Tehnoloģijas

Par teju pusmiljonu izstrādās sistēmu un savietos e-pakalpojumus www.latvija.lv

Sanita Igaune, 15.04.2011

Jaunākais izdevums

Labklājības ministrija par sociālās politikas monitoringa informācijas sistēmas izstrādi un e-pakalpojumu izvietošanu latvija.lv, apmācību nodrošināšanu slēgs 424,6 tūkst. Ls vērtu līgumu ar IT uzņēmumu RIX Technologies.

Iepirkuma uzraudzības biroja mājas lapā pieejamā informācija liecina, ka projekts tiks finansēts no Eiropas Savienības līdzekļiem.

Projekta ietvaros ir paredzēts izstrādāt un ieviest sociālās politikas monitoringa sistēmu, kas apvienos datus no pašvaldību sociālajiem dienestiem par sociālo pakalpojumu un palīdzības saņēmējiem un sniegtajiem sociālajiem pakalpojumiem un palīdzību valstī: informāciju par trūcīgajiem un maznodrošinātajiem iedzīvotājiem; datus par sociālo pakalpojumu sniedzējiem; datus par sniegtajiem sociālajiem pakalpojumiem no sociālo pakalpojumu sniedzējiem, teikts konkursa nolikumā.

Sistēmā tiks iekļautas funkcijas, kas nodrošinās bāzi elektronisko pakalpojumu izveidei sociālo pakalpojumu un palīdzības sfērā. Projekta ietvaros tiks realizēti vairāki elektroniskie pakalpojumi, kuri tiks publicēti www.latvija.lv.

Jau daudzkārt vēstīts, ka 2006. gadā veidotā portāla izveides izmaksas ir 182 tūkst. Ls. Nu jau likvidētā E-lietu ministrija iepriekš uzsvēra, ka www.latvija.lv nav tikai mājas lapa. Tā ir informācijas sistēma, kas kopā ar valsts informācijas sistēmu savietotāju veido Elektronisko pakalpojumu sniegšanas infrastruktūru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

RIX Technologies izpilddirektores amatā stājas Inguna Pede

Sanita Igaune, 01.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 1.augusta par IT uzņēmuma AS RIX Technologies izpilddirektori kļūst Inguna Pede. Līdz šim RIX Technologies nav bijusi izpilddirektora pozīcija. Tā kā uzņēmums plāno paplašināt savu darbību gan Latvijā, gan eksporta tirgos, tad tika pieņemts lēmums stiprināt uzņēmuma administratīvo kapacitāti, Db paskaidroja AS RIX Technologies mārketinga vadītāja Vineta Sprugaine.

Kopš 2008. gada I.Pede bija SIA Lattelecom Technology valdes locekle un Programmatūras risinājumu dienesta direktore, bet līdz tam – AS DATI Exigen group (šobrīd AS Exigen Services Latvia) biznesa centra VID Informācijas sistēmas projekta direktore un centra vadītāja.

AS RIX Technologies ir programmizstrādes uzņēmums, kas specializējas valsts nozīmes informācijas sistēmu, e-pārvaldes un kultūras jomai paredzētu risinājumu izstrādē. AS RIX Technologies neto apgrozījums 2011. gadā bija teju 3 milj. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Noslēdzas RTU organizētās «programmēšanas nedēļas»

Gunta Kursiša, 31.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzies Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes Studentu pašpārvaldes organizētais projekts Šķērsgriezums 2014. Divu nedēļu laikā RTU, kā arī citu augstskolu un mācību iestāžu studentiem un mācībspēkiem bija iespēja piedalīties programmēšanas konkursos, semināros, vieslekcijās u.c. aktivitātēs.

Projekts tika organizēts jau septīto gadu pēc kārtas, un šogad vairāk nekā desmit projekta pasākumos piedalījās aptuveni tūkstotis topošo IKT nozares speciālistu, kā arī mācībspēku, Db.lv informēja a/s RIX Technologies pārstāve Vineta Sprugaine. Programmēšanas sacensībās RIX Technologies Code Challenge piedalījās studenti, augstskolu mācībspēki un skolēni.

