Foto

Fotostāsts: Fidels un Miss Zaļā - līdz nāve viņus šķirs

Lelde Petrāne, 23.05.2013

Jaunākais izdevums

Kubietim Fidelam ir bijušas vairākas sievas un daudzas draudzenes. Tagad viņa meita ir stāvoklī un drīz padarīs viņu par vecotēvu, bet šīs viņa dzīves detaļas nevarot salīdzināt ar viņa mūža mīlestību - Señorita Verde jeb Miss Zaļo.

Kā savā blogā raksta Reuters fotogrāfs, Fidels labi sadzīvo ar kaimiņiem, viņam patīk stāstīt jokus un viņš gandrīz vienmēr ir labā garastāvoklī. Reizēm gan viņš izskatoties mazliet nostaļģisks vai bēdīgs, jo viņa mājai ļoti nepieciešams remonts un vīrietis raizējas, ka tā kādu dienu sagāzīsies virs viņa un Miss Zaļās, Fidela mīļotās automašīnas, piemēram, spēcīga vēja laikā.

Cilvēki ir piedāvājuši iegādāties Miss Zaļo, lai Fidels spētu salabot savu 100 gadus veco koka māju, bet viņš tam nepiekrīt. «Es nekad nepārdošu Miss Zaļo. Tikai ideja par viņas pārdošanu man liek nodrebēt,» viņš saka, piebilstot: «Cilvēkiem nav jūtu.»

Miss Zaļo, 1952. gada Chevrolet, Fidels tur savā viesistabā jau 23 gadus.

53 gadus vecais Fidels automašīnu iegādājās 1990. gadā, laikā, kad Kubas ekonomika bija lielā mērā atkarīga no PSRS. Fidela pašreizējā alga kā autovadītājam ir ļoti zema - apmēram 220 Kubas peso, kas ir nedaudz zem 10 dolāriem mēnesī.

Ja Fidels izlemtu automašīnu pārdot, saskaņā ar viņa aplēsēm viņš iegūtu 7000 dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

General Motors (GM) izraudzījies par partneri LG Electronics (LG), lai radītu nākamās paaudzes elektrisko automašīnu Chevrolet Bolt EV, kas ar pilnu akumulatora uzlādi spēj nobraukt vairāk nekā 320 kilometrus, šodien paziņojuši uzņēmumi.

Lai patērētājiem piedāvātu garo distanču elektrisko automašīnu, bijusi nepieciešama vēl nebijusi piegādātāju sadarbība, lai apvienotu zināšanas izklaides iekārtu, akumulatoru sistēmu un komponenšu izstrādē. Chevrolet apstiprinājis, ka Bolt EV ražošana tiks sākta 2016.gada nogalē.

LG piegādājis Chevrolet Bolt EV, piemēram, elektriskās piedziņas dzinēju (izgatavots pēc GM dizaina), jaudas pārveidošanas moduli (pārvērš līdzstrāvu maiņstrāvā piedziņas mehānismam), salona lādētāju, akumulatoru šūnas un komplektus, automašīnas instrumentu paneli un izklaides sistēmu.

LG Electronics investējis vairāk nekā 250 miljonus dolāru inženierijas un ražošanas rūpnīcā Dienvidkorejas pilsētā Inčhonā, lai atbalstītu komponenšu izstrādi un Bolt EV komponenšu ražošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

General Motors, ASV auto gigants, paziņojis par plāniem izņemt savu Chevrolet zīmolu no Eiropas tirgus un koncentrēties uz Opel un Vauxhall zīmoliem, ziņo BBC.

Plānu īstenošana sāksies no 2016. gada, informē kompānija, to skaidrojot ar sarežģīto ekonomisko situāciju.

2012. gadā Chevrolet Rietumeiropā un Centrāleiropā pārdeva 195 tūkstošus vieglo un apvidus automašīnu. Savukārt 2013. gada pirmajos desmit mēnešos pārdošanas apjomi sasniedza 137 tūkstošus vienību.

