Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieka tautsaimniecības jautājumos amatā darbu sācis Raivis Bremšmits, informē EM pārstāvji.

Ņemot vērā Bremšmita atbilstību vakantajam EM valsts sekretāra vietnieka amata noteiktajām prasībām, kā arī sekmīgu līdzšinējo sadarbību, Bremšmits kopš 1.februāra ir pārcelts EM valsts sekretāra vietnieka amatā.

Ministrijā norāda, ka Bremšmitam ir pieredze reģionālās politikas un reģionālo atbalsta pasākumu, tostarp uzņēmējdarbības atbalsta infrastruktūras pasākumu izstrādē, Latgales Speciālās ekonomiskās zonas izveidē un nodokļu atbalsta instrumentu izstrādē, valsts budžeta aizdevumu programmas sagatavošanā Covid-19 seku pārvarēšanai pašvaldībām, kā arī valsts atbalsta programmas izstrādē valsts reģionālo un vietējo autoceļu atbalstam.

Iepriekš viņš bija Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Valsts ilgtspējīgas attīstības plānošanas departamenta direktors. Tāpat Bremšmits iepriekš pildījis dažādu amatu pienākumus Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijā, tostarp no 2007.gada līdz 2010.gada beigām viņš bija Attīstības plānošanas nodaļas vadītājs.

Ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) pauž pārliecību, ka Bremšmita kompetence palīdzēs EM sasniegt tās mērķi - uzlabot Eiropas Savienības (ES) fondu investīciju ieguldīšanas tempu, uzņēmējdarbības vidi un uzņēmēju konkurētspēju, tostarp Latvijas reģionos.

Valsts sekretāra vietnieka tautsaimniecības jautājumos amata galvenie pienākumi ir saistīti ar uzņēmējdarbības veicināšanas pasākumu, inovāciju attīstības, ārvalstu investīciju piesaistes politikas un nozaru politikas izstrādes un īstenošanas jautājumiem valdības deklarācijā noteikto mērķu sasniegšanai. Valsts sekretāra vietnieka tautsaimniecības jautājumos pakļautībā ir divi departamenti - Uzņēmējdarbības konkurētspējas departaments un Uzņēmējdarbības atbalsta departaments.

Jau ziņots, ka šogad 23.janvārī valdība atbalstīja EM līdzšinējā valsts sekretāra vietnieka tautsaimniecības jautājumos Raimonda Lapiņa iecelšanu Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) priekšnieka amatā, jo pagājušā gada 29.decembrī beidzās līdzšinējās CSP priekšnieces Aijas Žīgures termiņš amatā.

Komentāri

Pievienot komentāru