Sacensības norisinājās trīs kārtās. Pirmajās divās kārtās, pildot RTU Datorzinātnes un informācijas tehnoloģijas fakultātes Studentu pašpārvaldes sagatavotos uzdevumus, tika noskaidroti spēcīgākie no RTU, Latvijas Universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes un Transporta un sakaru institūta studentu un mācībspēku, kā arī skolēnu vidus, kas tika izvirzīti dalībai trešajā kārtā. Trešajā kārtā konkursantiem bija iespēja izvēlēties – pildīt Studentu pašpārvaldes sagatavoto uzdevumu vai konkursa lieldrauga a/s RIX Technologies piedāvāto programmēšanas uzdevumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Informācijas sistēmu un programmatūras izstrādes un uzturēšanas uzņēmums AS RIX Technologies laika posmā no 2018.gada 1.oktobra līdz 2019.gada 30.septembrim apgrozījis 4,73 miljonus eiro un nopelnījis 1,73 miljonus eiro, liecina Lursoft dati.

Lielāko daļu no uzņēmuma apgrozījuma aizvadītajā pārskata periodā veidojuši ieņēmumi no klientiem piemērotas un specifiskas programmatūras izstrādes un ieviešanas, kā arī dokumentu vadības risinājuma “Namejs” pārdošanas, ieviešanas un uzturēšanas pakalpojumiem.

AS RIX Technologies nākotnes perspektīvas uzņēmuma vadība vērtē kā stabilas, norādot, ka tiks turpināts darbs pie noslēgto līgumu izpildes, kā arī pie jaunu klientu piesaistes, fokusējoties uz programmizstrādes projektu realizāciju, paplašinot produktu un risinājumu pārdošanas aktivitātes un palielinot produktu tirdzniecības apjomu. Iecerēts turpināt eksporta iespēju apzināšanu.

AS RIX Technologies, kura patiesie labuma guvēji ir Eva Butāne un Sandis Kolomenskis, aizvadītajā pārskata periodā bija darba devējs 42 darbiniekiem. Kā liecina VID publiskotie dati, 2018.gadā uzņēmums valsts kopbudžetā nodokļos samaksājis 2,06 milj.EUR, tostarp 604,59 tūkst.EUR – iedzīvotāju ienākuma nodoklī, bet 529,61 tūkst.EUR – valsts sociālās apdrošināšanas obligātajās iemaksās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Latvijas eksportspēja

Namejs «grūstās» ar ārzemniekiem

Anda Asere, 18.10.2013

Vietējā tirgū izstrādātam rīkam viena no lielākajām priekšrocībām ir lietotāju atbalsts, uzskata Eva Butāne, a/s RIX Technologies valdes locekle.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākotnes attīstība mazā tirgū ar vienu produktu ir ierobežota, tāpēc augt var, arī paplašinot pakalpojumu klāstu

Šādu stratēģiju izvēlējies a/s RIX Technologies, kas nodarbojas ar programmu izstrādes pakalpojumiem, kā arī ir izstrādājis savu dokumentu vadības sistēmu Namejs. Lai gan tā nav uzņēmuma galvenais ienākumu avots, šīs sistēmas pārdošanas apjomi palielinās. «Ir izdevies iekarot lielu tirgus daļu un man ir prieks, ka to lieto arvien vairāk un sarežģītāk. Piemēram, Jēkabpilī Nameju lieto ne vien pilsētas dome, bet arī 40 iestādes,» stāsta Eva Butāne, a/s RIX Technologies valdes locekle.

