Atpūta

50 tūkst. Ls Latloto laimesta ieguvēja uzskata sevi par neveiksmīgāko no veiksminiekiem

Gunta Kursiša, 23.11.2012

Jaunākais izdevums

Lai arī spēlē Latloto kāda kundze laimējusi 50 tūkst. Ls, viņa uzskata sevi par neveiksmīgāko no veiksminiekiem.

«Lai arī Padomju laikos Sportloto esmu laimējusi tūkstošus vērtu laimestu, uzskatu, ka esmu neveiksmīgākā no veiksminiekiem, jo gan toreiz, gan tagad ieguvu vienu laimestu kategoriju zemāk no augstākā iespējamā. Šajā reizē mani no pusmiljona latu laimesta, kas ir Džokers 7 lielākais iespējamais, šķīra viens cipars,» sūdzas 50 tūkst. Ls laimētāja.

Viņa stāsta, ka loterijā parasti piedalās ar vienu un to pašu skaitļu kombināciju, jo esot pārliecināta, ka jebkura skaitļu kombinācija reiz izkrītot.

Pašlaik laimesta ieguvējai nav konkrētu plānu, kā tērēt 50 tūkst. Ls, tomēr viņa norāda, ka esot vajadzība pēc dzīvokļa remonta, tāpat aiz kalniem neesot arī pensijas vecums un tagad ir ar steigu jādomā par uzkrājumiem vecumdienām.

Garantētais laimests par Džokers 7 izlozē uzminētiem septiņiem cipariem ir 500 tūkst. latu, par sešiem cipariem - 50 tūkst. latu, par pieciem cipariem - 4 000 latu, par četriem cipariem - 400 lati, par trīs cipariem - 40 lati un par diviem uzminētiem cipariem – desmit lati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latloto loterijā 5 no 35 laimē vairāk nekā 52 tūkstošus latu

Vēsma Lēvalde, 23.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdienas, 22.maija, Latloto 5 no 35 izlozē uzminēti pieci skaitļi. Laimīgā kvīts par 126 latiem, spēlējot sistēmu 10, iegādāta 21.maijā internetā, informē Latloto.

Sistēmas spēle dod iespēju Latloto 5 no 35 spēlētājam nosvītrot nevis 5, bet 6, 7, 8, 9 vai 10 skaitļus vienā spēles lauciņā un piedalīties izlozē ar visām piecu skaitļu kombinācijām, ko veidos šie skaitļi. 22.maija izlozes laimējušajā kvītī, saskaņā ar Latloto 5 no 35 Sistēmas spēles noteikumiem, kopējā laimesta summa ir 52 496,24 lati, tas ir – 51 766,74 lati par uzminētiem 5 skaitļiem, 442,50 lati par 25 četriniekiem un 287 lati par 100 trijniekiem.

Latloto 5 no 35 izlozes notiek katru trešdienu un sestdienu LTV1. SIA Latvijas Loto organizē loterijas Latloto 5 no 35, Viking Lotto, Eurojackpot, SuperBingo, Keno ar divām papildspēlēm Džokers un Džokers 7, un astoņas momentloterijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Loterijā Latvijā iesaistās visu sociālo slāņu iedzīvotāji, vidēji šim mērķim gadā atvēlot ap pieciem latiem.

Nozari pieņemts raksturot ar neto apgrozījuma un laimestu attiecību, rēķinot uz vienu iedzīvotāju (GGR). VAS Latvijas loto 2012. gadā šis rādītājs bija 5,26 Ls uz vienu iedzīvotāju, DB informēja VAS Latvijas loto mārketinga vadītāja Aija Roziņa. Lai gan Latvijas loto savā interneta lapā uzsver, ka tā mērķis ir naudas līdzekļu novirzīšana izglītībai, veselībai, kultūrai un sportam, ieņēmumi no valsts organizētās spēļu industrijas nonāk kopīgā katlā valsts budžetā. Pērn tie bija gandrīz divi miljoni latu.

