Tehnoloģijas

Arī HansaWorld Latvia vadītājs Edmunds Sprūdžs stāsies Zatlera partijā

Ieva Mārtiņa, 14.07.2011

Jaunākais izdevums

Arī IT uzņēmuma HansaWorld Latvia vadītājs Edmunds Sprūdžs plāno iestāties Zatlera Reformu partijā, kurai plāno palīdzēt ekonomikas jautājumos.

E. Sprūdžs Db.lv apliecināja, ka tādējādi pievērsies politikai. «Tā kā esmu kaut ko sasniedzis, no vienas puses neko no iesaistīšanās politikā man nevajag, bet no otras puses – nav variantu, jo, ja kāds kaut ko var izdarīt, tad tie esam mēs. Šī ir unikāla iespēja kaut ko mainīt, lai mūsu bērni paliktu dzīvot Latvijā,» par savas un arī citu cilvēku iesaistīšanās iemesliem minēja E. Sprūdžs, kurš partijas ietvaros strādā pie ekonomiskās programmas izstrādes. Viņš pagaidām neatklāja citus cilvēkus, kas vēl plāno iestāties Zatlera partijā. Neoficiāli zināms, ka viens no viņiem varētu būt ekonomists Vjačeslavs Dombrovskis.

Db.lv jau vēstīja, ka uzņēmējs, Latvijas papīra prezidents Jānis Vilnītis, kurš viens no pirmajiem pameta apvienību PLL, aktīvi iesaistījies jaundibināmās Valda Zatlera partijas programmas izstrādē. Sākotnēji J. Vilnītim bijusi doma veidot reģionālu politisko spēku Liepājā, bet vēlāk - reģionālo partiju aliansi, jo «lielajā politikā» viņš bijis vīlies. Tomēr Valda Zatlera 28.maija lēmums viesis cerības, ka Latvijas politikā iespējams «restarts no nulles», tā J. Vilnītis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Liepnieks: Nesen ievēlēto deputātu atlaišana ir politiskās sistēmas problēma vai cilvēki ir «pilnīgi debili»

LETA, 24.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tas, ka pirms deviņiem mēnešiem ievēlētos politiķus tauta vakar tik vienprātīgi atlaidusi, liecina, ka tā ir politiskās sistēmas problēma vai arī cilvēki ir «pilnīgi debili», diskusijā radio sacīja polittehnologs Jurģis Liepnieks.

Liepnieks diskusijā Radio SWH norādīja, ka spriest par pilnīgu vēlētāju izvēli varēs tikai pēc ārkārtas vēlēšanām rudenī, kad būs ievēlēta jaunā Saeima. Taču viņš norāda, ka tik liela sabiedrības vienprātība, kad par Saeimas atlaišanu nobalsojuši 94,3% vēlētāju, rada bažas.

«Tik lielas sabiedrības daļas vēršanās pret savu pirms deviņiem mēnešiem izdarīto izvēli ar tādu entuziasmu varētu liecināt par problēmām politiskajā sistēmā, vai arī par to, ka tā [sabiedrība] ir pilnīgi debila, nespējīga domāt un izdarīt saprātīgas izvēles. Tas nozīmē, ka vēlētājs pavisam nesen ir izdarījis nepareizu izvēli. Tātad esošā Saeima ir izdarījusi kaut ko tik šausmīgu, ka tā uzreiz jāatlaiž,» diskusijā stāstīja Liepnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visvairāk uzņēmēju starp prāvākajiem 11.Saeimas vēlēšanām iesniegtajiem deputātu kandidātu sarakstiem atrodams nacionālās apvienības Visu Latvijai! -Tēvzemei un Brīvībai/LNNK sarakstā – 39 uzņēmēji no 115 kandidātiem. Otro vietu šajā ziņā ieņem Zatlera Reformu partija, bet trešo - Šlesera Reformu partija LPP/LC, liecina sarakstu analīze.

11.Saeimas vēlēšanām savus deputātu kandidātu sarakstus kopumā iesniegušas 13 partijas un to apvienības: Saskaņas centrs, Vienotība, Zaļo un zemnieku savienība, Nacionālā apvienība Visu Latvijai! - Tēvzemei un brīvībai/LNNK, Par prezidentālu republiku, Šlesera reformu partija LPP/LC, Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā, Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija, Tautas kontrole, Pēdējā partija, Kristīgi demokrātiskā savienība, Zatlera reformu partija un partija Brīvība. Brīvs no bailēm, naida un dusmām.