Saskaņā ar GM vadītāja Dena Akersona sacīto šis lēmums ļaus koncentrēt investīcijas tur, kur izaugsmes iespējas ir lielākas. Tas nozīmē koncentrēšanos uz Opel un Vauxhall un Cadillac zīmola klātbūtnes paplašināšanu Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas rubļa būtisko svārstību dēļ vairākas autobūves kompānijas pārtraukušas automašīnu piegādes tirdzniecības pārstāvjiem valstī, tādējādi izraisot automobiļu deficītu.

Otrdien piegādes autodīleriem Krievijā apturējuši trīs ASV autobūves koncerna General Motors zīmoli - Opel, Chevrolet un Cadillac.

Šādi rīkojušies arī autoražotāji Audi un Land Rover.

Autobūves uzņēmumi izvēlējušies nogaidīt, kamēr norims satraukums valūtas tirgū un stabilizēsies maiņas kursi, lai varētu attiecīgi koriģēt automašīnu cenas.

Autoražotāji cenu koriģēšanu jau aizsāka novembrī, taču tad to galvenokārt veica automašīnu importētāji. Savukārt decembrī automobiļu cenas sāka paaugstināt gandrīz visi.

Krievijas aģentūras Avtostat apkopotā informācija liecina, ka automašīnu cenas valstī paaugstinājušas 24 autobūves kompānijas, tostarp Chevrolet, Opel, Peugeot un Ford.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

General Motors kā pirmais autoražotājs sācis piegādāt zemu izmaksu elektroautomobiļus

LETA, 14.12.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV autobūves gigants General Motors (GM) otrdien sācis klientiem piegādāt pilnībā elektriskas automašīnas, kas paredzētas vidēju cenu segmentam, tādējādi apsteidzot ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmumu Tesla Motors un citus konkurentus.

GM trīs klientiem Kalifornijā piegādājis Chevrolet Bolt EV modeļus.

Chevrolet Bolt EV ar pilnībā uzlādētiem akumulatoriem var nobraukt līdz 383 kilometriem, tā cena veido 37 495 dolārus (35 385 eiro), taču klienti var saņemt nodokļu atlaides līdz 7500 dolāriem, norāda GM.

Autoražotājs nākamgad plāno paātrināt šī modeļa piegādes, tādējādi cenšoties sevi pozicionēt kā 21.gadsimta mobilitātes uzņēmums.

Arī Tesla strādā pie elektriskās automašīnas Model 3, kas paredzēts vidēju cenu segmentam, taču tas tirgū nonāks vien 2017.gada beigās.

Model 3 pamata cena ir 35 000 dolāru, kas ir uz pusi lētāk salīdzinājumā ar šobrīd piedāvātajiem "Model S" un "Model X" modeļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

General Motors atsauc vēl 1,7 miljonus automašīnu

Gunta Kursiša, 18.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu automašīnu ražotājs General Motors paziņojis, ka atsauc vēl 1,7 miljonus savu ražoto spēkratu. Tādējādi šogad kopumā atsaukto General Motors automobiļu skaits pasaulē sasniedzis 3,3 miljonus, vēsta Wall Street Journal.

General Motors šā gada februārī jau nācās atsaukt 1,6 miljonus automašīnu. Autoražotājs aprēķinājis, ka ar automobiļu atsaukšanu saistītie zaudējumi šā gada pirmajos mēnešos varētu veidot 300 miljonus ASV dolāru.

Pēc automobiļu atsaukšanas tiem tiks vērsti par labu defekti, kas varētu būt vainojami vairāku desmitu cilvēku nāvēs. Vairākas ASV varasiestādes pret GM sākušas izmeklēšanas saistībā ar to, kāpēc kompānija General Motors tik lēni reaģējusi uz Chevrolet Cobalt un Saturn Ion automašīnu aizdedzes defektiem, kas tiek saistīti ar 31 nelaimes gadījumu un 12 nāves gadījumiem. Tāpat ASV drošības regulatori konstatējuši 303 nāves gadījumus saistībā ar gaisa spilvenu nepienācīgu atvēršanos automašīnās, kuras nesen atsaucis ASV autobūves gigants General Motors. Problēma ar automašīnu aizdedzes slēdžiem konstatēta jau 2001. gadā, taču GM gaidījis līdz šā gada februārim, lai Ziemeļamerikā divos posmos atsauktu 1,62 miljonus automobiļu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ekonomika