Valsts akciju sabiedrība Latvijas loto organizē piecas skaitļu loterijas – Viking Lotto, Eurojack- pot, Latloto 5no35, SuperBingo un Keno, kā arī divas papildspēles – Džokers un Džokers 7 un astoņas momentloterijas. Kopējais loteriju apgrozījums 2012. gadā bija 10,47 miljoni latu. Populārākās ir skaitļu loterijas, tajā skaitā arī SuperBingo – loterija ar TV šovu, stāsta A. Roziņa. Galvenais ietekmējošais faktors loteriju veida izvēlē to spēlētājiem ir laimesta lielums, liecina Latvijas loto novērojumi. SuperBingo izvēlas spēlēt izklaidējošā TV šova un atšķirīgo no citām loterijām laimestu (privātmāja, automašīnas, sadzīves tehnika un nauda) dēļ. Lielās starptautiskās loterijas Viking Lotto un Eurojackpot izvēlas pircēji, kas grib laimēt miljonos mērāmas summas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Latvijas Loto nākamgad varētu iesaistīties interaktīvo azartspēļu tirgū, informēja Finanšu ministrijā (FM).

Otrdien valdība aiz slēgtām durvīm uzklausīja FM informatīvo ziņojumu par Latvijas Loto darbības paplašināšanu.

Valdība lēma konceptuāli atbalstīt Latvijas Loto iesaistīšanos interaktīvo azartspēļu tirgū, tomēr pagaidām netiek atklātas detaļas, kādā veidā tas notiks.

FM atklāja vien to, ka Latvijas Loto interaktīvo azartspēļu tirgū plāno iesaistīties 2018.gadā, lai tādā veidā cīnītos ar nozarē pastāvošo ēnu ekonomiku. Tiesa, FM pagaidām neatklāja, cik lielas investīcijas nepieciešamas, lai Latvijas Loto varētu paplašināt savu darbību interaktīvā vidē.

Latvijas Loto pārstāve Aiga Roziņa apstiprināja, ka valdība šodien konceptuāli atbalstīja Latvijas Loto piedāvātā spēļu klāsta paplašināšanu, tādējādi, nodrošinot papildus nodokļu ieņēmumus valsts budžetā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

VK: Valsts nestrādā mērķtiecīgi, lai sabiedrībai kompensētu azartspēļu tirgus pieauguma negatīvās sekas

Žanete Hāka, 16.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā nav redzama mērķtiecīga valsts iestāžu darbība, lai sabiedrībai kompensētu izložu un azartspēļu tirgus pieauguma izraisītās negatīvās sekas, revīzijā secinājusi Valsts kontrole (VK).

Par nozari atbildīgā Finanšu ministrija (FM) rūpējas tikai par nodokļiem un nodevām no šīs nozares, nevērtējot, kādi un cik finansiāli ietilpīgi pasākumi būtu jāveic, lai valsts sociāli atbildīgā veidā kompensētu azartspēļu radīto kaitējumu sabiedrībai.

Tādēļ VK aicina atbildīgās amatpersonas izstrādāt nozares politiku, kas apliecinātu, ka esošā nozares organizācija tiešām vislabāk atbilst sabiedrības interesēm.

2013.gadā apgrozījums no izlozēm un azartspēlēm pārsniedza 176 miljonus eiro, no kuriem 89% apgrozījuma nodrošināja azartspēles organizējoši, savstarpēji konkurējoši komersanti. 9% apgrozījuma (19,3 miljonus eiro) nodrošināja monopolstāvoklī esošā VAS Latvijas Loto, kurai vienīgajai ir tiesības organizēt valsts mēroga izlozes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Džokers

Diena.lv

Latvijas Loto

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mēnesi pēc Lattelecom un Modern Times Group strīda par tiesībām retranslēt vienu no populārākajiem Latvijas telekanāliem - TV3 - vērojamas pirmās pazīmes, ka vismaz pagaidām zaudētājs šajā divu komersantu strīdā būs TV3 īpašnieks, secinājis laikraksts Neatkarīgā.