Uzņēmēju netrūkst

Zatlera Reformu partijas sarakstā no kopumā 114 kandidātiem 36 kandidāti norādījuši, ka darbojas dažādos uzņēmumos kā valdes priekšsēdētāji, valdes locekļi, direktori, īpašnieki un tamlīdzīgi, Šlesera Reformu partijā LPP/LC - 35 no 115, Zaļo un Zemnieku savienībā - 33 no 115, bet politisko partiju apvienībā Saskaņas Centrs - 32 no 115. Savukārt starp Vienotības 115 kandidātiem ir 26 uzņēmējdarbības vidē strādājošie.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Sprūdžam piederošais IT uzņēmums iegādājies Lietuvas HansaWorld filiāli

Sanita Igaune, 22.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas IT uzņēmuma HansaWorld filiāle ir pārdota Latvijas uzņēmumiem Aletio (HansaWorld risinājumu izplatītājs) un hansaworld.lv, liecina paziņojums Facebook vietnē. Komentāru par iegādi no SIA Sensum Solutions (iepriekš HansaWorld Latvia) vadītāja Edgara Kaņepes DB nav izdevies iegūt.

SIA Sensum Solutions vienīgais īpašnieks ir Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, bet SIA Aletio īpašnieki, atbilstoši Lursoft datiem, ir Artūrs Agadžanovs (50%), Andris Stramkals (33,35%) un Gundars Gulbis (16,65%).

Iepriekš E. Sprūdžs vairākas reizes bija izteicies, ka izskata iespējas pārdot daļu no piederošā SIA Sensum Solutions, bet tā arī līdz šim darījums nav sekojis.

2008. gada nogalē E. Sprūdžs izteica HansaWorld grupai piedāvājumu izpirkt SIA HansaWorld Latvia kapitāldaļas. Pēc sarežģītām pārrunām grupas vadība darījumam piekrita.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

DB viedoklis: Pēc «reformām» situācija atgriezusies izejas punktā

Līva Melbārzde, DB galvenā redaktora vietniece, 28.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uz atlaistās Saeimas fona Zatlera Reformu partijas zvaigzne uzlēca strauji un tikpat ātri nodzisa – jaunizceptais politiskais spēks reālam darbam izrādījās nepiemērots.

Šodien, 28. maijā, atzīmējama savdabīga jubileja – pirms trim gadiem šajā dienā toreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers spēra revolucionāru soli un ar nu jau folklorizējušos Rīkojumu nr. 2 atlaida 10. Saeimu. Ja vien Zatlers par šādu lēmumu nebūtu izšķīries tik īsi pirms savas prezidentūras termiņa beigām, kad pēc dažu avotu sacītā viņam jau bija kļuvis skaidrs, ka prezidenta amatā viņu nepārvēlēs, varētu sacīt – drosmīgs solis. Jo ja tauta referendumā nebūtu atbal- stījusi Saeimas atlaišanu, amats būtu jāzaudē pašam prezidentam. Zatlera gadījums izrādījās savādāks. Īstajā laikā izteiktie saukļi uzrunāja ievērojamu sabiedrības daļu, kuras gandarījums transformējās ne tikai maijpuķīšu pušķos Zatleram un katarsē ar «oligarhu» dedzināšanu, bet arī visai cienījamā rezultātā nākamajās Saeimas vēlēšanās, Zatlera Reformu partijai iegūstot 22 vietas. Taču ar to arī šis «veiksmes stāsts» beidzas un liek visai rezignatīvi paskatīties uz visa šī pasākuma patieso jēgu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Kvalbergs kļuvis par HansaWorld grupas ārējo valdes locekli

LETA, 15.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

IT uzņēmuma Burti dibinātājs Elvis Kvalbergs uzaicināts darboties resursu vadības programmatūras uzņēmumu grupas HansaWorld valdē kā ārējais valdes loceklis, šodien žurnālistus informēja HansaWorld operāciju vadītāja Jūlija Brjuhanova.

Kvalbergs amatā nomainīs līdzšinējo valdes locekli, starptautisko projektu vadītāju Elaru Tameraju (Elar Tammeraja).

Kvalbergs vidējo izglītību ieguvis Rīgas valsts 1.ģimnāzijā, kam sekoja datorzinātņu studijas Latvijas Universitātē.

2001.gadā Kvalbergs nodibināja IT uzņēmumu Burti, kas nodarbojas ar tīmekļa izstrādi un citiem IT pakalpojumiem.

No 2003. līdz 2004.gadam viņš strādāja Lursoft pie pirmā Latvijas meklētāja Siets.lv izstrādes.