Vairāk nekā 70 pasaules uzņēmumu pārtraukuši sadarbību ar Krieviju

LETA--UNIAN, 03.03.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā 70 pasaules uzņēmumu ir pārtraukuši sadarbību ar Krieviju, protestējot pret tās plašo iebrukumu Ukrainā, paziņoja Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes Dezinformācijas apkarošanas centrs.

No Krievijas "aizgājuši un aiziet: "Apple", "Audi", "Chevrolet", "Cadillac", "Coca Cola", "Danone", "Dell", DHL, "Ericsson", "Ford", HP, "Harley Davidson", "General Motors", "Jaguar", "Lenovo", "LinkedIn", "Maersk" (ardievu, "Ali express" un ASOS), "Nike", "Scania", "Porsche", "Renault", "OnlyFans", AMD, "Adobe", BMW, "Dropbox" (pēc dažām dienām), "FedEx", "Intel", "Mercedes", "Nestle"," teikts paziņojumā.

Krieviju bloķējuši uzņēmumi "Apple Pay", "Amazon", "Cex Io", "Etsy", "Facebook" (slēgti Krievijas mediju konti), "Google Pay", "Google Maps", "Instagram" (Krievijas propagandas bloķēšana), "Paysera", "Samsung pay".

Krievijas dalību dažādos pasākumos atcēluši to rīkotāji "Cannes Festival", "Eurovision", "Formula 1", FIFA, MOK, "Mobile World Congress", NHL, bet uzņēmums "Adidas" atteicies strādāt ar Krievijas futbola izlasi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No 11. līdz 13. aprīlim Rīgā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisinās ikgadējā starptautiskā autoindustrijas izstāde Auto 2014, informē BTA1.

Tāpat kā līdz šim, arī šogad tā apvieno četras tematiskās sadaļas plašam interešu lokam – Auto, Transporta tehnika, Auto mehānika un Auto Exotica.

Izstādē iespējams aplūkot tādas automašīnas kā Alfa Romeo, Cadillac, Chevrolet, Dacia, Fiat, Ford, Hyundai, Isuzu, Jeep, Kia, Lancia, Mazda, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Seat un Suzuki.

Neskaitot jaunos vieglos un apvidus automobiļus, starptautiskās izstādes Auto 2014 tematiskajā sadaļā Transporta tehnika aplūkojams arī jaunākais komerctransports un industriālā tehnika, kā arī aprīkojums tranzīta un loģistikas nozaru uzņēmumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pasaulē populārākie automobiļu zīmoli ir "datu privātuma murgs", jo tie apkopo un pārdod personisko informāciju, liecina bezpeļņas organizācijas "Mozilla Foundation" veikts pētījums.

"Mozilla Foundation" izvērtēja 25 automobiļu zīmolus un paziņoja, ka neviens no tiem pilnībā neatbilst organizācijas privātuma standartiem, un neviena cita produktu kategorija nav saņēmusi tik sliktu novērtējumu, tostarp seksa rotaļlietas vai garīgās veselības lietotnes.

"Mūsdienu automašīnas ir privātuma murgs laikā, kad autoražotāji lielās, ka to automobiļi ir datori uz riteņiem," norāda organizācija.

"Kamēr mēs uztraucāmies, ka mūsu durvju zvani un pulksteņi, kas savienoti ar internetu, varētu mūs izspiegot, automobiļu zīmoli klusi iesaistījās datu biznesā, pārvēršot savus transportlīdzekļus par jaudīgām datu krātuvēm," uzsver "Mozilla Foundation".

