Tehnoloģijas

ES aizkavē Motorola Mobility un Google apvienošanos

Gunta Kursiša, 13.12.2011

Jaunākais izdevums

Eiropas Komisija (EK) ir aizkavējusi Google Motorola Mobiltiy pārņemšanu, lūdzot Google vairāk informācijas par darījumu, vēsta BBC.

Eiropas Komisija (EK) atklāja, ka tā aizturējusi darījuma apstiprināšanu pagājušajā nedēļā. EK pavēstījusi, ka tā ir lūgusi papildus informāciju par darījumu. ES institūcijas ir tiesīgas aizliegt vai Motorola Mobility pārņemšanu vai pieprasīt grozījumu veikšanu.

Sākotnēji EK noteica, ka darījums starp Google un Motorola Mobility varētu notikt nākamā gada 10. janvārī. Patlaban sākotnējais termiņš ir atcelts, un jaunais terminš vēl nav zināms.

«Darījuma slēgšanas termiņš ir pārcelts, jo komisija vēlas no Google saņemt noteiktus dokumentus, kas ir svarīgi darījuma izvērtēšanā,» norādīja Amēlija Toresa (Amelia Torres), konkurences komisāres pārstāve. «Pēc tam, kad komisija saņems visus nepieciešamos dokumentus, tā pavēstīs par jaunu darījuma slēgšanas termiņu,» viņa piebilda.

Juridiskie eksperti norādījuši, ka šāda darījuma slēgšanas aizkavēšana nav nekas neparasts, un EK jau iepriekš ir rīkojusies līdzīgi.

Motorola sadalījās divos uzņēmumos šogad. Pēc Motorola sazarošanās Google šā gada augustā piedāvāja 12,5 miljardus ASV dolāru par to Motorola daļu, kas izgatavo mobilos telefonus un planšetdatorus.

Uzņēmuma pārņemšana sniegs iespēju Google piekļūt vairāk nekā 17 tūkstošiem Motorola Mobility patentu.

«Šis darījums mums pavērs iespēju labāk aizsargāt Android operētājsistēmu no pret konkurenci vērstiem draudiem no Microsoft, Apple un citiem sāncenšiem,» pavēstījis Google vadītājs Lerijs Peidžs (Larry Page).

Pagājušajā nedēļā Vācijā Motorola Mobility kā atsevišķs uzņēmums uzvarēja pirmo tiesas prāvu tā dēvētajā «patentu karā» ar Apple.

Daži eksperti norāda, ka ir iespējams, ka apvienošanās varētu aizkavēties ilgāku laiku. «Godīgi sakot, es uzskatu, ka situāciju nav iespējams atrisināt ātri. Motorola ir tūkstošiem patentu, un man nav pārliecības, ka kompānija pati zina precīzu šo patentu kopējo vērtību,» norādīja ES un konkurences likumu eksperts Saimons Holms (Simon Holmes).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google «izķidā» Motorola Mobility

Jānis Rancāns, 20.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Google pārdos TV resīveru biznesu Motorola Home, kas nonāca tās rīcībā, kad aizvadītajā gadā interneta gigants pārņēma Motorola Mobility. Darījuma vērtība aplēsta 2,35 miljardu ASV dolāru apmērā.

Motorola Home iegādāsies ASV kompānija Arris, kura pavēstījusi, ka darījuma finansēšanai piesaistīs kredītresursus. Darījuma ietvaros paredzēts arī, ka Google iegūs 16% Arris akciju 300 miljonu ASV dolāru vērtībā, vēsta Financial Times.

Paredzēts, ka darījums noslēgsies 2013. gada otrajā ceturksnī un tas vēl jāapstiprina ASV regulatoriem. Kompānijas norāda, ka darījums papildinās Arris patentu portfeli un pastiprinās Motorola Mobility licences.

Runas par to, ka Google paredzējusi šķirties no Motorola Home parādījās jau iepriekš, kad Lielbritānijas televizoru ražotājs Pace pavēstīja, ka izteicis piedāvājumu to iegādāties.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google ar atlaišanām cīnās par Motorola Mobility «noturēšanu virs ūdens»

Jānis Rancāns, 11.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Google iecerējusi par 1,2 tūkstošiem jeb 10% samazināt darba vietu skaitu uzņēmumā Motorola Mobility, lai veicinātu viedtālruņu ražotāja atgriešanos pie rentabilitātes.

