Finanses

Apvienos GE Money Eastern Europe Equity Fund un Citadele Russian Equity Fund

Žanete Hāka, 16.09.2013

Jaunākais izdevums

Pieņemts lēmums ierosināt IPS GE Money Asset Management izveidotā atvērtā ieguldījumu fonda GE Money Eastern Europe Equity Fund iekšzemes apvienošanu ar IPAS Citadele Asset Management atvērto ieguldījumu fondu Citadele Russian Equity Fund, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija ir pieņēmusi lēmumu par fondu apvienošanu 11.septembrī.

Ieguldījumu fondu apvienošanas rezultātā visi pievienojamā fonda aktīvi un saistības tiek nodoti iegūstošajam fondam. Pievienojamā fonda ieguldītāji kļūst par iegūstošā fonda ieguldītājiem, ņemot vērā apvienošanās brīdī noteikto ieguldījumu apliecību apmaiņas koeficientu pievienojamā fonda ieguldījumu apliecībām pret iegūstošā fonda ieguldījumu apliecībām.

Citadele pārstāvētā fonda ieguldītāji saglabā uz apvienošanas brīdi tiem piederošo iegūstošā fonda ieguldījumu apliecību skaitu.

Abiem apvienojamajiem ieguldījumu fondiem ir līdzīgas izmaksas, pārskatu sagatavošanas periodiskums un sagaidāmie darbības rezultāti. Tāpat fondu ieguldījumu portfeļa līdzsvarošana ne pirms, ne pēc ieguldījumu fondu apvienošanas netiks veikta.

Sakarā ar ierosināto ieguldījumu fondu apvienošanu fondu ieguldītājiem tiek piešķirtas tiesības no 16.septembra līdz 16.oktobrim bez maksas pieprasīt fonda ieguldījumu apliecību atpakaļpirkšanu.

Fondu apvienošana notiks šā gada 28. oktobrī, un pēc šā datuma GE Money fonds beigs pastāvēt.

Db.lv jau rakstīja, ka pēc 20.septembra GE Money Bank Latvijā pārtrauks visu esošo pakalpojumu sniegšanu, tostarp kontu un maksājumu karšu, kā arī internetbankas darbību. Banka Citadele uzsāks GE Money Bank klientu apkalpošanu ar 23.septembri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Citadele Asset Management valdi pametis Sergejs Zaicevs

Žanete Hāka, 19.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IPAS Citadele Asset Management valdes locekļa amatu atstājis Sergejs Zaicevs, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga biržā.

Tādējādi sabiedrības jūlija valdes sēdē apstiprināti grozījumi uzņēmuma pārvaldībā esošo ieguldījumu fondu prospektos.

Sabiedrības pārvaldībā esošo ieguldījumu fondu AIF Citadele Eastern Europe Fixed Income Fund, Citadele Ukrainian Equity Fund, Citadele Russian Equity Fund, Citadele Caspian Sea Equity Fund, Citadele Strategic Allocation Funds un SIF Citadele Baltic Real Estate Fund – II prospektos veikti grozījumi sakarā ar izmaiņām Citadele Asset Management valdes sastāvā, kā arī sakarā ar izmaiņām SIF Citadele Baltic Real Estate Fund – II investīciju komitejas sastāvā.

Citadele Asset Management valdes sastāvā ietilpst valdes priekšsēdētājs Uldis Upenieks, kurš šī uzņēmuma vadībā darbu uzsāka pērnā gada nogalē, un valdes loceklis Zigurds Vaikulis, kurš kopš 2011. gada atbild par Citadele Asset Management portfeļu pārvaldīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Palielinājušies Citadele Russian Equity Fund ieguldījumu riski

Žanete Hāka, 28.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IPAS Citadele Asset Management ir saņēmusi AS Citadele banka paziņojumu par papildu ierobežojumiem darījumiem ar noteiktiem Krievijas aizsardzības, finanšu un enerģētikas jomas uzņēmumiem, liecina paziņojums NASDAQ OMX Riga.

Tāpat turētājbanka norāda, ka jaunas šāda veida sankcijas Krievijai sakarā ar situāciju Ukrainā ir iespējamas arī no Eiropas Savienības puses.

Sabiedrība brīdina, ka sakarā ar ASV noteiktajām sankcijām pret Krievijas aizsardzības, finanšu un enerģētikas jomas uzņēmumiem un potenciālajām Eiropas Savienības sankcijām varētu tikt būtiski skartas un ietekmētas sabiedrības iespējas rīkoties ar ieguldījumu fonda Citadele Russian Equity Fund Krievijā turēto un izvietoto mantu.

Ņemot vērā iepriekšminēto, kā arī esošo situāciju, sabiedrība brīdina, ka ir palielinājušies ieguldījumu fonda Citadele Russian Equity Fund ieguldījumu riski, tajā skaitā, bet ne tikai fonda prospektā norādītais likviditātes risks, darījumu partneru risks, tirgus koncentrācijas risks, politiskais risks, ekonomiskais risks, vērtspapīru uzglabāšanas risks un citi īpašie riski, kas veidojas pie ieguldījumiem Krievijā.

Komentāri

Pievienot komentāru