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Valstis, kur benzīns maksā visdārgāk un vislētāk

Žanete Hāka, 09.06.2014

1. Norvēģija

Cena par litru, eiro: 1,87
Šī Skandināvijas valsts nesubsidizē benzīnu un izmanto peļņu no naftas sabiedrisko pakalpojumu finansēšanai, piemēram, bezmaksas augstākajai izglītībai un uzkrājumiem infrastruktūras uzlabošanai. Augstās benzīna cenas ir veicinājušas arī pieprasījumu pēc elektriskajām automašīnām. Pērn aptuveni 6% no kopējiem pasaules elektrisko automašīnu pārdošanas apjomiem veidoja tieši Norvēģija.

Foto: freeimages

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sākoties vasarai, aktuāla kļūst došanās ekskursijās ar automašīnu, un viens no faktoriem, kas var braucienu kavēt, var būt benzīna cena.

Dažkārt šķiet, ka benzīns ir dārgs, tomēr viss ir relatīvs. Tā, piemēcam, lai uzpildītu pilnu Chevrolet Suburban bāku Norvēģijā, nāksies atvadīties no 381,81 dolāra, savukārt Venecuēlā tas maksās tikai 1,56 dolārus.

Bloomberg apkopojis informāciju no 61 valsts.

Galerijā augstāk iespējams aplūkot 10 valstis, kurās benzīns maksā visdārgāk un 10 valstis, kurās benzīns maksā vislētāk.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Hansa Auto mainīta valde

Žanete Hāka, 06.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA Hansa Auto valdē vakar notikušas izmaiņas, liecina Lursoft dati.

Uzņēmuma valdes locekļa amatu 5. novembrī atstājis Igaunijas pilsonis, SIA Amserv Motors padomes loceklis Magi Marts, savukārt, kura vietā valdei pievienojies SIA Armricos līdzīpašnieks Armands Vimba.

Līdzās Armandam Vimbam valdes locekļa amatu ieņem Aivis Silgals, bet valdes priekšsedētājs ir Andis Araks.

Igauņu AS Amserv Grupi piederošā Hansa Auto, kas dibināta 1999. gadā, pamatdarbība ir jaunu un lietotu Opel, Peugeot un citu zīmolu automašīnu tirdzniecība, kā arī Hansa Auto ir autorizēts Opel, Peugeot un Chevrolet auto zīmolu pēcpārdošanas pārstāvis Latvijā. Uzņēmums ir vienīgais SIA Adam Auto īpašnieks un SIA Amserv Latvia līdzīpašnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Mārtiņš Rītiņš: Ja es par savu darbu prasu naudu, tad man ir jādod pašu labāko

Didzis Meļķis, 11.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Augstākās raudzes gaļas lopu audzēšana Latvijā pagaidām notiek salīdzinoši nedaudz un gandrīz tikai eksportam, jo vietējā patēriņā pat neliela cenas starpība aizvien ir noteicošā

Situācija gan ir cerīga, jo līdz ar slow food jeb ekoloģiskās pārtikas kustības izvēršanos aug cilvēku informētība, mainās arī patēriņa paradumi. Par labu visiem ar pārtiku saistītajiem biznesiem Latvijā arī nāktu, ja kāds restorāns iegūtu Michelin zvaigzni, klāsta restorāna Vincents šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.

Kad vien satieku singapūriešu draugu un Latvijas kādreizējo goda konsulu Sevu Tiamu Lovu, mūsu saruna neizbēgami nonāk pie regulārā jautājuma – kāpēc gan jums Latvijā nepāriet no plaša patēriņa lopkopības uz augstākās klases gaļas lopiem? Nesen to jautāju jums – cik tas varētu būt reāli, un jūs bijāt absolūti pozitīvi noskaņots. Kas ir pamatā jūsu optimismam?

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

IIHS: vidējas cenas automašīnas ir drošākas nekā luksusa klases

Jānis Rancāns, 21.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vidējas cenas automašīnas frontālu sadursmju testos izrādījušās izturīgākas nekā dārgāki, luksusa klases transportlīdzekļi, secinājis Autoceļu drošības apdrošināšanas institūts (Insurance Institute for Highway Safety (IIHS)).

