Jaunākais izdevums

SIA Skrīveru sēklkopības sabiedrība mainījusi īpašnieku – 100% uzņēmuma kapitāldaļu nonākuši SIA Zemes prieks īpašumā, kas savukārt pilnībā pieder Vācijas uzņēmējam Hansam Konrādam Siriakusam Fennelam (Hans Konrad Cyrialus Fennel), liecina Lursoft dati.

Izmaiņas uzņēmuma dalībniekos reģistrētas 15. oktobrī. Uzņēmuma līdzšinējie dalībnieki bija uzņēmumi SIA AD Investīcijas (47,52% kapitāldaļu īpašniece), SIA Agrotehnika (47,52% kapitāldaļu īpašniece) un SIA Estel (4,96% kapitāldaļu īpašniece).

Jaunā Skrīveru sēklkopības sabiedrības īpašniece SIA Zemes prieks reģistrēta šā gada 10. janvārī, un tās vienīgais valdes loceklis ir minētais Vācijas uzņēmējs H. K. S. Fennels. Kompānijas pamatkapitāls ir divi tūkstoši latu.

Kopš 15. oktobra krīveru sēklkopības sabiedrības faktiskais īpašnieks H. K. S. Fennels darbojas arī tā valdes priekšsēdētāja amatā, bet valdes locekļa amata pienākumus pilda Sarmīte Jansone. Savukārt valdes priekšsēdētāja amatu līdz ar īpašnieku maiņu pametis Uģis Dronka, bet valdes locekļa krēslu – Guntars Senkāns.

SIA Skrīveru sēklkopības sabiedrība dibināta 1999. gadā, un tās pamatkapitāls patlaban sasniedz 274 tūkstošus latu. Uzņēmums pērn apgrozīja vairāk nekā 496 tūkstošus latu, bet tā peļņa veidoja 197 tūkstošus latu. Uzņēmumā pagājušajā gadā strādāja vidēji 24 darbinieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Lauksaimniecība

Vācieši atklāj, kā iegādājušies Latvijas lielāko zālāju sēklu audzēšanas saimniecību

Dienas Bizness, 05.12.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Db.lv jau rakstīja, ka Latvijas lielākais zālāju sēklu audzētājs SIA Skrīveru sēklkopības sabiedrība šā gada 15. oktobrī mainījis īpašnieku - 100% uzņēmuma kapitāldaļu nonākuši SIA Zemes prieks īpašumā, kas savukārt pilnībā pieder Vācijas zemniekam. Viņa intereses Latvijā pārstāv dēls Fabians Fennels, vēsta žurnāls Agro Tops.

«Esam pārņēmuši šo kompāniju 100% apmērā - visu tehniku, lauksaimniecības zemi, ražu, ēkas, cilvēkus, kas šeit strādāja līdz šim. Mūsu ģimenei Vācijā pieder zemnieku saimniecība, kurā audzējam labību, bietes, kartupeļus, cukurbietes un mazliet arī kukurūzu. Šajā brīdī tēvs vada saimniecību Vācijā.

Mums bija nauda, kurai meklējām ieguldīšanas iespējas. Mēs nopietni apsvērām, ko varētu darīt nākotnes labā, kādas iespējas ir Vācijā un kādas ārpus Vācijas. Tā kā Vācijā ir liela konkurence lauksaimniecībā, izvēle bija kāda cita valsts.

Pirmais ceļojums man un Inkenai (Fennela dzīvesbiedre) bija uz Latviju, mēs apskatījām dažādas saimniecības un lauksaimniecības iespējas un iemīlējāmies šajā valstī. Apsvērām domu arī par saimniekošanu Rumānijā, taču tur mēs nejutāmies komfortabli. Arī ideja par Ukrainu un Krieviju tika noraidīta. Mēs sapratām, ja gribam kaut ko darīt ārpus Vācijas, tad ir jādzīvo uz vietas, jāmīl tā zeme un cilvēki, lai, atnākot mājās no darba, nebūtu baiļu sajūtas,» žurnālam stāstījis F. Fennels.

Komentāri

Pievienot komentāru