Citas ziņas

Atdalot daļu no skrūvju tirgotāja Trigers, izveido jaunu uzņēmumu ar pusotra miljona pamatkapitālu

Gunta Kursiša, 20.01.2014

Jaunākais izdevums

Latvijā aizvadītajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums ir SIA Parks Trigers, kura pamatkapitālu veido vairāk nekā 1,51 miljons eiro, liecina informācija Lursoft.

Uzņēmuma juridiskā adrese ir Rīga, Straupes iela 3. SIA Parks Trigers izveidota, atdalot daļu no skrūvju un būvstiprinājumu tirgotājas SIA Trigers.

Lai arī pašlaik nav pieejama informācija par uzņēmuma darbības veidiem, zināms, ka tā valdē patlaban darbojas divas amatpersonas – Liena Abricka un Aivars Kovaļevskis.

SIA Trigers darbojas Latvijas tirgū 14 gadus un nodarbojas ar skrūvju un būvstiprinājumu tirdzniecību. Uzņēmumam pieder divi specializēti veikali «1000 skrūves». 2012. gadā SIA Trigers apgrozīja 3,3 miljonus latu, bet peļņa veidoja 55,7 tūkstošus latu. Vidēji uzņēmumā strādāja 45 darbinieki, liecina Lursoft dati.

Kopumā aizvadītajā nedēļā Latvijā reģistrēti 394 jauni uzņēmumi un organizācijas. Otrs pagājušajā nedēļā lielākais reģistrētais uzņēmums ir SIA VM Rent, kuras pamatkapitālu veido vairāk nekā 392 tūkstoši eiro, kā arī SIA Aleksandras īpašumi ar 215 tūkstošu eiro pamatkapitālu.

SIA VM Rent reģistrēta Talsos, Miera ielā 35. Uzņēmuma valdē darbojas viena amatpersona – Vilnis Mālmeistars. Savukārt trešais lielākais aizvadītajā nedēļā reģistrētais uzņēmums – SIA Aleksandras īpašumi - reģistrēts Jūrmalā, Dzintaru prospektā 39 k-2 – 11. Uzņēmumu vada viena amatpersona – Aleksandra Ozerska.

Pagājušajā nedēļā likvidēti 83 subjekti, kas ir par 6 vairāk nekā pirms nedēļas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Lielākā komercķīla – lidostai Rīga

Žanete Hāka, 24.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā nedēļā Uzņēmumu reģistrā (UR) ierakstītas 67 komercķīlas, bet 103 tika dzēstas, liecina UR dati.

Reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 181 miljards latu, no kuriem ir spēkā komercķīlas ar kopējo maksimālo prasījuma summu 119 miljardi lati. Dzēsto reģistrēto komercķīlu kopējā prasījuma summa ir 62 miljardi lati.

Lielāko komercķīlu devusi VAS Starptautiskā lidosta Rīga – 52,18 miljonus eiro. Ķīlas ņēmējs bijusi Finanšu ministrija. Kā informēja lidostā Rīga, lidosta pārjaunojusi 2012.gadā dotu komercķīlu, kas iepriekš tika reģistrēta, lai saņemtu Kohēzijas fonda līdzekļus.

Db.lv jau rakstīja, ka paredzēto infrastruktūras modernizācijas projektu realizācijai VAS Starptautiskā lidosta Rīga devusi Finanšu ministrijai 52 miljonu eiro vērtu komercķīlu «Šī komercķīla ir saistīta ar Kohēzijas fonda projekta realizācijai nepieciešamajiem līdzekļiem. Ņemot vērā, ka ES fondi vispirms prasa, lai projekta realizētāji ieguldītu līdzekļus un tikai pēc projekta realizācijas tos pārskaita uzņēmumam, lidostai ir nepieciešami līdzekļi, ko ieguldīt. Līdz ar to Lidosta vērsās Valsts kasē, lai nepieciešamos līdzekļus aizņemtos,» iepriekš Db.lv sacīja VAS Starptautiskā lidosta pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Finanšu infrastruktūrā izmaiņas būs lielas

Sandris Točs, speciāli DB, 16.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Lūkojāmies arī uz Kipru, Šveici, Luksemburgu, Lielbritāniju, Maltu. Visas šīs valstis no mūsu skatu punkta Latvijai zaudē,» saka investīciju eksperts, uzņēmumu AS AFI Investīcijas, AS Bonds Invest un AS PV Investīcijas dibinātājs Deniss Pospelovs.

D. Pospelovam ir aptuveni 20 gadu darbības pieredze vērtspapīru tirgos. Viņa ieguldījumu stratēģijas balstās uz matemātiskiem vērtspapīru investīciju modeļiem. D. Pospelovs ar izcilību ir beidzis Maskavas Inženierfizikas Institūtu (MIFI) matemātikas specialitātē, kur viņa galvenie zinātniskās izpētes virzieni bija mākslīgā intelekta sistēmas un datortehnoloģiju izmantošana finanšu jomā. Kopš 1998. gada D. Pospelovs ir aktīvi strādājis vērtspapīru ieguldījumu jomā galvenokārt parāda vērtspapīru un atvasināto finanšu instrumentu tirgos, izmantojot zinātniski iegūtu matemātisku modeļu un analīzes bāzi. Daudzus gadus D. Pospelovs ir veiksmīgi vadījis arī vairāku Krievijas banku investīciju virzienus.

Komentāri

Pievienot komentāru