Aizvadītā gada augustā no darba Motorola Mobility tika atlaisti jau četri tūkstoši darbinieku, kuru darbs bija saistīts ar vienkāršu mobilo tālruņu izgatavošanu, vēsta Reuters.

«Šie samazinājumi ir turpinājums aizvadītajā vasarā uzsāktajam procesam. Mēs apzināmies, ka [samazinājumu skartajiem] darbiniekiem būs grūti, tāpēc esam apņēmušies viņiem palīdzēt visos iespējamajos veidos,» sacīja Motorola Mobility pārstāve Niki Fenvika.

Paredzēts, ka darbinieki tiks atlaisti Motorola Mobility ASV, Ķīnas un Indijas pārstāvniecībās. Darbiniekiem izplatītajā vēstulē, kompānija atzīst, ka ražošanas izmaksas ir pārāk augstas, nākas strādāt tirgos, kuros uzņēmums nav konkurētspējīgs, kā arī zaudē naudu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Start-up

Atbalstīs uzņēmējus, kas gatavi veidot savus mobilitātes jaunuzņēmumus

Db.lv, 03.08.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju uzņēmums “ATOM Mobility” ciešā sadarbībā ar inovāciju vadības uzņēmumu “Helve” radījis akceleratoru “ATOM Mobility Hub”, lai atbalstītu uzņēmējus pirmajos soļos mobilitātes jaunuzņēmumu izveidē.

“ATOM Mobility Hub” ir pirmais un pašlaik vienīgais akcelerators, kas paredzēts tieši uzņēmējiem bez pieredzes IT jomā vai iepriekš apgūtām tehnoloģiju prasmēm. Pieteikšanās akceleratora programmai atvērta jebkuram mērķtiecīgam jaunajam uzņēmējam līdz 13. septembrim.

“ATOM Mobility Hub” deviņu nedēļu tiešsaistes programma radīta ar mērķi atbalstīt uzņēmējus, kas gatavi veidot jaunuzņēmumus vienā no programmas trīs vertikālēm - transportlīdzekļu koplietošanas, braucienu vai piegādes jomās. Programma norisināsies no šī gada oktobra līdz decembrim. Tās ietvaros dalībnieki starptautisku mentoru vadībā no tādiem uzņēmumiem kā “Adyen”, “Funderbeam”, “Movmi” un “EIT Urban Mobility” strādās pie savas idejas, veiks tirgus izpēti, definēs produktu, uzsāks sadarbību veidošanu un pārdošanas aktivitāšu plānošanu. “ATOM Mobility Hub” dalībnieki programmas rezultātā būs izstrādājuši savu minimālo darbspējīgo produktu (MVP), būs gatavi sākt investīciju piesaisti un uzsākt savu mobilitātes biznesu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple iecērt pliķi Google

Jānis Rancāns, 14.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju gigantam Google piederošajai Motorola Mobility var nākties atsaukt visus Vācijā piegādātos viedtālruņus un planšetdatorus pēc tam, kad tiesa izlēma, ka tikuši pārkāpti Apple patenti.

Minhenes tiesas lēmumu, ar Google atbalstu, jau apstrīdējusi Motorola Mobility. Eksperti tomēr norāda, ka, visticamāk, apelācijas instance atstās spēkā iepriekšējo spriedumu, vēsta The Guardian. Apple uzskata, ka Motorola pārkāpusi patentus, kas apraksta veidu kā notiek ierīcēs notiek izvēlnes ritināšana.

Analītiķi uzskata, ka Minhenes tiesas lēmums diez vai jūtami ietekmēs Motorola ierīču tirdzniecību, jo strīdīgo funkciju var salīdzinoši viegli mainīt. Tomēr tas ir kārtējais Apple panākums globālajā karā ar ierīcēm, kuras izmanto Google Android operētājsistēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Reklāma audzē Google peļņu

Jānis Rancāns, 20.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta gigants Google šā gada otro ceturksni noslēdzis ar peļņas pieaugumu 11% apmērā. Peļņas kāpums saistīts ar pieaugušiem ienākumiem no reklāmas, liecina kompānijas paziņojums.

Google ceturtā ceturkšņa peļņa viedoja 2,79 miljardus ASV dolāru. Tādā pašā periodā pirms gada ASV tehnoloģiju gigants strādāja ar peļņu 2,51 miljarda dolāru apmērā. Kompānijas ieņēmumi ceturtajā ceturksnī auguši par 21 procentu.

