Tehnoloģijas

Apple panāk Galaxy Tab pārdošanas aizliegumu Eiropā

Jānis Rancāns, 10.08.2011

Jaunākais izdevums

ASV tehnoloģiju kompānija Apple guvusi nozīmīgu uzvaru tiesvedībā pret Samsung Electronics, panākot Diseldorfas tiesas lēmumu uz laiku aizliegt Samsung ražotā planšetdatora Galaxy Tab pārdošanu Eiropas Savienībā (ES), izņemot Nīderlandi, vēsta Reuters.

Samsung Galaxy Tab 10.1 tirdzniecības aizliegumus saistīts ar iespējamo Apple patentu pārkāpšanu, bet nav vēl zināms, kāpēc tas neattiecas uz Nīderlandi.

Diseldorfas tiesas lēmums seko tikai nedēļu pēc līdzīgas tiesvedības Austrālijā, kas lika Samsung aizkavēties ar Galaxy Tab tirdzniecības uzsākšanu šajā valstī.

Kompānija Apple uzskata, ka Samsung Galaxy Tab panšetdatori un viedtālruņi «bezkaunīgi» kopē iPhone un iPad. Apple pret Samsung uzsākusi tiesvedību ASV, Austrālijā un citās pasaules valstīs.

Apple uzskata, ka Samsung ražotais planšetdators kopē Apple produktu izskatu, dizainu, iesaiņojumu un interfeisu, - tādējādi Samsung esot pārkāpusi vairākus Apple patentus.

Tikmēr Samsung jau ir uzsvērusi, ka pārsūdzēs tiesas lēmumu. «Tiesas lēmums tika pieņemts bez Samsung uzklausīšanas,» norāda kompānija. «Mēs pieņemsim visus nepieciešamos mērus, lai nodrošinātu to, ka Samsung mobilo komunikāciju ierīces ir pieejamas klientiem visā Eiropā un pasaulē».

Iespējams, ka, lai panāktu Apple piekāpšanos, Samsung varētu izmantot to, ka ir viena no svarīgākajiem mikroshēmu ražotājiem Apple mobilajām ierīcēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple dod triecienu Samsung viedtālruņiem

Jānis Rancāns, 25.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Apple panākusi kārtējo uzvaru pār savu konkurentu Samsung, kad trešdien tiesa Hāgā aizliedza Samsung viedtālruņu pārdošanu vairākās Eiropas valstīs.

Aizliegums attieksies uz Samsung Galaxy S, Galaxy S II un Galaxy Ace. Apple uzskata, ka Samsung ražotie viedtālruņi pārkāpj trīs tās patentus. Tiesa savukārt nosprieda, ka pārkāpts ir tikai viens ASV reģistrēts patents.

Tiesas spriedums attiecas uz Nīderlandē izvietotajiem Samsung izplatītājiem, kuri apgādā lielu daļu Eiropas. Aizliegums attiecas uz valstīm, kurās strādā Samsung Electronics Benelux BV, Samsung Electronics Europe Logistics BV un Samsung Electronics Overseas BV (Vācija, Īrija, Nīderlande, Zviedrija, Šveice, Francija, Somija, Lihtenšteina, Luksemburga, Monako un Lielbritānija).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpinoties Samsung un Apple patentu cīņām, kuru ietvaros Dienvidkorejiešu kompānijas ražojumiem ir noteikti vairāki pārdošanas ierobežojumi, ieguvēji varētu būt kanādiešu Research in Motion (RIM).

Kanādiešu bankas Scotia Capital pārstāvji nosūtījuši investoriem vēstuli, kurā pausts, ka Apple uzsāktā tiesvedība pret Samsung varētu nākt par labu BlackBerry ražotājam, kurš pēdējā laikā piedzīvojis ne tik labas dienas, raksta Fox Business.