IIHS kopumā pārbaudījis 18 vidējas cenu kategorijas ģimenes automašīnas. Testos vislabākos rezultātus uzrādījusi četru durvju Honda Accord un Suzuki Kizashi. Vienpadsmit automašīnu rezultāti atzīti par apmierinošiem, bet divu – par sliktiem, vēsta ASV medijs CBS.

Savukārt, pārbaudot luksusa klases automašīnas, pavērusies pavisam cita aina – no vienpadsmit transportlīdzekļiem tikai trīs uzrādījuši «labus» vai «apmierinošus» rezultātus.

«Atšķirība ir pārsteidzoša. Trīspadsmit testētās vidējas cenu kategorijas automašīnas nodrošina labāku aizsardzību avārijas gadījumā nekā gandrīz visas luksusa klases automašīnas,» norādīja IIHS prezidents Adrians Lunds.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV autobūves gigants General Motors (GM) Krievijā atsauc 70 200 Chevrolet Aveo modeļa automašīnas saistībā ar iespējamām stūres mehānisma problēmām ārkārtīgi zemas temperatūras laikapstākļos, pirmdien paziņoja Krievijas regulators Rosstandart.

Regulators norāda, ka atsaukums aptvers automašīnas, kas pārdotas laika periodā no 2011.gada novembra līdz pagājušajam mēnesim.

Pārbaudēs konstatēts, ka šo automašīnu stūres hidrauliskajā pastiprinātāja sistēmā var rasties plaisas temperatūrā zem mīnus 40 grādiem pēc Celsija.

Kā ziņots, ASV varasiestādes GM pagājušajā mēnesī piemēroja 900 miljonu dolāru naudassodu par novēlotu 2,6 miljonu automašīnu atsaukšanu aizdedzes sistēmas problēmu dēļ.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Desmit 2012. gadā Latvijā visbiežāk reģistrēto automašīnu tops

Gunta Kursiša, 09.01.2013

Populārākās jaunās pasažieru automašīnas. 10. vietā ierindojies Volkswagen Tiguan. Latvijā 2012. gadā reģistrētas 226 jaunas VW Tiguan automašīnas.

Foto: AP/SCANPIX

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saskaņā ar datiem par 2012. gadā visbiežāk reģistrētajām jaunajām automašīnām, Db.lv piedāvā aplūkot galeriju, kurā redzams, kuri automašīnu modeļi (svars līdz 3,5 tonnām) pērn reģistrēti visbiežāk kā vieglie pasažieru auto, bet kuri vairāk iecienīti kā vieglais komerctransports.

Vairāk uzziniet, skatoties galeriju!

Kopumā pagājušajā gadā reģistrēts aptuveni tikpat daudz jaunu automašīnu, cik iepriekšējā, 2011., gadā, tomēr, tuvojoties gada nogalei, iezīmējās tendencei jaunu automobiļu reģistrācijām samazināties. Pērn, līdzīgi kā 2011. gadā, Latvijā visbiežāk reģistrētas jaunas Volkswagen, Toyota un Peugeot zīmola automašīnas, tāpat Latvijā reģistrētas arī jaunas Ferrari, Cadillac, Infiniti, Rolls-Royce un Aston Martin zīmola automašīnas, kā arī vairāki jauni Bentley, liecina Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) apkopotie dati par vieglo pasažieru automobiļu un vieglā komerctransporta reģistrācijām Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Korejiešu automašīnu ražotāja Kia jaunais, «provokatīvais» konceptauto Provo izraisījis dusmas partijas Democratic Unionist deputātos. Parlamentārieši norāda, ka automašīnas nosaukums ir «dziļi aizskarošs», un pieprasījuši tā maiņu, raksta The Telegraph.

Automašīnas nosaukums ir apvainojošs, jo Provo ir zināms kā daļēji militārās organizācijas Provisional Irish Republican Army (IRA) saīsinājums. Provo atbildīga par slepkavībām un spridzināšanām Ziemeļīrijā, norādījuši deputāts Gregorijs Kembels (Gregory Campbell) un Viljams Makrea (William McCrea).