Pētījumu kompānijas TNS mediju pētījumu lielo klientu direktors Mārtiņš Traubergs sacījis, ka nopietnus secinājumus par izmaiņām TV3 auditorijā varēs izdarīt tikai pēc vairākiem mēnešiem vai pat gada, jo skatītāju televīzijas kanālu izvēli ietekmē gan meteoroloģiskie laika apstākļi, gan pasaulē notiekošie pasākumi.

Tomēr, kā lēš Neatkarīgā, pirmais signāls, ka TV3 atteikšanās sadarboties ar Lattelecom interaktīvo televīziju trāpījusi tieši TV3 īpašniekiem, uzskatāmi bija vērojams aizvadītajā svētdienā, kad valsts akciju sabiedrības Latloto organizēto loteriju SuperBingo, kuru līdz šim varēja vērot tikai TV3, MTG sāka translēt arī Lattelecom interaktīvās televīzijas klientiem pieejamajā LNT kanālā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdien, šā gada 9. februārī, TV3 raidījuma "SuperBingo" laikā septīto reizi paziņoti Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotās "Čeku loterijas" naudas balvu un papildu balvu laimētāji par janvāra mēnesī reģistrētajiem čekiem. Nākamsvētdien, 16. februārī, kļūs zināmi tie čeku loterijas dalībnieki, kuru reģistrētie čeki būs bijuši īpaši veiksmīgi un uzvarējuši 2019. gada izlozē.

Čeku loterija turpinās arī šogad un joprojām ikviens tajā var piedalīties, reģistrējot čeku vismaz 5 eiro vērtībā un laimējot naudas balvas vai praktiskas papildu balvas, informē VID.

No septītajai "Čeku loterijas" izlozei reģistrētajiem 1 292 803 attaisnojuma dokumentiem izlozētas 54 naudas balvas, kā arī 41 papildu balva, ko sarūpējuši 10 uzņēmumi – VID Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieki.

Tiem čeku loterijas dalībniekiem, kuru reģistrētais čeks ir laimējis kādu no mēneša naudas balvām vai Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku balvām, ir jāpiesakās VID klātienē vai elektroniski (Elektroniskās deklarēšanas sistēmā) 30 dienu laikā no izlozes rezultātu publicēšanas dienas, tas ir, līdz 2020.gada 10. martam (ieskaitot).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Brīvdienās loterijās laimētas četras automašīnas un 55 tūkstošu vērts naudas laimests

Elīna Pankovska, 30.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītās nedēļas brīvdienas bijušas veiksmīgas dažādu loteiju spēlētājiem, jo kopumā loterijā SuperBingo laimētas četras automašīnas un piecu tūkstošu latu vērts naudas laimests, bet loterijā Latloto 5 no35 laimēts 55,05 tūkst. Ls vērts naudas laimests.

SuperBingo Brīvdienu spēles noslēgumā tika izspēlētas trīs automašīnas Nissan Juke un par to īpašniecēm kļuva trīs dāmas, kā arī savu īpašnieku atrada automašīna Opel Meriva.

Sestdienas vakarā Latloto 5no35 izlozē tika pareizi uzminēta laimīgā skaitļu kombinācija 1, 5, 15, 19 un 22 un laimēti vairāk nekā 55 tūkst. Ls . Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļā tika laimēts vēl viens ievērojams laimests - loterijā Viking Lotto tika laimēts 51 tūkst. Ls.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latloto 5 no 35

Latvijas Loto

Latloto 5 no 35

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Čeku loterijā jūlija laikā reģistrēti 1 565 458 čeki, biļetes vai kvītis, informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

No 1.jūlija sāka darboties čeku loterija un pirkumu jeb pakalpojumu čekus var reģistrēt vietnē «www.cekuloterija.lv».