Konkursa Eksporta un inovācijas balva 2013 kategorijā Importa aizstājējprodukts pieteiktā dokumentu vadības sistēma Namejs izstrādāta jau 2007. gadā un tā nodrošināja tikai pamatlietas – dokumentu reģistrāciju, kontroli u.tml. «Pamatojoties uz klientu vajadzībām un viņu darba procesa attīstību, sekoja arī sistēmas funkcionalitāte,» skaidro Vita Viese, a/s RIX Technologies izpilddirektore pārdošanas un mārketinga jautājumos. Lai gan šobrīd Nameja funkcionalitāte ir krietni plašāka nekā pirmsākumos, risinājuma pamats ir dokumentu pārvaldība – to reģistrācija, uzskaite un kontrole. Lai uzņēmumā sistēmas lietotājiem varētu nodrošināt kopdarbu, ir izveidota dokumentu aprite, kas nodrošina deleģēšanas un saskaņošanas procesu. Lielākām organizācijām svarīgi, lai sanāksmes tiktu automatizētas un tajās apstrādātie dokumenti būtu vienā vidē. Tam izveidota sanāksmju vadības rīks. Savukārt, lai vadītāji un citi varētu strādāt šajā vidē, kontrolēt notikumus, plānot resursus u.c., ir izveidots notikumu kalendārs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Kritizē CFLA nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas

Db.lv, 20.04.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Astoņu eksportspējīgo nozaru kompetences centru un vairāk nekā 100 uzņēmumu un organizāciju pārstāvji nosūtījuši atklātu vēstuli premjeram un ministriem par Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) nespēju ieviest inovāciju un digitālās transformācijas programmas.

Parakstītāji uzskata, ka inovāciju un digitālās transformācijas finansējums ir izšķiroši svarīgs ekonomikas izaugsmei un sabiedrības labklājībai, un tam ir nepieciešama pušu savstarpēja uzticēšanās. Uzņēmēji zaudē uzticību ES fondu atbalsta programmām, ja CFLA tās administrē atbilstoši pašreizējās vadības stilam un uzstādījumiem: "Mēs kā nodokļu maksātāji no CFLA sagaidām komandu, kas par prioritāti izvirza principu “konsultē vispirms”, ievieš risku pārvaldības sistēmu un izmanto ES noteikumus kā ietvaru programmu veidošanai un ieviešanai, neapdraudot Latvijas tēlu un ekonomisko attīstību".

Šīs vēstules parakstītāji aicina mainīt CFLA un Finanšu ministrijas atbildīgās amatpersonas, jo CFLA ar pašreizējo vadību nespēj efektīvi īstenot inovāciju un digitālās transformācijas atbalsta programmas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot Muzeju nakts desmitgadi Latvijā, šonedēļ atklāts atjaunotais Latvijas Nacionālā muzeju krājuma katalogs (NMKK), kurā digitālā formā aplūkojami Latvijas muzejos atrodamie priekšmeti.

Kopumā attālināti aplūkojami gandrīz 800 tūkstoši priekšmetu.

Muzeju izstāžu zālēs un ekspozīcijās apmeklētājiem ir pieejami ne vairāk kā 5% no kopējā muzeju krājuma, savukārt pārējie 95% atrodas muzeju krātuvēs. Tikmēr NMKK sistēmā sigitalizēti un aplūkojami 13% no kopējā krājumu apjoma, Db.lv stāstīja RIX Technologies mārketinga vadītāja Vineta Sprungaine.

NMKK izstrādāja a/s RIX Technologies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Raksti

Pēc nedēļas db.lv sāksies balsošana par IKT «Platīna pelēm»

Sanita Igaune, 08.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) balvas «Platīna pele» 2012 apbalvošanas ceremonija norisināsies LIKTA 14. gadskārtējā konferencē «Elektroniskā identitāte – iespēju brīvība», kas notiks 30. novembrī. Konferences laikā tiks pasniegtas «Platīna pele» balvas četrās nominācijās, kā arī fināla pretendentus apbalvos ar skatītāju simpātijas balvām. Balsošana tiks uzsākta nākamās nedēļas laikā biznesa portālā www.db.lv.