2007.gadā Kvalbergs kļuva par HansaWorld Latvia pakalpojumu departamenta vadītāju, bet 2008.gadā Burti kļuva par HansaWorld partneri Latvijā. 2013.gadā viņš pievienojās HansaWorld Australia komandai uz gadu kā projektu vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

HansaWorld: uzņēmumu vadības programmatūras nozari izaicina planšetdatori un jaunais Windows

Nozare.lv, 04.01.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu vadības programmatūras nozares lielākie izaicinājumi tuvākajā laikā būs risinājumu pielāgošana topošajai Windows 8 operētājsistēmai un iPad veida planšetdatoru lietotāju vajadzībām, norāda uzņēmumu vadības programmatūras kompānijas HansaWorld dibinātājs un vadītājs Karls Bulīns.

Būlins, kurš pēc izglītības ir programmētājs un datorzinātnieks, teica, ka Microsoft operētājsistēma Windows 8, kuru paredzēts piedāvāt tirgū šī gada gaitā, būtībā ir pilnīgi jauna sistēma, kas prasa apjomīgu Windows sistēmai paredzētas programmatūras pārrakstīšanu.

«Microsoft visu veco met ārā pa logu, un uzskatu, ka tas ir pareizi, jo Windows ir novecojis. Windows 8 ir labi konstruēts. To saku, jo parasti attiecos kritiski pret daudz ko no tā, ko Microsoft dara. Jaunais izskats, saskarnes dizains, kuru sauc Metro, ir pievilcīgs un vedina cilvēkus turpināt to lietot. Pirmais iespaids ir ļoti labs,» teica Bulīns. Viņš norādīja, ka aptuveni 75% no HansaWorld piedāvātajiem risinājumiem ir domāti darbam ar Windows operētājsistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima 2019.gada 23.janvārī ar 61 balsi apstiprināja jauno valdības sastāvu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Kariņš dzimis 1964.gadā ASV, precējies un ir četru bērnu tēvs.

Kariņam ir augstākā izglītība - 1988.gadā viņš beidzis Pensilvānijas Universitāti ASV, iegūstot humanitāro zinātņu bakalaura grādu ar specialitāti lingvistikā. 1996.gadā viņš absolvējis Pensilvānijas Universitāti, kļūstot par filozofijas doktoru ar specialitāti lingvistikā.

Kariņš nekandidēja 13.Saeimas vēlēšanās. Tomēr pēc diviem neveiksmīgiem mēģinājumiem uzticēt veidot valdību Jaunās konservatīvās partijas līderim Jānim Bordānam un partijas «KPV.LV» premjera amata kandidātam Aldim Gobzemam, Valsts prezidents Raimonds Vējonis jaunā Ministru kabineta veidošanu uzticēja partiju apvienības «Jaunā Vienotība» virzītajam premjera amata kandidātam Kariņam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienas Bizness analizē potenciālos premjera amata kandidātus.

Atlase: Partiju reitingi augustā, saskaņā ar SKDS pētījumu par partiju popularitāti, pieskaitot neizlēmušo balsis, kas sadalītas proporcionāli izlēmušo balsīm.

Saskaņas premjera kandidāts Dombrovskis

Salīdzinot ar esošo premjeru, ilggadējo politiķi Māri Kučinski, Saskaņas premjera amata kandidātam Vjačeslavam Dombrovskim nav īpaši liela valdības darba pieredze, lai gan viņš ir bijis gan izglītības un zinātnes, gan arī ekonomikas ministrs. Nav tik ilga pieredze politikā, kaut arī Vjačeslavs Dombrovskis ir bijis Zatlera Reformu partijas priekšsēdētājs.

Toties pašreizējam premjeram Mārim Kučinskim nav tāda līmeņa izglītības un arī tik labu valodu zināšanu, kādas ir ekonomikas zinātņu doktoram Vjačeslavam Dombrovskim. Viņš labi runā latviski, krievu valoda viņam ir dzimtā, bet angļu valodā Vjačeslavs Dombrovskis ir ne tikai mācījies, bet arī bijis pasniedzēja palīgs Klarka Universitātē (ASV), kā arī ir dzīvojis Amerikas Savienotajās Valstīs. Trīs valodu un trīs kultūru zināšanas ir vērtīga bagāža iespējamajam nākamajam Latvijas premjeram, kas ļauj potenciāli aktīvi darboties ne tikai vietējā, bet arī reģionālajā un pasaules politikas līmenī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ko par Saeimas ārkārtas vēlēšanu rezultātiem saka uzņēmēji, Dienas Bizness jautāja mazā un vidējā biznesa pārstāvjiem.

Aigars Ruņģis, SIA Valmiermuižas alus saimnieks: Vairums balsstiesīgo iedzīvotāju netic valsts varai

Ap 600 tūkstošiem balsstiesīgo pateikuši, ka vairs netic nevienai partijai – ne jaunam sākumam, ne stabilai attīstībai, ne pensiju pieaugumam, ne tam, ka politiķi spēs pozitīvi ietekmēt viņu labklājību un ka par kādu partiju būtu vērts atdot savu balsi.