Lai piedalītos loterijā un pretendētu uz naudas laimestiem, kā arī uz padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku sarūpētajām papildu balvām, tīmekļa vietnē ir jāreģistrē čeks, kvīts vai biļete par kopējo summu vismaz pieci eiro. Darījumu apliecinošajam dokumentam ir jābūt izsniegtam par preci vai pakalpojumu, kas saņemts no Latvijā reģistrēta nodokļu maksātāja.

Čeku loterijā var piedalīties ikviens bez vecuma ierobežojuma, izņemot VID un čeku loterijas tīmekļvietnes izstrādātāja «Mobilly» pārstāvjus. Čeku loterijā var piedalīties arī bērni, tikai tādā gadījumā reģistrētajā čekā nedrīkst būt tādi pirkumi kā alkoholiskie dzērieni, tabakas izstrādājumi un enerģijas dzērieni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

TV3 raidījuma «Superbingo» laikā svētdien tika paziņoti pirmie uzvarētāji Valsts ieņēmumu dienesta (VID) rīkotajā čeku loterijā.

Jūlija mēneša izlozes galveno balvu jeb 10 000 eiro saņēma 12.jūlijā reģistrēts čeks ar numuru 4519024. Laimētāja telefona numura pēdējie četri cipari ir 1651.

Ar pilnu laimētāju sarakstu var iepazīties mājaslapā «www.cekuloterija.lv».

Čeku loterijas jūlija izlozē piedalījās 1 731 070 attaisnojuma dokumenti - čeki, kvītis, biļetes.

Bez galvenās balvas svētdien arī tika paziņoti trīs naudas balvu 5000 eiro vērtībā, 50 naudas balvu 100 eiro vērtībā, kā arī 72 Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku balvu, kuru vidū ir dāvanu kartes, pakalpojumi un dažādas praktiski noderīgas lietas, ieguvēji.

VID skaidroja, ka uzvarētājus jau iepriekš automātiski izvēlēja dators un raidījuma «Superbingo» laikā ierakstā tika parādīta visu laimestu ieguvēju tālruņu numuru daļa. Pēc raidījuma uzvarētāji saņems SMS ar paziņojumu par laimestu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Piektdaļa azartspēļu lietotāju izmanto nelegālās tiešsaistes vietnes

Jānis Goldbergs, 28.06.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

23% interaktīvo azartspēļu lietotāju Latvijā izmanto nelegālas, proti, Latvijā nelicencētas tiešsaistes azartspēļu vietnes, liecina pētījumu aģentūras H2GC veiktais pētījums, kuru tā prezentēja Latvijas Interaktīvo azartspēļu biedrības (LIAB) rīkotajā seminārā Ēnu ekonomika tiešsaistes azartspēlēs – kā to mazināt?

Galvenais secinājums: ja neko nemainīsim pieejā, tad tā tas arī paliks.

11 tūkstoši ēnu biznesā, 6 miljoni garām valsts kasei

Pētījumā, kuru H2GC veica šā gada pavasarī, noteikts, ka 5500 lietotāju izmanto nelegālās tiešsaistes spēles, bet vēl 8200 cilvēku izmanto Latvijā nelicencētus tiešsaistes totalizatorus. Ņemot vērā to, ka daļa no visiem nelegālo tiešsaistes azartspēļu lietotājiem lieto gan spēles, gan totalizatorus, pētnieki lēš, ka Latvijā ir gandrīz 11 000 unikālo nelegālo interaktīvo azartspēļu lietotāju. H2GC direktors Deivids Henvuds un vadošais analītiķis Eds Birkins, iepazīstinot ar pētījuma rezultātiem un analīzi par nelegālo interaktīvo azartspēļu tirgu Latvijā, parādīja arī faktisko ietekmi uz valsts budžetu, proti, cik aptuveni valsts zaudē, pieļaujot šādu ēnu biznesa apjomu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Vidusskolu izcilākie absolventi saņems simtgades stipendijas