Pēc tam, kad Apple panāca Nīderlandes tiesas lēmumu aizliegt Samsung viedtālruņu tirdzniecību vairākās Eiropas valstīs, RIM ar BlackBerry 7 varētu ieņemt Samsung vietu Eiropā, ja tiesas lēmums stāsies spēkā, uzskata bankas analītiķi, norādot, ka jau pašlaik BlackBerry Bold 9900 Eiropā ir populārāks nekā Samsung Galaxy S.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Glītajā, spīdīgajā Samsung planšetē Galaxy Tab S3 var vērties savā atspulgā gluži kā spogulī, turklāt uz tās ekrāna var rakstīt ar digitālo irbuli

Bēdīgi slaveno atgadījumu ar uzliesmojošiem Samsung lielizmēra viedtelefonu Note 7 akumulatoriem dēļ digitālo pierakstu blociņu cienītāji pērnajā rudenī palika ar garu degunu. Daudzās valstīs Note tika izņemti no tirdzniecības, vēl pat nepagūstot nonākt veikalos. Tagad lielākais mobilo tālruņu ražotājs cenšas kompensēt šo iztrūkumu, Pasaules mobilajā kongresā Barselonā februāra nogalē prezentējot Samsung «augšējā gala» sērijas Tab S 3. paaudzes planšetdatoru, kas saprotas ar S Pen digitālo irbuli.

Dizains

Gaumīgu lietu cienītāji noteikti nebūs vīlušies. Lai arī galvenajās dizaina līnijās Tab S3 no sava priekšteča Tab S2 būtiski neatšķiras, dažas nianses tam liek izskatīties elitārāk. Tab S3 no abām pusēm klāj tik spīdīgs stikls, ka tajā tīri labi var spoguļoties. Savukārt abas plāksnes savieno matēta, glīti noslīpēta metāla līste, veidojot stingru viengabala korpusu. Planšetes ārieni var diezgan viegli iztēloties, iedomājoties krietni piepūstu Galaxy S7 viedtelefonu ar visām tā labajām un sliktajām pusēm. Pie pēdējām jāpieskaita ļoti labi redzamie pirkstu nospiedumi uz spīdīgās virsmas. Tomēr jaunāko viedtelefonu var noskalot ūdenī, bet «plāksni» no šķidrumiem jātur pa gabalu un jāizlīdzas ar lupatiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung vēlas noslēgt pamieru «planšetdatoru karā»

Jānis Rancāns, 03.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung ir piedāvājusi darījumu savam konkurentam Apple, ar kuru dienvidkorejiešu kompānija apņemas atteikties no atsevišķām planšetdatora Galaxy Tab 10.1 funkcijām, lai varētu uzsākt tā tirdzniecību Austrālijā, vēsta BBC.

Db.lv jau vēstīja, ka kompānija Apple ir uzsākusi tiesvedību pret Samsung jau daudzās pasaules vietās. Apple apgalvo, ka Samsung viedtālruņi un planšetdatori pārkāpj tās patentus un «bezkaunīgi» kopē iPhone un iPad.

Arī Austrālijā Apple ir iesūdzējusi tiesā Samsung, cenšoties panākt Galaxy Tab 10.1 tirdzniecības aizliegumu. Kā norāda BBC, tad Austrālija ir svarīgs tirgus, piemēram, Apple šeit ir pārdevusi vairāk nekā 500 tūkstošus iPad.

ASV kompānija Apple jau ir paziņojusi, ka tai nepieciešams laiks, lai apsvērtu Samsung piedāvājumus. Piedāvātā darījuma detaļas, kā arī informācija par to, no kā Samsung varētu atteikties, netiek izpausta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Austrālijas institūcijas ir atcēlušas Samsung Galaxy Tab planšetdatoru tirdzniecības aizliegumu, tādējādi Dienvidkorejas kompānija ieguvusi nozīmīgu uzvaru «globālajā planšetdatoru karā» ar ASV kompāniju Apple.

Austrālijas Federālā tiesa atcēla iepriekšējo lēmumu norādot, ka Samsung Galaxy Tab pārdošanas aizliegums Austrālijā «nogalinās ierīci un ļaus Apple iegūt pilnīgu uzvaru».

Tomēr tiesas lēmums nenozīmē, ka Samsung varēs uzsākt savas ierīces pārdošanu nekavējoties. Tirdzniecības aizliegums spēkā ir līdz piektdienai, savukārt Apple plāno vērsties Austrālijas Augstākajā tiesā, lai apstrīdētu Federālās tiesas lēmumu, ziņo The Wall Street Journal.

