Būve

Dilemma Rīgas mikrorajonos - autostāvvietas vai zaļā zona?

Elīna Pankovska, 06.09.2018

Jaunākais izdevums

Tuvākajos gados iekšpagalmu remonta programma Rīgā varētu transformēties, paredzot ne tikai piebraucamo ceļu seguma atjaunošanu, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Arī šogad vairākos Rīgas rajonos turpinās iekšpagalmu piebraucamo ceļu atjaunošana, un šie darbi noslēgsies oktobrī. Jāatgādina, ka 2012. gadā Rīgas dome sāka īstenot pilsētas iekškvartālu sakārtošanas programmu. Kopumā šiem mērķiem kopš programmas sākšanas pašvaldība atvēlējusi aptuveni 30 milj. eiro.

Kopš programmas sākšanas brīža 2012. gadā, vadoties pēc adrešu skaita, labiekārtošas darbi ir veikti vairāk nekā pusē iekšpagalmu, informē pašvaldība. Viens no šķēršļiem, kas bieži vien neļauj veikt darbus, ir privātpersonām piederoša zeme vai citādi nesakārtotas civiltiesiskās attiecības, uz šo problēmu norāda Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs.

Par jautājumu, cik ilgi programma varētu vēl darboties, viņš spriež – tik drīz tā nebeigsies, jo iekšpagalmi pilsētā nav visai labā stāvoklī. Piemēram, daudzos pagalmos rajonos, kur mājas ir celtas sešdesmitajos un septiņdesmitajos gados, nav ierīkota lietus ūdens kanalizācija, kas būtiski ietekmē arī ēku stāvokli, jo lietavas pēdējos gados kļūst intensīvākas. J. Radzēvičs pieļauj, ka programma tuvākajos gados varētu transformēties. Proti, sākotnēji bedres uz ceļiem tika tikai lāpītas, bet šobrīd asfalta segums tiek mainīts pilnībā gan uz ceļiem, gan arī uz ietvēm.

Savukārt nākotnē programma varētu kļūt plašāka un ietvert arī labiekārtošanu un braucamo ceļu pārplānošanu. «Agrāk šie iekšpagalmu ceļi tika plānoti, ņemot vērā, ka arī automašīnu bija mazāk. Šobrīd automašīna ir katrai ģimenei, citām pat divas. Līdz ar to nākotnē šie ceļi varētu tikt pārplānoti, paredzot vairāk stāvvietu. Tomēr te ir jāņem vērā līdzsvars starp zaļo zonu un stāvvietām. Tāpat būs jāveic darbs ar iedzīvotājiem, jo viņiem katram ir savas intereses, kas ir jāsalāgo,» klāsta J. Radzēvičs.

Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes dekāns Uģis Bratuškins norāda, ka ir iespēja samazināt racionāli neizmantoto zaļo zonu iekšpagalmos un ierīkot papildu stāvvietas. «Tas noteikti nekaitēs zaļumiem pagalmos. Eiropas un pasaules pilsētās ir zaļie rajoni, kur nedrīkst novietot auto, jautājums ir, cik tas ir saprātīgs risinājums. Ģimenēm ar bērniem ir svarīgi nokļūt tuvāk mājoklim, tāpēc pilsētai jārod iespēja paplašināt stāvvietu skaitu. Iebraucamie ceļi pie daudzdzīvokļu mājām ir ļoti šauri, un iebraukt pa tiem ir problemātiski. Tie tiek pārasfaltēti, bet ne paplašināti, līdz ar to tā ir tikai acu aizmālēšana,» vērtē U. Bratuškins.

Visu rakstu Ne tikai ceļu sakārtošana lasiet 6. septembra laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Radzevičs atstādinājis Rīgas satiksmes padomes priekšsēdētāju Klinci

LETA, 13.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izvērtējot iesniegtos dokumentus par SIA "Rīgas satiksme" valdes atlases konkursa procesu, uzņēmuma kapitāldaļu turētājs Juris Radzevičs nolēmis atcelt no amata uzņēmuma padomes priekšsēdētāju Rolandu Klinci.