Zane Atlāce - Bistere, 02.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atzīmējot Latvijas simtgadi, Finanšu ministrija (FM) īsteno līdz šim nozīmīgākā Latvijas nacionālās momentloterijas projekta «Simtgades loterija» tālejošo mērķi – atbalstīt Latvijas izcilākos vidējās izglītības iestāžu absolventus un no šī gada 2. jūlija tiks uzsākta stipendiju 500 eiro apmērā izmaksa 346 šī gada labākajiem absolventiem, informē FM.

«Mūsu cilvēki ir Latvijas lielākā vērtība, tāpēc man ir liels prieks, ka sadarbībā ar »Latvijas Loto« un ar Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstu varam īstenot skolēnu skaita ziņā līdz šim vērienīgāko stipendiju projektu Latvijā. Tas ir unikāls projekts, kas veido mākslas un cēlu mērķu sinerģiju. Lai tas kalpo kā papildu motivācija tiem jauniešiem, kas tikai uzsāks jauno mācību gadu izlaiduma klasēs, ar degsmi, neatlaidību un neizsīkstošu enerģiju tiekties pēc augstiem rezultātiem gan mācībās, gan ārpusskolas aktivitātēs,» norāda finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola.

Jāatzīmē, ka Simtgades stipendijas projekts turpināsies arī nākamajā gadā, kad izglītības iestādēm būs iespēja izvirzīt vienu 2018./2019. mācību gada labāko absolventu Latvijas Simtgades stipendijas saņemšanai. Finanšu ministrija pateicas visām Latvijas vidējās izglītības iestādēm, kas izvirzīja un pieteica vienu 2017./2018. mācību gada absolventu, kurš pelnījis saņemt atbalstu sava prasmju un talantu pilnveidošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Daugavpilī aizdomas par interešu «bīdīšanu»

Dienas Bizness, 16.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prognozēt, kurš būs Daugavpils mērs pēc pašvaldību vēlēšanām, ir tikpat sarežģīti, kā atminēt piecus skaitļus Latloto izlozē - neiespējami tas nav, bet nejaušības procents ir ļoti liels. Latgales lielākā pilsēta aizvadījusi četrus kaislību pilnus gadus, piedzīvojusi trīs mērus un pat viena politiķa slepkavību, kā arī vairākus skandālus, turpinot Latvijas pilsētu apskatu, raksta laikraksts Diena.

Tas norāda, ka Daugavpils ir daudz nabadzīgāka nekā Jūrmala, tomēr politiskās cīņas ziņā tai stipri līdzīga, atzīstot paši iedzīvotāji un deputāti. Tiesa, 2009. gadā varēja likties, ka situācija būs daudz stabilāka - Jūrmalā 5% barjeru pārvarēja 10 partiju, Daugavpilī - tikai četras no 14. Teorētiski varēja izveidot samērā stabilu koalīciju, tomēr praksē viss izrādījās sarežģītāk.

Pirms četriem gadiem Daugavpils domē iezīmējās divi līderi - LPP/LC un LSDSP, kam bija pa piecām vietām, trīs deputāti bija Saskaņas centram, bet divi - vietējai partijai Latgales tauta, kuras līderis Grigorijs Ņemcovs kļuva par vicemēru, bet 2010. gadā viņu nošāva pašā pilsētas centrā. Slepkavība joprojām ir miglā tīta, un vietējie politiķi atzīst, ka tā negatīvi ietekmējusi politisko vidi pilsētā, skaidro Diena.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Atklāta čeku loterijas mājaslapa, pirmā izloze 11.augustā

Zane Atlāce - Bistere, 21.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas, 21.jūnija ir pieejama jaunā Čeku loterijas tīmekļvietne cekuloterija.lv, bet reģistrēt čekus tajā varēs tikai no 1.jūlija, kas ir oficiālais Čeku loterijas sākuma datums, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Informācija mājaslapā liecina, ka pirmā izloze notiks 11.augustā.