Db.lv jau vēstīja, ka oktobrī Austrālijas tiesa uz laiku aizliedz Samsung planšetdatoru tirdzniecību šajā valstī. Apple apgalvo, ka Samsung Galaxy Tab 10.1 ir nokopējis Apple skārienekrāna tehnoloģiju. Kopumā abas kompānijas tiesas zālēs tiekas jau vairākās valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple vēlas aizliegt arī Samsung Galaxy S3 viedtālruņa tirdzniecību

Gunta Kursiša, 03.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņu Samsung ierīču sarakstam, kuriem uz patentu pārkāpšanas pamata konkurents Apple vēlas panākt tirdzniecības aizliegumu, ASV tehnoloģiju uzņēmums pievienojis vēl 13, ieskaitot patlaban vislabāk pārdoto Samsung mobilo tālruni Galaxy S3, vēsta BBC.

Apple Kalifornijas tiesā iesniedzis sarakstu ar 21 Samsung ierīci, kas, pēc kompānijas domām, kopē Apple produkciju. Līdz šimt tiesai tika prasīts astoņu Samsung ierīču pārdošanas aizliegums.

Papildinātajā sarakstā ir gan Samsung patlaban visvairāk pārdotais Galaxy S3 viedtālrunis, gan planšetdators Galaxy Note.

Šis saraksts nav iesniegts tajā pašā tiesā, kas augusta beigās atzina, ka Samsung pārkāpis Apple patentus un piesprieda Samsug 1,05 miljardu ASV dolāru sodu, kas tai jāizmaksā kompānijai Apple.

«Tā vietā, lai attīstītu pašu tehnoloģijas un Samsung oriģinālu dizainu kompānijas ražotājiem viedtālruņiem un planšetdatoriem, Samsung izvēlējies kopēt Apple tehnoloģijas, inovatīvo dizainu un lietotāju saskarni,» iesniegumā norādīja Apple.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kolektīvā iepirkšanās uzņēmējdarbībai ne vienēr ir izdevīga – neņemot vērā apgrozījuma uzlabošanu un klientu pieplūdumu īstermiņā, radusies spriedze un nespēja tikt galā ar apjomīgu klientu skaitu var aizbiedēt jau esošos klientus. Tomēr var radīt arī tādu «speciālo piedāvājumu» programmu, kas uzņēmumam nes labumu, inc.com raksta Džefs Hadens (Jeff Haden). Viņš min astoņas situācijas, kad atlaides ļauj pelnīt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Tehnoloģiju apskats: Samsung Galaxy Tab S6 - magnētu stiprināta draudzība

Jānis Vēvers, 27.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Galaxy Tab S6 pamatoti izvirza kandidatūru uz šā brīža labākā Android operētājsistēmas planšetdatora troni

Kamēr daļa elektronikas ražotāju gremdējas pārdomās, ko iesākt ar patērētāju interesi zaudējošajiem Android planšetdatoriem, Samsung konsekventi un pieturoties pie prognozējama laika grafika turpina attīstīt skārienjutīgās plāksnes. Augustā dienasgaismu ieraudzīja jaunākā korejiešu planšete Galaxy Tab S6, kas stājas pirms gada izdotās Tab S4 vietā kā zīmola šī segmenta labākais produkts un viens no nedaudzajiem patiesajiem konkurentiem Apple iPad Pro sērijai. Sanāk, ka Samsung pārlēca pāri piektajai Tab S paaudzei, tajā iekļaujot vien pavasarī tirdzniecībā laisto zemākas cenas vieglo versiju Tab S5e bez S Pen irbuļa atbalsta.

Viena no būtiskākajām Tab S atšķirības zīmēm kopš pirmsākumiem bijis S Pen irbulis, kas to no vienkārša izklaides rīka pārvērš plašāk pielietojamā instrumentā. Un cik sens ir irbulis, tikpat veca ir problēma ar tā glabāšanu. Atšķirībā no Note sērijas viedtelefoniem Samsung inženieri nevēlas S Pen ievietot planšetes korpusā. To arī var saprast – rakstāmais ir tik liels kā īsts zīmulis, tādēļ īpašas kabatas izveidošana nevajadzīgi uzpūstu planšeti. Iepriekš problēma risināta ar vāciņiem, kuros irbulim atvēlēta speciāla vieta. Šoreiz dizaineri ķērušies pie ragiem pašai planšetei. Padomāja, padomāja un izdomāja, ka korpusa aizmugurē var iegrebt seklu iedobi un plastmasas S Pen ievietot nelielus magnētus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Ziemassvētkos austrālieši atkal varēs iegādāties Galaxy

Gunta Kursiša, 09.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemassvētku iepirkšanās sezonā Austrālijas Augstākā tiesa ir atcēlusi Samsung planšetdatora Galaxy tirgošanas aizliegumu, vēsta BBC.