Savu atcelšanu no amata žurnālistiem apliecināja pats Klincis, taču sīkāk komentēt Radzeviča lēmumu atteicās, norādot, ka publiskajā telpā tas nav jādara. Klincis padomē tika iecelts aizvadītā gada decembrī, kad, kļūstot par uzņēmuma kapitāldaļu turētāju, viņu amatā izraudzījās jaunais vicemērs Druvis Kleins.

Vienlaikus viņš sacīja, ka jautājums par "Rīgas satiksmes" valdē nu jau iecelto Emīla Jakrina un Elīnas Epaltes-Drulles atjaunošanu notikušajā valdes atlases konkursā nav bijis vienpersonisks.

Tikmēr Radzevičs, komentējot savu lēmumu, sacīja, ka valdes nominēšanas process nav bijis caurspīdīgs, nebija balstīts uz labas pārvaldības principiem un nevieš sabiedrības uzticību. Tā kā par šo procesu bija atbildīgs Klincis, viņam arī jāuzņemas atbildība par radušos situāciju, uzskata Rīgas domes izpilddirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Radzevičs atjaunojis Narvaišu Rīgas satiksmes padomes locekļa amatā

LETA, 06.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" kapitāldaļu turētājs Juris Radzevičs uzņēmuma pagaidu padomes locekļa amatā iecēlis Normundu Narvaišu, apstiprināja pats Radzevičs.

Vienlaikus no amata atstādināta pagaidu valdes locekle Natālija Moškeviča.

Narvaišs atklāta konkursa rezultātā padomē tika ievēlēts aizvadītā gada nogalē, taču decembrī jaunais uzņēmuma kapitāldaļu turētājs Druvis Kleins viņu no amata atstādināja. Kleins izmaiņas padomē pamatoja, sakot, ka viņam šaubas radījusi padomes izraudzīšanās procedūra, un tik liela uzņēmuma vadībā viņš esot gribējis redzēt cilvēkus, kuriem uzticas.

Saskaņā ar izmaiņām Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā, kopš 1.janvāra uzņēmumu padomes locekļus var izraudzīties tikai konkursa kārtībā, tādēļ Narvaišs patlaban ieņems pagaidu padomes pārstāvja amatu. Pēc Radzeviča teiktā, šādā statusā viņš varēs strādāt ne ilgāk kā gadu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas dome otrdien konceptuāli atbalstīja ieceri nākotnē izveidot tirgu Imantā, Kurzemes prospektā 3D, kur kādreiz atradās lielveikals «Prisma».

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs pastāstīja, ka SIA «Imantas tirgus» vērsies pie pašvaldības ar iniciatīvu izveidot šajā vietā tirgu.

Vienlaikus viņš skaidroja, ka ar šo lēmumu pašvaldība tikai konceptuāli pauž atbalstu šai iniciatīvai un apliecina, ka «šajā vietā tirgu veidot ir lietderīgi.» Domei vēl jāpieņem lēmums par tirgus statusa piešķiršanu šai teritorijai. Reālu tirdzniecību drīkstēs sākt tikai pēc šī lēmuma pieņemšanas.

Tagad uzņēmums ir jāsagatavo visa nepieciešamā dokumentācija un jāiesniedz pieprasījums piešķirt teritorijai tirgus statusu. Kad tas varētu notikt, Radzevičs neprognozēja.

«Firmas.lv» pieejamā informācija liecina, ka SIA «Imantas tirgus» reģistrēts 2012.gada izskaņā un tā vienīgais īpašnieks ir uzņēmējs Ēriks Ertmanis. Pēdējos trīs gadus uzņēmums nekādu saimniecisko darbību gan nav veicis un pērn strādājis ar 1950 eiro zaudējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs iecēlis Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza (RNZd) pagaidu valdi divu cilvēku sastāvā.