Balvai šogad kopumā tika iesniegts 51 pieteikumus. Balvas «E-pakalpojumi» pozīcijā kā finālisti ir izvēlēti trīs pretendenti: Mobilly autostāvvietu apmaksas lietotnes (sistēmas īpašnieks un izstrādātājs: CityCredit); Swedbank mobilā aplikācija (sistēmas īpašnieks un izstrādātājs: Swedbank), kā arī VSAA elektronisko pakalpojumu izstrāde, ieviešana un uzturēšana projekta «E-pakalpojumi un to infrastruktūras attīstība» ietvaros. (pasūtītājs: Valsts reģionālās attīstības aģentūra; izstrādātājs: Exigen Services Latvia)

Pozīcijā «E-biznesa risinājumi un pakalpojumi uzņēmumiem» finālam izraudzīti trīs pretendenti: e-pasta mārketinga serviss Mailigen (sistēmas īpašnieks un izstrādātājs: iMedia); interneta reklāmas kampaņu administrēšanas sistēma JungleExpert (pasūtītājs: Planners; izstrādātājs: Cube), kā arī LetsMT (sistēmas īpašnieks un izstrādātājs: Tilde)

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nosaukti Platīna peles 2016 ieguvēji

Zane Atlāce - Bistere, 01.12.2016

Izdevniecības Dienas Bizness speciālbalvu par uzvaru portāla www.db.lv lasītāju balsojumā saņēma Talsu 2. vidusskolas informātikas skolotāja un direktora vietniece izglītības jomā Liene Katlapa.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) 18.gadskārtējās konferences ietvaros nosaukti Latvijā labākie informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) risinājumi un Latvijā labākais e-skolotājs.

Konkursam šogad tika iesniegti 37 pieteikumi četrās pamatkategorijās.

Platīna pele 2016 balvas Risinājumi biznesam balvu Platīna pele 2016 saņēma AS Swedbank mini karšu terminālis (mPos), ko izstrādāja Swedbank IT sadarbībā ar Ellore O”. Izstrādātais risinājums ir mazs un ērts mini karšu terminālis, kas darbojas ar viedtālruņa vai planšetdatora palīdzību un spēj pieņemt gan tradicionālās, gan bezkontakta maksājumu kartes.

Savukārt, LMT speciālbalvu un Platīna Peli saņēma SIA D8 Corporation par produkta Gate2Bank HCE Payments ieviešanu Minskas Tranzītu Bankā. LMT prezidents Juris Binde, pasniedzot balvu, uzsvēra, ka Latvijā izstrādāti digitāli risinājumi bankām ir ar vērā ņemamu eksporta potenciālu. D8Corporation ir starptautiska kompānija ar centrālo biroju Latvijā, kas veiksmīgi izstrādā un integrē IT risinājumus banku un finanšu nozares organizācijās, liekot uzsvaru uz mobilajām tehnoloģijām. Lai arī produkts sākotnēji ieviests Baltkrievijā, tas nemazina fakta nozīmīgumu, ka NFC risinājums maksājuma kartes aizstāšanai ar viedtelefonu izstrādāts Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) 19. gadskārtējās konferences ietvaros nosaukti Latvijā labākie informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) risinājumi un Latvijā labākais e-skolotājs.

Laureāti saņēma prestižo nozares balvu Platīna pele 2017, kas tiek piešķirta jau 11. gadu un vairākas speciālbalvas. Balvai šogad tika iesniegti 40 pieteikumi četrās pamatkategorijās. Labākos IKT projektus vērtēja neatkarīga žūrija, kuras sastāvā bija gan nozares, gan valsts pārvaldes un mediju eksperti, balsojumā iesaistījās arī sabiedrība.

Konferences galvenā partnera SIA Latvijas Mobilais Telefons speciālbalvu saņēma AS Latvijas valsts meži par LVM GEO Mobile risinājumu.

Kategorijā E-pārvaldes risinājumi, E-pakalpojumi sabiedrībai balvu saņēma dokumentu vadības sistēmas ieviešana Valsts ieņēmumu dienestā (VID), ko īstenoja AS RIX Technologies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

IT pētniecības projektos līdz 2015.gadam investēs 11,5 milj. Ls

Sanita Igaune, 11.04.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai veidotu ilgtermiņa sadarbību starp IKT uzņēmumiem un zinātnes institūcijām, darbu uzsāk IT Kompetences centrs. Kopumā pētniecības projektos līdz 2015.gada otrajai pusei ir plānots investēt 11,513 milj. Ls, no kuriem 6,184 milj. Ls tiks piesaistīti no Eiropas struktūrfondiem.

«Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozare Latvijā ir prioritāra nozare un IT kompetences centra nodibināšana ir vēl viens būtisks solis nozares attīstībā,» atzīmē IT Kompetences centra vadītāja, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas prezidente Signe Bāliņa, norādot, ka tādējādi tiks radīti jauni produkti pasaules tirgum.

Galvenie IT kompetences centra darbības virzieni būs valodu tehnoloģiju un biznesa procesu analīzes tehnoloģiju veicināšana.

IT kompetences centra dibinātāji un dalībnieki ir nozares uzņēmumi – Biomehānikas un fizikālo pētījumu institūts, Datorikas institūts DIVI, Datorzinību centrs, Dynamic Research, FMS Software, Kurzemes datorcentrs, Lattelecom Technology, OptimEyz, RIX Technologies, Tilde, kā arī zinātniskie partneri – Latvijas Universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte un Ventspils Augstskola. Sadarbības partneris ir Latvijas Nacionālā bibliotēka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Izveidota Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja mobilā lietotne

Lelde Petrāne, 17.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas iPhone lietotājiem lejupielādei bez maksas pieejama Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja mobilā lietotne OpenEthnoLV.

To izstrādājusi AS RIX Technologies. Mobilā lietotne ir virtuāla pastaiga pa Latvijas teritoriāli lielāko muzeju, ļaujot apmeklētājiem attēlos apskatīt katru no vairāk nekā 120 muzeja objektiem, izlasīt objekta aprakstu, uzzināt tā izcelsmes vietu un laiku, kā arī gadu, kad tas uzstādīts muzejā.

Lai lietotāji neapjuktu, virtuāli staigājot pa vairāk nekā 87,66 hektārus plašo muzeja teritoriju, objekti lietotnē, tāpat kā dabā muzejā, izvietoti četros Latvijas novados atbilstoši to izcelsmei. Savukārt mobilās lietotnes karte ļauj muzeja apmeklētājam gan virtuāli, gan klātienē uzzināt objekta atrašanās vietu muzeja teritorijā, pārlūkot maršrutu līdz nākamajam tuvākajam apskates objektam vai atpūtas vietai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Šodien laikrakstā

Diskutē par «melnā» un «baltā» saraksta nepieciešamību IT nozarē

Sanita Igaune, 21.06.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT nozare plāno ieviest labo praksi iepirkumu jomā, kā arī diskutē par «baltā» un «melnā» saraksta nepieciešamību, otrdien vēsta laikraksts Dienas bizness.

Lai samazinātu iesniegto sūdzību skaitu par informācijas tehnoloģiju (IT) jomas iepirkumiem, nozares asociācijas un Ārvalstu investoru padome Latvijā rosina veikt grozījumus Publisko iepirkumu likumā.

Šobrīd ierosinājumi ir prezentēti Ministru kabinetam. Tie ir nosūtīti Finanšu ministrijai un Saeimas Tautsaimniecības komisijai. Visticamāk, pēdējo politisko notikumu dēļ grozījumi likumā varētu tikt veikti rudens pusē, DB pieļauj Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) valdes loceklis, IT uzņēmuma HansaWorld Latvia vadītājs Edmunds Sprūdžs.

Lai veicinātu efektīvus publiskos iepirkumus, Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija (LIKTA) ir izveidojusi IT Projektu pārvaldības un labās prakses darba grupu, kurā plānots izstrādāt Labās prakses paraugu apkopojumu jeb bibliotēku, ko ikviens publisko iepirkumu konkursu pasūtītājs un izpildītājs varēs ņemt vērā kā paraugu dokumentācijas, līgumu un citu konkursam nepieciešamo materiālu sagatavošanā, DB uzsvēra LIKTA prezidente Signe Bāliņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) rīkotās 13. gadskārtējās konferences laikā pasniegtas informācijas un komunikācijas tehnoloģiju gada balvas Platīna pele 2011.