Vēl satraucošāks ir tas, ka nebalsotāju skaits kopš 5. Saeimas vēlēšanām ir pieaudzis četras reizes. Tādēļ retoriskais jautājums visām partijām vai jaunajai Saeimai ir – vai šie nebalsotāji būs apzinīgi nodokļu maksātāji?

Kā uzņēmējs krīzes laikā esmu vienu vētru pārdzīvojis, tādēļ šobrīd vēlētos veidot plānveidīgu, paredzamu uzņēmuma attīstību, kas ir iespējams, ja plānveidīga ir arī valsts un makroekonomiskā attīstība. Tas nozīmē budžeta konsolidāciju un sadarbības izpildīšanu ar Starptautisko Valūtas fondu. Rekomendējama ir arī eiro ieviešana pēc plāna.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Politologs: Zatleram bija jābūt drosmīgam līdz pēdējam

Lelde Petrāne, 11.10.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Kādi var būt argumenti, lai par premjera kandidātu nenosauktu bijušo Valsts prezidentu? Es to pat iedomāties nevaru. Ja jau drosme bija, tad esi drosmīgs līdz pēdējam, nevis aicini par premjera kandidātu Valdi Dombrovski no konkurējošas partijas,» tā par bijušā Valsts prezidenta un Zatlera Reformu partijas līdera Valda Zatlera plāniem par premjeru virzīt Dombrovski sacījis politologs Filips Rajevskis.

Vaicāts, kas īsti uzvarēja šajās vēlēšanās, Rajevskis teicis: «Uzvarēja tie, kam bija disciplinētākais vēlētājs, - Saskaņas centrs un Nacionālā apvienība. Viņi vislabāk izmantoja to, ka līdzdalība vēlēšanās bija zema. SC tāpēc, ka vai puse vēlētāju neaizgāja uz vēlēšanām, tagad var apgalvot, ka viņus atbalsta trešā daļa sabiedrības.»

Uz jautājumu: «Vai tomēr nevaram domāt, ka arī no tiem, kuri neaizgāja uz vēlēšanām, trešā daļa atbalstītu SC?» politologs atbildējis: «Visticamāk, ka ne. Tie, kas nav aizgājuši uz vēlēšanām, tie vienmēr ir mērenākie. Zaudētāji no tā, ka vēlētājs neaizgāja uz vēlēšanām, nepārprotami ir Vienotība, ZZS un drusku Zatlera Reformu partija.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Portāls: Sprūdža uzņēmuma gada pārskats liecinot par aplokšņu algu maksāšanu

LETA, 30.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zatlera reformu partijas (ZRP) premjera amata kandidāta Edmunda Sprūdža uzņēmumā Hansaworld Latvia darbiniekiem vidējā alga pēdējā gada laikā bijusi ne lielāka par 390 latiem mēnesī. Informācijas tehnoloģiju (IT) nozarē vidēji algas ir vairāk nekā divreiz lielākas.

Par to šodien informē portāls pietiek.com, atsaucoties uz uzņēmuma gada pārskata datiem. Portāls pauž aizdomas, ka tas varētu liecināt par aplokšņu algu izmaksu.

Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes oficiālajiem datiem bruto alga informācijas un komunikācijas pakalpojumu jomā Latvijā pērn bijusi 887 lati mēnesī, un vairāki nozares pārstāvji apliecina, ka arī par šādu summu atrast labu speciālistu nav viegli.

Sprūdžs neesot vēlējies sniegt atbildi uz portāla jautājumu, kā SIA Hansaworld Latvia izdodas noturēt profesionālus darbiniekus, maksājot viņiem atalgojumu, kas ir vairāk nekā divreiz mazāks par vidējo nozares oficiālo atalgojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Dombrovskim saglabājot amatu, brīva paliek trešā koalīcijas partnera vieta

Gunta Kursiša, 16.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc gaidāmajām 10. Saeimas vēlēšanām Latvijas ministru prezidents Valdis Dombrovskis varētu saglabāt savu amatu, trešā spēlētāja vietu koalīcijā atstājot nacionālistu partijai VL/TB/LNNK vai politiskajam spēkam, kas pārstāv krievvalodīgo intereses – Saskaņas Centram, raksta Bloomberg.

Vienotības uzvaras gadījumā Valda Dombrovska pārstāvētā politiskā partija varētu apvienot spēkus ar bijušo Latvijas prezidenta Zatlera reformu partiju. Gadījumā, ja šāda apvienošanās notiktu, tad Saskaņas Centrs, kas pārstāv krievvalodīgo intereses un VL/TB/LNNK kļūs par konkurentiem cīņā par trešā koalīcijas partnera vietu.