«Ceturksnis bija īpašs arī ar to, ka mēs nācām klajā ar jauniem produktiem un mūsu ģimenes sastāvā bija Motorola Mobility,» klāstīja Google izpilddirektors Lerijs Peidžs.

12,9 miljardus vērto Motorola Mobility pārņemšanu Google noslēdza šā gada maijā. Pārņemot Motorola Mobility, Google rīcībā nonāk arī 17 tūkstoši dažādu patentu, kas ļaus tai pastiprināt savas pozīcijas «patentu karos».

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Arī Motorola mēģina «iekost» Apple

Jānis Rancāns, 21.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta milzim Google piederošā tehnoloģiju kompānija Motorola Mobility lūgusi ASV Starptautiskajai tirdzniecības komisijai aizliegt visu Apple produktu tirdzniecību. Motorola uzskata, ka Apple pārkāpusi tai piederošos patentus.

ASV Starptautiskā tirdzniecības komisija piekritusi izskatīt Motorola sūdzību. Ja komisija atzīs to par pamatotu, tirdzniecības aizliegums var skart gan Apple ražotos iPhone viedtālruņus, gan iPad palnšetdatorus un arī Mac datorus.

Motorola uzskata, ka Apple savā iMessage pakalpojumā pretlikumīgi izmanto Google piederošās kompānijas patentētas tehnoloģijas. Kā skaidro tehnoloģiju medijs AllThingsDigital, Motorola ASV Starptautiskās tirdzniecības komisijā ar sūdzību vērsās pēc tam, kad izgāzās abu kompāniju sarunas par izmantoto tehnoloģiju licencēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google pārvarējusi pēdējo šķērsli Motorola Mobility pārņemšanā

Gunta Kursiša, 21.05.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ķīnas regulējošā institūcija akceptējusi Google 12,5 miljardu ASV dolāru vērto ASV tālruņu ražotāja Motorola Moblity iegādes darījumu. Tas bija pēdējais akcepts, kas Google bija nepieciešams, lai pārņemtu Motorola Mobilty, vēsta BBC.

Šis iegādes darījums būs lielākais Google vēsturē, un tas jau iepriekš, pirms Ķīnas regulatora akcepta, saņēma arī ASV un Eiropas regulatoru piekrišanu. Pirmo reizi kompānijas vēsturē Motorola Mobility iegāde sniegs Google iespēju ražot mobilos tālruņus un planšetdatorus. Tāpat arī līdz ar Motorola Mobilty iegādi Google kļūs pieejami vairāk nekā 17 tūkst. kompānijas patentu.

Ne ASV, ne Eiropas regulējošās institūcijas neizvirzīja jautājumus par brīvas konkurences bažām, tomēr katrs no regulatoriem norādīja, ka sekos turpmākai Motorola Mobiltiy patentu «stratēģiskai» izmantošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas tiesa atzinusi, ka ASV kompānija Microsoft pārkāpusi Motorola Mobility patentus un ļāvusi pieprasīt aizliegt valstī Windows 7 operētājsistēmu un Xbox 360 spēļu konsoli, vēsta BBC.

Tomēr Motorola šīs tiesības nevar izmantot, līdz savu slēdzienu nesniegs ASV tiesa. Minētais pavērsiens ir jaunākais notikums patentu cīniņā starp Microsoft un Motorola. Strīdīgie patenti ir saistīti ar video atskaņošanas tehnoloģijām.

«Kompānijai Motorola ir aizliegts rīkoties saistībā ar tiesas lēmumu un mūsu darbība Vācijā norisināsies bez traucējumiem, kamēr mēs pārsūdzēsim tiesas lēmumu,» norādīja Microsoft. Tāpat kompānija skaidro, ka tiesas lēmums neatstās nekādu iespaidu uz produktu pārdošanu Eiropā, jo Microsoft jau iepriekš pārcēlis produktu izplatīšanas centrus no Vācijas uz Nīderlandi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Motorola no Microsoft vēlas «izspiest» četrus miljardus

Jānis Rancāns, 22.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju milzim Google piederošā kompānija Motorola Mobility vēlas piedzīt no Microsoft ievērojamu kompensāciju par patentētu tehnoloģiju izmantošanu. Saskaņā ar Motorola pārliecību par tās bezvadu komunikāciju risinājumiem Microsoft būtu jāmaksā četri miljardi ASV dolāru gadā.