Tajā darbosies bijušais zoodārza vadītājs Rolands Greiziņš, kurš amatā atradās līdz 2017.gadam, un VARAM Valsts sekretāra vietnieks attīstības instrumentu jautājumos Sandris Cakuls.

Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza pagaidu valde iecelta saistībā ar to, ka no amatiem RNZd valdē atsaukti valdes priekšsēdētājs Ingmārs Līdaka un valdes loceklis Andris Morozovs.

Kā informē Rīgas dome, izmaiņas valdē veiktas saistībā ar to, ka pērn veiktajā zoodārza auditā konstatēti pārkāpumi, kas būtiski ietekmējot zoodārza darbību, kā arī veiktās darbības neatbilstot rūpīgam saimnieciskajam stilam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja šodien atbalstīja algu palielināšanu domes priekšsēdētājam, priekšsēdētāja vietniekiem, komiteju vadītājiem un deputātiem, tās neiesaldējot, kā atsevišķās citās pašvaldībās un valsts iestādēs.

Priekšlikumu iesaldēt algas izteica partijas "Saskaņa" deputāti.

Lēmumprojekts paredz arī noteikt atalgojumu domes komiteju vadītāju vietniekiem, kas līdz šim nebija algoti amati.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, līdz ar šīm izmaiņām domes priekšsēdētājs 2021.gadā varētu saņemt 3732 eiro mēnesī, kas ir par 178 eiro vairāk nekā pērn.

Rīgas vicemēriem algas palielinātos par 156 eiro un būtu 3281 eiro mēnesī, domes komiteju priekšsēdētājiem algas palielinātos par 124 eiro un būtu 2614 eiro mēnesī, bet deputātu atalgojums pieaugtu par 58 eiro un būtu 1230 eiro mēnesī.

Komiteju vadītāju vietnieku atalgojums paredzēts 1230 eiro mēnesī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Vide

Par ietvju un ēku jumtu savlaicīgu neattīrīšanu no sniega un apledojuma draud sods līdz 1400 eiro

Lelde Petrāne, 07.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saistībā ar mainīgiem laika apstākļiem un biežiem nokrišņiem uz ietvēm un ēku jumtiem krājas nenotīrīts apledojums un sniegs, tādēļ Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs vērš namu īpašnieku un apsaimniekotāju uzmanību uz pienācīgu saviem īpašumiem piegulošo teritoriju un ēku jumtu sakopšanu atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

Savukārt Rīgas domes Administratīvajai inspekcijai uzdots pastiprināti kontrolēt ietvju attīrīšanu no apledojuma un sniega. Pilsētas izpilddirektors arī uzdevis pašvaldības dienestiem un struktūrām atkārtoti pārbaudīt savā atbildībā esošo ietvju tīrību.

Pilsētas teritorijas kopšanas un būvju uzturēšanas saistošie noteikumi paredz administratīvos sodus par savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma. Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 350 eiro, bet juridiskām personām – 1400 eiro. Šajā ziemas sezonā Administratīvā inspekcija jau konstatējusi vairāk nekā 60 pārkāpumus saistībā ar laicīgi nenotīrītām ietvēm un ēku jumtiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Rīgas satiksmes" padomes sēdē par uzņēmuma padomes priekšsēdētāju ievēlēts Ainārs Ozols, informē RS.

Padomes sēdē piedalījās Ainārs Ozols, Andrejs Pančenko, Ernests Saulītis, Juris Švanders un Normunds Narvaišs.

Jau vēstīts, ka 13. janvārī "Rīgas satiksmes" kapitāldaļu turētājs, Rīgas izpilddirektors Juris Radzevičs veica izmaiņas uzņēmuma padomē, no uzņēmuma padomes atstādinot Rolandu Klinci, taču padomes locekļu amatā atjaunojot Aināru Ozolu un Andreju Pančenko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

FOTO: Centrāltirgus kiosku demontāža turpināsies līdz 9.martam

Zane Atlāce - Bistere, 14.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas Centrāltirgus teritorijā (RCT) Gogoļa laukumā (pie Gogoļa ielas gājēju tuneļa) pašvaldība otrdien ķērusies pie tirdzniecības būvju demontāžas, jo nomnieks šo uzdevumu nav veicis.