«Zatlera reformu partija un Vienotība ļoti ātri noformēs politisku bloku, kas būs kodols jebkurai nākotnes valdībai,» Bloomberg norādīja Latvijas Universitātes politikas zinātnes eksperts Daunis Auers.

Saskaņas Centru atbalsta 20,3% vēlētāju, liecina 8. un 9. septembrī veiktā pētījumu aģentūras Latvijas Fakti aptauja. Vienotība ieguvusi 13,6% vēlētāju balsu, bet jaundibinātā Zatlera reformu partija – 11,4%, savukārt VL/TB/LNNK – 6,9% vēlētāju balsu. Tomēr aptuveni trešdaļa balsstiesīgo 8. un 9. septembrī vēl nebija izlēmuši, kuram politiskajam spēkam atdos savu balsi, tādēļ šajās vēlēšanās gaidāmi pārsteigumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan bijušā Valsts prezidenta Zatlera Reformu partija nodibināta pavisam nesen, kāds jau apsteidzis Valdi Zatleru un interneta vietnē domenutirgus.lv jau tirgo domēnu zrp.lv.

Šis domēns netiek iznomāts, bet gan tikai pārdots. Savukārt konkrēta summa, par kuru tas tiek pārdots, nav minēta, vien norādīts, ka iespējama vienošanās, lūdzot sazināties elektroniski.

DB jau rakstīja, ka 23.jūlijā tika nodibināta Zatlera Reformu partija. Par savu līderi tās 293 biedri ievēlēja V.Zatleru. Partijas dibinātāju vidū ir daudzi jauni cilvēki vecumā līdz 35 gadiem, un lielākajai daļai šī būs pirmā politiskā pieredze.

Partijas valdē ievēlēti desmit V.Zatlera ieteiktie cilvēki, tostarp uzņēmējs, HansaWorld Latvia vadītājs Edmunds Sprūdžs, SEB Dzīvības apdrošināšanas valdes loceklis Jānis Ozoliņš, Latvijas Nodokļu konsultantu asociācijas valdes loceklis Ainis Dābols, kā arī bijušais Saeimas deputāts Klāvs Olšteins, kas uz V.Zatlera partiju pārnāca no Vienotības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

BBC: koalīciju, visticamāk, veidos Zatlera Reformu partija un Vienotība

Lelde Petrāne, 18.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Britu medijs BBC šorīt vēsta, ka Latvijā 11. Saeimas vēlēšanās uzvarējusi politisko partiju apvienība Saskaņas Centrs, taču apšauba tās nokļūšanu valdībā.

Medijs informē, ka Saskaņas centrs ieguvis aptuveni 29% balsu, kas ir spēcīgākais tā sauktās krievu partijas rādītājs kopš bijušās padomju valsts neatkarības atgūšanas.

BBC arī vēsta, ka jaunā Zatlera Reformu partija ieguvusi apmēram 21% balsu, bet premjera Valda Dombrovska Vienotība - apmēram 18%.

Šīs partijas, pēc medija domām, varētu veidot koalīciju, izstumjot Saskaņas centru.

BBC arī atzīmē, ka ceturtā daļa iedzīvotāju Latvijā ir krieviski runājošie. Padomju laikā, kas beidzās 1991. gadā, Latvija piedzīvojusi lielu imigrantu pieplūdumu no citām PSRS daļām, galvenokārt Krievijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zatlera jaundibinātajā partijā grib jaunas sejas

Lelde Petrāne, 18.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eksprezidents Valdis Zatlers Reformu partijas dibināšanas kongresu nolēmis rīkot 23.jūlijā. Latvijas ekonomiski aktīvie pilsoņi vecumā no 18 līdz 55 gadiem jaundibinātajā partijā gribētu redzēt jaunus cilvēkus, kuri līdz šim nav darbojušies politikā (16%), dažādu sfēru profesionāļus (4%), gudrus, spējīgus cilvēkus ar savu viedokli (4%), kā arī atsevišķus politiķus no esošajām partijām (4%).

To atklāj tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūras TNS Latvia sadarbībā ar telekompāniju LNT, raidījumu 900 sekundes, 2011.gada jūlijā veiktais pētījums.

Tāpat ekonomiski aktīvie pilsoņi sagaida Zatlera reformu partijā cilvēkus, kuri ir gatavi strādāt valsts labā (3%), godīgus, nekorumpētus cilvēkus (3%), dažādus populārus cilvēkus, kas šobrīd nedarbojas aktīvajā politikā, kā arī 3% ekonomiski aktīvo pilsoņu vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka svarīgāk par personībām partijā ir citi aspekti.