Nosaukumu Provo jaunajai Kia automašīnai izvēlējies itāļu dizaineris, un «Provo» ir atvasinājums no vārda «prova» (pamēģināt – tulk. no itāļu val.). Kia pārstāvji atvainojušies par neveiksmīgi izvēlēto nosaukumu un apliecināja, ka tas tiks mainīts.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Ceļojums laika kapsulā

Sagatavojusi Linda Zalāne; Iesaka: Dita Danosa, veikalu Taste Latvia izveidotāja un vadītāja, Latvijas Modes palātas valdes priekšsēdētāja, Banku augstskolas docētāja un programmas Uzņēmumu vadīšana radošajās industrijās direktore, 23.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kuba ir tīrradnis, kurai nav līdzinieka visā pasaulē.

Tā apbur ar tikai tai piemītošajām lietām, unikālo Latīņamerikas ritmu – mūziku, deju un dzīvesveidu. Kubā dzīve joprojām noris pagājušā gadsimta piecdesmitajos gados «iekonservētā» vidē, kāda tā bija brīdī, kad Fidels Kastro nospieda «stop» pogu un sākās komunisma iedzīvināšanas ēra. Kopš tā laika valsts ir piedzīvojusi tautsaimniecības pakāpenisku sagrūšanu, kultūra, tradīcijas un arhitektūra ir izdzīvojušas. Havanas ielās rībina ikoniskas piecdesmito gadu mašīnas Chevrolet, Buick un Studebaker, kuras mēs padomju režīmā diemžēl tā arī nepiedzīvojām.

20 dienu ceļojumā uz saulaino un iedvesmojošo Kubu devos kopā meitu un vīru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Februārī Latvijā reģistrētas jaunasBentley,Tesla, Think un Isuzu automašīna

Gunta Kursiša, 06.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada februārī Latvijā visbiežāk reģistrētas jaunas Volkwagen un Peugeot zīmola automašīnas, taču ir reģistrēta arī pa vienai Chrysler, Dodge, Mini, Tesla, Think un Isuzu automašīnai, kā arī trīs Bentley un Jaguar automašīnas, liecina Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas (LPAA) provizoriskie dati.

Februārī Latvijā reģistrētas 153 Volkswagen zīmola automašīnas (gan pasažieru automašīnas, gan vieglais komerctransports), 116 Peugeot, 92 Toyota, 56 Opel, 51 Hyndai, 47 Nissan, 41 Škoda, 31 Citroen, 26 Kia, 25 Volvo, 24 Honda, 23 Audi, 23 Renault, 22 Mercedes-Benz, 22 Fiat, 20 Lada, 16 Dacia, 15 Lexus, 14 Ford, 12 Mitsubishi, 11 BMW, 10 Subaru, astoņas Land Rover, septiņas Porsche, sešas Chevrolet, piecas Jeep, piecas Mazda automašīnas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Potenciāla iespēja aizbēgt no Dubaijas policijas kļūst arvien sarežģītāka, jo tā savam automašīnu parkam pievienojusi arī Ferrari, vēsta metro.co.uk.

Policijas jaunākā sporta automašīna, kas izmaksājusi robežās no 190 tūkstošiem līdz 350 tūkstošiem latu, seko Lamborghini Aventador, kas Dubaijas policistus sāka vizināt šajā mēnesī.

«Dubaija ir unikāla, un visam, kas tajā atrodas, ir jāatspoguļo šo unikalitāti. Šī iemesla dēļ policija savam patruļmašīnu parkam pievienos Ferrari sporta auto,» stāstījis Dubaijas policijas priekšnieks.

«Mēs esam patīkami pārsteigti par cilvēku reakciju uz Lamborghini, tāpēc izlēmām, ka arī Ferrari varētu būt laba izvēle,» viņš turpinājis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

LG Electronics pērn nopelnījis 1,16 miljardus dolāru

Žanete Hāka, 25.01.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

LG Electronics Inc. 2016. gadā strādājis ar 1,16 miljardu ASV dolāru pamatdarbības peļņu, kas ir par 12,2% vairāk nekā 2015. gadā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Pieaugums noticis galvenokārt pateicoties struktūrvienību Home Appliance & Air Solution un Home Entertainment veiksmīgajiem darbības rezultātiem. Pērn kompānijas tirdzniecības apjoms veidojis 47,92 miljardus dolāru, bet tīrā peļņa sasniegusi 109,31 miljonu dolāru.