12 būves tiks nojauktas tuvāko divu nedēļu laikā, pārējās - līdz 9. martam, otrdien informēja Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

Rīgas mērs norādīja, ka pēc teritorijas atbrīvošanas no nelegālajām būvēm par tās tālāko labiekārtošanu būs atbildīga Rīgas Centrāltirgus vadība. "Šis varētu būt publisks laukums, kurā varētu notikt dažādi pasākumi. Aicinu ikvienu vērsties pie mums ar idejām un priekšlikumiem," sacīja O. Burovs.

Viņš uzsvēra, ka nopietni jāstrādā pie tā, lai nelegālā cigarešu tirdzniecība nepārceltos uz citām teritorijām, tāpēc plānots šo jautājumu pārrunāt ar Valsts policiju, Rīgas pašvaldības policiju, kā arī Rīgas Centrāltirgus un Rīgas starptautiskās autoostas pārstāvjiem. O. Burovs arī norādīja, ka Rīgas pašvaldība atbalsta kriminālatbildības ieviešanu par nelegālu tabakas izstrādājumu tirdzniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aktualizējusies diskusija par iespēju Rīgā attīstīt ūdens sabiedrisko transportu, kas kursētu pa Daugavu. Iesaistītās puses norāda, ka šobrīd vēl ir pārāk maza interese no iedzīvotājiem, kā arī nav pārliecības vai iedzīvotāji ir gatavi mainīt savus ikdienas paradumus.

Rīgas domes Pilsētas attīstības departamenta pārstāvis Andris Ločmelis norāda, ka viņš nākotni redz ūdens sabiedriskajā transportā, kas pildītu tilta funkciju. Proti, pārceltu tikai pasažieru nevis, piemēram, transportu un kravas. Šādiem pārvadājumiem būtu nepieciešama sarežģīta infrastruktūra. Tāpatt ūdens transporta sistēma būtu jāintegrē jau esošajā sabiedriskā transporta tīklā.

Savukārt Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzēvičs nav pārliecināts, vai pilsētai ir vajadzība veidot ūdens sabiedriskā transporta tīklu. Pēc viņa teiktā, šobrīd nav jūtams pieprasījums pēc kaut kā tāda, līdz ar to diez vai ir vērts ieguldīt nodokļu maksātāju naudu. Tomēr ideju nevajadzētu aprakt, bet gan pamazām veidot piedāvājumu, lai varētu novērot, vai parādās nepieciešamais pieprasījums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Radušies sarežģījumi ar vairākus miljonus vērto Skanstes revitalizācijas projektu, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Kā informēja opozīcijā esošās "Gods kalpot Rīgai" deputāts Juris Radzevičs, 13.maijā būvinspektors apturējis Skanstes revitalizācijas projekta pirmo kārtu. Apturēšanas iemesls esot jaunizbūvēto ceļu kvalitāte. Ceļi grimstot un jau pašlaik esot nosēdušies.

Rīgas domē skaidro, ka pašvaldības līgums ar Centrālo finanšu līgumu aģentūru (CFLA) par Skanstes revitalizācijas pirmo kārtu tika noslēgts 2020.gada 16.janvārī. Savukārt 2020.gada 18.martā tika noslēgts līgums par projekta būvdarbu izpildi starp Pilsētas attīstības departamentu un personu apvienību "RR-Eko", kurā ietilpst SIA "Riga rent", SIA "Eko osta" un SIA "Baltijas būve".

17 miljonus eiro vērtās revitalizācijas ietvaros Skanstes apkaimē sākta koku stādīšana 

Topošā parka teritorijā Skanstes apkaimē sākta koku stādīšana, informē Rīgas domē....