Ekonomiski aktīvie pilsoņi kā personas, kuras gribētu redzēt V.Zatlera veidotajā partijā, visbiežāk minējuši Ingūnu Sudrabu (7%), Vairu Vīķi – Freibergu ( 3%), Valdi Zatleru (3%), Jāni Maizīti (2%) un Aivaru Lembergu (2%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Bijusī prezidente: Vienotībai, iespējams, draud mazāks vietu skaits

Elīna Pankovska, 22.07.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguvēji no iespējamām ārkārtas Saeimas vēlēšanām būs Saskaņas centrs (SC), jo viņi visu šo periodu saglabājuši savu popularitāti un pat to palielinājuši. Viņi sēž opozīcijā, bet tie, kas ir valdībā, uzņemas atbildību par reālo situāciju, kas tiek īstenota dzīvē, LNT raidījumā 900 sekundes atzīmēja bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe – Freiberga.

Viņa arī norāda, ka to partiju reitingi, kas ir pārstāvētas valdībā, reitingi ir kritušies. «Par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) izredzēm nemāku teikt, jo viņi ir izbīdījuši un paguvuši ievēlēt savu prezidentu. Koalīcijā ZZS ar SC ir daudz ko paveikuši, par ko Zatlera kungs «sūdzējās» savā runā. Atklāti sakot, ja SC dabūs vairāk balsis un ZZS patur tās pašas vai vairāk, tad, iespējms, ka valdībā ir SC premjers ar ZZS kā koalīcijas partneriem. Tomēr varbūt arī otrādi,» skaidro V.Vīķe – Freiberga.

Tad sekojot jautājums, kas notiks centrēji labējā spārnā. Tur zaudētāja, pēc viņas domām, varētu būt Vienotība, jo tai ir premjers un daudzi nozīmīgi ministri. Situācija valstī uzlabojas, bet pietiekami lēni, lai cilvēki ikdienā to tā neizjustu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Šadurskis: iespējams, tauta tika padarīta par eksperimenta trusīšiem

Lelde Petrāne, 03.11.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Domāju, ka ZRP [Zatlera Reformu partija] izjuks, par īstu partiju nemaz netopot. Tā ir nodemonstrējusi superātru pussabrukšanas periodu. Jau no paša sākuma tā ir nepareizi veidota - pēc principa, kā students mācās eksāmenam, ja tas paredzēts jau parīt,» intervijā laikrakstam Neatkarīgā sacījis Kārlis Šadurskis, matemātikas profesors, viens no Jaunā laika dibinātājiem, bijušais izglītības un zinātnes ministrs, vēlāk Repšes komandu pametis un kopā ar domubiedriem veidojis Pilsonisko savienību.

Patlaban viņš pošas uz Eiroparlamentu.

«Nav radīta nopietna bāze. Lielā mērā tie ir gadījuma cilvēki, kas sanākuši kopā. Zatlera kungam vajadzēja ieklausīties labajos padomos, ko viņam devām. Proti, ka tik īsā laikā īstenu partiju radīt nevar. Šobrīd, strādājot valdībā, partijai saliedēties būs grūti. Ap pārvaldītajām ministrijām veidojas ļaužu loks, kas strādā tikai savam vadītājam, nevis kopējās partijas interesēs. Tā bija ļoti liela JL problēma 2002. gadā. Izveidojoties Repšes valdībai, spēka pielikšanas punkts bija Ministru kabinets. Partijas celtniecība apsīka. Atšķirība tikai tā, ka Repšem bija valstisks redzējums un līdera dotības. Man šķiet, ka Zatlera partiju neviens vairs pat necenšas būvēt. Tā bija tikai transporta līdzeklis no Valsts prezidenta kancelejas uz Saeimu. Skatoties, kā Zatlera Reformu partija darbojusies tālāk, redzu kļūdu pēc kļūdas, neveiksmi pēc neveiksmes, avantūru pēc avantūras. Tas rada bažas, ka rīkojums Nr. 2 arī bija tikai mirkļa emocijas. Ja tas ir tā, tad jāsecina, ka šādi ar valsti spēlēties nedrīkst. Iespējams, tauta tika padarīta par eksperimenta trusīšiem, bet šādā veidā prezidenti nespēlējas,» stāstījis Šadurskis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Topošās Zatlera reformu partijas (ZRP) pārstāvji runās ar vēlētājiem, un, ja viņi noticēs, - ZRP uzvarēs 11. Saeimas vēlēšanās, sacīja eksprezidents un partijas tapšanas iniciators Valdis Zatlers.

Partijas mērķis ir ievest politikā otrās desmitgades kopš neatkarības atjaunošanas paaudzi, kura ir nobriedusi un varēs pārvaldīt valsti šajā - trešajā - desmitgadē kopš neatkarības atjaunošanas.