Jau vēstīts, ka Čeku loterija Latvijā notiek pirmo reizi. Lai tajā piedalītos un pretendētu uz naudas laimestiem, kā arī uz Padziļinātās sadarbības programmas dalībnieku sarūpētajām papildu balvām, mājaslapā ir jāreģistrē čeks, kvīts vai biļete par kopējo summu vismaz 5 eiro. Darījumu apliecinošajam dokumentam ir jābūt izsniegtam par preci vai pakalpojumu, kas saņemts no Latvijā reģistrēta nodokļu maksātāja.

Čeku loterijā var piedalīties ikviens bez vecuma ierobežojuma, izņemot VID darbiniekus un Čeku loterijas tīmekļvietnes izstrādātāja SIA «Mobilly» pārstāvjus. Čeku loterijā var piedalīties arī bērni, tikai tādā gadījumā reģistrētajā čekā nedrīkst būt tādi pirkumi kā alkoholiskie dzērieni, tabakas izstrādājumi un enerģijas dzērieni.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

VIDEO: VID demonstrē, kā reģistrēt čeku loterijai

LETA/Monta Glumane, 01.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No šodienas sāk darboties čeku loterija, un pirkumu jeb pakalpojumu čekus var reģistrēt jaunā čeku loterijas vietnē «www.cekuloterija.lv», informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Tīmekļa vietnes «www.cekuloterija.lv» izstrādātājas SIA «Mobilly» izpilddirektors Ģirts Slaviņš norādīja, ka lielākais izaicinājums ir lielā čeku dažādība Latvijā, tāpēc tīmekļa vietnes izveidošanā netiks piesaistīts mākslīgais intelekts. Viņaprāt, mākslīgais intelekts vēl nevar aizstāt to, ko spēj cilvēks.

Viņš sacīja, ka, strādājot pie tehniskā risinājuma, «Mobilly» krāja dažādus čekus un izrādījies, ka ir vairāki desmiti to veidu. «Tas sākotnēji apgrūtina lielāku mākslīgā intelekta iesaisti tehniskajā risinājumā, jo šis mākslīgais intelekts ir jāapmāca, lai tas atpazīst visus iespējamos čeku veidus,» sacīja Slaviņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nodokļi

Čeku loterijā līdz šim reģistrēti 23 tūkstoši čeku, biļešu vai kvīšu

LETA, 02.07.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Čeku loterijā līdz otrdienas plkst.10 jau ir reģistrēti 23 tūkstoši čeku, biļešu vai kvīšu, informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Dienestā norādīja, ka loterijai pieteiktie darījumu apliecinošie dokumenti tiks pārbaudīti parastajā kārtībā, pagaidām gan neviens loterijai iesniegtais dokuments vēl nav pārbaudīts.

VID norādīja, ka čeku loterija ir preventīvs pasākums, lai veicinātu iedzīvotāju paradumu maiņu. Prasot čeku vienmēr, jebkurā tirdzniecības vai pakalpojumu sniegšanas vietā, ikviens cilvēks rosina uzņēmēju būt godprātīgam un atbildīgam pret klientiem.

«Bez šaubām, informāciju no loterijai reģistrētajiem darījumu apliecinošajiem dokumentiem VID izmantos savā datu analīzē apkopotā veidā, analizējot kopsakarā ar VID rīcībā jau esošo informāciju par attiecīgo tirgotāju vai pakalpojumu sniedzēju. Aizdomu gadījumā tiks veikti atbilstošākie nodokļu administrēšanas un/vai kontroles pasākumi, ievērojot «Konsultē vispirms» principu,» skaidroja VID.

Komentāri

Pievienot komentāru