Problēmas, kas radušās projekta īstenošanas gaitā ar neatbilstošu grunti, neesot jaunums pašvaldībai. Situāciju pašvaldībā risinot no pagājušā gada otrās puses. Projekta autoram ticis uzdots novērst nepilnības, kas pakāpeniski tiek darīts. Par esošo situāciju esot informēta arī CFLA.

Pašvaldības vadības vērtējumā, šī esot vēl viena no problēmām, ko pašreizējais domes sasaukums saņēmis "mantojumā" no iepriekšējās varas, jo būvdarbi minētajā vietā sākās vēl pirms šis domes sasaukuma sanākšanas.

Saistībā ar šī projekta apturēšanu esot izraisījušās nesaskaņas Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā. Pēc Radzeviča paustā, departamenta direktora vietnieks Jānis Belkovskis aizstāvējis amatpersonas, kas apturēja projektu un tādēļ esot spiests aiziet no amata.

Saistībā ar šo situāciju departamenta darbinieki nosūtījuši vēstuli Rīgas domes vadībai, aizstāvot Belkovski. Rīgas domē apgalvoja, ka Belkovska aiziešana notiekot pēc paša darbinieka vēlēšanās.

Minētā projekta mērķis esot nodrošināt iepriekš degradētas teritorijas revitalizāciju un izveidot plaši pieejamu un daudzfunkcionālu publisko ārtelpu, kurā tiek integrēta Skanstes apkaimei un Rīgai vitāli svarīgā lietus ūdens savākšanas sistēma dīķu un kanālu veidā. Ap to tiek veidota mūsdienīga sabiedrībai brīvi pieejama daudzfunkcionālā zaļā zona, kas ikdienā Rīgas iedzīvotājiem un tās viesiem dos iespēju pasīvai un aktīvai atpūtai.

Plānota arī vērienīga inženierkomunikāciju izbūve, lai ierīkotu ūdensvadu, sadzīves kanalizāciju, lietusūdens kanalizāciju un ielu apgaismojumu, kā arī ielu lietusūdens uzkrāšanas un novadīšanas sistēmu.

Teritorijas labiekārtojuma un apstādījumu koncepcija ir balstīta uz Skanstes lokālplānojumā izstrādātiem atklātās virsūdeņu novadīšanas sistēmas un vienotas publiskās ārtelpas labiekārtojuma principiāliem risinājumiem.

Skanstes revitalizācijas projekta 1. kārtas darbus plānots pabeigt līdz 2022.gada beigām.

Sākotnēji tika lēsts, ka projekta kopējās izmaksas varētu sasniegt 19,9 miljonus eiro, piesaistot ERAF finansējumu. Kā liecina Rīgas domes pilsētas attīstības departamenta vienošanās ar "RR-Eko", kas tika noslēgta 2020.gada decembrī, līguma kopējā summa ir 15 261 388 eiro bez pievienotās vērtības nodokļa.

Savukārt līguma summa par papildus darbiem teritorijas piesārņotās grunts sanācijas darbu veikšanai ir 1 464 268 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izdevniecība “Dienas Bizness” sadarbībā ar “MiTek Baltic” 23. martā organizē tiešsaistes konferenci nozares profesionāļiem “Koka būvniecība Latvijā – attīstības iespējas un izaicinājumi”.

Koka kā būvniecības materiāla konkurētspēja nepārtraukti pieaug, to apliecina gan tehnoloģiskās iespējas, gan vispārējā nepieciešamība rast klimatneitralitāti veicinošus risinājumus.

Kamēr citās valstīs koks kā atjaunīgais dabas resurss, viens no ilgtspējīgākajiem materiāliem, kura pielietošana ir teju neierobežota, tiek plaši izmantots pilsētapbūvē, Latvijā par koka būvniecības priekšrocībām ir tikai aptuvens priekšstats. Lielākā daļa no koka saražotās produkcijas tiek eksportēta uz citām valstīm, kur koka būvniecība ir augstu novērtēta.