Viņš norādīja, ka partija nebūs balstīta uz atsevišķu grupu interesēm. Eksprezidents uzsvēra, ka netiks šķirotas etniskās grupas un ka izdosies izveidot vienotu sabiedrību. Līdz ar partijas dibināšanu ir noņemtas problēmas, kas saistījās ar dalīšanos etniskajās grupās, un Latvijai ir jādomā plašāk, nevis tikai kategorijās «melns» un «balts», «savējais» un «svešais». Tad dzīve mūsu valstī ies uz augšu, pārliecināts ir bijušais prezidents.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Politisko partiju apvienības Saskaņas Centrs politiķis Andrejs Klementjevs sarunā ar Latvijas Radio atklāja, ka sarunas par koalīciju partija sāks pirmdien.

Viņš pauda pārliecību, ka koalīciju var izveidot trīs partijas - Zatlera Reformu partija, Vienotība un Saskaņas centrs, un tai būtu jābūt plašai, ar vismaz 70 deputātiem.

Šoreiz jautājumu par okupāciju esot iespējams noņemt no dienaskārtības. Vienotība šajā jautājumā noteikumus vairs nevarot diktēt.

Savukārt Zatlera reformu partijas pārstāve Sandra Sondore-Kukule Latvijas Radio sacīja, ka tiks runāts ar Vienotību, nacionālo apvienību un Saskaņas centru, uzklausot partiju pārstāvju redzējumu.

Valsts prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne stāstīja, ka Valsts prezidents Andris Bērziņš sarunas ar visām 11.Saeimā ievēlētajām partijām sāks 28.septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Disonansi valdībā ienes Valdis Zatlers, jo viņu aiz striķīšiem rausta sponsori, prasot pildīt dotos solījumus,» intervijā laikrakstam Neatkarīgā, kā ierasts, kritizējot Valdi Zatleru, sacījis Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Uz jautājumu, vai runā tieši par V. Zatleru vai par viņa partiju, Lembergs atbildējis: «Šobrīd partijas jau vairs nav. Ir tikai Zatlers, kurš sevi pozicionē par fīreru, augstāko vadoni, ģeniālo virsaiti, kā visu tautu tēvu. Viņa galvenais uzdevums panākt, lai tiktu izpildīti sponsoriem dotie solījumi.»

«Piemēram, no Vienotības puses darbības sponsoru interesēs praktiski nav redzamas, vai arī to ir salīdzinoši maz. Tas pats sakāms par Visu Latvijai!TB/LNNK. Savukārt zatleristiem šādas darbības ir ārkārtīgi izteiktas. Tāpēc koalīcijā veidojas spriedze. Zatleru aiz striķīšiem rausta sponsori. Nauda ir saņemta. Daļa no tās iztērēta priekšvēlēšanu kampaņā, daļa naudas sabāzta zeķē. Sponsori prasa pildīt solījumus. Ja nepildīs, viņi pārgriezīs naudas nabas saiti. Lai pildītu solījumus, caur parlamentu tiek izdarīts spiediens uz valdību. Tās vēlmes ir šauri egoistiskas, pretrunā ar sabiedrības interesēm, neloģiskas, neizsvērtas un acīm redzami savtīgas. Ja tās nebūtu tādas, tad valdība tās realizētu bez liekām kolīzijām. Tādēļ Vienotība, kura ar nepārdomātiem soļiem jau iepriekš ir apdedzinājusies, nevēlas likt zem vēl lielāka sitiena Valda Dombrovska valdību. Jebkuri neloģiski pret sabiedrības interesēm vērsti soļi negatīvi atspoguļosies uz Dombrovska valdību un līdz ar to uz Dombrovska tēlu, kas Vienotībai ir ļoti neizdevīgi. Tāpēc šī spriedze pieaug, un tā arī turpinās pieaugt,» skaidrojis Lembergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kā «zoodārza prezidents» kļuva par sorosītu

Sandris Točs, speciāli DB, 27.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savu pretinieku psiholoģiska ietekmēšana un pazemošana ir iecienīta metode Sorosa organizāciju darbā. Savulaik uz savas ādas to pilnā mērā izjuta bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers. Viņu bakstīja ar lietussargiem un nesauca citādi kā par «zoodārza prezidentu». Līdz kāds gudrs padomnieks – ļoti iespējams, tas bija toreizējais prezidenta kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs – ieteica Valdim Zatleram «nobučot Džordža Sorosa roku».

Patiesi, atlika Latvijas Valsts prezidentam privātā dzīvoklī satikties ar miljardieri Džordžu Sorosu, un attieksme pret viņu izmainījās kā uz burvju mājienu.

