Jaunākais izdevums

Dailes teātra aktieri Ivars Auziņš un Dainis Grūbe kopīgi darbojas kaņepju produktu biznesā.

Auziņš ir vienīgais īpašnieks uzņēmumam SIA Transhemp, kas dibināts 2011.gadā un nodarbojas ar kaņepju produktu ražošanu un attīstību. Savukārt Grūbe ir Auziņa kolēģis šajā uzņēmumā, šodien raksta laikraksts Diena.

«Kaņepēm ir ļoti interesants mārketings. Kad pasaku, ka bizness saistīts ar kaņepēm, klausītāji nosmaida. Kad sāku stāstīt par saražotajiem produktiem, man prasa, kur un kā produkciju var iegādāties,» laikrakstam teicis Auziņš. Viņš atzīst, ka šis ir pirmais bizness. Vaicāts, kā izdodas savienot aktiermākslu ar kaņepju biznesu, Auziņš atbild: «Spītīgi ejot uz priekšu un daudz strādājot. Brīžiem nācies strādāt 12-14 stundu dienā. Protams, lai nepārdegtu, nedrīkst pārspīlēt ar garām darba stundām ilgtermiņā. Vēl viens būtisks aspekts - ļoti svarīgi ir izvēlēties labus sadarbības partnerus. Jāizveido sava komanda, kas tiešām strādā kā īsta komanda, un, jāteic, šajā aspektā man ir ļoti dažāda pieredze.»

Savukārt Grūbe laikrakstam stāsta par produkcijas noieta tirgu. Tas atrasts, spriežot un rīkojoties ātri, daudz nedomājot, bet darot - zvanot, rakstot vēstules, piedāvājot produkciju.

Grūbe atzīst, ka pašlaik uzņēmuma produktiem vēl nav ekosertifikāta, taču izejvielas ir bioloģiskas - kaņepes tiek iegādātas no zemnieku saimniecībām, kuras jau ir sertificētas kā bioloģiskās saimniecības vai arī atrodas pārejas procesā uz bioloģiskās saimniecības statusa iegūšanu.

Nākotnē plānots ražotnei iegūt bioloģiskās ražotnes statusu. «Mēs ļoti vēlamies, lai mūsu produkcija tiktu marķēta kā bioloģiskā produkcija. Kaņepju audzēšana un kaņepju produktu ražošana pēc būtības ir ļoti zaļa nozare. Kur nu vēl zaļāka nozare par kaņepju audzēšanu,» laikrakstam Diena saka Auziņš.

Kā liecina Firmas.lv datubāzes informācija, 2015.gadā Transhemp strādāja ar 50 778 eiro un 15 241 eiro peļņu.

Auziņš un Grūbe ir Dailes teātra aktieri. Grūbe pēdējos divus gadus pēc kārtas - 2014.gadā un 2015.gadā - ieguvis Gada aktiera titulu. Viņš nominēts labākā aktiera balvai arī par aizvadītās sezonas sniegumu - Radības tēlu izrādē Frankenšteins.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Kaņepēs ir spēks, intervijā DB saka Dailes teātra aktieris Ivars Auziņš, kurš jau septiņus gadus vada kaņepju pārstrādes uzņēmumu Transhemp.

Kaņepēs ir spēks, intervijā DB saka Dailes teātra aktieris Ivars Auziņš, kurš jau septiņus gadus vada kaņepju pārstrādes uzņēmumu Transhemp.

Savulaik viņam bija iecere Latvijā uzbūvēt lielu rūpnīcu, kurā no kaņepēm ražotu koksni un šķiedru. Jau tika piesaistīts Eiropas Savienības struktūrfondu finansējums un atrasti investori, taču banka šo biznesu līdzfinansēt atteicās. Šobrīd I. Auziņš no kaņepēm ražo dažādus veselīgus pārtikas produktus – eļļu, proteīna pulveri un šķiedrvielas, kā arī lobītas un grauzdētas sēklas. Viņš joprojām aktīvi darbojas teātrī, filmējas vietējos seriālos un gaida piedāvājumu spēlēt lielās lomas ārpus mūsu valsts robežām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilgus gadus kaņepes bija aizmirsts augs, bet pēdējā laikā tās atgūst savu agrāko spozmi un ir pieejami ne vien to riekstiņi un eļļa, bet arī proteīns, šokolāde, konfektes un pat siers