Kā Latvijā veicināt koksnes materiālu izmantošanu ēku būvniecībā? Vai nākotnē šī nozare varētu ieņemt nozīmīgu daļu no kopējās Latvijas tautsaimniecības attīstības? Cik informēta ir sabiedrība par koka ēku ilgtspējību un ko valsts no savas puses var darīt, lai apgūtu nozares potenciālu, īpaši, ja raugās no klimatneitralitātes rakursa?

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Iespējamā Latvija RTU jauno arhitektu skatījumā

Monta Glumane, 01.02.2019

Anete Soldāne piedāvā risinājumu iespējamajam Siguldas olimpiskajam ciematam. Savā diplomprojektā Olimpisko spēļu teritoriju ilgtspējīga attīstība: Olimpiskais ciemats Siguldā viņa risina nepieciešamos pilsētas infrastruktūras uzlabojumus, lai tā veiksmīgi spētu noorganizēt apvienotās Zviedrijas – Siguldas 2026.gada ziemas olimpiskās spēles.

RTU projekta vizualizācija

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Olimpiskais ciemats Siguldā, Linu centrs Preiļos, Līgatnes papīrfabrikas atdzimšana un vēl 36 nebijušas vai nozīmīgas pārvērtības piedzīvojušas vietas piedāvā topošie arhitekti.

Kvalitatīvas dzīves telpas veidošana ir visas sabiedrības prioritāte, un dialogs ar sabiedrību ir viena no svarīgākajām mūsdienu arhitektūras procesa vadlīnijām. Vietas un apkaimes identitāte, pilsētainavas kvalitāte, vēstures mantojuma integrācija mūsdienu pilsētvidē un tehnoloģiju attīstība nākotnē jeb sabiedrības dzīvestelpas robežu paplašināšanās iespējas, ir tikai atsevišķi temati maģistra darbos, kuros gūtās atziņas ir iestrādātas konkrētos projektu risinājumos, norāda Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Arhitektūras fakultātes dekāns Uģis Bratuškins.

RTU Arhitektūras fakultātes absolventi šogad izstrādājuši 39 dažādus projektus. Kopumā 19 adreses Rīgā, 17 Latvijā un 3 ārpus mūsu valsts robežām. Šī gada diplomprojektu vadmotīvs – sinerģija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Pirmajā 3D betona drukas konkursā triumfē ideja par multifunkcionālu soliņu

Db.lv, 08.04.2022

«4 AM» vides dizaina objekta ideja – ar koka dēlīšiem segtu multifunkcionālu 3D betona soliņš atpūtai Torņakalnā, Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijā pirmajā 3D betona drukas konkursā žūrija par uzvarētāju atzīst Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) un Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu komandas «4 AM» piedāvātu vides dizaina objekta ideju – ar koka dēlīšiem segtu multifunkcionālu 3D betona soliņu atpūtai Torņakalnā, Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskajā centrā.

Žūrija izvēlējās trīs labākos darbus. Otro vietu iegūst RTU un LMA studentu komandas «onlyonly» iecere par lapeni – atpūtas paviljonu, kur atpūtu no citu acīm slēpj dažāda augstuma liektas formas betona sienas. Par trešo labāko atzīta RTU un biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas RISEBA studentu komandas «FRA» ideja – atpūtas un rekreācijas vieta ar soliņu, velosipēdu novietni un nojumi, kuru caurvij 3D betona konstrukcijas.

Labāko vides objektu ideju iecerēts īstenot, izvērtējot iespējas to integrēt LU Rakstu mājas projektā.

LU Rakstu mājas projektu plānots pabeigt līdz 2023. gada beigām.

Labāko darbu autori saņem arī naudas balvas 3000, 2000 un 1000 eiro vērtībā. Finālā piedalījās astoņas studentu un jauno profesionāļu komandas.

Komentāri

Pievienot komentāru