Tikmēr Microsoft uzskata, ka Motorola var pretendēt uz kompensācijām tikai viena miljona ASV dolāru apmērā. Par iespējamo kompensāciju apmēru tagad būs jālemj Sietlas tiesai. Paredzēts, ka tiesa savu atzinumu sniegs nākamā gada pavasarī.

Motorola arī norāda, ka, izmantojot tās tehnoloģijas, kas ir vitāli nepieciešamas 802.11 LAN bezvadu tīklu un H.264 video standarta darbībai, Microsoft kopumā līdz 2017. gadam nopelnīs 94 milajrdus ASV dolāru. Motorola patentētās tehnoloģijas Microsoft izmanto savās Xbox konsolēs un Surface planšetdatoros, norāda Reuters.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Juris Ulmanis: Lietoju podziņu telefonu, jo pats vēlos kontrolēt savu dzīvi

Kristīne Stepiņa, 27.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jēga ir sasniegt mērķi, tikt līdz otram galam, paveikt to, kas eventuāli nav paveicams, izdarīt to, ko nevar izdarīt – izpildīt neiespējamo misiju.

Tā grāmatā Uz Grenlandi – pēc pērlēm atzīst uzņēmējs, zemessargs un pasniedzējs Juris Ulmanis, kurš savā pirmajā polārajā ekspedīcijā ir sajuties kā īsts pērļu zvejnieks. Viņš kopā ar leģendārajiem latviešu alpīnistiem Teodoru Ķirsi un Imantu Zaulu ir uzkāpis vairākās pasaules virsotnēs un sapņo pievarēt arī pašu augstāko – Everestu.

Fragments no intervijas

Daudzi jūs saista ar pirmajiem mobilajiem telefoniem. Kā kļuvāt par ASV kompānijas Motorola Baltijas pārstāvniecības vadītāju?

Kad Arizonas Starptautiskajā menedžmenta skolā ieguvu savu otro maģistra grādu starptautiskajā biznesa vadībā, meklēju darbu. Nelielajā latviešu kopienā bija viens kungs, kurš strādāja Motorolā. Viņš man sarunāja darba interviju. Tā sāku strādāt šajā kompānijā par tirgus analītiķi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google izmaiņas jauniegādātajā Motorola sākas ar 20% darbinieku atlaišanu

Gunta Kursiša, 13.08.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google sākusi pirmās lielās izmaiņas šā gada maijā iegādātajā amerikāņu uzņēmumā Motorola Mobilty, paziņojot par 20% kompānijas darbinieku atlaišanu, informē Bloomberg Businessweek.

Tas nozīmē, ka tuvākajā laikā no darba kompānijā būs jāšķiras aptuveni četriem tūkstošiem darbinieku, no kuriem divas trešdaļas ir strādājošie ārpus ASV. Tāpat Google grasās slēgt aptuveni vienu trešdaļu no 90 Motorola Mobilty ēkām un birojiem, kā arī vienkāršot tās ražoto bezvadu produktu portfolio.

Google norāda, ka līdz ar 20% darbinieku atlaišanu kompānijai izdosies ietaupīt ap 275 miljoniem ASV dolāru.

«Pārmaiņas notiek, lai Motorola mobilo ierīču nodaļa varētu atkal atgriezties pie peļņas,» oficiālā paziņojumā norādījuši Google pārstāvji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google jaunā konfidencialitātes politika pārkāpj Eiropas Savienības (ES) likumu, pavēstījis Eiropas komisijas (EK) tieslietu komisārs, vēsta BBC. Savukārt portāls Techland Time jau apkopojis veidus, kā lietotājs var izvairīties no Google konfidencialitātes politikas. Jaunā Google konfidencialitātes politika, kas stājusies spēkā šā gada 1. martā, paredz to, ka dati, kas izmantoti Google pakalpojumu sniedzējiem var tikt izmantoti arī kompānijas citās platformās, piemēram Youtube, Gmail un Blogger. Google uzskata, ka tā jaunā politika atbilst ES likuma normām, savukārt datu regulatori Francijā pauduši bažas par Google konfidencialitātes politikas legalitāti un ir uzsākuši Eiropas mēroga izmeklēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Google mārketingu mēs, digitālās mārketinga aģentūras MMN pārstāvji saucam Google Ads reklāmu platformas sniegtās iespējas un mājaslapas SEO optimizāciju uz Google dabiskiem meklēšanas rezultātiem. Abas šīs iespējas uzņēmējiem sniedz lielu potenciālu sasniegt to mērķauditoriju, kas jau ir ieinteresēta produktā vai pakalpojumā. Šodien apskatīsim šo mārketinga kanālu attīstības tendences, par ko vairāk diskutē speciālisti 2022.gadā.

