, 2011.09.05 15:42

    +0 -1

    Vai šādam biznesam nav ļoti sezonāls raksturs? Vai arī tagad bērzu sulu iespējam iegūt no bērzu dēļiem un skaidām?

    • aa

      pirms 5 gadiem, 2011.09.05 17:13

      +1 -0

      Tas tapat ka ar vinu vai sidru nodarboties , tas ari ir sezonals darbs , bet ja zini cik daudz dzeriena esi spejigs realizet tirgu , tam jau nav problemu pa pavasari var satecinat tik cik vinam to berzu sulu vajag , domaju ar vienu hektaru berza mezu ta sula ir atliektiem galiem un par varesi taja vel mazgaties , musu gimene tecinat berzu sulu ta jau ir tradicija un ari jau kadus paris gadus esam iesakusi taisit kauto lidzigu sampanietim no berzu sulas , bet tas viss ir tikai pasa sava vederam un priekam

  • Hmm

    pirms 5 gadiem, 2011.09.05 17:17

    +1 -0

    Čoma bērzsulu šampi jau dzēru 80-to otrā pusē, bija labs...:) Lai tik čalis rukkā:)

  • keita

    pirms 5 gadiem, 2011.09.06 05:55

    +0 -0

    Lieliska ideja! / Veiksmi!!!

  • je

    pirms 5 gadiem, 2011.09.06 08:15

    +0 -0

    Veiksmi!!!
    Bērzu sula, kurā dabiskā veidā izveidojušās gāzes kā šampānietī ir kaut kas vienreizējs!!!!

  • Ieva

    pirms 5 gadiem, 2011.09.06 08:23

    +0 -0

    Liels prieks par Linardu! Lai Tev izdodas realizēt savas ieceres un sapņus!

Reklāma