Jaunākais izdevums

Mārtiņš Treijs un Gints Aizupietis uzskata, ka burgeri garšo visiem un šis bizness Latvijā arvien pieaug, tādēļ pirms diviem gadiem Raganā, Krimuldas pagastā tika izveidots «Raganas Burgers».

«Raganas Burgers» ideja radās nejauši, kad G.Aizupietis bija atbraucis līdz Raganai pārdot savu automašīnu. «Kad Gints pārdeva savu automašīnu, piedāvāju viņu aizvest līdz mājām, bet viņš gribēja braukt ar autobusu. Es nolēmu, ka pavadīšu viņu,» saka M. Treijs. Kamēr abi bērnības draugi ir gaidīja autobusu, radās ideja par kopīgu biznesu.

Sākumā bija doma veidot kababnīcu, jo M. Treijam garšoja Vācijas kebabi un viņš uzskatīja, ka tik garšīgi cik ir šajā valstī, nav ēsti nekur, tomēr G. Aizupietis piedāvāja burgernīcu. Beigās vienojāmies par burgeriem un picām, ar domu, ka vēlāk nonāksim arī pie kebabiem, ko arī esam izdarījuši. «Ik pa laikam mums visiem sagribas burgeru, bet Latvijā nevarēju nogaršot nevienu burgeru, kas neliktu man just smaguma sajūtu, līdz brīdim, kad Gints piedāvāja sava burgera interpretāciju. Tajā brīdī es sapratu, ka mums būs burgernīca,» stāsta M. Treijs.

«Raganas Burgers» īpašums pieder M. Treijam, kur pirms diviem gadiem viņam bija lietotu apģērbu veikals, bet to viņš izlēma likvidēt, lai izveidotu burgernīcu.

«Raganas Burgers» izveidē investēti pašu līdzekļi, bet katru gadu tiek ieguldīts attīstībā. Konkrētus rādītājus gan M. Treijs neatklāj.

Uzņēmējs M. Treijs uzskata, ka ja ātrā ēdināšana un burgeru bizness kļūst arvien populārāks visā pasaulē, tad arī Latvijā šiem paradumiem nevarēs pretoties, taču «fast food» piedāvājumu var uzlabot, cenšoties piedāvāt pircējiem pēc iespējas dabīgākas izejvielas. Burgernīca «Raganas Burgers» specializējas 100% Latvijas liellopa gaļas burgeru, picu, kebaba un frī kartupeļu pagatavošanā. Tiek piedāvāti astoņi burgeru veidi, no kuriem populārākie ir BBQ burgers un Sicīlijas burgers. BBQ burgera sastāvā ir liellopu gaļa, bekons, salātlapas, marinēti gurķi, tomāts, sarkanie sīpoli. Savukārt Vistas burgerā starp Ciabatas maizītes pusītēm tiek likta vistas gaļa. Sicīlijas burgera sastāvā ir liellopa gaļa, ciabatas maize, rukolas salāti, mozarellas siers, bazilika pesto, balzamiko krēms, tomāts.

«Raganas Burgers» nāk gan jaunieši, gan cilvēki gados, kā arī ir iecienījuši arī ārzemju tūristi, īpaši igauņi. Vislielākais cilvēku pieplūdums ir vasaras un ziemas mēnešos, kad apmeklētāju skaits brīvdienās var būt lielāks nekā 200. Burgernīcas saimnieks atzīst, ka viņu biznesā lielu lomu spēlē mārketinga triks, kas ir animācijas filmas Zibens Makvīns sacīkšu automašīna. «Daudzi pie mums apstājas šīs automašīnas dēļ. Es vienmēr priecājos par to, kā bērni sapņainām acīm skatās uz šo automašīnu, tas man rada milzīgu prieku,» saka M. Treijs.

Runājot par nākotnes plāniem, M. Treijs norāda, ka tie ir gana ambiciozi, taču sīkāk par tiem runāt nevēlas.