Pirmās puses datu nozīme

No vairākiem aspektiem skatoties, pirmās puses datu, tas ir uzņēmuma/mājaslapas pašu datu nozīme pieaug arvien straujāk. Šobrīd ir privātuma laikmets, daudziem tas ir svarīgs aspekts - gan dažādas organizācijas, valstis, savienības, gan arī sabiedrība satraucas par to, kur nonāk interneta lietotāju dati un kā tie tiek izmantoti.

Trešās puses dati kļūst arvien nepieejamāki un lielās reklāmas platformas diezgan strauji pāriet uz tikai pirmās puses datu izmantošanu. Tas nozīmē, ka jaunam spēlētājam konkrētā digitālās reklāmas tirgū būs daudz grūtāk un dārgāk iekarot vēlamo auditoriju nekā uzņēmumam, kurš tajā jau kādu laiku apgrozās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Google akciju vērtība samazinājusies par 10%, pēc tam kad kļūdas dēļ, ātrāk nekā paredzēts atklātībā parādījās interneta giganta ceturkšņa darbības pārskats, kas liecina par ievērojamu peļņas kritumu, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi.

Google peļņa aizvadītajā ceturksnī sasniegusi 2,18 miljardus ASV dolāru, kas, salīdzinot ar attiecīgu periodu pirms gada, ir samazinājums 20 procentu apmērā, liecināja ceturtdien publiskots Google pārskats. Šāds peļņas kritums bijis milzīgs pārsteigums daudziem analītiķiem.

Drīz vien kļuva skaidri saprotams, ka kompānijas pārskata publiskošana bijusi kļūda – jo otrajā nodaļā esot bijis ieraksts «gaida Lerija [Lerijs Peidzš – Google izpilddirektors] komentāru».

Tomēr, neskatoties uz to, Google akcijas acumirklī «gāzās lejā», zaudējot līdz 10% no savas vērtības. Pēc tam Google akciju tirdzniecība tika pārtraukta uz divām ar pusi stundām. Pēc tirdzniecības atsākšanas, dienas beigās Google akcijas bija atguvušas divus procentus no zaudētās vērtības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google izstrādā mūzikas atskaņošanas sistēmu

Jānis Rancāns, 10.02.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta gigants Google izstrādā mūzikas atskaņošanas ierīci, kas darbosies izmantojot bezvadu tīklus. Ierīces pārbaudes uzsāktas Google birojā Kalifornijā.

«Google izstrādā izklaides ierīci, kuru nepieciešams pārbaudīt ārpus laboratorijas apstākļiem,» norāda kompānija. «Ierīce pašlaik atrodas prototipa fāzē un tiks modificēta saskaņā ar pārbaužu rezultātiem,» uzsvēra Google.

Kompānija Google vēlas pastiprināt savas pozīcijas patēriņa elektronikas jomā, lai tādējādi samazinātu savu atkarību no interneta meklēšanas pakalpojumiem. Interneta gigants jau ir izstrādājis populāro mobilo ierīču operētājsistēmu Android, kā arī pērn pavēstīja par Android@Home sistēmas, kas ļaus dažādām ierīcēm komunicēt savā starpā, izstrādāšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Motorola ar ilgi gaidīto Moto X centīsies mainīt spēku samēru viedtālruņu tirgū

Jānis Rancāns, 02.08.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta gigantam Google piederošā kompānija Motorola Mobility prezentējusi ilgi gaidīto viedtālruni Moto X .

Ierīce aprīkota ar skārienjūtīgu 4,7 collu ekrānu, 1,7 Ghz divkodolu Qualcomm Snapdragon S4 procesoru, 2GB RAM un Android 4.2.2 operētājsistēmu. Viedtālrunis būs pieejams divās versijās – ar 16 vai 32 gigabaitu atmiņu. Papildus tam lietotāji varēs izmantot Google Drive mākoņskaitļošanas pakalpojumu, kurā Moto X īpašniekiem uz diviem gadiem bez maksas tiks piešķirti 50 gigabaiti.