Platīna peli kategorijā «E-pārvalde un e-pakalpojumi» saņēma VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centra virtuālais projekts «Drošs virtuālais elektroniskais paraksts». Kategorijā «E-biznesa risinājumi un pakalpojumi uzņēmumiem” balvu ieguva uzņēmuma ZZ dats īstenotais projekts «E-biznesa platforma – CMA un eDrošības risinājumi», kas rūpējas par vienotu pieeju tiešsaistes maksājumu un autentifikācijas veikšanai.

Nominācijā «Labākais IT vadītājs/ IT projektu vadītājs» par gada laureātu kļuvis Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras IT departamenta vadītājs Valdis Supe. Savukārt labākās e-pašvaldības godu nopelnījis Jelgavas pašvaldības projekts «Pašvaldības operatīvās informācijas centrs (POIC)».

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Mobilly izpilddirektoru Ģirtu Slaviņu

Lelde Petrāne, 19.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Mobilly izpilddirektors Ģirts Slaviņš. Mobilly mēnesī apkalpo ap 400 000 dažādu maksājumu – sākot no stāvvietām un vilciena biļetēm un beidzot ar ziedojumiem labdarībai. «Esam latviešiem pilnībā piederošs uzņēmums – tīrs vietējā kapitāla pārstāvis. Šogad maijā svinēsim vienpadsmito jubileju kopš pirmā klienta maksājuma mūsu sistēmā,» lepojas Ģ. Slaviņš.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Mana karma ir strādāt ar lietām, kuras ir jaunas un sava ceļa sākumā. Lai arī pats Mobilly kā uzņēmums nav jauns, taču mobilās aplikācijas tam ir devušas jaunu virzienu, kura galapunkti vēl ne tuvu nav saredzami, tādēļ ir ļoti interesanti būt iesaistītam šajā piedzīvojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

https://www.youtube.com/embed/8ssXdzLzFhI

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieslodzīto informācijas sistēma ir ieviesta un darbojās visās 12 Latvijas brīvības atņemšanas iestādēs, kā arī Ieslodzījumu vietu pārvaldē, tādējādi nodrošinot, ka visu šo iestāžu darbinieki ikdienas pienākumu veikšanai un informācijas iegūšanai, kā arī fiksēšanai un uzglabāšanai lieto vienotu sistēmu.

Piemēram, sistēma aprēķina maksimālo iespējamo apcietinājuma termiņu un datumu, kad personai beidzas soda izciešana, atbilstoši režīmam atļauto tikšanās reižu, telefonsarunu un pienesumu skaitu u.c. iespējas.

Pasūtītājs: Tieslietu ministrijas Ieslodzījuma vietu pārvalde

Izstrādātājs: RIX Technologies

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

https://www.youtube.com/embed/jtjT6VxyRnM

Pakalpojuma sniedzējs:Valsts reģionālās attīstības aģentūra

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektronisko iepirkumu sistēma (EIS) ir valsts e-veikals, kur valsts un pašvaldību iestādes var iegādāties preces un pakalpojumus.

EIS darbojas kopš 2005.gada un sākotnēji tika ieviesta kā pilotprojekts. 2010.gadā sistēma tika pilnveidota, kā rezultātā ir pilnveidota sistēmas veiktspēja, pircējiem nodrošināta ērtāka preču izvēle un pasūtīšana, kā arī minimizēts resurss sistēmas darbināšanai. EIS pašlaik lieto 382 pircēju.

Pasūtītājs: Valsts reģionālās attīstības aģentūra

Izstrādātājs: RIX Technologies

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

LIKTA konferencē diskutēs par e-risinājumu izmantošanu sadzīvē un biznesā

Gunta Kursiša, 27.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas (LIKTA) 14. gadskārtējā konferencē, kas norisināsies 30. novembrī, diskutēs par e-risinājumu izmantošanu ērtākai ikdienai un biznesa konkurētspējai.

