Jaunākais izdevums

Čehijas investīciju banka "J&T Banka" parakstījusi līgumu ar pūļa finansēšanas platformu "EstateGuru", lai finansētu ar nekustamo īpašumu nodrošinātos aizdevumus Baltijā, informē "EstateGuru" pārstāvji.

"J&T Banka" lēmums sākt aktīvi investēt nekustamo īpašumu projektos Baltijas valstīs ir turpinājums pērn septembrī aizsāktajai sadarbībai ar "EstateGuru", kad banka ar platformas starpniecību investēja 2,5 miljonus eiro Somijas un Vācijas aizdevumos.

"J&T Banka" valdes loceklis Tomāšs Klimičeks norāda, ka banka investīciju potenciālu Baltijas valstīs uzskata par augstu, ņemot vērā platformas līdzšinējos labos rezultātus reģionā.

"EstateGuru" kapitāla tirgu vadītāja Džūdita Tana atzīmē, ka platforma līdztekus vairāk nekā 155 000 privāto investoru ir piesaistījusi arī vairākus institucionālos investorus. Baltijā kredītos jau izsniegti kopumā 500 miljoni eiro, no kuriem līdz šim atmaksāti 344 miljoni eiro.

Informējot par "EstateGuru" institucionālajiem sadarbības partneriem, Tana izcēla Vācijas banku "Varengold Bank", kas kopš 2018.gada "EstateGuru" Baltijas aizdevumos investējusi 19,5 miljonus eiro. Šobrīd kredītu apjoms, kas galvenokārt vērsts uz dzīvojamo māju projektiem, ir 3,9 miljoni eiro.

"EstateGuru Latvia" 2021.gadā strādāja ar 527 570 eiro apgrozījumu un 1395 eiro peļņu.

Kompānija reģistrēta 2019.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2800 eiro. Uzņēmums pieder Igaunijas kompānijai "Estateguru Operations".

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Vienots valsts regulējums izsijās veiksmīgākos aizdevumu platformu uzņēmumus

Juris Grišins, Capitalia vadītājs, 02.06.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas iedzīvotājiem zināmākais brīvās naudas ieguldīšanas instruments ir depozīti, taču tos var uzskatīt par investīciju dinozauriem.

Tie ir plaši zināmi, droši, bet ar mazu atdevi. Taču iedzīvotāji visā pasaulē meklē lielākas atdeves iespējas no ieguldījumiem, tāpēc pēdējā laikā tirgū ienāk arvien jauni produkti, kas piedāvā gan augstāku atdevi, gan attiecīgi arī risku. Viena no šādām ieguldījumu iespējām ir aizdevumu platformas. Šo investīciju veidu bieži izvēlas tā dēvēti jaunie profesionāļi un tie, kuri vēlas paplašināt savu gadiem veidoto ieguldījumu portfeli.

Aizdevumu platformas ļauj daudziem investoriem būt par līdz-īpašnieku vienam aizdevumam, kas izsniegts privātpersonai vai uzņēmumam. Savukārt aizdevuma ņēmējiem platformas nodrošina alternatīvu finansējuma avotu, kas var būt sevišķi noderīgs situācijās, kad banku finansējums tiem nav piemērots vai pieejams. Platforma nodrošina šo aizdevumu piedāvāšanu ieguldītājiem, kā arī administrē norēķinus starp aizdevuma saņēmēju un investoriem. Ir divu tipa aizdevumu platformas, katrai no tām ir nedaudz savādāks darbības princips un arī atšķirīgs regulējums no finanšu nozares uzraugu puses.

Komentāri

Pievienot komentāru