Viedtālruņa lietotāji varēs modificēt tā vizuālo izskatu – būs pieejami dažādu krāsu gan priekšēji, gan aizmugurējie vāciņi. Motorola apgalvo, ka tādējādi iespējams izveidot vairāk nekā divus tūkstošus kombināciju. Tāpat ierīce aprīkota ar balss asistentu, kas var atbildēt uz lietotāja uzdotiem jautājumiem un sniegt palīdzību un kontrolēt viedtālruni. Moto X tiek ražots ASV Teksasas štatā, tādējādi ilustrējot tendenci, kad kompānijas savas ražotnes pārceļ no Ķīnas atpakaļ uz mītnes zemi. Ierīces sastāvdaļas – displeji un mikroshēmas – gan joprojām tiks ražotas Āzijā. Tirdzniecībā ASV ierīce nonāks augusta beigās un maksās sākot no 200 dolāriem. Patlaban nav zināms, kad Moto X varētu nonākt tirdzniecībā Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas tiesa ir lēmusi par labu kompānijai Motorola Mobility patentu tiesvedībā ar Apple. Tiesas lēmums var likt Motorola mēģināt bloķēt Apple ierīču pārdošanu Vācijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google peļņa, pateicoties reklāmām, uzlec par 17%

Gunta Kursiša, 31.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Google pērnā gada ceturtā ceturkšņa peļņa veido 3,38 miljardus ASV dolāru, kas ir par 17% vairāk nekā pirms gada. Lielākoties veiksmīgos rādītājus Google nodrošināja ieņēmumi no reklāmām, vēsta BBC.

«Mēs noslēdzām 2013. gadu ar vēl vienu lielisku izaugsmes ceturksni,» teikts Google vadītāja Lerija Peidža (Larry Page) paziņojumā.

Tāpat kompānija paziņojusi, ka pēdējā gada laikā pieaudzis zaudējumu apjoms Google līdz šim piederošajā uzņēmumā Motorola Mobility. 2012. gadu kompānija noslēdza ar zaudējumiem 152 miljonu ASV dolāru apmērā, bet 2013. gadā zaudējumi auguši līdz 384 miljoniem ASV dolāru. Šonedēļ Google paziņoja par Motorola Mobility pārdošanu Ķīnas datoru ražotājam Lenovo. Tas labvēlīgi ietekmēja Google akcijas cenu, jo līdz šim Motorola Mobility uz leju rāva visa koncerna kopējos finanšu rādītājus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada sākumā Google ieviesusi jaunu privātuma politiku, kas raisījusi bažas, vai tā nav pretrunā ar personas privātuma tiesībām. Trīs datornozares speciālisti dalās savā redzējumā par Google jauno politiku, paužot pilnīgi pretējus viedokļus, vēsta BBC.

«Uzdevu sev jautājumu, vai man patīk Google pakalpojumu izmantošanas noteikumi un vai esmu gatavs tos ievērot? Abos gadījumos atbilde bija noraidoša,» stāsta Extreme Labs rīkotājdirektors Toms Hendersons (Tom Henderson). Viņš pieņēma lēmumu atteikties no Google pakalpojumiem, ieskaitot YouTube, Blogger un Gmail, kā arī uzrakstīja manifestu IT pasaulei - Kā es izšķīros ar Google (How I divorced Google). Pēc manifesta publicēšanas ir pagājuši aptuveni četri mēneši, un Extreme Labs rīkotājdirektors norāda, ka šajā laikā viņš nav izmantojis meklētāja gigantu vai kādu no citiem kompānijas pakalpojumiem. Viņš norāda, ka aizvien «ilgojas» pēc YouTube, tomēr tagad video skatās Vimeo. Braukšanas norādījumu saņemšanai viņš izmanto MapQuest, bet meklētāja vietā – platformu Duck Duck Go, kas ir speciāli radīta privātuma aizsargāšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Laikā, kad tradiconālā iepirkšanās ir ierobežota, bet uzplaukst e-komercija, daudzi uzdod jautājumu: “Kādas iespējas mums sarūpējis Google?“. Tas ir visai loģiski, jo par Google mārketinga iespējām ir dzirdējis ikviens mārketinga speciālists neatkarīgi no tā darbības virziena. Šajā rakstā aplūkosim to, ko tad mums piedāvā viens no virtuālās pasaules smagsvariem.

