Jaunākais izdevums

Pagājušajā nedēļā Pekinā kompānija Meizu nāca klajā ar savu jauno viedtālruni MX4.

Meizu ir viens no lielākajiem viedtālruņu ražotājiem Ķīnā. Kompānija TCCM, lielākais mobilo ierīču izplatītājs Centrālajā un Austrumeiropā, būs oficiālais Meizu viedtālruņu piegādātājs Baltijā. Jaunais MX4 modelis, kurš būs pielāgots Eiropas tirgum, Baltijā gaidāms pārdošanā līdz šā gada beigām, pastāstīja pārstāvis Latvijā Jānis Vanags.

Meizu MX4 ir 5,36 collu ekrāns, ierīce sver 147 gramus. MX4 ir 20,7 megapikseļu Sony kamera. Operētājsistēma Flyme 4.0 ir veidota uz Android 4.4.4 bāzes.

«Tādi zīmoli kā Meizu un Xiaomi rada nopietnu konkurenci vadošajiem viedtālruņu ražotājiem. Jaunie tirgus dalībnieki, kurus vēl nesen uzskatīja par iesācējiem, tagad strauji aug, īpaši Ķīnas tirgū,» sacīja TCCM īpašnieks Kamils Vaceks.

«Nozare mainās ik dienu, un nākamajos 2 gados, iespējams, pieredzēsim iespaidīgas tirgus dalībnieku un tirgus daļu izmaiņas. Mūsu tirgus ir gatavs jaunajām tendencēm, un konkurence sniegs aizvien vairāk priekšrocību viedtālruņu galalietotājiem,» par jauno zīmolu stāsta Rudīte Straupe, TTCM Baltijas valstu reģionālā vadītāja.

Uzņēmums Meizu ir dibināts 2003. gadā Žuhajā, Ķīnā. Pēc dibināšanas uzņēmums specializējās plaši pieprasītu MP3 atskaņotāju ražošanā. 2008. gadā Meizu pilnībā pievērsās viedtālruņu ražošanai. Uzņēmumam ir vairāk nekā 2000 darbinieku un vairāk nekā 600 veikalu.

Uzņēmums TCCM ir dibināts 2007. gadā. Kopš dibināšanas uzņēmums specializējas mobilo tālruņu un to piederumu izplatīšanā Centrāleiropā un Austrumeiropā. Uzņēmums sadarbojas ar vairāk nekā 50 mobilo sakaru operatoriem, 120 Apple veikaliem un 150 mazumtirgotājiem Centrāleiropas un Austrumeiropas reģionā. TCCM strādā vairāk nekā 100 cilvēku 15 valstīs. 2013. gadā TCCM apgrozījums bija 318 miljoni ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

TCCM, Ķīnas viedtālruņu zīmola Meizu izplatītājs Baltijā, paziņojis par jaunā Meizu MX4 tirdzniecības uzsākšanu Latvijā. MX4 esot izstrādāts, sadarbojoties ar uzņēmumiem JDI, Sharp, Sony un Mediatek.

Meizu MX4 konstrukcijā ir izmantots alumīnija sakausējums 6061 T6 tērauda vietā. Ekrāns aizņem 79% no tālruņa priekšpuses.

MX4 Full HD 5,36 collu ekrāns tapis, sadarbojoties ar Sharp un JDI.

Meizu MX4 darbojas ar Android 4.4.4 versiju. MX4 ir Sony 20,7 megapikseļu CMOS IMX220 kamera.

Meizu MX4 pieejams 3 krāsās: pelēkā, sudraba un zelta ar 16 GB vai 32 GB iebūvēto atmiņu. Mazumtirdzniecības cena - sākot no 300 eiro, atkarībā no iebūvētās atmiņas lieluma.

Uzņēmums MEIZU ir dibināts 2003. gadā Žuhajā, Ķīnā. Pēc dibināšanas uzņēmums specializējās MP3 atskaņotāju ražošanā. 2008. gadā MEIZU pilnībā pievērsās viedtālruņu ražošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā līdz šim reti dzirdētais tehnoloģiju uzņēmums Meizu sagādājis ļoti ātru, bet arī mazliet dīvainu tālruni

Elektrotehnikas tirgū izpelnīties patērētāju uzticību nav viegli. Lai vai atceramies ar kādām pūlēm pirms nepilnas desmitgades viedtelefonu lauciņā respektu centās iekarot Samsung un LG, un cik grūti Huawei joprojām ir pārliecināt cilvēkus, ka tas nav kārtējais ķīniešu pakaļdarinājums. Uz šī fona mūsu pusē absolūti nepazīstamajam Ķīnas zīmolam Meizu perspektīva neizskatās diez ko rožaina. Tomēr neatlaidīgie austrumnieki cenšas mainīt spēku samēru pasaulē ar savu supertelefonu MX4.

Nosaukumā iekļautais četri, nozīmē, ka šis ir jau ceturtais Meizu tālrunis. Vienkārši par iepriekšējiem mēs neko daudz neesam dzirdējuši. Pie šī modeļa Pekinas uzņēmums ir īpaši piestrādājis, galveno uzsvaru liekot uz veiktspēju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Kas tev jāzina

Kas Tev jāzina 8. septembrī

Dienas Bizness, 08.09.2014

Latvijā.

Lietuvā uz starta līnijas mazie ražotāji

Lielāks potenciāls Lietuvas tirgū izvērst savu darbību pašlaik varētu būt mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, kas piedāvā nišas produktus Lasīt tālāk...

Foto: no LIAA arhīva

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Problēmas ar Valsts kontroles (VK) ieteikumu ieviešanu pamanījis arī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, kurš secina: «Ja būtu kontrole par VK darbības efektivitāti, nāktos secināt, ka kontroles darbs nav efektīvs, ja reiz ieteikumi netiek ņemti vērā.» Par to šodien raksta Dienas Bizness.

«Mēs šobrīd ražojam ar tādu pašu jaudu kā līdz šim un turpinām konstruktīvu dialogu ar valdību par iespējām mazināt Latvijā pastāvošos biznesa riskus. Ja dažādu vietējo un arī ārējo biznesa šķēršļu kombinācija mums būs īpaši nelabvēlīga, tad, protams, var tikt izskatīta iespēja samazināt mūsu ražošanas jaudu,» intervijā atzīst CEMEX Latvija jaunais valdes priekšsēdētājs Greiems Rasels (Graham Russell).

Ķīnas viedtālruņu ražotājs Meizu pošas uz Baltijas tirgu.

Pieteikumi šīm un citām aktuālākajām ziņām - raksta galerijā.

Komentāri

Pievienot komentāru