Konkurenci burgernīcas saimnieki neizjūt, neraugoties uz to, ka pāris metru attālumā atrodas «Circle K» un «Raganas ķēķis». «Neuzskatu, ka mēs savā starpā esam konkurenti, tieši pretēji, esam diezgan draudzīgi un atšķirīgi. Mēs papildinam viens otru, jo visi tomēr piedāvājam kaut ko citu. Šķiet, ka «Circle K» klātesamība ir tieši palielinājusi cilvēku plūsmu,» saka M. Treijs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Sākam biznesu: Burgerbārs paplašinās un nākotnē cer izveidot tīklu

Monta Glumane, 19.06.2019

Ventspils Burgerbāra īpašniece un vadītāja Baiba Jaņēviča un SIA Burgerbārs Liepāja īpašnieks Arturs Raževskis.

Foto: Dainis Ģelzis

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspilī dibinātais uzņēmums Burgerbārs paplašinās, atverot savu otro burgernīcu Liepājā; nākotnē cer izveidot tīklu.

Trīs draugi pirms diviem gadiem, investējot aptuveni 14,5 tūkst. eiro, atvēra savu pirmo burgernīcu. Jaunieši bija nesen pārcēlušies atpakaļ no Rīgas uz Ventspili un nolēma, ka būtu jāizveido kaut kas savs. «Puiši bija nolēmuši, ka tā būs ķīniešu ēstuve, bet man tā nelikās veiksmīga biznesa ideja,» stāsta Ventspils Burgerbāra īpašniece un vadītāja Baiba Jaņēviča.

«Tajā laikā biju sācis gatavot burgerus, nolēmām – kāpēc neatvērt vaļā bāru! Burgerus ir salīdzinoši viegli pagatavot, nav nepieciešams iziet apmācības kursus, kā, piemēram, smalkos restorānos,» teic SIA Burgerbārs Liepāja īpašnieks Arturs Raževskis. Lai īstenotu ideju, jaunie uzņēmēji sāka meklēt telpas Ventspilī, kā arī iespējas iegādāties nepieciešamo virtuves tehniku. «Braucu garām kinoteātrim un redzēju, ka tur aizvērta kebabnīca. Vairākas dienas braukāju ar auto garām, līdz satiku tās īpašnieku. Pārpirkām visu uzņēmumu, bijām izveidojuši tāmi, cik projekts izmaksās, bet jau pēc diviem mēnešiem bijām to pārsnieguši, un nekas nebija izdarīts. Matemātika nedaudz piekliboja. Remontu veicām paši, materiālus mēģinājām sadabūt no garāžām, kas nu kuram bija saglabājies. Arī tehniku centāmies dabūt par labu samaksu, zvanīju uz uzņēmumiem Rīgā ik pa trīs dienām,» uzņēmuma pirmsākumus Ventspilī atceras A. Raževskis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

All you need is love

Linda Zalāne, 09.10.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Monami Frost (īstajā vārdā Irēna Straume) karjeru veido vairākās jomās, turklāt dažādās realitātēs – interneta vidē un fiziskajā pasaulē.

Viņa ir modele, sava apģērbu zīmola un vegāniskā restorāna īpašniece, kā arī sociālo mediju zvaigzne ar brangu sekotāju pulku – 1,6 miljoniem Instagram un 709 tūkstošiem cilvēku Youtube kanālā. Tomēr visam pāri viņas dzīves lielākā kaislība, aizraušanās un sirds pieder ģimenei – vīram un divām meitiņām.

Fragments no intervijas, kas publicēta laikraksta Dienas Bizness izdevumā Dzīves Garša:

Cik gadus jau jūsu mājvieta ir Liverpūle? Kādēļ no visām pasaules pilsētām tieši šo izvēlējāties kā savējo?

Nesen apritēja deviņi gadi, kopš Liverpūle kļuva par manām mājām. Izvēlējos to gandrīz vai nejaušības pēc, un stāsts, kā tas notika, ir nedaudz smieklīgs. Sākās ar to, ka divas nedēļas pirms manas pirmās meitas dzimšanas mana mamma pārvācās uz Londonu, lai atrastu darbu un mēs pēc tam arī varētu domāt par pārvākšanos. Mamma sāka strādāt mazā salā blakus Anglijai. Pēc pāris mēnešiem mēs ar ģimeni bijām gatavi pārcelties.

Komentāri

Pievienot komentāru