Jau vēstīts, ka iepriekš ASV kompānija Apple panāca Samsung ierīču tirgošanas aizliegumu, norādot, ka Dienvidkorejas kompānijas produkti ir iPhone un iPad pakaļdarinājums. Tādējādi kopš šā gada jūlija Samsung bija liegts tirgot savus produktus Austrālijā.

Ziņots arī, ka aizvadītajā mēnesī Samsung uzvarēja tiesas prāvā, panākot aizlieguma atcelšanu, tomēr Apple vēl cerēja atjaunot Galaxy planšetdatoru pārdošanas aizliegumu, vēršoties tiesā. Tagad ir kļuvis zināms, ka Apple lūgums ir noraidīts.

Augstākās tiesas lēmums uzskatāms par «izdevušos uzvaru», jo tas Samsung paver iespēju tirgot tās planšetdatoru Galaxy Tab 10.1 noslogotajā Ziemassvētku sezonā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pavērsiens Samsung un Apple cīņā gaidāms decembrī

Gunta Kursiša, 29.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple juridiskā prasība aizliegt Samsung viedtālruņu pārdošanu ASV tiesā tiks izskatīta šā gada decembrī, ziņo BBC.

Jau vēstīts, ka aizvadītās nedēļas beigās tiesa atzina Samsung par vainīgu vairāku Apple patentu, tostarp, kas skar ierīču dizainu, pārkāpšanā un piesprieda vairāk nekā viena miljarda ASV dolāru apjomīgu naudas sodu.

Sākotnēji tiesnesis pauda, ka Apple prasība tiks izskatīta tiesā 20. septembrī, tomēr patlaban šis notikums atcelts uz 6. decembri.

Ņemot vērā noklausīšanās atlikšanu uz vēlāku liku, Samsung akcijas cena otrdien pieauga par 3%.

Apple vēlas astoņu Samsung viedtālruņu modeļu tirgošanas aizliegumu - Galaxy S 4G, Galaxy S2 AT&T model, Galaxy S2 Skyrocket, Galaxy S2 T-Mobile model, Galaxy S2 Epic 4G, Galaxy S Showcase, Droid Charge un Galaxy Prevail. Sarakstā nav iekļauts Samsung Galaxy S3, kas izpelnījies sevišķu pircēju atzinību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecībā Dienvidkorejā parādījusies jaunākais tehnoloģiju kompānijas viedtālruņa un planšetdatora «krustojums» Galaxy Note 2. Latvijā jaunā Samsung ierīce tās cienītājiem būs pieejama tikai oktobra beigās.

Samsung cer, ka jaunākās ierīces debija būs vēl sekmīgāka nekā tās priekšgājējs populārais Galaxy Note, kurš pasaulē pārdots desmit miljonos eksemplāru.

Kā Db.lv noskaidroja Samsung pārstāvniecībā, Galaxy Note 2 Latvijā varētu parādīties orientējoši oktobra pēdējā nedēļā vai novembra sākumā. Ierīces aptuvenā cena Latvijā varētu būt ap 699 eiro.

Samsung Galaxy Note 2 aprīkots ar 1,6 GHZ divkodolu procesoru, 5,55 collu ekrānu, diviem gigabaitiem operatīvās atmiņas un Android 4.1 Jelly Bean operētājsistēmu. Ņemot vērā Note sērijas ierīču iespaidīgo ekrāna izmēru, tehnoloģiju eksperti nereti to dēvē par savienojuma posmu starp planšetdatoriem un viedtālruņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung gūst uzvaru arī ASV

Jānis Rancāns, 05.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple nav spējusi pārliecināt tiesu aizliegt Dienvidkorejas Samsung tirgot Galaxy sērijas planšetdatorus un viedtālruņus ASV.