LIKTA konferences tēma šogad ir «Elektroniskā identitāte – iespēju brīvība». «Konferences ietvaros tiks aplūkoti gan labās prakses piemēri un jau esošie risinājumi šajā jomā, gan diskutēts par izaicinājumiem un nākotnes vīzijām. Viens no konferences mērķiem ir šogad izstrādātās IKT nozares prioritāšu Hartas sadaļas «Aprīkots e-pilsonis» aktivitāšu plāna izveide, kas noteiktu konkrētus veicamos darbus, lai visā Latvijas teritorijā ieviestu un attīstītu katra iedzīvotāja e-identitāti, (eID karte ar e-parakstu, e-pasta adrese), kā arī nodrošinātu plašāku pieejamību digitālajām iekārtām,» stāsta konferences organizatori.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas EXPO paviljonā tiek aizvadīta noslēdzošā nedēļa, kas ir veltīta informāciju tehnoloģiju nozarei. Vizītes ietvaros Latvijas IT klasteris apmeklēja Nazarbajeva Universitāti un tās teritorijā izvietoto Tehnoparku.

Kompleksā ir izveidotas vairākas laboratorijas un darbnīcas, kurās gan studenti, gan arī pieredzējuši inženieri un zinātnieki var veikt praktiskus pētījumus dažādās nozarēs.

Latvijas IT nozari uz Astanas EXPO devās pārstāvēt RIX Technologies, Squalio, Squalio Cloud Consulting, Ecommerce Accelerator, Lux Technology un Meditec.

TEV VARĒTU INTERESĒT ARĪ CITAS ZIŅAS NO ASTANA EXPO 2017

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mikroblogošanas vietnē Twitter sākuši birt ironijas pilni ieraksti saistībā ar vietnē latvija.lv pieejamo pakalpojumu Informācija par prognozējamo vecuma pensijas apmēru, kuru uz laiku, iespējams, lielā apmeklējuma dēļ rotāja uzraksts: «Atvainojiet, valsts informācija sistēma īslaicīgi nav pieejama. Lūdzu pamēģiniet vēlreiz vēlāk!»

Par portāla latvija.lv izstrādi 2011. gadā tika slēgts 424,6 tūkst. Ls vērts līgums ar IT uzņēmumu RIX Technologies.

Portālā autentificējoties internetbankā vai ar e-parakstu, iespējams piekļūt saviem iepriekšējo gadu atalgojuma un sociālo maksājumu datiem un tādējādi uzzināt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras aprēķināto pensijas prognozi, kas daudziem raisījusi izbrīnu un šoku. Par Latvijas iedzīvotāju intereses pieaugumu vēsta arī paša @PortalsLV tvīts, kurā norādīts, ka šis ir «šodienas visvairāk apspriestais e-pakalpojums».

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

LIKTA prezidente arī turpmākos divus gadus būs Signe Bāliņa

Sanita Igaune, 25.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Latvijas informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) prezidenti ievēlēta Signe Bāliņa. LIKTA prezidentes amatā S. Bāliņa ievēlēta trešo reizi un pienākumus pildīs līdz 2015.gadam.

Savukārt LIKTA valdē nākamos divus gadus darbosies S. Bāliņa, Jānis Bergs (FMS Group), Eva Butāne (RIX Technologies), Juris Gulbis (Lattelecom), Mikus Ozols (Telia Latvija), Uldis Semeiks (Datakom), Māra Jākobsone (LIKTA individuālā biedre) un Armands Magone (LIKTA individuālais biedrs).

Tādējādi LIKTA valdi vairs nepārstāv Ģirts Bērziņš, Juris Binde, Sandis Kolomenskis un Andrejs Vasiļjevs.

LIKTA izveidota 1998. gadā un aptver Latvijas IKT nozari − elektroniku, datoru aparatūru un programmatūru, telekomunikācijas un pakalpojumu sniedzējus. LIKTA mērķi ir veicināt informācijas sabiedrības izveidi un nozares attīstību Latvijā. LIKTA apvieno vairāk nekā 200 biedrus − nozares organizācijas, kā arī individuālos biedrus un asociācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) Gadskārtējās konferences "Zināšanu Arēna" laikā pasniegta tehnoloģiju nozares gada balva "Platīna pele 2019".