Uzņēmuma tirdzniecības apjoms 2016. gada ceturtajā ceturksnī bija 12,79 miljardi dolāru, kas ir par 11,7% vairāk, salīdzinot ar iepriekšējiem trīs mēnešiem un par 1,5% vairāk nekā attiecīgajā laika periodā 2015. gadā. Gan Home Appliance & Air Solution, gan Home Entertainment struktūrvienība 2016. gadā reģistrējusi visu laiku augstāko pamatdarbības peļņu. Taču, ņemot vērā struktūrvienību Mobile Communications un Vehicle Components radītos zaudējumus, LG ceturtajā ceturksnī cietis tīros zaudējumus 223,98 miljonu dolāru apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

ASV zvaigžņu pāris par 650 tūkstošiem iegādājās latviešu radīto bruņmašīnu

Gunta Kursiša, 12.08.2013

Attēlā - Promborn Iron Diamond, ko uzņēmums prezentē kā speciāli dāmām radītu bruņmašīnu. Šīs automašīnas atradušas savas pirmās īpašnieces Kazahstānā un Krievijā, teikts Dartz mājas lapā.

Foto avots: dartz.us

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV realitātes šovu zvaigzne Kima Kardašiana (KIM Kardashian) un mūziķis Kanya West vairāk nekā 816 tūkstošus latu investējuši «pasaulē labāko» ložu necaurlaidīgo automašīnu iegādei, tostarp vairāk nekā 650 tūkstoši latu atvēlēti latviešu uzņēmuma Dartz Motorz bruņmašīnai, raksta medijs Dailystar.

KIM Kardashian un Kanya West pirkumu Db.lv apstiprināja arī Dartz Motorz pārstāvji, sīkākas darījuma detaļas gan neatklājot. Ar Dartz ražoto bruņmašīnu Promborn Iron Diamond turmpāk brauks K. Kardašiana, kas nesen kļuvusi par māmiņu. Tikmēr reperis Kanye pārvietosies ar cenas ziņā daudz pieticīgāko Chevrolet Kodiak modeli Limo One, ar kuru pārvietojas arī ASV prezidents Baraks Obama.

Dartz Promborn Iron Diamond ir drošs pret kājinieku mīnām vai granātām. Repera Kanye izvēli iegādāties Latvijas uzņēmēju radītu automašīnu lielā mērā ietekmējis fakts, ka ar Dartz automašīnu pārvietojas viņa draugs Jay Z, kas arī lēmis par labu bruņmašīnas iegādei drošības apsvērumu dēļ pēc meitas piedzimšanas, medijam Dailystar paudusi Kanye West pietuvināta persona. «Kanye zina, ka viņa ģimene var piesaistīt dīvaiņu un psihopātu uzmanību, tādēļ viņš vēlas novērst drošības draudu iespējamību,» medijam pauda avots.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Autoražotājs Volkswagen pērn pārdevis 238 tūkstošus Porsche markas automašīnu, sasniedzot 4,1 miljardu dolāru lielu operatīvo peļņu, raksta Bloomberg.

Tas ir par 14% vairāk nekā iepriekšējā gadā.

Nedaudz detalizētāk aplūkojot ciparus, neto peļņa uz katru pārdoto automašīnu ir 17,25 tūkstoši dolāru.

Tādējādi, pārdodot 911 vai Cayenne SUV automašīnu, par gūto peļņu uzņēmums var iegādāties vienu jaunu Chevrolet Cruze.

Peļņa no Porsche ir augstāka nekā no citu marku automašīnām. Kā liecina dati, Daimler AG iekasēja aptuveni 5000 dolāru par vienu transportlīdzekli, kas ir līdzīgs līmenis kā BMW. Jāatzīmē, ka lielu daļu no tā veido noteiktā cena, jo Porsche neražo lētas automašīnas, un šī zīmola pircēji maksā papildus samaksu par zīmola reputāciju.