AdWords ir vēsture

Meklēšanas rezultātu pārskats liecina, ka joprojām tiek meklēti AdWords pakalpojumi. Nevar teikt, ka tas ir nepareizi, jo šāds pieprasījums meklētājā sniedz ļoti plašu atbilžu loku. Tomēr, kopš 2018. gada rudens tieši šada platforma vairs nepastāv. To ir aizvietojis cits Google produkts - Google Ads. Šis solis nebija nejaušs, bet no Google puses visai apzināts. Līdz ar to, ir vērts aplūkot, kādēļ uzņemums spēra šadu soli?

Kādi ir Google Ads pakalpojumi?

AdWords kā pakalpojums nav pazudis, bet iekļāvies jaunajā platformā. Google Ads saistās ne tikai ar darbības algoritmu atjauninājumu, bet arī ar Google centieniem apvienot visus reklāmas izvietošanas pakalpojumus vienuviet. Līdz ar to šobrīd, izmantojot vienu platformu, iespējams veidot un pārvaldīt trīs dažādus reklāmu veidus. Tie ir:

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas tehnoloģiju kompānija Nokia prezentējusi jaunākos Windows Phone 8 viedtālruņus – Nokia Lumia 920 un Nokia Lumia 820. Jaunas ierīces demonstrējusi arī Motorola. Abas kompānijas cer, ka tām izdosies «nokost» gabalu no viedtālruņu tirgus, tomēr pagaidām investoru reakcija bijusi rezervēta.

Viedtālrunis Nokia Lumia 920 aprīkots ar 4,5 collu displeju, 1,5 GHz divkodolu procesoru, 8,7 megapikseļu aizmugurējo kameru, kas, izmantojot floating lens tehnoloģiju, bez zibspuldzes spēj uztvert piecas reizes vairāk gaismas. Tāpat viedtālrunis aprīkots ar 1 GB RAM un 32 GB iebūvēto atmiņu, kā arī var izmantot 7GB bezmaksas failu glabātavu tiešsaistes krātuvē SkyDrive.

Savukārt Nokia Lumina 820 aprīkots ar 4,2 collu displeju, 1,5 GHz divkodolu procesoru, 8 megapikseļu aizmugurējo kameru, 1 GB RAM, 8 GB iebūvēto atmiņu un var izmantot 7GB bezmaksas failu glabātavu tiešsaistes krātuvē SkyDrive. Abi Nokia viedtālruņi atbalsta arī bezvadu uzlādes tehnoloģijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Topošais Google planšetdators draud «nogalināt» citus Android ierīču ražotājus

Jānis Rancāns, 27.12.2011

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interneta giganta Google topošais planšetdators var ievērojami samazināt citu Android ierīču ražotāju pārdošanas apjomus.

Pašlaik kompānijas Acer, ASUS, HTC, Samsung un Sony aktīvi sadarbojas ar Google, lai nākamgad laistu klajā planšetdatorus, kuri aprīkoti ar Android 4.0 Ice Cream Sandwich operētājsistēmu. Savukārt pats jaunais Google planšetdators būšot aprīkots ar Android 4.1 operētājsistēmu, atsaucoties uz avotiem nozarē, vēsta tehnoloģiju portāls DigiTimes. Tas nozīmē, ka lietotāji visticamāk izvēlēsies Google planšetdatoru un tas var «nogalināt» interneta giganta partneru produktus.

Tāpat Apple iPad nesagraujamā dominance, kā arī lētāku planšetdatoru, piemēram, Amazon Kindle Fire un Nook Tablet sekmes, liek atsevišķiem ierīču ražotājiem pārskatīt savus plānus, norāda portāls.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Google savu aizsaulē aizgājušo darbinieku dzīvesbiedriem maksās pusi darbinieka algas

Gunta Kursiša, 28.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Google izpelnījusies slavu kā uzņēmums, kas gādā par savu darbinieku labklājību, piedāvājot dažādas «ekstras», piemēram, bezmaksas friziera pakalpojumus, uz vietas gatavotas pusdienas, ārsta pakalpojumus darba vietā, inovatīva dizaina biroju un atpūtas telpas u.c., taču pēdējā laika Google ievērojamākais jauninājums rūpēs par saviem darbiniekiem sniedzas aiz šīs dzīves robežām, vēsta forbes.com.

