Sports

Attīsta un popularizē ekstrēmo sportu

Laura Mazbērziņa, 07.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Multifunkcionālais alternatīvo un ekstrēmo sporta veidu centrs The Spot nākotnē vēlas piesaistīt vairāk skolas un privātskolas, lai jaunieši vairāk nodarbotos ar ekstrēmo sportu.

Jau šobrīd The Spot sadarbojas ar dažādām privātskolām, tomēr nākotnē viņi vēlētos, lai arī valsts skolas sporta stundas padarītu aizraujošākas, dodoties ārpus skolas telpām. «Valsts skolās šobrīd joprojām ir ļoti strikta sistēma, jo viņi sporta stundas laikā nevar izdomāt uz vienu vai divām stundām doties ārpus skolas un vēl papildus par to maksāt. Savukārt privātskolās tas ir daudz vienkāršāk. Es ceru, ka nākotnē mēs spēsim arī valsts skolām pierādīt, ka sporta stundas var padarīt aizraujošākas,» teic Einārs Lansmanis, The Spot sporta centra direktors.

The Spot atrodas Rīgā, Ūnijas ielā. Tas iekārtojies vecas instrumentu ražotnes telpās, kuras ir renovētas un pielāgotas centra vajadzībām. The Spot darbības virziens ir sporta bāze, kas piedāvā dažāda veida sporta telpas, kuras pielāgotas ekstrēmajam sportam. Centra kopējā platība ir 2800 kvadrātmetri, kurā iekārtotas atsevišķas zonas ar batutiem un porolonu bedri, klinšu kāpšanas sienu, fiziskās sagatavotības treniņu zāli un diviem skeitparkiem. Jaunieši savus spēkus var izmēģināt inline, bmx, skeitborda, veikborda skolā. Ir gan brīvais apmeklējums, gan treniņi, kuros centrs sadarbojas ar dažādām sporta biedrībām un klubiem, individuālajiem treneriem. Šobrīd treniņu sadaļa ir sporta centra galvenais darbības virziens. Sporta centra treneri ir sertificēti un ar atbilstošu izglītību. «Šis centrs sevī ietver gan nepieciešamo nopietniem treniņiem visdažādāko sporta veidu pārstāvjiem, gan arī aktivitātes bērniem un jauniešiem, kuri vienkārši vēlas iemācīties kaut ko jaunu. Mēs vēlamies mainīt cilvēku priekšstatu, par ekstrēmo sportu, ka tas nav domāts tikai huligāniem un karstgalvjiem, bet ir tik pat nopietns, kā vieglatlētika, hokejs, basketbols vai futbols. Lai to panāktu, mums ir jāmaina vecāku konservatīvā domāšana, rādot pareizus piemērus, tai skaitā, veidojot stabilas un uzticamas treniņu grupas ar profesionāliem treneriem, izceļot talantīgākos sportistus un organizējot kvalitatīvas sacensības visos līmeņos,» teic E. Lansmanis.

Sporta centra cenas ir dažādas, tās ietekmē gan tas ko bērns grib darīt, gan tas cik ilgi viņš to vēlas darīt, gan arī ir abonementi.

Pēc The Spot centra noteikumiem bērniem līdz piecu gadu vecumam jābūt pavadošajai personai, kurai ir jābūt klāt jebkurā brīdī un situācijā, bet sešus līdz astoņus gadus veci bērni var darboties paši, bet vecākiem jābūt uz vietas. Savukārt sākot no deviņiem gadiem vecāks bērnu atved, parakstās un atstāj.

The Spot ideja aizsākās 2010. gadā, kad Jānis Kundziņš kopā ar draugiem aizsāka lielāko iekštelpu skeitparku Rīgā, Kroņu ielā 13 ar nosaukumu Monsterpark. Viņi vēlējās uzbūvēt paši savu iekštelpu skeitparku. Citi viņu draugi esot domājuši, ka viņi ir traki un šis bizness nebūs ienesīgs. «Visi darbi bija balstīti uz pašiniciatīvu, jo 70% motivācijas bija entuziasms un 30% atalgojums. Skeitparka platība bija 1200 kvadrātmetri. Līdz ar šo skeitparku Jānis sāka tos būvēt visā pasaulē,» pastāstīja E. Lansmanis.

2017. gada vasarā J. Kundziņš ar domubiedriem, atrada jaunas daudz plašākas telpas, kurās bija apkure un iespēja izbūvēt klinšu kāpšanas sienu, batutu parku, fiziskās sagatavotības laukumu, divus skeitparkus un porolonu bedri. To visu palīdzēja īstenot šī projekta līdzīpašnieks uzņēmējs Marks Edidovičs un Altum līdzfinansējums. E. Lansmanis pastāstīja, ka līdz ar vietas maiņu tika mainīts arī nosaukums, jo Monsterpark nosaukums citiem šķitis pārāk agresīvs. The Spot tulkojumā no angļu valodas ir vieta – īstā vieta.

The Spot arī aktīvi darbojas Rīgas Skeitborda skola, Inline skola Straume, Baltic BMX School, Rīgas Snovborda skola, SKLMNT freeski skola, Boont wakeboard academy, Slackline.lv un citi. «Esam atvērti jebkāda veida sadarbībai un piedāvājam izīrēt inventāru un telpas,» piebilst E. Lansmanis

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Turpmāk Garmin produkciju Baltijas valstīs izplatīs pārstāvis Polijā - Garmin Polska Sp. z o.o.

Izplatītāja maiņa veikta, pamatojoties uz uzņēmuma Eiropas attīstības stratēģiju, kas paredz tiešu sadarbību ar tirdzniecības partneriem. Arī no mārketinga viedokļa tas ļauj saglabāt uzņēmuma koptēlu, kā arī tā produktu un pakalpojumu vienotu izpratni Baltijas valstīs – Igaunijā, Latvijā un Lietuvā, norādīts šodien izplatītā paziņojumā.

Baltijas valstu tirgus un patērētāji Igaunijā, Latvijā un Lietuvā no attiecīgajām izmaiņām iegūšot, ņemot vērā, ka nereti vietējie izplatītāji koncentrējas uz tiem produktiem, kas dod vislielāko peļņu. Savukārt, ieejot tirgū tiešā veidā, Garmin esot iespēja izpētīt visas uzņēmumu interesējošās nišas, piemēram, luksusa produkti, ekstrēmais sports, glābšanas pakalpojumi utt. Tādā veidā Garmin daudz precīzāk saprot patērētāju pieprasījumu, līdz ar to arī veido savu biznesu atbilstoši pieprasījumam.

Komentāri

Pievienot komentāru