«Kaņepes ir saprotams augs, kas tradicionāli nāk no mūsu reģiona un bija populārs mūsu vecvectēvu laikā. Tagad tas atgriežas, turklāt visā Eiropā,» stāsta Ivars Auziņš, SIA Transhemp (zīmols Ramans) valdes loceklis. Uzņēmuma sortimentā ir kaņepju proteīns, šķiedrvielas un eļļa; pircēju vidū populārākie produkti ir tieši proteīns un eļļa. I. Auziņš pieļauj, ka tas saistīts ar dzīvesveidu – cilvēki vairāk sēž un mazāk kustas, tāpēc ir aktuāls jautājums par ķermeņa svaru, pareizu uzturu, un cilvēki meklē produktus, kas var pabarot un ir vērtīgi. Ir vairākas tendences, kas šobrīd vērojamas paralēli, – informācija kļūst pieejamāka, cilvēkiem ir jau pieminētais mazkustīgais dzīvesveids, taču viņi domā, ko ēst. Vienlaikus pieaug cilvēku rocība, izglītotība un viņi meklē labāku pārtiku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Žurnāla Dienas Bizness izdevums #4

DB, 26.01.2021

Dalies ar šo rakstu

Latvijā stabilitāte uzņēmējdarbību reglamentējošos likumos ir bijis nesasniedzams mērķis.

Jaunākās likuma normas, kas tiek virzītas Saeimā, pieprasīs noteiktai daļai uzņēmēju kristāldzidru reputāciju. Pretējā gadījumā jārēķinās ar īpašuma zaudēšanu.

Lasi žurnāla #DienasBizness 26. janvāra numurā:

  • viedokļi – uzņēmēji var dalīties ar īpašumu un nemaksāt nodokli
  • tēma – steidzami pieprasīs kristāldzidru reputāciju
  • aktuāli – vai valsts naudas sargs turpmāk klusēs?
  • likumdošana– darbiniekus var prēmēt ar kapitāldaļām
  • meža nozare – pārkāpt pāri stereotipu riskiem
  • intervija – 3 pavāru restorāns šefpavārs un līdzīpašnieks Mārtiņš Sirmais: Mums vajag naudu!
  • finanses – visi gaida peļņu
  • vērtē eksperts – ieguldījumu eksperts Voldemārs Strupka: Ieejam 2021. gadā ar buļļa prātu
  • attīstības iespējas – Latvijas biznesa vārti uz Saūda Arābiju
  • brīvdienu ceļvedis – Ivars Auziņš, SIA Transhemp valdes priekšsēdētājs un īpašnieks

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness izdevums #9

DB, 01.03.2022

Dalies ar šo rakstu

Latvijā nav tādu derīgo izrakteņu kā nafta, gāze vai slānekļa degviela, līdz ar to mēs lielā mērā esam atkarīgi no pasaules energoresursu cenām, taču nākotnē šī atkarība būtu jāsamazina.

Tā intervijā, kas notika vēl pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā, saka enerģētikas eksperts Āris Žīgurs.

Vēl uzņēmēju žurnāla Dienas Bizness 1.marta numurā lasi:

Statistika. Nodokļu parāds pieaug, glābj samaksas termiņa pagarinājumi.

Tēma. Kādus speciālistus gatavojam, kad jāmāca attālināti, bez prakses?

Aktuāli. Enerģijas cenas Eiropā turpina augt, februāris sola jaunus rekordus.

Krievijas izdarības Ukrainā atbalsosies Latvijā.

Uzbrukums Ukrainai atkal satricina enerģētikas tirgu.

Tendences. Likmju izmaiņas pārmāc kara haoss.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kalnciema kvartāls Rīgā rada pozitīvu impulsu biznesa attīstībai kaimiņos, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Kalnciema iela - no Kalnciema kvartāla līdz tiltam pār dzelzceļu - ir nosēta ar dažādiem uzņēmumiem. Te ir gan gan kafejnīcas, gan bāri, netrūkst veikalu un darbnīcu, ir arī pa kādam ražotājam.

Liela rosība valda bijušās Bellacord Electro skaņuplašu fabrikas telpās, kura padomju gados bija pazīstama kā Melodija. Te iemitinājušies bērnu preču un rotaļlaukumu veikali, Lokāls Veldze un kaņepju sēklu pārstrādes uzņēmums – SIA Transhemp. Tāpat mājvietu bijušajā vinila plašu rūpnīcā raduši dažādi biroji un organizācijas, tostarp lauku tūrisma asociācija Lauku ceļotājs. Protams, īpašu gaisotni šī ielas strēķa iemītniekiem piešķir blakus esošā Kalnciema kvartāla koka arhitektūra un tajā notiekošās radošās aktivitātes.

Komentāri

Pievienot komentāru