«Tas varētu izklausīties smieklīgi, taču mēs Google darbinieku priekšrocību sarakstā esam iekļāvuši arī «ekstras» pēc nāves,» stāsta cilvēkresursu vadītājs (Chief People Officer) Laszlo Boks (Laszlo Bock). Viņš skaidro, ka, mirstot Google darbiniekam, viņu pārdzīvojušais dzīvesbiedrs desmit gadu garumā ik gadu saņems 50% no bijušā Google darbinieka algas. Turklāt katrs Google darbinieka bērns līdz 19 gadu vecumam no kompānijas saņems maksājumu viena tūkstoša ASV dolāru apjomā, savukārt tie bijušo Google darbinieku bērni, kas būs pilna laika studenti, šo kompānijas atbalstu baudīs līdz 23 gadu vecumam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 26. līdz 27.jūnijam «Google» rīko vērienīgu pasākumu Jūrmalā - «Google CEE Day 2018», sapulcinot 450 dalībniekus no 180 aģentūrām no 17 Centrāleiropas un Austrumeiropas valstīm. Tas ir līdz šim vērienīgākais pasākums, kādu «Google» saviem partneriem rīkojis kādā no Baltijas valstīm. Jūrmalā «Google» arī publiski izziņoja, ka maina nosaukumu savai galvenai reklāmas platformai - «Google Adwords» turpmāk sauksies «Google Ads».

Par to globāli tiek izziņots 27.jūnijā, kad šim produktam aprit 18 gadi.

Šobrīd lielākā «Google» partneraģentūra Baltijā ir Latvijas aģentūra «Top Media», kuras sadarbības apjoms ar «Google» mērāms vairāk nekā miljons eiro mēnesī. «Google» partneraģentūru Baltijas TOP 5 ir arī Latvijas aģentūra «Inspired eCommerce». Latvijā kopumā ir ap 40 aģentūras, kuras darbojas kā «Google» partneri, bet Baltijā šādu aģentūru skaits ir ap 120. «Google» nesniedz tiešo atbalstu klientiem. Jautājumos par «Google» reklāmas iespējām klienti var atbalstu saņemt tikai caur «Google» partneraģentūrām.

«Top Media» valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Kažemaks Baltijas izvēli «Google» vērienīgajam pasākumam skaidro ar straujo izaugsmi, kas pēdējos gados notikusi tieši Baltijas reģionā. «Latvijā ir fintech kompānijas, Lietuvā crypto valūtas startapi, Igaunijā eresidency un milzīgs startapu skaits,» precizē M. Kažemaks, piebilstot, ka «tas ir noticis, pateicoties straujai izaugsmei digitālās reklāmas jomā, kur liela loma ir tieši «Google» reklāmas iespējām audzēt dažāda veida biznesus eksporta tirgos».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Zināšanas digitālajā mārketingā uzņēmējam palīdz būtiski ietaupīt reklāmas budžetam paredzētos finanšu līdzekļu. Vienalga vai tas būtu viesu mājas vai matu lakas nosaukums, vai nepacietīgi meklēts autoserviss vai zooveikals – atbildi jau ierasti sniedz interneta meklētājs Google. Digitālā mārketinga aģentūras Infinitum 8 meistarklasē "Efektīva Digitālā mārketinga optimizācija" kā jauniem, tā arī pieredzējušiem uzņēmējiem piedāvā uzzināt visjaunāko un visefektīvāko informāciju Google AdWords un Google Analytics stratēģiju izveidē.

Uz meistarklasi "Efektīva Digitālā mārketinga optimizācija" ir aicināti uzņēmumu vadītāji, mārketinga un PR speciālisti ar minimālu pieredzi darbā ar Google AdWords un Google Analytics kontiem. Meistarklase būs sadalīta divos līmeņos.

"Biznesa uzlecošās superzvaigznes" tiek aicināti jaunie uzņēmēji, kuriem ir pamatzināšanas, bet viņi vēl meklē savu mārketinga stratēģiju darbā ar Google AdWords un Google Analytics. Meistarklasē jaunie uzņēmēji varēs iegūt nepieciešamās vadlīnijas, lai interneta plašumos atrastu un pārliecināt savu klientu. Meistarklasē tik skaidrota ārējās mājas lapas optimizācija. Uzmanība tiks pievērsta Google Analytics konta galveno uzmanības punktu novērtējumam un tipiskāko kļūdu apskatei. Speciālisti stāstīs par galvenajām kļūdām, kas atbaida klientus no uzņēmuma sociālo mediju konta un citām zināšanām. Šīs un vēl citas meistarklasē iegūtās zināšanas noderēs, lai uzņēmumā realizētā mārketinga stratēģija būtu vēl veiksmīgāka.

Komentāri

Pievienot komentāru