ASV tiesa norādīja, ka «nav skaidrs vai Samsung ierīču tirdzniecības aizliegums pasargās Apple ierīces». «Ņemot vērā Samsung iesniegtos pierādījumus, izskatās, ka no tirdzniecības aizlieguma visvairāk ciestu tieši Samsung,» teikts tiesas paziņojumā.

Apgalvojot, ka Dienvidkorejas ražotāja ierīces «bezkaunīgi kopē» Apple dizainu, kompānija tiesvedību pret Samsung ASV uzsāka aprīlī.

Saskaņā ar comScore analītiķu apkopotajiem datiem – 25,5% no ASV viedtālruņu lietotājiem piederēja Samsung ierīces, bet 10,8% iPhone ierīces, raksta PC World.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Microsoft gatavojas izaicināt Apple un noslēgusi vienošanos ar dienvidkorejiešu kompāniju Samsung, kuras ietvaros uzņēmumi kopīgi izstrādās planšetdatorus.

Abas kompānijas par savu sadarbību plāno paziņot nākošajā nedēļā, vēsta laikraksts The Guardian, atsaucoties uz Dienvidkorejas mediju Economic Daily.

Jaunā ierīce izmantošot Microsoft topošo operētājsistēmu Windows 8. Abas kompānijas esot atteikušās no komentāriem.

Db.lv jau rakstīja, ka saasinājušās tehnoloģijas kompāniju cīņas planšetdatoru jomā. Pirms pāris nedēļām Apple panāca Samsung Galaxy Tab planšetdatoru pārdošanas aizliegumu Eiropā, taču drīz vien tas tika atcelts, jo Vācijas tiesai, kas pieņēma šo lēmumu, nebija tiesības lemt par tirdzniecības aizliegumu visā Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tiesas spriedumā nav precīzi minēts, uz kuru produktu tiek attiecināts pārdošanas aizliegums, DB skaidro Samsung Electronics Baltics Korporatīvo komunikāciju vadītāja Iveta Bojāre, vērtējot Vācijas tiesas lēmumu, ar kuru tiek aizliegta Samsung planšetdatoru Galaxy Tab pārdošana Eiropas Savienības (ES) valstīs, izņemot Nīderlandi.

«Vadoties no pieejamās informācijas, runa varētu būt par Galaxy Tab 10.1 planšetdatoru,» pieļauj I. Bojāre, vēršot uzmanību, ka tiesas lēmumā nav minēts produkta modeļa nosaukums – ir norādīti tikai tā attēli.

«Samsung izsaka nožēlu par šādu tiesas spriedumu, un izmantos visas juridiskās iespējas, lai aizstāvētu savas intelektuālā īpašuma tiesības tiesas procesā gan Vācijā un citur pasaulē, tajā skaitā – apstrīdot pašreizējo pagaidu spriedumu. Šis ir pagaidu spriedums, un var tikt atcelts otrreizējas pārskatīšanas gadījumā. Ņemot vērā to, ka visas preces, kas piegādātas izplatītājiem pirms šī gada 9. augusta tiesas sprieduma, var tikt tirgotas, īpašas izmaiņas pārdošanas rezultātos neparedzam. Uzņēmums darīs visu iespējamo, lai neciestu patērētāji un mobilās komunikācijas produkti būtu pieejami visiem Eiropas lietotājiem,» skaidro I. Bojāre.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas tiesas pieņemtais liegums Samsung Galaxy Tab 10.1 pārdošanai Eiropā ir uz laiku atcelts. Planšetdatora tirdzniecība atļauta visā Eiropas Savienībā (ES), izņemot Vāciju.

Aizliegumu otrdien tika nolemts atcelt, jo radās šaubas vai Diseldorfas tiesai ir tiesības noteikt planšetdatora tirdzniecības aizliegumu visā ES, vēsta BBC.

Db.lv jau vēstīja, ka aizvadītajā nedēļā kompānijai Apple izdevās panākt Vācijas tiesas aizliegumu Samsung planšetdatora tirdzniecībai ES. Samsung Galaxy Tab 10.1 tirdzniecības aizliegumus tika saistīts ar iespējamo Apple patentu pārkāpšanu.

