Nekustamais īpašums

Baltic Horizon Fund noslēdzis šī gada lielāko līgumu par biroja telpu līzingu Lietuvā

Db.lv, 10.04.2024

Jaunākais izdevums

Lietuvas mēbeļu ražošanas uzņēmuma “Narbutas” birojs un izstāžu telpa turpmāk atradīsies investīciju fondam “Baltic Horizon Fund” piederošajā “Meraki” biznesa centrā Viļņā, un tas būs lielākais šī centra partneris.

Jaunais astoņstāvu biroju centrs “Meraki Business Home” Viļņā pēdējā laikā ir veiksmīgi attīstījies, piesaistot tādus uzņēmumus kā globālais autonomas gigants “Hertz”, būvniecības kompānija “HSC Baltic” un Lietuvas loģistikas uzņēmums “Vlantana”, sasniedzot 90% noslogojumu.

“Situācija biroju telpu tirgū joprojām ir saspringta, un arvien lielāka nozīme ir komunikācijas kultūrai, elastībai un spējai apmierināt biznesa vajadzības, nodrošināt pievienoto vērtību. Tie ir aspekti, kuriem “Baltic Horizon Fund” sadarbībā ar partneriem piešķir galveno nozīmi. Esam gandarīti par rezultātiem: ar “Narbutas” noslēgtais sadarbības līgums par 3200 kvadrātmetru platību ir šajā gadā lielākais darījums biroju līzinga sektorā Lietuvā,” stāsta “Baltic Horizon Fund” vadītājs Edvīns Karbausks.

2022. gadā Viļņā atklātais biznesa centrs “Meraki” vairāk nekā 8000 kvadrātmetru platībā piedāvā pielāgojamas telpas, mūsdienīgus tehnoloģiskos un inženiertehniskos ēkas apsaimniekošanas risinājumus, kā arī 2000 kvadrātmetru lielu atpūtas telpu ar pagalmu.

“Esam starptautisks uzņēmums, kas izstrādā biroja mēbeles, nosaka tendences biroju iekārtojuma jomā, tāpēc mūsu mērķis ir nodrošināt saviem darbiniekiem vislabākās darba un atpūtas telpas. Priecājamies, ka tieši tādas esam atraduši “Meraki”, jo esam ļoti prasīgi attiecībā uz mūsu biroju un darba vidi. “Baltic Horizon Fund” komanda uzklausīja mūsu vajadzības un piedāvāja elastīgus noteikumus, un esam gandarīti par šo sadarbību. Ļoti gaidām, kad varēsim iejusties jaunajā mājvietā,” saka Kestutis Motiejūns, “Narbutas” Personāla un kultūras departamenta direktors.

Ilgtspējība ir viens no “Narbutas” stratēģiskajiem mērķiem, tāpēc uzņēmumam ir svarīgi, lai ēkai būtu BREEAM (British Research Establishment Environmental Assessement Method) sertifikāts, kas apliecina tās atbilstību augstākajiem starptautiskajiem ilgtspējības un energoefektivitātes standartiem. Lielāko daļu uzņēmuma autoparka veido elektriskie transportlīdzekļi, un 27 uzlādes punkti un atjaunojamās enerģijas izmantošana “Meraki” biroju ēkā mudināja “Narbutas” izvēlēties šo kompleksu.

Meraki biznesa centru par savu mājvietu šogad ir izvēlējušies arī vairāki citi Lietuvā un pasaules tirgū labi zināmi uzņēmumi, – ir parakstīti līgumi ar “Vlantana”, “Hertz” un “HSC Baltic” par kopējo platību 1341 kvadrātmetrs.

Kā norāda “Meraki” starpniecības pakalpojumus sniedzošā uzņēmuma “Newsec” biroju risinājumu vadītāja Indre Jušče, vērienīgie līgumi liecina par izmaiņām tirgū – tendenci, ka darbinieki atgriežas birojos.

“Pēdējos gados vērojām būtisku līgumu samazinājumam. Piemēram, 2023. gadā tika noslēgti tikai daži līgumi par telpām, kuru platība pārsniedza 2000 kvadrātmerus. Šobrīd automašīnu satiksmes un biroja stāvvietu noslogojums pieaug, kas liecina, ka darbā birojos atgriežas arvien vairāk darbinieku. Tas nozīmē, ka pieprasījums pēc kvalitatīviem, ilgtspējīgiem un viegli pieejamiem birojiem var atkal pieaugt. Mūsu uzdevums ir izprast un reaģēt gan uz nomnieka, gan iznomātāja vajadzībām, atrodot labāko risinājumu abām pusēm," saka I. Jušče.

“Baltic Horizon Fund” ir nekustamā īpašuma fonds, tā portfeli veido 12 nekustamie īpašumi Baltijas valstu galvaspilsētās. Fonda kontrolēto nekustamo īpašumu kopējā vērtība pārsniedz 278,8 miljonus eiro. Latvijā fondam pieder tirdzniecības centri “Galerija “Centrs”” un SKY Hipokrāta ielā, kā arī biroju ēkas “Upmalas Biroji” Mūkusalas ielā 101, “Vaiņodes 1” un “S27” Skanstes ielā 27. Tas pārvalda arī “Lincoln” biroju Tallinā un “North Star” biznesa centru Viļņā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju fonds “Baltic Horizon Fund” par savu vadības partneri Rīgā populārā tirdzniecības centra “Galerija Centrs” pārvaldībā izvēlējies nekustamo īpašumu kompāniju “Newsec”. Sākot ar 1.februāri “Newsec” eksperti nodrošinās visus ar tirdzniecības centra uzturēšanu, tā nekustamo īpašumu pārvaldīšanu, nomu, grāmatvedību, kā arī marketingu saistītos pakalpojumus.