Līdzīgi ir arī ar Ferrari, taču šajā gadījumā kompānijas peļņa uz vienu automašīnu ir vēl augstāka – aptuveni 90 tūkstoši dolāri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto & Video

Apple pārspēj Coca Cola vērtīgāko zīmolu topā

Žanete Hāka, 30.09.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pagājušajā gadā par pasaules vērtīgāko zīmolu kļuvis Apple, pārspējot Coca-Cola, jo tas ieguvis augstāko novērtējumu dizaina, aktivitātes un fokusa uz patērētāju ziņā, liecina Interbrand ikgadējais pētījums.

Pētījumā Apple vērtība tiek lēsta 98,3 miljardi ASV dolāru, kas ir par 28% vairāk nekā pērn. Arī Coca-Cola zīmola vērtība ir augusi – par 2% līdz 79,2 miljardiem ASV dolāru, taču tas nav bijis pietiekami, lai 14. gadu pēc kārtas ierindotos pirmajā vietā.

Vairākām tehnoloģiju kompānijām gan šis gads bijis neveiksmīgs. Tā, piemēram, Blackberry, kas nokrita no 56. vietas 2011. gadā uz 93. vietu, šogad sarakstā nav atrodams. Savukārt Nokia piedzīvojusi lielāko kritumu starp saraksta uzņēmumiem – pērn tā nokrita no 14. vietas līdz 19. vietai, bet šogad tā nogāzusies līdz 57. vietai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

FOTO: «Tehniskās apskates naktī» Rīgā pārbaudīts rekordliels skaits automobiļu

Rūta Cinīte, 28.08.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 26.augustā Rīgas tehniskās apskates stacijā uzstādīts «Tehniskās apskates nakts» pasākumu apmeklētības rekords - 10 stundās pārbaudīti 1357 auto. Pērn šajā pasākumā tika pārbaudīti 1210 spēkrati, informē Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Sabiedrisko attiecību daļa.

«Tehniskās apskates nakts» devīze ir «Mēs par drošu auto!» un tajā CSDD aicina autovadītājus pievērst uzmanību auto tehniskajam stāvoklim un tā nozīmei ceļu satiksmes drošībai ikdienā.

Šogad lielākā daļa jeb 1357 auto izmantoja iespēju veikt bezmaksas transportlīdzekļa diagnostiku, bet tehniskās apskates uzlīmi saņēma 225 spēkrati. Rīgā pārbaudīto automobiļu vidējais vecums bija 16 gadi. Vecākais auto, kas pagājušajā naktī ieripoja tehniskās apskates stacijā, bija 1950.gada Moskvich 400.

Kopumā tehniskās apskates darbinieki visvairāk aizrādījumus izteica par nenoregulētiem lukturiem, balstiekārtas un bremžu sistēmas bojājumiem.

Pasākumā piedalījās arī vairāki vēsturiski spēkrati - par vienu no elegantākajiem «Tehniskās apskates nakts» apmeklētāji atzina 1979.gada Chevrolet Corvette C3.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV autobūves gigants «General Motors» (GM) paziņojis, ka jauno vieglā apvidus automobiļa modeli ražos Meksikā, neskatoties uz Savienoto Valstu prezidenta Donalda Trampa pūliņiem mudināt vietējos uzņēmumus palielināt ražošanu iekšzemē.

«Chevrolet Blazer» jaunā versija tiks ražota Meksikā un eksportēta uz ASV, norāda GM preses pārstāvis Patriks Morisejs.

Morisejs skaidro, ka GM lēmumus par to, kur tiks ražoti automobiļi, pieņem jau vairākus gadus uz priekšu.

«Šis lēmums tika pieņemts pirms vairākiem gadiem un bija balstīts uz tajā laikā pieejamo ražošanas jaudu,» vēsta Morisejs. «Mēs joprojām saglabājam apņemšanos investēt un palielināt darbvietu skaitu ASV.»

Komentāri

Pievienot komentāru