Kompānija Apple uzskata, ka Samsung Galaxy Tab panšetdatori un viedtālruņi «bezkaunīgi» kopē Apple produktu izskatu, dizainu, iesaiņojumu un interfeisu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Samsung" oficiāli atklājis "Galaxy Z Flip" viedtālruni, kas izceļas ar uzņēmuma pirmo salokāmo īpaši plāna stikla 6,7 collu ekrānu.

Latvijā jaunā ierīce būs pieejama februāra beigās.

"Galaxy Z Flip" ir salokāms aptuveni maka izmērā, un to var viegli ielikt kabatā vai somā. Atlocītā veidā tā ekrāna izmērs dubultojas, sasniedzot 6,7 collas.

Jaunajai ierīcei ir "Infinity Flex" displejs ar "Samsung" patentēto salokāmo īpaši plāno stiklu (Ultra Thin Glass (UTG)), padarot viedtālruni plānāku.

Šis ir pirmais "Samsung" viedtālrunis ar ekrāna attiecību 21,9:9 – tas sniedz iespēju filmas, šovus un citu saturu vērot kino līdzvērtīgā formātā, apgalvo ražotājs.

"Galaxy Z Flip" apslēptais savienojums ir izveidots inženieru rūpīga darba rezultātā. Tas ir papildināts ar Dual CAM mehānismu, lai nodrošinātu, ka katra salocīšanas reize ir viegla un dabīga. "Galaxy Z Flip" var palikt atvērts dažādos leņķos, piemēram, kā portatīvais dators. Turklāt apslēptajam savienojumam ir iestrādāta jauna tehnoloģija, kas ar neilona šķiedrām novērš putekļu un netīrumu iekļūšanu locījuma vietā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Prezentē atjauninātos Galaxy Ace 2 un Galaxy mini 2

Gunta Kursiša, 22.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics prezentējis divus jaunus Galaxy sērijas viedtālruņu modeļus – Galaxy Ace 2 un Galaxy mini 2, kas Latvijas tirgū būs pieejami pavasarī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas kompānija Samsung atzinusi, ka veids, kādā darbojas Apple iOS skārienjūtīgā ekrāna programmatūra, ir labāks nekā Android operētājsistēmai, tādējādi cenšoties izvairīties no tirdzniecības lieguma Nīderlandē, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Nīderlandē notiek tiesas process, kura ietvaros Apple cenšas panākt Samsung Galaxy ierīču tirdzniecības aizliegumu, jo tās pārkāpjot skārienu atbalsta tehnoloģijas. Apple uzskata, ka Samsung piesavinājies tehnoloģiju, kas liedz lietotājam netīšām nospiest vienlaicīgi divas pogas. Tirdzniecības aizliegums Nīderlandē varētu atstāt sekas uz visu Eiropas Savienību, jo šajā valstī ir izvietots Samsung izplatīšanas centrs.

Tiesas sēdē, atbildot uz šādiem apgalvojumiem, Samsung advokāti paziņojuši, ka Dienvidkorejas kompānijas risinājums ir daudz sliktāks nekā Apple, kurai, savukārt, esot ļoti «jauks izgudrojums».

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Samsung: Apple iPad dizainu «nospērusi» no 70-to gadu filmām

Jānis Rancāns, 24.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung cīniņā ar Apple izlēmusi izmantot oriģinālu argumentu – 1968. gadā uzņemto Stenlija Kubrika filmu 2001: Kosmosa odiseja, apgalvojot, ka ASV kompānija esot nokopējusi planšetdatoru iPad no šīs filmas.

Tiesvedībā par iPad patentu pārkāpumiem, Samsung ASV tiesai iesniegusi dažādus pierādījumus, kur cita starpā teikts, ka Apple esot izmantojusi minētajā filmā attēlotās ierīces vizuālo izskatu, lai izveidotu iPad.

Filmā redzamajam «planšetdatoram ir kvadrātveida forma, ar dominējošu ekrānu, šauras robežas, galvenokārt plakana aizmugurējā un priekšējā virsma,» teikts Samsung iesniegtajos pierādījumos, vēsta Mashable.