Par "Platīna pele 2019" laureātu kategorijā "Mākslīgā intelekta risinājums - sabiedrībai un biznesam" tika izvirzīta Kultūras informācijas sistēmu centra izveidotā platforma "Latvijas valsts pārvaldes valodas tehnoloģiju platforma Hugo.lv", ko izstrādāja valodu tehnoloģiju uzņēmums "Tilde".

Kategorijā "Uzņēmuma digitālā transformācija" uzvarēja AS "Sadales tīkls" pakalpojums "'Atstāj papīru citām vajadzībām! Tiekamies e-vidē - sadalestikls.lv''.

Savukārt, visaugstāko novērtējumu kategorijā "Valsts digitālā transformācija" ieguva Valsts reģionālās attīstības aģentūras un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas projekts "Oficiālā elektroniskā adrese", kura izstrādātāji ir AS "RIX Technologies", SIA "ABC Software", SIA "ZZ Dats" un Ventspils pašvaldības iestāde "Ventspils Digitālais centrs".

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft un Tildes pilotprojekti pabeigti, plāno jaunus

LETA, 21.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijas Microsoft un Latvijas šīs nozares uzņēmuma SIA Tilde pilotprojekti, kas tika īstenoti projekta Valodu krasts gaitā, ir pabeigti, bet patlaban notiek sarunas par jauniem projektiem, pastāstīja Tildes mārketinga vadītāja Ilze Leimane. Patlaban sarunu procesā ir mašīntulkošanas sistēmas izveide citām Eiropas valodām.

Mašīntulkošanas sistēmas izveidi no latviešu uz angļu un no angļu uz latviešu valodu paredzēja viens no īstenotajiem pilotprojektiem. Šī projekta laikā sadarbojās uzņēmuma Tilde valodas speciālisti un Microsoft Izpētes grupas valodas speciālisti, nodrošinot tehnoloģisko pamatu Microsoft mašīntulkošanas sistēmas papildināšanai ar diviem jauniem valodu virzieniem - latviešu-angļu un angļu-latviešu. Kā informēja Tilde, uzņēmuma partnerība ar Microsoft, kopīgi veidojot latviešu valodas mašīntulkošanas sistēmu vietnei microsofttranslator.com, īpaši pieminēta šonedēļ notiekošajā Eiropas Valodas tehnoloģiju forumā kā izcils sadarbības piemērs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Uzņēmēji: nodokļu parādnieku dati jāaktualizē reizi dienā

Māris Ķirsons, Sanita Igaune, 28.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nodokļu parādnieku (parāds lielāks par 100 Ls) datu bāze no 1. aprīļa būs pieejama publiski, bet uzņēmēji nav mierā ar datu aktualizāciju divas reizes mēnesī.

Vairāki DB aptaujātie uzņēmēji izteica cerību, ka šāda gliemeža ātruma nodokļu parādnieku datu aktualizācija ir tikai tā starta brīdī un vēlāk tā atbildīs XXI gadsimta tehnoloģiju ātrumam. Pēc VID informācijas, ziņas parādnieku datu bāzē tiek aktualizētas divas reizes mēnesī – katra mēneša 7. un 26. datumā. VID vērš uzmanību uz to, ka katra mēneša 7. un 26. datumā tiks publiskota visa informācija, kas ir nonākusi VID rīcībā un pārbaudīta līdz katra mēneša 6. un 25. datuma plkst. 24.00.

«Latvijā jau līdz šim daudzas labas idejas ir izgāzušās, jo «atsitušās» pret neatrisināmām problēmām, un nonākam absurdā situācijā, kad par nodokļu maksātāju naudu tapušais publiskais nodokļu parādnieku reģistrs ir aktuāls tikai divas dienas,» situāciju raksturo mēbeļu ražošanas SIA Pinus GB valdes priekšsēdētājs Aivars Einauss.

Komentāri

Pievienot komentāru