Tagad Valdis Zatlers ir kļuvis «pieņemams», lai ko viņš darītu vai nedarītu. Maksimas traģēdijas sēru dienā, kad zem sagruvušā veikala drupām dzīvību tikko bija zaudējuši 54 cilvēki un pie televizoriem raudāja pat sveši cilvēki, Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu devās uz modes skati Viļņā. Fotogrāfijas jautrā noskaņā no Lietuvas naktskluba Zolitūdes traģēdijas sēru dienā uz mirkli šokēja pat Zatlera partijas biedrus. Jebkuru citu šādas bezsirdības demonstrācija, iespējams, padarītu par politisko līķi uz visiem laikiem. Taču ne sorosītu sorosītu medijos – te kopš noteikta laika Zatleram ir «atlaists» viss.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta: Šlesers piedāvā LPP/LC nodēvēt par Šlesera Reformu partiju LPP/LC; Godmanis pret

Dienas Bizness, 05.08.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Partija LPP/LC plāno mainīt partijas nosaukumu un kļūt par Šlesera Reformu partiju LPP/LC, liecina kongresa delegātiem izplatītais 4 000 zīmju programmas projekts.

LPP/LC valdes loceklis Andris Bērziņš apstiprināja, ka valde par to ir lēmusi un viens no iemesliem ir tas, ka V. Zatlers būdams Valsts prezidents iestājās pret lokomatīvju principiem, taču, ienākot politikā, pats šo principu ir pārkāpis, tāpēc partija izšķīrās par šādu soli, lai tam pievērstu sabiedrības uzmanību, vēsta Dienai.lv.

Jau ziņots, ka partija LPP/LC piektdien sanākusi uz ārkārtas kongresu, lai spriestu par 11.Saeimas vēlēšanām.

A.Šlesers arī norādīja, ka piedāvā nosaukumu Šlesera Reformu partija LPP/LC, jo uzskata, ka tagad ir jāspēlē pēc V.Zatlera piedāvātajiem spēles noteikumiem, ka katra partija asociējas ar savu līderi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sabiedrība

Delnas nežēlastībā krīt Lembergs un Šlesers, par ZRP līderi Zatleru pamats bažām

BNS, 05.09.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aivars Lembergs (Zaļo un zemnieku savienība, ZZS) un Ainārs Šlesers (Šlesera Reformu partija LPP/LC, ŠRP LPP/LC) ieguvuši zemāko vērtējumu Sabiedrības par atklātību – Delna deputātu kandidātu vērtējumā, kurā iekļauti arī politisko spēku izvirzītie premjera amata kandidāti.

Pirmdien atklātā deputātu kandidātu reputācijas datubāze arī parāda, ka Zatlera Reformu partijā zemāko vērtējumu ieguvis eksprezidents Valdis Zatlers.

Organizācija izvērtēja 212 kandidātu, kas ir sešu politisko spēku sarakstu augšgalā, iedalot viņus vairākās kategorijās – kandidāti, par kuriem nav publiski pieejama informācijas, kas ļautu novērtēt viņu saistību ar korupciju; zems risks (-1); viela pārdomām (-2); pamats bažām (-3); nopietns pamats bažām (-4); bīstami (-5).

Delnas analītiķe Līga Stafecka pirmdien uzsvēra, ka Lembergam ir nepārspēts profila garums un viņš novērtēts ar zemāko vērtējumu – mīnus pieci, kas nozīmē, ka publiski pieejamā informācija par kandidātu liecina par sistemātisku neētisku rīcību un/vai iespējamu iesaisti liela mēroga korupcijas gadījumos, aizskarot sabiedrības intereses.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Zatlers tiks pie pus miljonu vērtās mājvietas Elizabetes ielā

Zanda Zablovska, 28.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VAS Valsts nekustamie īpašumi pilnvaroti par gandrīz 495 tūkstošiem latu iegādāties dzīvokli eksprezidenta Valda Zatlera vajadzībām Rīgā, Elizabetes ielā 17.

Saskaņā ar valdības pieņemto lēmumu Finanšu ministrijai (FM), sagatavojot priekšlikumus šā gada valsts budžeta grozījumu izskatīšanai Saeimā otrajā lasījumā, jāiekļauj priekšlikums par finansējuma paredzēšanu nekustamā īpašuma Rīgā, Elizabetes ielā 17, iegādei.

V. Zatleram izvēlētais dzīvoklis ir 195,33 kvadrātmetrus plašs. Tā iegāde izmaksās 484,9 tūkstošus latu, bet vēl 9,7 tūkstoši latu nepieciešami, lai segtu ar dzīvokļa iegādi saistītos izdevumus - valsts nodevu un kancelejas nodevu. Dzīvokli VAS Valsts nekustamie īpašumi iegādāsies no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas.

Komentāri

Pievienot komentāru