“Galerija Centrs” pārstāvji norāda, ka šīs izmaiņas iezīmēs arī jaunu posmu tirdzniecības centra attīstības stratēģijā.

"Esam lepni, ka šis 1938.gadā būvētais unikālais īpašums ir mūsu fonda portfelī. Mēs izjūtam lielu atbildību tirdzniecības centru pielāgot Baltijas valstu lielākās galvaspilsētās – Rīgas aktuālajām vajadzībām, taču saglabāt arī tā vēsturisko vērtību. Pēdējo gadu laikā veiktas būtiskas investīcijas ēkas atjaunošanā, lai tajā atvērtu jaunas komercplatības un piedāvātu unikālu iepirkšanās pieredzi apmeklētājiem. Mēs esam gandarīti, ka Rīgas iedzīvotāji un viesi šīs pārvērtības līdz šim novērtējuši atzinīgi,” saka “Baltic Horizon Fund” vadītājs Tarmo Karotam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Iekšlietu ministrijas Nodrošinājuma valsts aģentūra un investīciju fonds “Baltic Horizon Fund” paziņo par 4000 m2 plašu telpu ilgtermiņa nomas līguma noslēgšanu Latvijas Valsts policijas vajadzībām modernajā Upmalas biroju ēkā Rīgā, kas iezīmē policijas pārveides ceļa sākumu.

Reaģējot uz mainīgajām mūsdienu tiesībsargājošo iestāžu vajadzībām, Latvijas Valsts policija meklēja saviem darbiniekiem jaunas un mūsdienīgas darba telpas. Valsts policijai bija nepieciešama ēka ne tikai ar biroju un sanāksmju telpām, bet arī citām speciāli Valsts policijas vajadzībām paredzētām telpām - nopratināšanas, aizturēšanas un ģērbtuves telpām, kā arī bija prasības attiecībā uz ēkas atrašanās vietu un piekļuvi. Upmalas Biroju ēka ir pazīstama ar tās kvalitāti un mūsdienīgiem risinājumiem, un lielās platības ļauj viegli mainīt plānojumu atbilstoši nomnieka vajadzībām. Pateicoties progresīvajiem klimata un ventilācijas risinājumiem un zemajām komunālajām izmaksām, ēkai 2013. gadā tika piešķirta balva “Ilgtspējīgākā ēka Latvijā”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Baltic Horizon Fund par savu biroju apsaimniekotāju izvēlas Colliers

Db.lv, 12.01.2024

“Baltic Horizon Fund” vadītājs un atbildīgais par fonda biroju ēkām Latvijā Edvīns Karbausks.

Foto: publicitātes

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Īstenojot īpašumu attīstības stratēģiju, investīciju fonds “Baltic Horizon Fund” par savu biroju ēku “Upmalas Biroji BC”, “Vaiņodes 1” un “S27” (iepriekš “LNK Centrs”) apsaimniekotāju ir izvēlējies nekustamo īpašumu konsultāciju uzņēmumu “Colliers”.

No 1. februāra “Colliers” sniegs īpašumu apsaimniekošanas, grāmatvedības un nomas pakalpojumus.

“Baltijas lielākā galvaspilsēta Rīga šobrīd ļoti dinamiski attīstās. Organizāciju mainīgās vajadzības pēc nekustamajiem īpašumiem un mūsu piedāvājums nozīmē jaunas iespējas komercīpašumu tirgus straujai attīstībai. Īstenojot mūsu īpašumu attīstības stratēģiju, par savu partneri esam izvēlējušies “Colliers”, kas Latvijā ir neapšaubāms līderis biroju ēku segmentā. Uzņēmuma pieredze un zināšanas, kā arī mūsu fonda iespējas sniegs mūsu nekustamo īpašumu nomniekiem izcilu komfortu un attīstības perspektīvas," stāsta “Baltic Horizon Fund” vadītājs un atbildīgais par fonda biroju ēkām Latvijā Edvīns Karbausks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tirdzniecības centrā "Galerija Centrs" atklāts pirmais skandināvu modes un dzīvesstila zīmola ARKET veikals Latvijā.

"Jaunajā veikalā būs atrodams plašs šī zīmola modes un aksesuāru klāsts sievietēm, vīriešiem un bērniem. Turklāt tas piedāvās arī interjera preču kolekcijas, kas veidotas tā, lai preces būtu vieglāk izvēlēties un tās iedvesmotu skaistākai ikdienai. Esam gandarīti paziņot par pirmā ARKET veikala atvēršanu Latvijā "Galerija Centrs", kas vēl vairāk nostiprinās mūsu centra kā mazumtirdzniecības tendenču noteicēja reputāciju," sacīja "Baltic Horizon Fund" vadītājs Tarmo Karotams (Tarmo Karotam).

Veikalā mājos arī kafejnīca ARKET, kuras izveidē ir piedalījies pazīstamais zviedru šefpavārs Martins Bergs.

ARKET rīkotājdirektore Pernilla Volfārta (Pernilla Wohlfahrt) saka: "Mēs esam ļoti priecīgi atvērt mūsu jauno Rīgas veikalu un piedāvāt Latvijas klientiem visu ARKET preču klāstu."

Komentāri

Pievienot komentāru