Tāpat Samsung aizstāvībā esot iekļauts apgalvojums, ka 1970. gadā uzņemtā britu TV seriālā The Tomorrow People figurē ierīce, kas atgādina planšetdatoru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung un Apple atkal devušies uz tiesu, lai turpinātu cīņu par patentiem, vēsta BBC.

Tehnoloģiju kompānijas šoreiz devušās uz tiesu Austrālijā un Nīderlandē – katrs uzņēmums tiesai prasīja otra uzņēmuma produktu tirgošanas aizliegumu valstī.

Apple juristi Sindejā apgalvo, ka Samsung pārkāpis kompānijas patentu tiesības, kas saistītas ar planšetdatora Galaxy Tab skārienjūtīgā ekrāna izveidošanu. Samsung savukārt pieprasa Apple ražoto iPad un iPhone aizliegumu, jo tajos esot izmantoti kompānijas 3G patenti.

Līdz šim Apple ir bijis veiksmīgāks, panākot, ka tiesa samazina tā konkurentu komerciālās ambīcijas – patlaban Samsung ražoto Galaxy Tab 10.1 ir aizliegts pārdot Vācijā, oktobrī stāsies spēkā Samsung viedtālruņu tirgošanas aizliegums Nīderlandē, un visbeidzot Samsung uz laiku ir atcēls sava planšetdatora pārdošanu Austrālijā. Līdz šim Samsung nav guvis ievērojamu uzvaru patentu cīņā ar Apple, lai arī kompānija iesniegusi prasības vairāku valstu tiesās, ieskaitot Franciju un ASV.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atjaunotais Samsung Galaxy A7 vilina ar trīs aizmugures kamerām, tomēr cenas noturēšana zem trīs simtu eiro robežas prasījusi upurus

Līdz ar Samsung šā gada flagmaņiem Galaxy S10 un S10+ uz skatuves februāra beigās uznāca to «vieglā» versija S10e, apliecinot, ka korejieši joprojām nopietni attiecas arī pret tiem klientiem, kuri nevēlas vai nevar par tālruni maksāt tūkstoš eiro. Dažus mēnešus pirms tam taupīgo lietotāju vērtēšanai tika nodots vēl pieejamākais Galaxy A7 2018. Abiem ir šis tas kopīgs, un tiem jāpārbauda, cik daudz trūkumu patērētāji ir gatavi pieciest, lai nebūtu jāpērk dārgie flagmaņi.

Dizains

Galaxy A sērija 2014. gadā ienesa prestižāku metāla korpusu budžeta un vidējā klasē, kur tolaik dominēja bēdīga paskata plastmasa. Kopš tā laika daudz mainījies, tomēr Samsung joprojām tur godā ierīču ārējo izskatu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Galaxy jaunums – Galaxy Note – ir klāt. Tālruņa un planšetdatora hibrīds apvieno abu iekārtu labākās īpašības un sniedz vēl nebijušas iespējas ikdienas gaitās.

Sākoties viedtālruņu laikmetam, vairums lietotāju ar patiesu aizrautību novērtēja jaunās iespējas taupīt laiku un enerģiju, darbu paveikšanu pārceļot no datora uz telefona ekrānu. Tomēr realitātē mēs joprojām mēdzam ņemt līdzi arī piezīmjdatoru vai planšetdatoru. Piemēram, ja pārbaudīt e-pastu nelielajā viedtālruņa ekrānā ir ļoti ērti, izvērsti atbildēt uz vēstulēm – ne pārāk. Protams, arī piezīmju grāmatiņas, plānotāji un pildspalvas nekur nav pazudušas – veikt īsas piezīmes ar roku ir vienkāršāk, savukārt plānotāju katrs no mums iekārto pēc savas sistēmas un vajadzībām. Un tas nebūt nav viss – vēl taču eksistē e-lasītāji, spēļu konsoles, mp3 atskaņotāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija Samsung varētu mēģināt panākt ASV uzņēmuma Apple jaunākā viedtālruņa iPhone 5 pārdošanas aizliegumu Eiropā, vai arī kavēt tirdzniecības uzsākšanu, vēsta Reuters atsaucoties uz Dienvidkorejas laikrakstu Maeil Business Newspaper.

Kā norāda laikraksts – Samsung apsver iespēju vērsties tiesā pret Apple uzskatot, ka tā savā jaunākajā viedtālrunī izmantojusi Dienvidkorejas tehnoloģiju giganta patentētas tehnoloģijas.

Tiesvedība varētu aizkavēt iPhone 5 tirdzniecības uzsākšanu Eiropā, līdz tiesas lēmumam, skaidro Reuters. Tomēr, kā atzīmē aģentūra, iPhone 5 dienas gaismu varētu ieraudzīt tikai oktobrī un tajā izmantotās tehnoloģijas tiek turētas slepenībā. Tāpēc vēstis par iespējamajiem Samsung plāniem, var būt arī nepatiesas.

Iepriekš cits Dienvidkorejas laikraksts – The Korea Times – vēstīja, ka Samsung varētu uzsākt līdzīgu tiesvedību arī Dienvidkorejā. Kā uzsver Reuters, ja Samsung ierosinās tiesvedību un tai būs panākumi, tas kļūs par spēcīgu triecienu Apple.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Augstā pieprasījuma dēļ, Samsung grūtības izpildīt Galaxy S4 pasūtījumus

Jānis Rancāns, 26.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Samsung uzsākusi sava jaunākā viedtālruņa Galaxy S4 tirdzniecību Dienvidkorejā. Pieprasījums pēc ierīces bijis tik liels, ka kompānijai esot grūtības izpildīt visus pasūtījumus.

Galaxy S4 ir aprīkots ar dažādām inovācijām, tostarp spēj atpazīt žestus un reaģēt uz lietotāja skatienu. Ierīce ir Samsung jaunākais trumpis cīņā ar spēcīgo konkurentu Apple, ar kuras palīdzību Dienvidkorejas kompānija cer vēl vairāk uzlabot savas pozīcijas viedtālruņu tirgū.

Gada pirmajos trijos mēnešos Samsung par 56% līdz 69,4 miljoniem vienību izdevies audzēt piegāžu apjomus, liecina tirgus analītiķu kompānijas Strategy Analytics apkopotie dati. Tikmēr Apple iPhone piegāžu apjomi auguši par 6,6% un visā pasaulē sasnieguši 37,4 miljonus vienību.

Analītiķi prognozē, ka liels pieprasījums saglabāsies arī pēc jaunā – Galaxy S4 -viedtālruņa nonākšanas tirdzniecībā visā pasaulē. «Pēc Galaxy S4, visticamāk, būs liels pieprasījums. Ja vien netiks piedzīvoti piegāžu traucējumi, Samsung turpinās uzrādīt augstus pārdošanas apjomus,» sacīja Strategy Analytics izpilddirektors Neils Mavstons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Prezentē pirmo Samsung planšetdatoru, kas izstrādāts pielietojumam biznesā

Lelde Petrāne, 04.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung Electronics šodien prezentējis Galaxy Tab Active – pirmo Samsung planšetdatoru, kas izstrādāts pielietojumam biznesā. Jaunajai ierīcei ir ūdens, putekļu un triecienizturīgs korpuss, un tā piemērota speciālistiem, kas strādā aktīvā un tehniskā darba vidē, informē ražotājs.

Lai radītu jauno planšetdatoru, Samsung sadarbībā ar Fortune 500 saraksta uzņēmumiem izveidoja vairākas darba grupas. Izpētē piedalījās mazumtirdzniecības, loģistikas, transportēšanas nozares uzņēmumi. Apvienojot šī pētījuma rezultātus ar Samsung veikto tirgus izpēti, radīts Galaxy Tab Active.

Planšetdatora korpuss ar aizsargapvalku spēj izturēt kritienu no 1,2 metru augstuma. 3,1 megapikseļa kamera ar autofokusu varēs nolasīt svītru kodus. C-Pen irbulis, kas ievietots Galaxy Tab Active aizsargapvalka augšpusē, būs viegli lietojams arī darbiniekiem, kas savā darba vietā lieto cimdus. Speciālistiem, kas praktiski visu savu darba laiku pavada ārpus biroja, tiek nodrošināta nepārtraukta ierīces darbība līdz 10 stundām. Ja baterija tomēr iztukšota, to var nomainīt pret uzlādētu bateriju.

Komentāri

Pievienot komentāru